Bağırsak Hastalıkları Haberleri

Beş adımda bağırsak sağlığınızı iyileştirebilirsiniz

Bağırsak sağlığının bozulması vücudu hatta ruh sağlığını etkiliyor. Sağlıksız beslenme sonucu bağırsak sağlığının olumsuz etkilenmesi sonucu tepeden tırnağa sizi etkiliyor. Farkında olmadan cinsel hayatınızı, ruh sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir ve hastalıklara davetiye çıkarabilirsiniz. Düzenli ve sağlıklı beslenme ile bağırsak sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Beslenme ile birlikte yaşam tarzınızda yapacağınız değişikliler sayesinde bağırsak sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Haber 04-08-2022 15:36

Şişkinlik yaşıyorsanız dikkat! Bu belirtiler varsa…

Yemeklerden sonra şişkinlik yaşanabiliyor. Yaşanan şişkinlikler rahatsız edici durumlara sebep olabiliyor. Bu şişkinlikler genellikle önemsiz görülüp göz ardı edilse de şişkinlikler riskli durumlara yol açabiliyor. Uzmanlar yaşadığınız şişkinliğinizde bir sorun olabileceğini gösteren belirtileri açıkladılar. Eğer şişkinlik yaşarken bu belirtileri gösteriyorsanız mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Haber 27-06-2022 10:07

Kabızlığa iyi geliyor! Bu içecekler bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Bir sindirim sorunu olan kabızlığın tıptaki adı konstipasyondur. Bağırsak hareketlerinde yavaşlama sonucu ortaya çıkar. Kabızlığa yakalanmamak için bol su tüketimi öneriliyor. Ayrıca bu gibi durumlarda kabızlığa iyi gelen çaylar da tüketilebilir.

Haber 01-06-2022 01:22

Uzun sürüyorsa dikkat! Hastalıktan dolayı olabilir…

Tuvalet alışkanlıklarında değişiklikler yaşanabiliyor. Bu değişiklikler arasında bulunan kabız ve ishal günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Genellikle yenilen yiyecekler nedeniyle kaynaklanan ishal uzun süredir devam ediyorsa mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor. Uzmanlar uzun süren ishal hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 23-05-2022 16:45

Bağırsak Hastalıkları

Bağırsak Hastalıkları Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bağırsak Hastalıkları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cilt güzelliğinden zihinsel sağlığa, kanserden menopoza hatta cinsel ilişki performansına! Her şeyde rolü var

Son yıllarda bağırsak sağlığı hakkında yapılan araştırmalar peş peşe dikkat çekici sonuçları ortaya çıkardı. Vücuttaki neredeyse her gelişmeyi yakından ilgilendiren bağırsak sağlığı cilt sağlığımızdan zihinsel sağlığımıza, kanser riskinden menopoz deneyimine hatta cinsel hayata bile etki ediyor. Bu durum bağırsak sağlığının ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Peki, bağırsak sağlığınız ne durumda? Bağırsak sağlığınızın kontörlünü elinize almak için şu soruları mutlaka kendinize sorun.

Haber 17-05-2022 07:36

Bağırsaklara ne iyi gelir? Bağırsaklara iyi gelen yiyecekler ile evde tedavi yöntemleri üretebilirsiniz

Sindirim, vücudun besin maddelerini parçalamak için geçirdiği süreçtir. Sindirim sistemi ağız, mide, pankreas, karaciğer, safra kesesi, ince bağırsak ve kalın bağırsaktan oluşur. Bazen bağırsaklarda rahatsızlıklar yaşanabilir. Kişileri etkileyen bu rahatsızlıktan kurtulmak için bağırsaklara ne iyi gelir? Bağırsaklara iyi gelen yiyecekler ve doğal yöntemler nelerdir?

