Evliya Çelebi Haberleri

Evliya Çelebi'den '70 derdin devası'! Geleneksel Çin tıbbında reçete ediliyor! Fayda etmediği hastalık yok

70 derdin devası olarak bilinen ve çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak görülen meyan kökü, soğuk algınlığından mide problemlerine kadar çeşitli hastalıklara karşı ilaç oluyor. Glycyrrhiza glabra bitkisinden elde edilen bir bitki kökü olan Meyan’ın birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, şifalı bitkinin faydalarını hakkında bilgiler verdi.

Haber 10-11-2023 08:56

İşçilerin zahmetli uğraşları sonucu üretiliyor, birçok kentte satışa sunuluyor!

Erzincan'ın Kemah ilçesindeki tesislerde 3 bin yıllık geleneklerle, sera görünümlü havuzlara su ekilip tuz üretiliyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde övgü ile bahsettiği, ilçeye 4 kilometre uzaklıkta bulunan ve geçmişi 455 yıl öncesine dayanan tuz ocağında Doğu Anadolu Bölgesi’nin tuz ihtiyacı karşılanıyor. İşçilerin zahmetli uğraşları sonucu üretilen Kemah tuzu, Doğu Anadolu ve çevredeki iller başta olmak üzere İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir gibi birçok kentte satışa sunuluyor.

Haber 05-06-2023 09:26
Yurthaber 18-05-2023 15:29

Evliya Çelebi bahsetmişti! Cüzzam tedavisinde kullanılan balıklar yeniden ortaya çıktı

Diyarbakır'da Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı eserinde de bahsettiği Anzele suyunda balıkların ortaya çıkması vatandaşları heyecanlandırırken, alanının koruma altına alınması isteniyor. Konuyla ilgili konuşan Kenan Aksu, ''O dönemden bugüne kadar hiç kesilmeyen kaynak suyunun nereden geldiği belli olmayan bir yerdeyiz. Evliya Çelebi’nin Seyahatname'sinde buranın cüzzamlı ve humma hastalığında tedavi amaçlı kullanıldığı söylenmektedir. Suyun içindeki balıklar tedavi amaçlı kullanılmış'' dedi.

Haber 21-10-2022 16:20

Evliya Çelebi

Evliya Çelebi Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Evliya Çelebi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Edirne Beylerbeyi Camisi zamana meydan okuyor

Beylerbeyi Camisi müezzin kayyımı Ekrem Tuna: - "Edirne camileri üzerine araştırma yaparak kitap yazan Alman mimar Gortil, camiyi ziyarete geldiğinde mihrabın üzerindeki içbükey 8 dilimli ve istiridye kabuğunu andıran şekli görünce 'hayran olmamak elde değildir' demiş"

Yurthaber 05-10-2022 11:25

Evliya Çelebi öve öve bitirememişti! 500 yıllık Deva Hamamı talan edildi

Diyarbakır ve çevresinde listelenen 30 tarihi hamamdan 16’sı yıkıldı, geriye kalanların birçoğu da harabeye döndü. Diyarbakır'ın en büyük hamamı olan 500 metrekare alana sahip Deva Hamamı ise defineciler tarafından tahrip edildi. Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde öve öve bitiremediği tarihi hamamın sahibi Cuma Akgün, ''Deva Hamamı'nın restore edilmesi istiyoruz. Yaklaşık bir yıl önce hamamdaki kazılan yerleri kapattık. Tonlarca çöp çıkarıldı hamamdan'' dedi.

Haber 14-01-2022 11:49