Halı Dokuma Haberleri

Eviniz çok kirliyse ve bu size artık stres veriyorsa, bu ürünleri mutlaka keşfetmelisiniz

Hiç kimse kirli bir evde yaşamak istemez ancak bazen şartlar öyle bir hâl alır ki durum tamamen kontrolden çıkabilir. Dağınık ve kirli ev hâli bir süre devam ederse stres seviyesi de buna paralel olarak artmaya başlar. Ama üzülmeyin, bu durum tabii ki dünyanın sonu değil. Öyle bir listeyle karşınıza geldik ki eviniz pırıl pırıl, zihniniz ise çok rahat olacak. İşte evinizi kirden arındıracak o ürünler!

Haber 28-06-2022 09:30

Hobi olarak başladıkları halı dokuma kursu geçim kaynakları oldu

Hatay'da boş zamanlarını değerlendirmek için halı dokuma kursuna giden 20 kadın, dokudukları ürünlerle ev ekonomilerine katkı sağlıyor - Kursiyerlerden Fevziye Kaplan: - "Sosyalleşmek amacıyla kursa gelmiştik ama daha sonra dokuduğumuz halılar yurt dışına gitmeye başladı"

Yurthaber 10-12-2021 11:38

Müşterisinin yıkamaya getirdiği halı servet değerinde çıktı

Kumkapı halılarının öncü ustalarından Zareh Penyamin'in dokuduğu halılarından biri Yenikapı'daki '4. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri'nde sergilendi. Halının değeri, halıcılık ile uğraşan Bülent Çakırhan'a müşterisi yıkamaya getirince ortaya çıktı. Halının 150 bin dolar değerinde olduğunu söyleyen Çakırhan, "Bu halıyı müşterimiz gönderdi. Halı geldiğinde 2 taneydi. Ben gördüğümde şok oldum. Çünkü bu halıları genelde müzelerde görebiliriz. Hemen halının sahibini aradım, satın aldım" dedi.

Haber 22-10-2021 11:40

Geleneksel tezgahta dokumacılığı öğrenen kadınlar üretime katkı sunmayı hedefliyor

Nevşehir'de halı ve kilim dokumacılığı kursuna katılan kadınlar, öğrendikleri işi gelir kapısına dönüştürmeye hazırlanıyor - Usta öğretici Fatma Turgut: - "Turistik bir bölgede yaşıyoruz. Bölge desenlerine bağlı kalarak eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimiz burada öğrendiklerini daha sonra iş koluna çevirerek kendileri evlerinde üretip satabilecek" - Kursiyerlerden Güllü Ketli: - "İnsan ürettikçe kendini daha yeterli ve öz güvenli hissediyor. Kurs, İŞKUR ve belediye destekli olduğu için aile bütçesine de katlı sağlıyor. Burada öğrendiklerimizi unutmak istemiyorum, bir atölye oluşturmayı planlıyorum"

Yurthaber 02-10-2021 11:19

Sivas’ta bin yıllık Osmanlı geleneğini tek başına sürdüren Abdurrahman Çiftçi, yurt dışına ürünlerini gönderiyor

Sivas’ta mesleğinin son temsilcisi olan ve özenle hazırladığı yastık ile minderleri yurt dışına gönderen Abdurrahman Çiftçi, Osmanlı geleneğini tek başına sürdürüyor. Yaklaşık 55 yıldır mesleğini devam ettiren Çiftçi, çırak bulamamaktan şikayet ediyor ancak hasır yastık ve minderleri yurt içi ve yurt dışından birçok yere gönderiyor.

Trend 10-06-2021 11:10

Yapmaları günler sürüyor, ömrü ise 150 yıl!

Bitlis’in Hizan ilçesinde kadınlar, Orta Asya’dan günümüze kadar gelen ve nakış nakış işledikleri el emeği göz nuru halıları 5-6 işlemden geçirdikten sonra metrekaresini bin 250 TL’den satışa çıkarıyor.

Finans 09-06-2021 09:28

Kars'tan Japonya'ya! Karslı kadınların dokuduğu halılar, Japonların evine girecek

Kars’ın Susuz ilçesinde dünyaya gelen iş insanı Ali Uçum, uzun yıllar halı sektöründe çalıştıktan sonra Japonya'ya yerleşti. Japonların talebi üzerine 18 yıl boyunca İran'da dokuttuğu halıları bu ülkede pazara sunan Uçum, doğup büyüdüğü memleketinde dokuma yaptırmaya karar verdi.

Haber 10-03-2021 10:17