Haber 13-05-2022 18:34

Vücudun ikinci beyni! Egzama, uykusuzluk, kabızlık ve daha fazlasına neden olur

Bir süredir sürekli yorgun ve uykusuz mu hissediyorsunuz? İçinizdeki şeker isteğine dur diyemiyor, tatlı, pasta, çikolata görünce kendinizi frenleyemiyor musunuz? Gaz, şişkinlik, hazımsızlık veya kabızlık sorununu sık sık yaşamaya mı başladınız? Bunların hiçbirinin bahar yorgunluğu ile alakası yok. Bu belirtiler ve daha fazla vücudun ikinci beyni olarak anılan bölgede sıkıntı olduğu anlamına gelir.

Haber 12-05-2022 10:39

Bağırsak sağlığı için altın değerinde öneriler! Sindirim sistemine darbe vuruyor

Bağışıklık hücrelerinin büyük bir bölümünü barındıran bağırsakların birçok hayati görevi vardır ve onlara iyi bakmak çeşitli hastalıkları önleyebilir. İşte bağırsaklara zarar veren alışkanlıklar. Bağırsak, binden fazla türde milyarlarca bakteriye ev sahipliği yapar ve bağışıklık sistemimizin yaklaşık yüzde 80'i bağırsaklarda bulunur.

Haber 28-04-2022 15:54

Bir kaşık yeterli! Bağırsakları harekete geçirir, tertemiz yapar

Bağırsak sağlığı, genel sağlığın en önemli noktalarından biridir. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre bağırsak sağlığı başta cinsellik olmak üzere alzheimer gibi rahatsızlıklar üzerinde de etkilidir. Bağırsak sorunları sindirim sisteminin daha aktif ve sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar. Doğal çözümlerle bağırsakları tertemiz yapabilir, sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Haber 22-03-2022 08:49

Bağırsak sağlığı karakterinizi belirliyor

Bağırsakla ilgili yapılan çalışmalar şaşırtıcı sonuçlar vermeye devam ediyor. Daha önce bağırsakların cinsel hayatı ve beyini etkilediği sonuçları ortaya çıkmıştı. Bu etkiler sonrası bilim dünyası bağırsakları ve bağırsakların etki alanlarını mercek altına aldı. Bu sefer de bağırsaklarda yaşayan bakterilerin karakteri etkileyebileceğine dair bulgular bulundu.

Haber 12-03-2022 09:20

Son üç ayda yaşadıklarınız çok önemli! Bu belirtiler varsa hemen doktora gidin

Günlük yaşantıyı derinden etkileyen ve ülkemizde birçok kişide var olduğu tahmin edilen inflamatuvar bağırsak hastalıkları daha çok 20′li ve 30′lu yaşlarda görülüyor. 3 aydan uzun süren karın ağrısı, son 3 ayda kilo kaybı, son 3 ayda ateşlenme gibi birkaç aya yayılan belirtileriniz varsa bir gastroenteroloji uzmanına giderek gerekli tetkikleri yaptırmanız önemlidir.

Haber 11-03-2022 14:49

İrritabl barsak hastalığı nasıl tedavi edilir, belirtileri nelerdir?

Hassas bağırsak sendromu ya da spastik kolon olarak da bilinen irritabl barsak hastalığı (IBS) belirtileri karında kramp, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal ve kabızlık ile anlaşılır. İrritabl barsak hastalığı tedavisi ile ilgili bilgi veren Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, hastalığın tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 12-08-2021 16:29

Mıknatıslı bilye yutan çocuğun bağırsakları delindi!

Batman'da 1,5 yaşındaki Ahmet Arif Ataş'ı karın ağrısıyla hastaneye getiren ailesi, çocuklarının 8 tane mıknatıslı demir bilye yuttuğunu öğrendi. Bilyelerin 8 yerden bağırsağının delinmesine neden olduğu Ataş, acil müdahaleyle tedavi edildi.

