Haliç Haberleri

Yer: İstanbul! Dengesini kaybedip denize düştü: Dakikalarca hareketsiz yattı

İstanbul'da bir kadın Haliç Metro Köprüsü’nde yürüdüğü sırada dengesini kaybedip denize düştü. Dakikalarca baygın kalan kadını ekipler kurtardı. Kalp masajı yapılan kadın, bilinci açık bir şekilde hastaneye kaldırıldı

Haber 16-10-2023 10:11

Haliç'te gençlerin tehlikeli oyunu! O anlar kamerada

İstanbul'da sıcak havadan bunalan gençler, Haliç Metro Köprüsü'nden denize atlayarak serinledi. Vatandaşlar ise gençlerin tehlikeli oyununu gözlerini kırpmadan izledi.

Haber 23-07-2023 17:21

Haliç’te korkutan görüntü! 'Çok rahatsız edici'

İstanbul’un simgelerinden "Altın Boynuz" olarak da bilinen Haliç’te suyun rengi kahverengiye döndü. Renk değişikliğiyle beraber çevreye kötü koku da yayılmaya başladı. Vatandaşlar özellikle kokunun çok rahatsız edici olduğunu belirtirken, suyunun rengindeki değişiklik dron ile görüntülendi. İşte detaylar...

Haber 19-06-2023 09:30

Haliç'te dalgıçlar dip temizliği yaptı

Fatih'te Haliç'e giren dalgıçlar, deniz dibindeki atıkları temizledi.

Yurthaber 05-06-2023 15:51

Haliç

Haliç Hakkındaki Haberler Mynet'te. Haliç Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Haliç’ten hareket etti! 70 yıl sonra bir ilk... Bu tarihi tekrar yaşatalım istedik

İstanbul Haliç’ten yola çıktı, kullanılmayan kanallardan yüzerek Gölyazı’ya getirildi! Haliç’ten hareket eden 10 tonluk tekne, zamanla kapanan kanallar kepçe ve vinç yardımları ile açılarak, tam 70 yıl önceki gibi, Bursa’nın 2600 yıllık geçmişi bulunan Uluabat Gölü kenarındaki Gölyazı’ya ulaştı. Gezginlerin Türkiye'nin Venedik'i olarak nitelendirdiği Gölyazı’da 70 yıl sonra bir ilk yaşanırken, üretici Harun Şahin, "Bu tarihi tekrar yaşatalım. Bu hattı, bu kanalı tekrar açalım istedik" dedi.

Haber 03-06-2023 16:28

Sabaha karşı köprü o seslerle yankılanmıştı... Haliç'teki silahlı saldırının sebebi ortaya çıktı! Kan donduran detaylar

Haliç Köprüsü girişinde kan donduran silahlı çalışma olayı yaşandı ve 1 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren kişinin kimliği belli olurken öldürülen şahsın Cumali Aslan olduğu aktarıldı. Olayda yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Cumali Aslan'ın 20 gün önce cezaevinden çıktığı öğrenilirken kanlı çatışmanın nedeni de belli oldu. Yapılan çalışmalara göre, çatışmanın izi Kağıthane’de 20 gün önceki çete çatışmasına dayandı. Öldürülen kişinin de çetelerden birinin üyesi olduğu ifade edildi.

Haber 14-01-2023 16:44

Haliç'te haç çıkarma töreni

Hristiyan inancına göre Hz. İsa'nın vaftiz edilişinin 2023. yıl dönümü, Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen ayin ve Haliç sahilindeki denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.

Yurthaber 06-01-2023 14:03

Eroğlu’ndan İBB’ye Haliç eleştirisi: “Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur”

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Haliç konusunda İBB’yi eleştirerek, “Biz tertemiz haliç teslim ettik. Hatta Dünya Metropoller Ödüllerinde Japonya’da Dünya Metropollerden çevre ödülü aldık. Yani bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur. Bakmaları lazım, iyi bir işletme olması lazım” dedi.

Haber 31-10-2022 13:30

Alibeyköy Deresi'nde toplu balık ölümleri şoka uğrattı! 'Buradan balık yenmez artık'

Haliç'e ulaşan Alibeyköy Deresi'nde toplu balık ölümleri konusunda numunelerin incelemesi sürerken, bölge sakinleri balık ölümlerinin derenin uzun yıllardır temizlenmemesinden kaynaklandığını öne sürdü. Vatandaşlardan biri, ''Eskisi gibi dere ıslah çalışması yapılmıyor. Doğma büyüme buralıyım. Eskiden sık sık temizlenirdi. Buradan balık yenmez artık'' derken başka biri, ''Balıklar dün yüzüyordu, buraya ilaç mı attılar?'' ifadelerini kullandı. Ölümlerle ilgili İSKİ'den açıklama yapıldı.

