Irak Haberleri Ve Son Dakika Irak Haberleri

Irak Haberleri Ve Son Dakika Irak Haberleri

Irak Cumhuriyeti ya da kısaca Irak, bir Batı Asya ülkesidir. Kuzeyde Türkiye, doğuda İran, güneydoğuda Kuveyt, güneyde Suudi Arabistan, güneybatıda Ürdün, batıda Suriye ile komşudur. Yüzölçümü 437 bin 72 kilometrekaredir. Tarihte Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçası olan Irak toprakları daha sonra İngiliz mandası olmuş, 1930’da Irak Krallığı kurulmuş, 1958 Devrimi ile Cumhuriyet kurulmuştur. 1968’den 2003’e kadar Baas Rejimi’nin hakim olduğu ülke 1979-1988 yıllarında İran ile savaşmıştır. Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak’ın, 1990’da Kuveyt’i işgal etmesi 1. Körfez Savaşı’nı başlatmıştır. 17 Ocak 1991'de başlayan ve Körfez Savaşı olarak bilinen Çöl Fırtınası Harekâtı sonunda 27 Şubat 1991'de Kuveyt kurtarıldı. ABD yönetimindeki müttefik kıvvetler 1993, 1996, 1998 ve 2001 yıllarında Irak'a karşı hava saldırıları düzenledi. ABD ve Birleşik Krallık öncülüğündeki koalisyon kuvvetleri Irak'ı kitle imha silahlarından arındırmak, Saddam Hüseyin'in teröre verdiği desteği kesmek ve Irak halkını özgürleştirmek gerekçeleriyle Irak'taki Baas Rejimi'ne karşı saldırıya geçti. 2003’te başlayan Irak’ın işgali 2011 yılında ABD’nin güçlerini çekmesi ile sona erdi. Ülkenin 2018 tahmini nüfusu 38 milyondan fazladır. Başkenti ve en büyük kenti Bağdat’tır. Resmi dilleri Arapça ve Kürçe (Tanınan bölgesel diller Ermenice, Süryanice, Türkmence); para birimi Irak dinarı (IQD), zaman dilimi UTC+3, (ASZD) trafik akışı sağ, telefon kodu +964 ve internet alan adı .iq’dur.

Irak Haberleri

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri! 'PKK güvenlik tehdidi teşkil ediyor'

Türkiye ile Irak arasında gerçekleştirilen güvenlik mekanizması görüşmesine ilişkin ortak sonuç bildirisi yayımlandı. Ortak bildiride, PKK’nın Türkiye ve Irak için güvenlik tehdidi teşkil ettiğinin altı çizildi.

Haber 14-03-2024 23:38

Sıradaki adres belli oldu: Bağdat'ta kritik zirve! Bakanlar Güler, Fidan ve MİT Başkanı Kalın da katılacak

Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin bir sonraki adresi Bağdat olacak. Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi.

Haber 13-03-2024 15:13

İsrail kalbinden vuruldu: Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na drone saldırısı! Irak İslami Direnişi görüntüleri paylaştı

5 aydan uzun süredir devam eden İsrail-Hamas savaşının bölge ülkelerine sıçraması endişeleri sürerken dünyanın gözünü bölgeye çeviren son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İran destekli Irak İslami Direnişi, İsrail'in başkentindeki Ben Gurion Havaalanı'nı insansız hava aracıyla vurduğunu duyurdu. Açıklamayla birlikte saldırıya ilişkin görüntü de paylaşıldı.

Haber 12-03-2024 09:27

Irak'a hava saldırısı! Haşdi Şabi komutanı öldürüldü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin komutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin hava saldırısında öldürüldüğü belirtildi. Olay yerinde toplanan bölge halkından bir grup, "Amerika'ya hayır" sloganları attı. Irak hükümetinden konuya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haber 07-02-2024 23:43

Kuzey Irak’tan acı haber! 1 askerimiz şehit oldu

Irak’ın kuzeyinden gelen son dakika haberine göre 1 asker şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre teröristlerin saldırısında 2 asker de yaralandı.

Haber 03-02-2024 14:17

Irak'taki saldırılar sonrası gündeme gelmişti! ABD resmen duyurdu! 'İleriki günlerde başlayacak'

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD askerlerinin Irak'taki geleceğine yönelik görüşmelerin ileriki günlerde başlayacağını duyurdu. ABD’nin, Irak'ta bulunan üslerine yapılan saldırılara karşılık olarak, İran destekli gruplara yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarının ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ABD’nin ülkeden askerlerini çekmesini istemiş, ancak Pentagon bu konuda kendilerine resmi bir talep ulaşmadığını belirtmişti.

