Genco Erkal Haberleri Ve Son Dakika Genco Erkal Haberleri

Genco Erkal Haberleri Ve Son Dakika Genco Erkal Haberleri

Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, 28 Mart 1938 yılında İstanbul'da doğmuştur. Robert Koleji'nden mezun olan Erkal, İstanbul Üniversitesi psikoloji bölümünü bitirmiştir. 1959 yılından itibaren Türkiye'de özel tiyatro topluluklarında oyunculuk ve yönetmenlik görevlerini üstlenmiştir. 1969 yılında ise Dostlar Tiyatrosunu kurmuştur. Kurduğu tiyatro da halen sanat yönetmeni olarak çalışan Erkal, yerli ve yabancı yazarların oyunlarını yönetmiştir. Yazılan tiyatro eserlerinin dışında farklı türlerde yazılan eserleri de tiyatro sahnesine uyarlamıştır. Nazım Hikmet'ten Kerem Gibi, Can Yücel'den Can, Brecth'in Galileo'su gibi oynadığı rollerle önemli ödüllere layık görülmüştür. Kariyeri boyunca birçok kez yılın en iyi oyuncusu, yılın en iyi tiyatro yönetmeni gibi ödülleri kazandı. Bazı senfonik konserlerde de ünlü yapıtların anlatıcılığı yapmıştır. 1993-1998 yılları arasında Avingon Festivali'nde üç Fransız yapımında rol aldı.

Genco Erkal Haberleri

Sahnede aniden rahatsızlanan Genco Erkal'dan sevindiren haber

Tiyatro Sanatçısı Genco Erkal, dün akşam Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sahnelenen oyun sırasında rahatsızlandı. Erkal'ın yakın arkadaşı Yaşar Ersoy, yaptığı açıklamada, sanatçının bilincinin açık olduğunu, tedbir amaçlı hastanede gözlem altında tutulduğunu ve durumunun espriler yapacak kadar iyi olduğunu söyledi.

Magazin 03-09-2022 13:43

İzleyiciler oyunun bir parçası sandı! Ünlü tiyatrocu Genco Erkal sahnede rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı

Ünlü tiyatro sanatçısı Genco Erkal, KKTC'de bir tiyatro oyunu sırasında sahnede rahatsızlık geçirdi. 'Şahdamarım' adlı oyunu sergilediği sırada rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Genco Erkal'ın bilincinin açık olduğu ve bir süre hastanede gözlem altında tutulacağı öğrenildi.

Magazin 03-09-2022 07:31

Tiyatrocu Genco Erkal, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan beraat etti

Tiyatrocu Genco Erkal, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan beraat etti

Yurthaber 14-04-2022 15:20

Genco Erkal kötü haberi verdi! Sağlık sorunlarımı...

Usta tiyatrocu Genco Erkal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sağlık sorunlarının devam ettiğini belirtti. Erkal sağlık durumuyla ilgili bilgi vererek üzen haberi paylaştı.

Magazin 10-04-2022 13:28

Genco Erkal

Genco Erkal Hakkındaki Haberler Mynet'te. Genco Erkal Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Usta sanatçı Genco Erkal'dan hayranlarını üzen haber

Türk tiyatrosunun duayenlerinden Genco Erkal (84), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sağlık sorunlarının devam ettiğini belirtti.

Magazin 09-04-2022 12:44

Genco Erkal, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan hakim karşısına çıktı

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Erkal, paylaşımlarında hakaret unsuru olmadığını belirterek beraatını talep etti.

Magazin 25-11-2021 14:39

Genco Erkal: Dördüncü doz aşımı da oldum

Genco Erkal, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı dördüncü doz aşısını yaptırarak önlem aldı. Usta tiyatrocu, "Herkese şiddetle öneriyorum" dedi.

Magazin 28-09-2021 15:32

Fazıl Say'dan hapsi istenen Genco Erkal'a destek: Kılına dokundurtmayacağım

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret‘ gerekçesiyle dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası istenen usta tiyatrocu Genco Erkal’a sosyal medya hesabından destek verdi.

Magazin 25-08-2021 09:42

Genco Erkal 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan ifade verdi

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal'ın, hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında ifadesine başvuruldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı, Genco Erkal hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlattı.

Magazin 19-04-2021 15:33

Genco Erkal'a Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında başlatılan "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturmasında ifadeye çağrıldı.

Magazin 16-04-2021 17:17

Genco Erkal'ın hayatı belgesel oluyor

ENKA Sanat’ın daimi sanatçılarından, Türk tiyatrosunun ulu çınarı Genco Erkal’ın sanat hayatı belgesel oluyor. ENKA Sanat’ın bir süredir üzerinde çalıştığı belgesel, kurumun sanatçı ve kurucusu olduğu Dostlar Tiyatrosu ile yaklaşık 25 yıllık köklü birlikteliğine dayanıyor.

