Gurbetçiler Haberleri

Gurbetçiler yaşadıkları ülkelere bagajları dolu dönüyor

Baba ocağında yıllık izinlerini geçiren gurbetçiler yaşadıkları ülkelere dönüyor.

Yurthaber 25-08-2023 11:05

Kırşehir'de gurbetçiler türkü ve bozlaklarla şenlendi

KIRŞEHİR (AA) - UNESCO tarafından müzik dalında Türkiye'den Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınan Kırşehir'de, gurbetçiler için düzenlenen şenlik başladı.

Yurthaber 09-08-2023 07:53

Kapıkule'de çıkış için bekleyen gurbetçiler dinlenme alanlarında vakit geçiriyor

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık: - "Yurtdışı Türkler Başkanlığımız olsun diğer sivil toplum kuruluşlarımız olsun gurbetçilerimizin vakit geçirebileceği, gümrük iş ve işlemleri, pasaport işlemleri sürerken bekleme sürelerini en kıymetli şekilde değerlendirebilecekleri hazırlıkları yapmış durumdayız" - Gurbetçi Osman Yıldız: - "Dinlenme yerleri ve oyun alanları çok güzel olmuş. Kapıkule'de çok rahat ettik hem gelirken hem dönerken"

Yurthaber 29-08-2022 12:36

Tatilleri biten gurbetçiler dönüş yolunda Kapıkule'de yoğunluk oluşturdu

Fransa'ya dönen Nihat Polat: - "Oraya gittiğimizde Türkiye'deki sıcak insan ilişkisini özlüyoruz. Akrabalık, dostluk, komşuluk gibi ilişkiler yaşadığımız ülkelerde biraz zayıf"

Yurthaber 25-08-2022 14:11

Gurbetçiler

Gurbetçiler Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gurbetçiler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Gurbetçiler dönüş yolunda! 'Bizi Türkiye'dekiler anlamıyor, ama şu ezanın sesini bile özlüyoruz'

Avrupa'da yaşayan gurbetçiler, yaz tatillerini geçirmek üzere bu yıl ana vatana akın etti. Artık dönüş yoluna giren gurbetçiler sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu. Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Mustafa Pektaş, ''Çok zor oluyor ama bunu Türkiye'dekiler anlayamıyor. Biz buraya gelince, 'Siz yurt dışından geliyorsunuz. Orada sizin için her şey güzel' diyorlar ama vatan hasreti, şu ezanın sesini bile insan özlüyor. Bizim vatanımızdan güzel ülke yok" dedi.

Haber 20-08-2022 16:21

Türkiye'ye sevinçle gelen gurbetçilerin Kapıkule'den hüzünlü dönüşleri devam ediyor

Fransa'ya dönen Süleyman Sakallı: - "Vatanımızı, ülkemizi, bayrağımızı bırakmak istemiyoruz ama gurbete yaşadığımız yere gitmek zorundayız"

Yurthaber 19-08-2022 09:15

Uluslararası Demokratlar Birliği, Kapıkule'de gurbetçilere Türkçenin önemini anlattı

Uluslararası Demokratlar Birliği, Kapıkule'de gurbetçilere Türkçenin önemini anlattı

Yurthaber 17-08-2022 15:52

Gurbetçiler dönüş yolunda Edirne'nin çarşılarını canlandırdı

Kentin tarihi ve turistik noktalarını gezip yöresel yiyeceklerini tadan gurbetçiler, alışverişlerini yaptıktan sonra Türkiye'den ayrılıyor - ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt: - "Gurbetçilerimiz Edirne'de son istirahatlerini yapıyorlar. Edirne'de konaklayıp yolculuk öncesi dinleniyorlar ve son tedariklerini şehrimizden yaparak yola çıkıyorlar. Bu durum şehir ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlıyor"

Yurthaber 16-08-2022 11:23

Gurbetçilerin hüzünlü dönüşleri devam ediyor

Almanya'ya dönen Sefa Kayakçı: - "Gurbete geri dönüyoruz, hüzünlü bir dönüş. İnşallah yine geri geleceğiz. İnsanın içi el vermiyor gitmeye"

Yurthaber 12-08-2022 12:13

Danimarka ile Türkiye arasında geçen yarım asırlık ömür

Konya'nın bir köyünde ilkokulu bitirdikten sonra babasını kaybeden ve 18 yaşında gittiği Danimarka'da azmiyle yeminli tercüman olan, kazandığı güvenle belediye meclis üyeliği de yaparak 24 yıl gurbetçilerin hakkını savunan 71 yaşındaki Ömer Kuşçu, memleketine her yaz geliyor - Kuşçu: - "Memleket sevdalısı olduğumuz için buradan da kopmadık, kopmayız da. Güzel memleketimizin 1 ay da olsa tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar her sene geldim"

Yurthaber 06-08-2022 11:15

Kapıkule'de gurbetçilerin dönüş yolculuğu sürüyor

Almanya'ya dönen Yahya Tekgündüz: - "Hüzünle gidiyoruz, gelecek seneye kadar bu hüzünle yaşayacağız"

Yurthaber 04-08-2022 11:59

Gurbetçilerin hüzün dolu dönüşü! Türkiye’de yaşayan vatandaşlara çağrı: Avrupa’ya özenmeyin

İş imkanları başta olmak üzere çeşitli nedenlerle yıllar önce sevdiklerini geride bırakıp çalışmak için Avrupa ülkelerine göç eden gurbetçiler, her yıl olduğu gibi bu yıl da hem yaz tatilini hem de Kurban Bayramı’nı sevdikleriyle birlikte anavatan Türkiye’de geçirmek için temmuz ayından itibaren Türkiye’ye geldi. Dönüş yoluna giren gurbetçiler uzun araç kuyrukları oluştururken “Avrupa’ya özenmeyin, Türkiye çok farklı” çağrısında bulundu.

Haber 03-08-2022 15:28

Gurbetçilerin dönüş yolculuğu devam ediyor

Almanya'ya dönen Mustafa Kerter: - "Vatanımızdan çıkarken bir hüzün ve burukluk var"

Yurthaber 02-08-2022 12:02

Kapadokya esnafının işleri gurbetçilerle daha da arttı

Bölge esnafından Mevlüt Kavrayan: - "Gurbetçilerimiz bize mutluluk getiriyor. Balon, ATV ve at turlarına epey talep oluyor" - Gurbetçilerden Emin Tekce: - "Herkes burayı görmeli. Almanya'ya döndüğümde oradakilere Kapadokya'yı anlatacağım. Burası değerli bir yer"

Yurthaber 31-07-2022 11:02

Gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı

Gurbetçi Cemil Hayal: - "Dönüş her zaman hüzünlüdür. Kapıkule'den girerken ayrı bir sevinç yaşanıyor, çıkarken o sevinç tam tersine hüzne boğuluyor"

Yurthaber 29-07-2022 16:50

Gurbetçiler baba ocağı Kuluforniyanın nüfusunu her yaz üçe katlıyor

Konya'nın gurbetçilerce "Kuluforniya" olarak anılan 50 bin nüfuslu ilçesi Kulu, memleket hasretini gidermek için yurt dışından gelenler sayesinde en hareketli günlerini yaşıyor - Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver: - "Kulu adeta bir turistik belde gibi oldu. Hazirandan eylüle kadar yurt dışıyla sürekli bir sirkülasyon yaşanıyor. Üstelik gelen insanların burada da yerleşik hayatı var. Düğünlerini yapıyorlar, evlerini tamir ediyorlar, evi olmayan ev alıyor. Kulu'nun esnafına da büyük katkıları var"

Yurthaber 28-07-2022 11:45