Hacı Bektaş Veli Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma etkinliğine videolu mesaj! Emin adımlarla yürüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bektaş-ı Veli'nin vefatının 752. Anma Yılı Etkinliği'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan, zorluklarla karşılaşılsa da büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda emin adımlarla yüründüğü belirterek, "Yarınlarımız adına verdiğimiz bu mücadeledeki azığımız Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri'nin insanı, merhameti, şefkati, kardeşliği yücelten mesajlarıdır." dedi.

Haber 12-08-2023 20:09

Kırşehir'de Ahi Evran Veli ile Hacı Bektaş Veli'nin 13. yüzyıldaki buluşması canlandırıldı

Kırşehir'de Ahi Evran Veli ile Hacı Bektaş Veli'nin 13. yüzyıldaki buluşması canlandırıldı

Yurthaber 16-09-2022 17:54

Hacıbektaş'ta delikli taşa ziyaretçi akını... Günahı olanların geçemeyeceğine inanılıyor

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, Hacı Bektaş Veli'nin 751'inci yıl dönümü sebebiyle yapılan etkinlikler devam ediyor. Çok sayıda vatandaş, Alevi Bektaşi inancına göre kutsal sayılan alanları ziyaret ediyor. Ziyaretçiler ayrıca, Hacı Bektaş Veli'nin inzivaya çekilerek ibadet ettiği belirtilen mağarayı da ziyaret ederek "delikli taş"tan geçmeye çalışıyor...

Haber 16-08-2022 14:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Programı'nda konuştu: (2)

"Ülkemizdeki 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek, Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın toplam 8 bin 740 talebi belirlendi. Bu taleplerin 5 bin 600'ü hızla karşılandı. Diğer taleplerle ilgili İçişleri, Kültür ve Adalet Bakanlarımız müşterek bir çalışma yapıyor" - "Çeşitli illerimizde temeli yapılan ve yapımı tamamlanan 8 cemeviyle ilgili toplu bir töreni de yakında gerçekleştireceğiz" - "Özellikle kimi Avrupa devletlerinin ülkemizdeki her kesim gibi Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne ben inanıyorum. Alevi-Bektaşi toplumunu İslam'dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adımın devamı, insanlarımızı birbirine düşman etmek olacaktır"

Yurthaber 13-08-2022 22:36

Hacı Bektaş Veli

Hacı Bektaş Veli Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hacı Bektaş Veli Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bakan Ersoy, Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri'nde konuştu:

"Bugün insanlığın Hacı Bektaş Veli gibi manevi rehberlere her zamankinden fazla ihtiyacı var. Bu da bizlere sorumluluk yüklemektedir"

Yurthaber 13-08-2022 21:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli’nin Anma Programı'nda açıkladı! Temeli atılan cemevlerinin toplu açılış töreni yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Anma Programı'na katıldı. Erdoğan programda yaptığı konuşmada "Çeşitli illerimizde temeli atılan ve yapımı tamamlanan 8 cemeviyle ilgili toplu töreni yakında gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber 13-08-2022 21:02

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan, Hacı Bektaş Veli etkinliklerini değerlendirdi:

"Bu yıl 58 vilayette muhtelif cem evlerindeki görevlileri, dedeleri, babaları koordine ettik, onları da valilerimiz üzerinden burada ağırlıyoruz. 1400 özel davetlimiz var"

Yurthaber 13-08-2022 17:15

Hacı Bektaş Veli, düşünce ve öğretileriyle asırlardır insanlığa yol gösteriyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu: - "Hünkar Hacı Bektaş Veli, Hoca Ahmed Yesevi'nin kültürünü Anadolu'ya taşıyan insandır. Düşünün ki kilometrelerce uzaktan Anadolu'ya belli bir görevi yerine getirebilmek için göç etmiş insanlar. Bu intikalin arkasındaki büyük hedefi, büyük içeriği çok iyi anlamamız gerekiyor"

Yurthaber 13-08-2022 12:10

Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerine ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımı bekleniyor

Hacı Bektaş Veli'nin 751. ölüm yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 13 Ağustos'ta anma töreni düzenlenecek. Törene ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Anma töreni için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un imzasıyla davetiye yayınlandı. Davetiyede ise, "Bu kapı sevgi, barış, kardeşlik, muhabbet kapısıdır" ifadelerine yer verildi. Öte yandan restorasyon çalışmaları tamamlanan Bektaş Efendi Türbesi, anma törenlerinde yeniden ziyarete açılacak.

Haber 11-08-2022 12:30

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile 'Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinlikleri ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi nedeniyle 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Genelgede Hacı Bektaş Veli'yi Anma programlarına katılmak isteyen vatandaşlara destek olunması istenirken, Muharrem ayında Yas-ı Mateme ortak olma ve oruç açma lokmalarına vali ve kaymakamların da katılımıyla cemevi yöneticileri, vakıf veya derneklerdeki vatandaşlar ve kanaat önderleriyle birlikte olunması istendi.

Haber 28-07-2022 13:14