Eskişehir Teknik Üniversitesi Haberleri

4. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi Eskişehir'de başladı

AFAD Başkanı Yunus Sezer: - "Türkiye özellikle afete müdahale ve afet sonrası iyileştirme bakımından dünyada örnek ülkelerden bir tanesi"

Yurthaber 19-10-2022 15:35

Eskişehir Teknik Üniversitesinde 2022-2023 Akademik Yılı Açılış töreni yapıldı

Eskişehir Teknik Üniversitesinde 2022-2023 Akademik Yılı Açılış töreni yapıldı

Yurthaber 14-10-2022 16:24

Eskişehir Teknik Üniversitesine TEKNOFEST'te iki birincilik

Eskişehir Teknik Üniversitesine TEKNOFEST'te iki birincilik

Yurthaber 05-09-2022 15:01

Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencileri 15 yılda 15 hidrojenli araç üretti

Alternatif enerji kaynaklarına dikkati çekmek amacıyla hidrojen yakıtlı araçlar tasarlayıp üreten Hidroana Ekibi, bu sene "Midas" ve "Dorlion" ile yarışmalara katıldı - Ekibin danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İrfan Töre: - "TÜBİTAK desteğiyle deneyimler kazanarak araçlarımızı yeniliyoruz. Araçları yenilerken yerliliğe önem veriyoruz"

Yurthaber 21-08-2022 13:10

Eskişehir Teknik Üniversitesi

Eskişehir Teknik Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Eskişehir Teknik Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Eskişehir'de öğrencilerin geliştirdiği Gölge, İHA'ları izleyecek

Anatolia Aero Design ekibince tasarlanan "Gölge", kenetlendiği insansız hava aracını takip ettikten sonra görevini tamamlayıp inişini gerçekleştiriyor - Ekibin ikinci danışmanı Öğretim Görevlisi Emre Özbek: - "Gölge, tasarımından yazılımına kadar tamamen öğrencilerin yaptığı bir insansız hava aracı"

Yurthaber 19-07-2022 11:23

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Eskişehir Teknik Üniversitesi Camisi Temel Atma Töreni'ne katıldı:

"Bu milletin mensuplarının, bu medeniyetin mensuplarının elinden kalemi, kitabı düşürmemesi lazım"

Yurthaber 27-06-2022 21:10

EsTekFest 2022 Eskişehir'de başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: - "İlk Türk astronotumuzu Uluslararası Uzay İstasyonu'na inşallah gönderiyor olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız bununla ilgili çalışmaları kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacak" - TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "(TEKNOFEST) Bu yıl 750 bin öğrencimiz 'yarışmada ben varım', 'yarışmaya aday oluyorum' diyor"

Yurthaber 18-05-2022 16:23

Türk bilim insanı yerli sürü İHA kontrol sistemi geliştirdi

Eskişehir Teknik Üniversitesi akademisyeni ve ekibince üretilen sistem, 12 insansız hava aracının aynı anda 20 kilometrelik alanda 55 dakika boyunca görev yapmasına imkan sağlıyor - Askeri alanlarda, tarımda ve doğal afetlerde kullanılabilen sistemi geliştiren Doç. Dr. Tansu Filik: "Kontrol ve izleme yazılımlarını tamamen yerli olarak geliştirdik"

Yurthaber 03-01-2022 11:06

ESTÜ'nün 44 akademisyeni, en çok atıf yapılan bilim insanları arasında yer aldı

ESTÜ'nün 44 akademisyeni, en çok atıf yapılan bilim insanları arasında yer aldı

Yurthaber 19-12-2021 10:24

Eskişehir Teknik Üniversitesi firmalarla iş birliği yaparak öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu: - "Yükseköğretimde istihdam edilebilir, nitelikli mezunlar verme, yerli ve milli teknoloji üretme konusuna her geçen gün performansımız artıyor. Artan yayın sayılarımız, patent sayılarımız, proje sayılarımız bunun en önemli göstergesi"

Yurthaber 13-12-2021 10:31

Eskişehir Teknik Üniversitesinin genç beyinleri yeni hidrojenli araç üretti

HİDROANA takımı, hidrojen enerjili araçlarıyla yarışmalarda boy gösteriyor - Takımın üyelerinden Beril Bengi Özel: - "Tamamen doğa dostu çünkü bu araç çalıştığı zaman dışarıya sadece su buharı veriyor"

