Hassas Bağırsak Sendromu Haberleri

İrritabl barsak hastalığı nasıl tedavi edilir, belirtileri nelerdir?

Hassas bağırsak sendromu ya da spastik kolon olarak da bilinen irritabl barsak hastalığı (IBS) belirtileri karında kramp, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal ve kabızlık ile anlaşılır. İrritabl barsak hastalığı tedavisi ile ilgili bilgi veren Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, hastalığın tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 12-08-2021 16:29

IBS, hayatımızın olumsuz bir parçası

Yapılan araştırmaya göre, kişilerde karın ağrısı, şişkinlik, kabızlık/ ishal en yoğun günlük şikayetler arasında yer alıyor. Ancak yaşamı olumsuz etkileyen bu şikayetler ile doktora başvuranların sayısı oldukça az...

Haber 14-04-2005 10:53

Stresse bağlı mide-bağırsak problemleri

Beyin ve sindirim sistemi güçlü bir şekilde benzer hormonlar ve sinir sistemi etkisi altındadır. Dolayısıyla, uzamış stres ile birlikte görülen sindirim bozuklukları, kalın barsak uyarısı ile oluşan ishal, kabızlık, kramp ağrıları ve şişkinlik şaşırtıcı değildir. Aşırı miktarda sindirimde rol oynayan asit üretimi ile ağrılı yanma görülebilir.

Haber 06-10-2004 03:32

Diğer Haber Etiketleri

Hassas Bağırsak Sendromu

Hassas Bağırsak Sendromu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hassas Bağırsak Sendromu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.