Magazin 25-01-2021 13:38

Acı haberi Genco Erkal verdi! Ünlü oyuncu Coşkun Tunçtan koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi!

Usta sanatçı Genco Erkal, koronavirüs nedeniyle 57 yıllık sanatçı arkadaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. Genco Erkal acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Magazin 10-04-2020 11:43

Can Yaman'ın libido sözlerine usta oyuncu Genco Erkal'dan tepki geldi

Can Yaman'ın oyuncuların “libidosu olanlar ve olmayanlar” diye ikiye ayrıldığı yönündeki sözleri tepki çekti. Usta tiyatrosu Genco Erkal'dan ise libido tartışmalarına yanıt geldi.

Magazin 02-12-2019 02:05

Genco Erkal'ın en büyük lüksü her gün sahneye çıkmak

Usta oyuncu, Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi'nde İzmirlilerle bir araya geldi - Genco Erkal: - "En büyük lüksüm her gün sahneye çıkmak, seyircilerimle buluşmak ve onları heyecanlandırmak oldu" - "Hiçbir zaman yaptığımla yetinmiyorum. Devamlı olarak kendimi yenilemeli, yarışmalı ve daha iyisini yapmalıyım" - "Etrafımızda şu an dış güzellikleri ön plana çıkaran müthiş bir çevre kirliliği var. Oysa önemli olan kafanın içidir, oradaki zenginliktir"

Yurthaber 19-10-2019 13:36

Genco Erkal'ın en büyük lüksü her gün sahneye çıkmak

Usta oyuncu, Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi'nde İzmirlilerle bir araya geldi - Genco Erkal: - "En büyük lüksüm her gün sahneye çıkmak, seyircilerimle buluşmak ve onları heyecanlandırmak oldu" - "Hiçbir zaman yaptığımla yetinmiyorum. Devamlı olarak kendimi yenilemeli, yarışmalı ve daha iyisini yapmalıyım" - "Etrafımızda şu an dış güzellikleri ön plana çıkaran müthiş bir çevre kirliliği var. Oysa önemli olan kafanın içidir, oradaki zenginliktir"

Haber 19-10-2019 13:34

Genco Erkal, İmamoğlu paylaşımıyla gündem oldu: Canımı zor kurtardım!

Usta tiyatrocu Genco Erkal, sosyal medya hesabından yaptığı Ekrem İmamoğlu paylaşımıyla çok konuşuldu. Genco Erkal, İmamoğlu ile fotoğrafını paylaşıp 'Kolumu koparıyordu, canımı zor kurtardım.' diyerek İmamoğlu'na yapılan eleştirileri ti'ye aldı.

Trend 30-05-2019 12:10

Memleketim şarkısına işaret diliyle klip

Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu, Maltepe Belediyesi'nin katkılarıyla, işitme engelliler için "Memleketim" şarkısına işaret diliyle klip çekti

Haber 02-12-2018 16:29

Yeni oyun görücüye çıktı

Genco Erkal’ın belgesel-tiyatro tarzındaki yeni oyunu ‘Göçmenleeeer’ için önceki akşam Kenter Tiyatrosu’nda özel bir gösterim gerçekleşti.

Magazin 26-11-2017 15:17

Genco Erkal'ın oyunlarına uygulanan yasak kaldırıldı

Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu'nun, OHAL kapsamında güvenlik tedbirleri nedeniyle Kadıköy Lisesi bahçesindeki gösterimlerine getirilen yasak kaldırıldı.

Magazin 11-08-2016 14:31

Genco Erkal'ın 'Nazım ile Brecht' oyununa OHAL engeli

Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Genco Erkal, 12 Eylül'ün ardından ilk kez bir oyununun 35 yıl sonra yasaklandığını söyledi.

Magazin 09-08-2016 16:25

Genco Erkal: Oyunumu en son Kenan Evren yasaklamıştı, 35 yıl sonra AKP-OHAL yasaklıyor

Genco Erkal’ın 'Nazım ile Brecht' isimli oyunu güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Haber 09-08-2016 10:50

Genco Erkal'dan 'darbeye hayır' protestosu

Usta tiyatrocu Genco Erkal, 15 Temmuz Cuma günü yaşanan darbe girişimini 'Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht' adlı müzikli oyunuyla protesto etti.

Magazin 23-07-2016 15:47

Ödül töreninde Başbakan'a çok sert sözler!

16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu.

Haber 26-04-2011 11:51