Haber 25-01-2024 19:40

İran Orta Doğu'da savaşı yaymaya mı çalışıyor? Mezhep çatışmasına dönebilir

İran önce Irak sonra Suriye ve son olarak da Pakistan'a saldırı düzenledi. Bu saldırılar bölgede yüksek olan tansiyonu iyice artırdı. Çatışmaların Orta Doğu savaşına evrilme riski tartışılıyor. Habertürk TV Güvenlik Politikaları Koordinatörü Çetiner Çetin ve Independent ve Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, çatışmaların seyrini tartıştı. Çiçek, İran'ın tavrının bir mezhep savaşı doğurabileceğini ifade etti. Çetin ise Husilerin saldırılarının emtialarda yüzde 40 zam beklendiğini belirtti.

Haber 18-01-2024 14:15

Şehit olan 9 asker için Şırnak'ta tören düzenlendi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı alanındaki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 asker için Şırnak'ta tören düzenlendi.

Haber 13-01-2024 13:38

9 askerin şehit olduğu hain saldırıda 1740 rakımlı tepe detayı! 2 yıldır tek terörist bile sızamadı...

Kuzey Irak’taki üs bölgesine terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonucunda 9 askerimizin şehit edilmesi sonrası bölgede operasyonlar sürerken saldırıya ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. 1740 rakımlı tepe detayı dikkatleri çekerken, bu tepeye üs bölgesi kurulmasıyla birlikte son iki yılda tek bir terörist bile bu bölge üzerinden Türkiye’ye sızma girişiminde bulunamadı. İşte merak edilen üsle ilgili detaylar...

Haber 13-01-2024 13:30

9 askerimizin şehit olduğu Metina ile ilgili detaylar ortaya çıktı! Canlı yayında ‘Toprak yok ağaçlar kayalardan fışkırıyor’ diyerek tarif etti…

Türkiye 9 askerinin şehit edildiği haberine ağlarken TSK’da bölgedeki operasyonlarına tüm hızıyla devam ediyor. Kuzey Irak’ın Metina bölgesinde gerçekleştirilen hain saldırı sonrası akıllara gelen ‘Metina neden önemli?’, ‘Türk askerinin Metina’da neden üs bölgesi vardı?’ sorularına Doç. Dr. Murat Aslan canlı yayında yanıt verdi. Aslan’ın Metina bölgesine ilişkin aktardıkları oldukça dikkat çekti. İşte terör örgütü PKK’nın yuvalandığı Metina’ya ilişkin tüm detaylar…

Haber 13-01-2024 09:02

Türkiye şehitlerine ağlıyor! Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu! Acı haberler şehit ailelerine ulaştırıldı…

Terör örgütünün alçak saldırısı sonrasında Kuzey Irak'tan peş peşe gelen acı haberler, şehitlerin ailelerine iletildi. Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu ve Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün'ün ailelerine şehadet haberi verildi.

Haber 13-01-2024 07:34

SON DAKİKA | Irak'tan Aliağa'ya gelen St. Nikolas gemisi ile iletişim kesildi! Kayıp gemi bulundu: 'El koyduk'

Son dakika haberi: Irak'tan Aliağa'ya doğru yola çıkan ve petrol taşıyan St. Nikolas gemisi ile Umman açıklarında iletişim kesildi. Gemide 1'i Yunan, 18'i Filipinli toplam 19 mürettebat bulunuyordu. Gemiye silahlı kişilerin baskın yaptığı iddia edildi. Tüpraş'tan yapılan açıklamada gemide Türk mürettebatın bulunmadığı bildirildi. Öte yandan İran yaptığı açıklamada ABD'ye misilleme olarak gemiye el koyduklarını açıkladı.

Haber 11-01-2024 20:17

Irak ve Suriye’deki ABD üslerine saldırı

Irak ve Suriye’de ABD askerlerinin bulunduğu üslere, İran yanlısı Şii silahlı gruplarının çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi tarafından saldırı düzenlendi.

Haber 07-01-2024 21:51

Iraklı polisler Türkçe öğreniyor

Iraklı polisler, Türkçe öğrenmeye başladı. Türkçe dersleri ile Irak Devleti’nin sınır polisleri ve gümrük muhafızlarının tamamına Türkçe öğretmek hedefleniyor.

