Geğirme Haberleri

Sürekli geğirme neden olur? Sürekli geğirme hangi hastalığın belirtisi?

Sürekli geğirmek bireyin sosyal hayatını etkileyen rahatsız edici bir durum olabilir. Bu durum hem fiziksel hem de psikolojik açıdan olumsuz etkiler yaratabilir, kişiye sosyal ortamlarda rahatsızlık ve utangaçlık hissi verebilir. Sürekli geğirmek genellikle sindirim sistemi ile ilgili sorunlardan kaynaklanabilir ve bu durum, günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir. Peki, sürekli geğirmek neden olur? Sürekli geğirme hangi hastalığın belirtisi olabilir?

Haber 07-01-2024 19:43

Böyle karar ne görüldü ne duyuldu! Yüksek sesle geğiren ve gaz çıkartan komşusunu şikayet etti... 24 haftalık hapis cezasına çarptırıldı

Birleşik Krallık’ın Cheshire bölgesinde Edward Riley isimli bir adam komşusunun şikayet üzerine 24 haftalık ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı. 44 yaşındaki Riley yüksek sesle geğirerek ve gaz çıkartarak komşusunu rahatsız ettiği gerekçesiyle polise şikayet edildi. Riley komşusunun şikayeti üzerine mahkemeye çıkmak zorunda kaldı.

Trend 11-05-2023 08:45

Hayatı boyunca bir kez bile geğirmedi! Sırf bunun için boynuna botoks yaptırınca...

Esme Reynard isimli genç bir kadın, fiziksel olarak geğiremediğini açıkladığı TikTok videosuyla gündem oldu. Herkes gibi gaz çıkarmak ve vücudundaki rahatsızlık hissinden kurtulmak isteyen anne, sonunda bunu yapabilmek için tavsiye edilen bir tedaviyi denemeye ve boynuna botoks enjekte etmeye karar verdi.

Trend 12-12-2022 14:44

Dikkat! Geğirmenin altında yatan neden ölümcül olabilir

Geğirme tıpkı gaz çıkarma gibi toplum içerisinde yapılmaması gereken durumlar arasında bulunuyor. Genellikle hazımsızlık, asitli içecekler nedeniyle kaynaklandığı düşünülen geğirmenin altında yatan neden ölümcül hastalıklar olabilir. Uzmanlar geğirmenin riskleri hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 06-11-2022 10:04

Yaşadığınız problemlerin kaynağı yemekler değil! Tedavi edilmezse durum ciddi

Kansere neden olan birçok etken bulunmaktadır. Çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alan kanserden korunmak için hastalık belirtilerine dikkat ederek bu hastalıkları erken teşhis etmek hayati önem taşır. Günlük hayatta yaşanılan geğirme, mide ekşimesi gibi durumlar ciddi hastalığın yaygın belirtileri olarak bilinir.

Haber 26-10-2022 07:52

Herkes yapıyor! Sakın tutmayın çok tehlikeli sonuçları var

Gaz çıkarmak oldukça utanç verici durumlara yol açabiliyor. Toplum içerisinde gaz çıkarmanın ayıp olduğu düşünülüyor. Ancak gazınızı uzun süre tutmak sağlığınızı tehlikeye atıyor. Uzmanlar gazınızı tutmamanız hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 08-09-2022 15:47

Guinness rekortmeni oldu! En yüksek geğirme rekorunu kırdı

Avusturalya’da yaşayan Neville Sharp isimli adam en yüksek sesle geğirme rekorunu kırmak için Guinness’e başvurdu. Paul Hunn tarafından 10 yıl önce kırılan rekoru, Neville Sharp 112.4 desibelle egale etti.

Trend 02-12-2021 14:30

Aşırı geğiriyorsanız dikkat! Yüksek sesli ve dakikada 15 kez oluyorsa mide kaynaklı değil

Geçmeyen geğirmenin altında psikolojik rahatsızlıkların olabileceğini belirten Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Yüksek sesli, bazen dakikada 15-20 kereyi bulabilen yoğunluktaki geğirmeler mide kaynaklı değil, yemek borusuna yutulan fazla havanın çıkarılmasıdır ki bu hastaların büyük kısmında obsesif bozukluk, anksiyete veya depresyon gibi psikolojik hastalıklara rastlanır” dedi.

Haber 16-07-2021 11:08

Ünlü sunucu Wendy Williams şovu sırasında hem gaz çıkardı hem de geğirdi!

Canlı yayın kazası! Amerika'nın ünlü sunucusu Wendy Williams, yayın esnasında Kim Kardashian'la ilgili bir haber sunarken hem gaz çıkardı hem de geğirdi.

Magazin 17-03-2021 16:48