Yurthaber 01-10-2021 12:24

Eskişehir'deki sismik izolatör test merkezi Asya ve Güney Amerika'ya da hizmet veriyor

ESTÜ bünyesindeki ESQUAKE Sismik İzolatör Test Laboratuvarı, deprem riski yüksek Peru, Şili, Filipinler ve Endonezya gibi ülkelerde yapıların sismik izolatör testi için tercih ediliyor - Laboratuvarın sorumlusu Prof. Dr. Gökhan Özdemir: - "Deprem tehlikesi yüksek ülkelerde uygulanan inşaat projelerinin içinde yer almamız bize duyulan güvenin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor"

Yurthaber 18-09-2021 11:06

Tercihim Eskişehir platformu ile öğrenci adayları kentteki üniversiteleri tanıyacak

Kentteki 3 üniversite tarafından oluşturulan çevrim içi platformda, alanında yetkin akademisyenler, 165 farklı üniversite programını anlatacak - Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal: - "Platform, öğrencilerimize zaman ve mekan sınırı olmadan rahatlıkla bilgiyi ulaşabilecekleri bir ortam sağlıyor" - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenocak: - "Ön lisans, lisans ve yüksek lisans alanında aday olan tüm üniversite öğrencilerini Eskişehir'de okumaya davet ediyoruz" - Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Döğeroğlu: - "Bu platform, şehrimizi, 3 üniversitemizi tanıtmanın yanı sıra rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunan bileşenleri içeriyor"

Yurthaber 03-08-2021 14:43

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nı 2021 yılında kullanan dış hat yolcu sayısı 27 bine ulaştı

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nı 2021 yılında kullanan dış hat yolcu sayısı 27 bine ulaştı

Yurthaber 27-07-2021 11:25

Spor bilimciler, aktif video oyunlarıyla yapılan egzersizlerin sağlığa etkisini araştırdı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden iki akademisyen, yaklaşık 5 yıllık çalışma sonucu, aktif video oyunları aracılığıyla yapılan aktivitelerin yürüyüş ve koşu gibi açık alan egzersizleri kadar etkili olduğunu belirledi - ESTÜ Antrenörlük Eğitimi Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Cihan Aygün: - "Bir dans video oyununun yürüyüş sporuna denk olduğunu, mücadele sporları ya da kardiyo oyunlarının koşu egzersizi gibi etkiler yarattığını gördük" - "Dışarıda yapılan 1 saatlik koşu bile bazen 600 kalori yaktırıyorken, video oyunlar eşliğinde 600'den fazla kalori harcayabiliyorsunuz. Bazı aktif video oyunları 20 dakikada 200'den fazla kalori yaktırıyor"

Yurthaber 14-12-2020 11:02

Eskişehir'deki modern laboratuvarlarda Türk sporuna bilimsel destek

ESTÜ Spor Bilimleri Fakültesi bünyesindeki sportif performansın değerlendirildiği 7 laboratuvar, milli takımlara, spor kulüplerine ve sporculara test ve çeşitli ölçüm hizmetleri veriyor - Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veli Onur Çelik: - "Tüm spor kulüplerinin ve federasyonların yerleşkemizdeki geniş sportif faaliyet alanlarından ve laboratuvarlardan faydalanabilmesi mümkün" - İnsan Performans Laboratuvarı sorumlusu Doç. Dr. Barış Gürol: - "Farklı zamanlarda sıçrama, sürat ve dayanıklılık gibi testler uyguluyoruz. Bunları raporlandırıp sporculara, antrenörlere ve spor bilimcilere sunuyoruz"

Yurthaber 03-12-2020 11:04

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri maske tasarımlarını tanıttı

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri maske tasarımlarını tanıttı

Yurthaber 30-07-2020 10:53

Eskişehir'deki 3 üniversite, tanıtım için tek platformda toplandı

Anadolu, Eskişehir Osmangazi ile Eskişehir Teknik üniversiteleri, tercih döneminde adaylara, "Tercihim Eskişehir" platformunda kentin ve üniversitelerin imkanlarını tanıtacak