Haber 02-08-2021 11:44

Bağırsak sorunlarının arkasında bu hastalık yatabilir! Sakın ihmal etmeyin

Fazla gluten tüketimi ile meydana gelen çölyak hastalığı, ince bağırsak hastalığı olarak da anılır. Genellikle genetik faktörlerin önemli rol oynadığı bu hastalık, bebeklikten yetişkinliğe kadar her yaş aralığında görülebilir. Peki, kronik bağırsak sorunlarının da arkasında bulunabilecek olan çölyak hastalığı nedir? İşte çölyak hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler...

Haber 16-06-2021 13:56

Bağırsak düğümlenmesi tedavisi ve belirtileri nelerdir? Bağırsak düğümlenmesi neden olur?

Bağırsak düğümlenmesi, ince ya da kalın bağırsakta meydana gelir. Bağırsakta yapışıklık olması bağırsak düğümlenmesine neden olurken en sık görüldüğü durum ise ameliyat sonrası süreçtir. Bağırsak düğümlenmesi nedenleri arasında kanser, bağırsak tıkanıklığı, fıtık içine bağırsak girmesi ve düğümlenmeye neden olması olabilir. Peki bağırsak düğümlenmesi belirtileri nasıl anlaşılır? Bağırsak düğümlenmesi tedavisi nasıl yapılır?

Haber 08-06-2021 08:42

Kalın bağırsak tıkanıklığı nedir? Kalın bağırsak tıkanıklığı nasıl tedavi edilir? Bağırsak tıkanması neden olur?

Bağırsaklar uzun ve boru şeklinde bir organdır. Bağırsaklar ince bağırsak, kalın bağırsak ve kalın bağırsağın son kesimi olan rektumdan oluşmaktadır. Kalın bağırsakta yaşanan tıkanıklık birçok sağlık sorununa davetiye çıkartır. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 03-06-2021 15:04

Mideye dışkı gitmesine neden oluyor: Bağırsak fistülü nedir, nasıl tedavi edilir?

İnce ya da kalın bağırsaktan dışarıya akıntı olması durumu bağırsak fistülü olarak adlandırılır. Bu akıntı karın boşluğunun içinde ya da bağırsak ile deri arasında gerçekleşebilir. Karın derisinden dışarıya bağırsak sıvıları veya dışkı gelmesine neden olan bağırsak fistülü nasıl tedavi edilir, nasıl anlaşılır? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Korhan Taviloğlu konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 02-06-2021 09:13

Vücudun ikinci beyni, bağışıklığın kalbi: Bağırsaklardaki zehri atan detoks kürü!

Bağırsaklar işlevlerini yerine getirmediklerinde çeşitli sorunlar ortaya çıkar. Vücudumuzdan atılması gereken maddeler atılamadığı zaman şişlik, kabızlık, kilo alma, yorgunluk, halsizlik hatta depresyon gibi psikolojik nedenler ortaya çıkabilmektedir. Evinizde hazırlayacağınız detoks kürleri ile bağırsaklarınızda rahatlama sağlayabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız detoks kürünü de uygulayabilirsiniz.

Haber 24-02-2021 09:52

Sağlıklı bağırsak ile tüm hastalıklardan korunun

Hareketsiz yaşam nedeniyle yavaşlayan bağırsakların birçok sorunu beraberinde getirdiğini söyleyen uzmanlar, bağırsakların yoğun 'microbiata' içeriği ile bağışıklık sistemi için de büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Bu da beynimizin uzantısı olan vagal sinirle idare edilen bağırsakların korunmasının oldukça önem taşıdığı sonucunu ortaya çıkarıyor.

Haber 15-07-2020 15:00

'Bağırsak flora bozukluğu depresyona neden olabiliyor'

Geçirgen Bağırsak Sendromu bilim insanları tarafından çağımızın hastalığı olarak görülmektedir. Alerji, anksiyete, migren ve depresyona neden olduğu düşünülen Geçirgen Bağırsak Sendromu ile ilgili bilgi veren Kişiselleştirilmiş ve Önleyici Tıp Uzmanı Dr. Sibel Özgül geçirgen bağırsak sendromunun neden oluştuğunu ve nasıl ortaya çıktığını anlattı.

