Ertuğrul Gazi Haberleri Ve Son Dakika Ertuğrul Gazi Haberleri

Ertuğrul Gazi Haberleri Ve Son Dakika Ertuğrul Gazi Haberleri

Osmanlı Beyliğinin kurucusu Osman Bey’in babası olan Ertuğrul Gazi, 13. Yy Kayı Boyu’nun beyliğini yapmıştır. Ertuğrul Gazi’nin babası Oğuzların Bozok koluna mensup Süleyman Şah’tır. Hayme adlı annesi ve Halime Hatun eşidir. Sungur Tekin, Gündoğdu ve Dündar adında üç erkek kardeşi vardır. Halime Hatun ile olan evliliğinden Gündüz, Saru Batu ve Osman adlı üç oğlu vardır. Osman Gazi 1299 senesinde merkezi Söğüt olan Osmanlı Beyliği’ni kurarak Osmanlı Devleti’nin temellerini atar. Selçuklu ordusunun Moğollar ile girdiği savaşta, Selçuklu ordusuna yardımları dokunan Ertuğrul Gazi, hükümdar Alâeddin’in gözüne girmiştir. Hükümdar ile de arası iyi olan Ertuğrul Gazi, çevresindeki olayları iyi analiz etmesi ve komşuları ile kurduğu iyi ilişkilerle bilinir.

Ertuğrul Gazi Haberleri

Bilecik'te 742. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı

Kayı Boyu'nun lideri, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinin bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 742'ncisi düzenlenen anma etkinlikleri başladı.

Yurthaber 08-09-2023 13:32

Ertuğrul Gazi Türbesi'ni 2022'de yurt dışından yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin Bilecik'in Söğüt ilçesindeki türbesini bu yıl yurt dışından yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti.

Yurthaber 30-12-2022 13:18

Söğüt'teki tarihi alanlarda sis etkili oldu

Söğüt'teki tarihi alanlarda sis etkili oldu

Yurthaber 18-10-2022 10:28

741. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri gösteri uçuşuyla sona erdi

741. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri gösteri uçuşuyla sona erdi

Yurthaber 11-09-2022 13:21

Ertuğrul Gazi

Ertuğrul Gazi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ertuğrul Gazi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

BBP Genel Başkanı Destici, 741. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde konuştu:

"Her ne kadar birileri Türk tarihinin özellikle Cumhuriyet öncesini kabul etmeseler de ya da dillendirmeseler de hatta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı örneğinde olduğu gibi hadsizleşerek, çirkinleşerek, kutlu ecdadımıza Devlet-i Osman-ı Ali'yi kurarak cihana hükmeden Osmanlı'ya hakaret etme edepsizliğini yapsa da biz ecdadımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 11-09-2022 12:31

Beylikten cihan devletine kutlu yürüyüşün mimarı: Ertuğrul Gazi

Kayı boyuna liderlik ederek Osmanlı Devleti'nin köklerini atan Ertuğrul Gazi, türbesinin bulunduğu Söğüt'te bu yıl 741'incisi gerçekleştirilecek etkinliklerle yad edilecek - BŞEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Refik Arıkan: - "Ertuğrul Gazi bu bölgeye geldiğinde bölgede Bizans unsurları vardı, tekfurluklar vardı. O tekfurlukların içinde kendine bir hayat alanı sağlaması gerekiyordu. Yürüttüğü 'müdara' dediğimiz bir siyaset var. Bizans tekfurlarıyla iyi ilişkiler yürüterek burada Kayıların var olmasını, buraya kök salmalarını sağladı"

Yurthaber 08-09-2022 11:03

Kübalı hemşire, Ertuğrul Gazi için Miami'den Bilecik'e geldi

Yajcara Texido Moratalla: - "Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerini izledim. Müthiş bir hikayeleri var"

Yurthaber 09-05-2022 12:18

Ertuğrul Gazi'nin atası Kaya Alp'in mezarı Konya'da bulundu

Osmanlı Ocakları, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin atası Kaya Alp'in mezarını Konya'nın Kulu ilçesinde buldu. Mezarın etrafına 500 adet ağaç diken Osmanlı Ocakları, mezardan aldığı bir miktar toprak Ertuğrul Gazi'nin mezarına bırakılacak.

Haber 28-10-2021 10:05

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 740. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katıldı:

"Hamdolsun bizim de köklerimiz sağlam. Bir ayağımızı toprağımıza sıkı sıkıya basıyoruz, diğeriyle tüm dünyayı siyasetimizle, ekonomimizle, kültürümüzle nakış nakış işliyoruz. Asya'dan Afrika'ya, Orta Doğu'dan Balkanlar'a, ecdadımızın ahlak, adalet ve insaniyet taşıdığı coğrafyalarda bu şanlı millet için gururla boy gösteriyoruz" - "Güçlünün değil, haklının hakim olduğu, daha adil bir dünya için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Ertuğrul Gazi'nin sancağını gururla taşıyoruz" - "Bu büyük medeniyetin çocukları olmak bizim için iftihar vesilesidir. Bugün hepimize güç ve ilham veren, Kayı’nın töresi, Yörük'ün adabı, Edebali'nin ahlakıdır"

Yurthaber 11-09-2021 16:48

740. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti ile başladı

"740. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti ile başladı

Yurthaber 10-09-2021 12:46

Kanye West'in yeni albümünde Ertuğrul Gazi detayı

Kanye West'in yeni albümü Donda'daki 'Jesus Lord' şarkısında Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk imparatoru 1. Osman’ın babası olan Ertuğrul Gazi'nin adı geçiyor.

Magazin 31-08-2021 15:33

Doğal gazda büyük gelişme! İlk ateş bugün yakılacak

Türkiye'nin derin deniz sondajları neticesinde ulaştığı 540 milyar metreküplük doğal gaza ilişkin olarak ilk gaz yakma töreni bugün gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjde olarak duyurduğu doğal gaz keşfine ilişkin gaz yakma törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katılacak.

Finans 28-07-2021 10:29

Türkiye'nin ilk FSRU'su Ertuğrul Gazi'ye ilk LNG nakli başarıyla tamamlandı

Türkiye'nin ilk FSRU'su Ertuğrul Gazi'ye ilk LNG nakli başarıyla tamamlandı

Yurthaber 02-07-2021 14:09

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ertuğrul Gazi gemisini tanıttı:

"Sadece bu gemimiz tüm Akdeniz Bölgesi'nin kışın üç aylık doğal gazını tek başına yetiştirebilecek, besleyebilecek bir imkana sahip" - "Bu gemi, diğerlerinden farklı olarak 'banker hizmeti' diye anılan, yani kara ya da deniz tankerlerine sıvı doğal gazı ikmal eden, boşaltabilen bir sisteme sahip"

Yurthaber 25-06-2021 17:44

Türkiye’de bir ilk! FSRU gemisi Ertuğrul Gazi'nin açılışı yapılıyor

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde demirli olan Türkiye’nin ilk yüzer LNG depolama ve gazlaştırma gemisi ’Ertuğrul Gazi’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle bugün faaliyete geçiyor.

Finans 25-06-2021 15:27