Yurthaber 28-07-2020 14:24

Üniversite öğrencileri yerli temassız sıcaklık ölçüm cihazı geliştirdi

Sanayicinin üretim sırasında ihtiyaç duyduğu temassız sıcaklık ölçerlerin ithal edilmesinden yola çıkan doktora öğrencileri, yurt dışından alınanlara göre hassasiyeti yüksek, maliyeti düşük temassız sıcaklık ölçer geliştirdi - Öğrencilerden Onur Şenel: - "Yerli olarak ürettiğimiz pirometreyle hem maliyeti düşürmeyi hem de bu konuda yurt dışına bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz" - ESTÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Serincan: - "Seri üretime geçebilecek bir ürün. Aynı zamanda ülkemiz için katma değeri fazla ve yüksek teknoloji ürünlerini destekleyecek bir çalışma"

Haber 01-02-2020 11:29

Depremin zararını azaltmak için yurt dışına da test yapıyorlar

Yapılarda depremin zararlarını azaltmak için kullanılan sismik izolatörlerin testi için maliyet ve zaman tasarrufu sağlayan ESTÜ Sismik İzolatör Test Merkezi, yerli ve yabancı inşaat firmaları tarafından tercih edilmeye başlandı - Merkezin sorumlusu Doç. Dr. Gökhan Özdemir: - "Türkiye'nin yanı sıra Meksika, Romanya, İsrail, Bulgaristan ile Filipinler'deki çeşitli projelerde ve binalarda kullanılan sismik izolatörlerin testini gerçekleştirdik" - "Ülkemizde böyle bir imkanın yer almasıyla hem katma değere hem de yıllarca sıra beklenmesi nedeniyle ortaya çıkan zaman kaybına olumlu katkı sağlandı"

Haber 07-10-2019 11:23

Üniversitede dehşet anları! Sözleşmesi feshedilen firma sahibi proje müdürünü öldürdü

Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) İki Eylül Yerleşkesi'ndeki Kongre ve Kültür Merkezi inşaatına ait şantiyede görev yapan proje müdürü kadın, sözleşmesi feshedilen taşeron firmanın sahibinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Haber 21-10-2018 12:35

Eskişehir Teknik Üniversitesinin logosu belirlendi

ESTÜ'nün akılda kalıcı, modern ve geleneksel motifleri içeren logosu AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Celalettin Yıldız tarafından tasarlandı

Haber 04-08-2018 10:33

Uluslararası Kentleşme ve Çevre Sorunları Sempozyumu

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak: "İnsanlık, doğal çevreyi kendisine değil, kendisini içinde yaşadığı doğal çevreye uydurmak zorundadır" - Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan: "Çevre duyarlılığın giderek artması sonucunda, yaşam döngüsünün sürdürülebilirliği, öncelikli bir parametre haline geldi"

Haber 28-06-2018 11:57

Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde ilk senato toplantısı

Toplantıda, üniversiteye ait eğitim, öğretim, idari ve mali konularla ilgili 14 adet yönetmelik ve yönerge kabul edildi

Haber 08-06-2018 16:50

Orman yangınlarına ilk müdahaleyi Fire Hawk yapacak

Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencisi Alihan Bak "Fire Hawk" ismini verdiği sistemle, dronelar yardımıyla büyümeden tespit edilen orman yangınlarına ilk müdahaleyi yaparak ekiplere zaman kazandırmayı amaçlıyor - Alihan Bak: - "Orman yangınlarına müdahalede droneların kullanılmadığını fark ettim. Bunun üzerine Fire Hawk adlı sistemi geliştirdim" - Projenin danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Emre Tüfekçioğlu: - "İstasyonlar arasında 5 kilometre olacak şekilde yerleştirilen dronelar, 25 kilometrekarelik alanı tarayabiliyor"

Haber 01-06-2018 12:54

AÜ ve ETÜ bir elmanın yarısıdır

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan: - "Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi bir elmanın yarısı gibidir. Tüzel kişilikler itibarıyla birbirimizden ayrılsak da işlevsel olarak birbirimizi tamamlıyoruz"

Haber 25-05-2018 14:07