Emsal Karar Haberleri

Namaza gitti diye işten kovuldu! Emsal olacak karar geldi

Konya'da cuma namazına gittiği için işten çıkarılan Mehmet Yetkin için İş Mahkemesi 'İnanç özgürlüğü anayasal haktır' diyerek işe iadesine hükmetti. Mehmet yetki bu olayın emsal nitelikte bir karar olmasını istedi. Bu karar sosyal medyada gündem yarattı.

Finans 08-06-2022 10:23

Trafik cezalarıyla ilgili Yargıtay'dan emsal karar! Cezası iptal edildi

Trafik cezalarıyla ilgili Yargıtay'dan milyonlarca sürücüyü ilgilendiren emsal bir karar geldi. İzmir'in Torbalı ilçesinde avukat Aslan Sezgin'e, otomobil kullandığı sırada telefonda konuştuğu için para cezası kesildi. Sezgin, görsel delil bulunmadığını gerekçe göstererek karara itiraz etti. Mahkeme de emsal karar alarak, cezanın iptal edilmesine hükmetti.

Finans 02-06-2022 15:18

Yargıtay'dan emsal karar! Sıfır otomobilde delik motor kararı

Yargıtay'dan milyonlarca otomobil sahibini ilgilendiren karar geldi. Yüksek Mahkeme; lüks marka otomobilin pistonlarının vurması sonucu motor bloğunun delinmesinin gizli ayıp niteliğinde olduğuna hükmetti.

Finans 16-05-2022 11:00

Uzaktan eğitim alanlar dikkat! Mahkemeden ses getirecek emsal karar!

Bir özel eğitim kurumundan oğlu için çevrimiçi ders desteği alan A.A hayatının şokunu yaşadı. Bir süre sonra oğlunun derslerden verim alamadığını fark eden A.A aboneliğini iptal etti. Şirket yetkilileri Tüketici Heyeti’ne başvurarak A.A’ya borç ihtarında bulundu. Tüketicinin savunması alınmadan icraya verilen A.A mahkemeye başvurarak karara itiraz etti. Mahkeme, kararın uygun olmadığına kanaat getirdi.

Finans 12-05-2022 09:14

Emsal Karar

Emsal Karar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Emsal Karar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Köpeği hastalandığı için işe gitmedi, tazminatsız kovuldu! Mahkemeden emsal karar

Köpeği hastalandığı için işe gitmeyerek, köpeğini veterinere götüren ve bu sebeple işten tazminatsız bir şekilde kovulan genç kadın için yargıdan iç ısıtan bir haber geldi. Mahkeme, emsal bir karara imza atarak, işçinin işe iadesine hükmetti.

Haber 26-03-2022 17:10

Boşanma davaları için emsal olacak karar! Bakkal çırağıyla gönderdiği soğuk su, pahalıya patladı

İstanbul'da yaşanan bir boşanma davasında mahkeme, ilginç bir karara imza attı. Yıllarca anlaşmazlık yaşayan çift, mahkemeye başvurdu. Boşanma sürecinin devam ettiği günlerde koca, bakkal çırağıyla birlikte eve soğuk su gönderdi. Mahkeme bu davranışı 'Üstüne bir bardak soğuk su iç' olarak kabul etti ve 'Kadınlık gururunu rencide edici' olarak niteledi. Emsal bir karar veren mahkeme, kocayı ağır kusurlu buldu ve 55 bin lira tazminata mahkum etti.

Haber 11-02-2022 10:12

Kocasının ayak parmağı ile dalga geçen kadın hakkında Yargıtay'dan emsal karar!

Boşanma davalarında çok konuşulacak bir karara imza atıldı. Yalova'da yaşayan adam, karısına boşanma davası açtı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kocasının ayak başparmağının kapanmaması nedeniyle sürekli dalga geçen kadın için karar verdi. Kocası ile dalga geçen kadın kusurlu bulundu.

Haber 25-01-2022 08:54

Eşinin kredi kartını iptal ettiren kocaya kötü haber! Emsal karar…

Kredi kartı iptal ettirme boşanma davasına konu oldu. Emsal nitelikte son dakika bir karara imza atan Yargıtay, eşinin işi ve geliri olmadığını bilen erkeğin eşinin kredi kartını iptal ettirmesinin manevi tazminatı gerektirdiğine hükmetti.

Haber 04-01-2022 07:36

Yargıtay'dan ‘alkolik koca’ kararı! Tazminat ödeyecek…

Yargıtay’dan boşanma davaları ile ilgili önemli bir karar geldi. Sarhoşluk boşanma sebebi sayılırken eş lehine manevi tazminat ödenmesi gerektiğine hükmedildi. İşte Yargıtay’ın boşanma davaları ile ilgili almış olduğu o emsal karar…

Haber 01-01-2022 08:55

Bankada hesabı olanlar dikkat! Emsal karar alındı, o ücret alınmayacak

Milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, bankaların hesap açma ve kapama işlemleri ile hesap cüzdanı yazdırma işlemlerinden herhangi bir ücret alamayacağına hükmetti. Yıllardır kullanmadığı banka hesabını kapatmak isteyen bir vatandaş, bankanın bu hizmet için ücret talep etmesinden dolayı mahkemenin yolunu tuttu. Alınan kararda, bankanın hesap kapatma ücreti olarak talep ettiği 10 TL'nin yasal olmadığı hükmedildi.

Finans 06-10-2021 09:25