Genel Sağlık Sigortası Borcu Haberleri

Genel sağlık sigortası ne kadar, aylık kaç para? GSS prim tutarı kaç TL, GSS borcu nasıl sorgulanır?

1 Ocak 2012'de sigorta sisteminde yapılan değişiklikle birlikte genel sağlık sigortası ödeme zorunluluğu getirildi. Genel sağlık sigortası kapsamına girenler, çalışan ve işsiz olmak üzere iki gruba ayrılır. Eğer kişi çalışıyorsa primleri işveren tarafından ödenir. Çalışmayan kişinin ise kendi primlerini dışarıdan ödemesi gerektiğinden her ay belli bir miktarda sigorta prim borcu çıkar. Peki GSS prim ücreti ne kadar ve aylık ne kadar ödenir?

Haber 09-01-2023 16:12

Genel sağlık sigortası borcu ödeme ve sorgulama nasıl yapılır? Genel sağlık sigortası borcu nedir, borcu ödemek zorunlu mu?

Genel Sağlık Sigortası, Türk vatandaşlarını koruyan bir sigorta sistemidir. Genel sağlık sigortası, 2012 yılında hayata geçirilen ve sağlık sigortası olmayan kişilerin de sağlık hizmetlerine erişimini sağlayan, zorunlu sigorta türlerinden birisidir. Bu sistemle birlikte tüm vatandaşlar genel sağlık sigortası kapsamında ücretsiz muayene ve tedavi hizmeti alabilir. Peki, genel sağlık sigortası borç sorgulaması işlemleri nasıl yapılır ve ödemek zorunlu mu?

Haber 09-01-2023 16:09

Genel Sağlık Sigortası Borcu

Genel Sağlık Sigortası Borcu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Genel Sağlık Sigortası Borcu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.