Haber 24-02-2020 12:01

Bağırsak hastalıklarında probiyotik kullanımı ve gaita nakline dikkat

Türk Gastroenteroloji Derneği Prof. Dr. Serhat Bor: "Antibiyotikle ilişkili ishallerde probiyotikleri çok kullanıyoruz. Hassas bağırsak sendromunda probiyotik kullanımına ilişkin bilimsel çalışmaların büyük çoğunluğunda hiçbir olumlu etki gösterilemedi, ancak küçük bir kısmında minimum etki olduğu belirtildi. Oysa, elimizde çok daha iyi ilaçlar var" - "Sağlıklı kişilerin, probiyotik kullanmasının bu kişilere hiçbir getirisi yok. Bu bir pazarlama tekniği" - "(Gaita nakli) ABD Gıda ve İlaç Dairesi, kanlı öldürücü bir ishal türü olan 'C difficile enfeksiyonu' hastalığında gaita naklinin yararlı olduğunun gösterildiğini bildirdi. Bunun dışındaki tüm kullanımlar ise deneyseldir" - "Olumlu sonuçlar geçicidir. En önemlisi de uzun süreli sonuçlar henüz bilinmemektedir, ciddi hastalıklara yol açıp açmayacağı belli değildir. Bu nedenle, gaita naklinin 'C difficile enfeksiyonu' dışında henüz hiçbir kullanım alanı bilimsel olarak ispatlı değil"

Haber 28-11-2018 11:05

Kalıtımsal kalın bağırsak hastalığı uyarısı

Ailesel aktarımlı kalın bağırsak hastalığının kalıtımsal bir hastalık olduğu ve hastalığın erken yaşlarda tedavi edilmemesi durumunda kansere dönüştüğü bildirildi.

Haber 26-12-2007 16:08

Kolonoskopi nedir? Nasıl uygulanır?

Kolonoskopi kalın bağırsakların (Kolon), ışıklı, kolayca eğilebilen, ince tüp şeklinde yapılmış optik bir kamera ile incelenmesi yöntemidir.

Haber 25-07-2005 01:38

Bağırsak alışkanlığınızda değişiklik var mı?

IBS yani "İrritabl Barsak Sendromu" , karın ağrısı, şişkinlik ve barsak alışkanlığı değişiklikleri ile seyreden ve sık karşılaşılan bir barsak hastalığıdır. Bu belirtilerden karın ağrısı ve şişkinlik genellikle tüm hastalarda görülürken, barsak alışkanlıkları değişiklikleri, bazı hastalarda kabızlık, bazılarında ise ishal olarak ortaya çıkar. Ayrıca her iki şikayeti de zaman zaman yaşayan hastalar da vardır.

Haber 21-07-2005 00:55

İrritabl Bağırsak Sendromu nedir?

IBS yani "İrritabl Bağırsak Sendromu" , karın ağrısı, şişkinlik ve barsak alışkanlığı değişiklikleri ile seyreden ve sık karşılaşılan bir bağırsak hastalığıdır. Bu belirtilerden karın ağrısı ve şişkinlik genellikle tüm hastalarda görülürken, barsak alışkanlıkları değişiklikleri, bazı hastalarda kabızlık, bazılarında ise ishal olarak ortaya çıkar. Ayrıca her iki şikayeti de zaman zaman yaşayan hastalar da vardır.

Haber 25-04-2005 09:07

Her 100 kişiden 30'u basurlu

Halk arasında basur olarak bilinen 'hemoroid' hastalığının her 100 kişiden 30'unda görüldüğü, lifli gıdalarla beslenmenin hastalığı azaltabileceği belirtildi.

Haber 30-11-1999 00:00