Göbek Düşmesi Haberleri

Göbek düşmesi nedir, göbek neden düşer? Göbek düşmesine ne iyi gelir?

Göbek düşmesi genellikle hamilelik sonrasında karın kaslarının orta hattında ayrılması anlamına gelir. Hamilelik sırasında rahmin büyümesi ve karın bölgesindeki hormonal değişiklikler, karın kaslarının ayrılmasına neden olabilir. Göbek düşmesi, karın kaslarının bu ayrılması sonucunda ortaya çıkan bir boşluk veya çıkıntı ile karakterizedir. Peki, göbek düşmesi nedir be neden olur?

Haber 30-11-2023 17:20

Göbek düşmesi nedir, belirtileri nelerdir? Göbek düşmesi nasıl düzelir, tedavisi nasıl yapılır?

Göbek düşmesi kadınların karın bölgesindeki kasların zayıflaması veya gevşemesi sonucu, göbeğin belirgin bir şekilde aşağıya doğru sarkması durumudur. Bu yaygın sağlık sorunu genellikle hamilelik, doğum, aşırı kilo alıp verme, yaşlanma süreci ve hareketsiz yaşam tarzı gibi etmenlerden kaynaklanabilir. Göbek düşmesi fiziksel görünümün yanı sıra günlük yaşam kalitesini de olumsuz etkileyebilir. Bireylerde özgüven kaybına yol açabilir ve sırt ağrısı gibi rahatsızlıklara neden olabilir.

Haber 29-07-2023 23:13

Göbek deliği olmadığı için ‘uzaylı’ olarak adlandırıldı! Farklılığıyla herkese meydan okudu

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 30 yaşındaki Jess Kaufman, doğumunda omfalosel adını verilen bir hastalıkla dünyaya geldi. Bu hastalık organlarının karnının dışında olduğunu ifade ediyordu. Hastalığı nedeniyle göbek deliği olmayan kadın, uzun yıllar boyunca olumsuz eleştirilere maruz kaldığını söyledi. Şimdi ise kalıpları yıkarak farklılığını gizlemeyi reddediyor.

Trend 27-08-2021 09:55

Diğer Haber Etiketleri

Göbek Düşmesi

Göbek Düşmesi Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Göbek Düşmesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.