Haber 06-08-2022 16:56

Haliç'te şaşkına çeviren anlar! Dalgıç polisten 'imdat' diyerek kaçtı

Haliç’te akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Denize giren bir vatandaş, sudan çıkmayınca tekneler sahile yanaşamadı. Karaya çıkmamakta direnen şahıs, kendisini çıkartmaya gelen dalgıç polisten ve can simidinden “imdat” diyerek kaçtı. İlginç olay kameralara yansırken dalgıç tarafından güçlükle karaya çıkartılan şahıs, çok miktarda su yuttuğu için ambulansla hastaneye kaldırıldı. İşte şaşkına çeviren olayın detayları!

Haber 12-07-2022 11:40

Tersane İstanbul nerede ve nasıl gidilir? Survivor finali nerede yapılacak? İşte Survivor finalinin yapılacağı Tersane İstanbul'un konum bilgisi

Survivor 2022 finalinin yapılacağı Tersane İstanbul nerede ve nasıl gidilir sorusunun yanıtı, final heyecanını orada yaşamak isteyen binlerce kişi tarafından sorgulanıyor. Tersane İstanbul'un nerede ve hangi ilçede olduğu, Tersane İstanbul'a nasıl gidileceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Survivor finalinin yapılacağı Tersane İstanbul nerede, nasıl gidilir? İşte Tersane İstanbul konum bilgisi.

Magazin 30-06-2022 19:10

Bakan Murat Kurum, Vialand Parkur'un açılışında konuştu:

"Haliç'i kaderine terk etmeyeceğiz, kaderine terk edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu kadar uğraş sonrasında bugün buradaki atık su arıtma tesislerinin iptal edildiğini, yapılmadığını hatta bu projelerin iptal edildiği süreçte de orada çevre konusuyla alakalı da ağaçlardan artış beklendiğini görüyoruz" - "Sayın Cumhurbaşkanımız, Haliç'in deniz sularıyla birlikte temizlenmesi ve oradaki ekolojik yaşamı yeniden başlatılması amacıyla önemli bir projeyi başlattılar. Oradaki dip çamuru binbir zahmetle taşıyarak bu alan oluşturuldu"

Yurthaber 16-06-2022 13:02

Haliç'te can pazarı! Şakalaşırken denize düştü, arkadaşları Saçın bozuldu diye dalga geçti

İstanbul Haliç'te bir grup genç, kendi arasında şakalaşırken içlerinden biri denize düştü. Suda çırpınan ve karaya çıkmayı başaramayan genci devriye görevinde olan deniz polisi kurtardı. Yaşananlar kameraya yansırken, sudan çıkarılan gencin arkadaşları "Saçın bozuldu" diyerek dalga geçti.

Haber 17-05-2022 10:01

Son dakika: Haliç Tersanesi'nde korkutan yangın! Ekipler hemen müdahale etti yangın söndürüldü

Son dakika haberi: Haliç Tersanesi’nde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Haliç Tersanesi'ndeki atölye binasının çatısında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin hemen müdahalesiyle söndürüldü.

Haber 07-05-2022 18:07

Pakistanlı sevgilisiyle tartışan Faslı genç, Haliç'te intihara kalkıştı

İstanbul Haliç'te bugün hareketli anlar yaşandı. Pakistan uyruklu sevgilisiyle tartışan Faslı bir genç, Haliç Metro Köprüsü'nde intihar etmek istedi. Ekiplerin ikna çabası sırasında aranan Pakistanlı kadın gelmeyi reddedince, genç bir kez daha intihara kalkıştı. Hızlı bir şekilde harekete geçen ekipler, sinir krizi geçiren genci yakaladı.

Haber 20-04-2022 14:29

Haliç'e düşen yavru kediyi denizden ayaklarıyla kurtardı

Haliç'te denize düşen yavru kedi, Galata Köprüsü’ndeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı. 2 kişinin, demir korkuluklardan kendisini sarkıtarak, ayaklarıyla yavru kediyi kurtardığı anlar, cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber 26-07-2021 18:13

Haliç'te yaklaşık 2 metrelik köpek balığı görüntüledi

Balıkçı Mehmet Oral'ın oltasına, Haliç'te köpek balığı takıldı, Oral'ın cep telefonu kamerasıyla görüntülediği yaklaşık 2 metre boyundaki köpek balığı, kıyıya yaklaştırıldığı sırada misinayı koparıp, kaçtı.

Haber 09-06-2021 11:24