Halıcı Haberleri

Müşterisinin yıkamaya getirdiği halı servet değerinde çıktı

Kumkapı halılarının öncü ustalarından Zareh Penyamin'in dokuduğu halılarından biri Yenikapı'daki '4. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri'nde sergilendi. Halının değeri, halıcılık ile uğraşan Bülent Çakırhan'a müşterisi yıkamaya getirince ortaya çıktı. Halının 150 bin dolar değerinde olduğunu söyleyen Çakırhan, "Bu halıyı müşterimiz gönderdi. Halı geldiğinde 2 taneydi. Ben gördüğümde şok oldum. Çünkü bu halıları genelde müzelerde görebiliriz. Hemen halının sahibini aradım, satın aldım" dedi.

Haber 22-10-2021 11:40

Halı yıkama dükkanında yapılanlar şoke etti! Kireçlenerek çukura gömüldüler

Avcılar'da sağlıksız koşullarda ve farklı malzemelerle kıyma çekildiği belirlenen halı yıkama dükkanı mühürlendi. Bir kepçeye taşınan 13 çuval çekilmiş kıyma ve 4 kasa tavuk kemiği kireçlenerek arazide kazılan bir çukura gömüldü.

Haber 28-09-2021 22:37

Atatürk için dokunan halı satışta

Sivaslı bir iş adamı tarafından Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e armağan edilmek üzere Sivas Sanat Evi'nde 3 kadın tarafından yaklaşık 6 yılda dokunan 86 yıllık tarihi halı alıcısını bekliyor - Dönemin Türkiye haritası şeklinde dokunan 57 vilayetin yer aldığı 3 metrekarelik tarihi halı, büyük özenle korunarak günümüze kadar ulaştırılmış - Halıcı Ali Işık: - "Büyük bir emek ve yetenekle yapılmış adeta göz nuru dökülmüş bir eser. Halıyı öğrenen bize soran kişilerden satın alma noktasında çok fazla talepler geliyor. Ama bu halıyı istediğimiz ve sevdiğimiz bir yere vermek istiyoruz. Devletimizin önemli kurumlarında sergilenmesi ve bizim de bu duruma aracılık etmemiz bizler adına gurur vesilesi olur"

Haber 02-01-2020 11:30

Halıcı

Halıcı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Halıcı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.