Hayvansal Üretim Haberleri

Hayvansal Üretim mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Hayvansal Üretim Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversitelerde yer alan pek çok bölüm vardır. Bu bölümler arasından doğru seçimi yapmak oldukça önemlidir. Çünkü bölüm seçimi meslek hayatını etkiler. Son dönemlerde yaygın olarak tercih edilmeye başlayan önü açık bölümlerden biri de hayvansal üretimdir. Bu bölümü okuyan öğrenciler, hayvancılık sektörü için önemli bir rol oynar. Bölümden mezun olduklarında sağlıklı bir şekilde hayvan üretimi yaparlar. Peki Hayvansal Üretim Bölümü mezunları ne iş yapar, bu bölümün iş olanakları nelerdir?

Egitim 24-03-2023 16:47

Hayvansal mamul ihracatı ilk çeyrekte yüzde 12,45 arttı

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatının yılın ocak-mart döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 12,45 artarak 674 milyon dolara ulaştığını belirterek, "Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, Türkiye genelinde yapılan 50,02 milyar dolarlık toplam ihracatımızdan yüzde 1,5’lik pay almıştır." dedi.

Finans 16-04-2021 12:30

Diğer Haber Etiketleri