Yurthaber 05-01-2024 14:12

Biden'dan operasyon sinyali! Mektup yazdı: 'ABD daha ileri adımlar atmaya hazırdır'

Irak ve Suriye'de ABD üslerine saldırıların artması sonrasında ABD Başkanı Joe Biden harekete geçti. Kongreye bir mektup yazan Biden, "ABD, daha fazla tehdit ya da saldırı olması durumunda gerekli ve uygun şekilde daha ileri adımlar atmaya hazırdır" dedi. İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasının ardından Irak ve Suriye'de ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin bulunduğu üslere yönelik saldırılar artmaya başlamıştı.

Haber 28-12-2023 06:47

Milyoner dilenci! Ölünce ortaya çıkan mal varlığı dudak uçuklattı: Çuvallarla zor taşınıyor

Irak'ta yaşlı bir dilenci kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis ekipleri tarafından dilencinin evinde gerçekleştirilen arama faaliyetleri sonucunda evde 380 bin dolar, Irak dinarı ve altın bulundu. Çuvallarla taşınan mal varlığı bir anda sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Haber 25-12-2023 12:00

MSB duyurdu! Irak ve Suriye'de terör hedefleri vuruldu: En az 26 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberine göre Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ait hedeflere yönelik hava harekatında en az 26 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Haber 25-12-2023 10:03

Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı! MSB 'Şehitlerimiz için' diyerek duyurdu

Irak ve Suriye'nin kuzeyinden gelen şehit haberlerinin ardından Milli Savunma Bakanlığı iki bölgeye de hava harekatı düzenledi. Toplam 29 hedefin imha edildiği harekat, 'Şehitlerimiz için' notuyla duyuruldu.

Haber 23-12-2023 23:09

Son dakika: MSB'den acı haber! Pençe Kilit bölgesinde 6 askerimiz şehit oldu, 16 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı acı haberi duyurdu. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde 6 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz de yaralandı. Bölgede sıcak çatışma devam ediyor. Belirlenen hedeflere ani hava harekatları düzenleniyor. Son bilgilere göre çatışmada 16 terörist etkisiz hale getirildi.

Haber 23-12-2023 18:55

Şehit Emre Taşkın’ın son görüntüleri yürek yaktı! ‘Şehit olursam bu videoyu paylaş’ demişti…

Türkiye şehitlerine ağlarken ortaya çıkan detaylar da yürek yakıyor. Pençe-Kilit harekat bölgesinde şehit düşen Malatyalı Emre Taşkın'ın son görüntülerinde "Şehit olursam bu videoyu paylaş" dediği anlar izleyenleri duygulandırdı.

Haber 23-12-2023 09:52

SON DAKİKA | MİT'ten operasyon! Gülsüme Doğan etkisiz hale getirildi

Son dakika: MİT, Irak'ın Süleymaniye kentinde düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularından Jiyan Mardin kod adlı Gülsüme Doğan'ı etkisiz hale getirdi.

Haber 20-11-2023 13:44

Erbil'deki ABD üssünde bomba yüklü İHA saldırısı! Üste yangın çıktı

Irak'ta Erbil kentinin Harir kasabasında yer alan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyona ait üsse bomba yüklü insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası üste yangın çıktı.

Haber 09-11-2023 22:00

Blinken'dan peş peşe sürpriz ziyaretler! Irak ziyareti sırasındaki çelik yelek detayı dikkat çekti

İsrail-Filistin çatışması nedeniyle birçok ülkeyi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken sürpriz bir şekilde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Irak'ı ziyaret etti. Pazartesi günü Türkiye'ye gelerek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüşmesi beklenen Blinken'ın Irak ziyareti sırasında çelik yelek giymesi gündem oldu.

Haber 05-11-2023 22:21

Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu bir üsse daha saldırı

Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu üslere saldırılar sürüyor. Son olarak Ayn el-Esad Hava Üssü’ne roketli saldırı düzenlendi.

Haber 30-10-2023 20:08

ABD askerlerinin bulunduğu Erbil Uluslararası Havalimanı'na İHA saldırısı

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu Erbil Uluslararası Havalimanı’na İHA ile saldırı düzenlendi.

Haber 27-10-2023 00:05

Pentagon açıkladı: Irak ve Suriye'deki ABD ve koalisyon güçlerine son 7 günde 13 saldırı yapıldı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 17 Ekim'den bu yana ABD ve koalisyon güçlerine Irak'ta 10, Suriye'de de 3 olmak üzere toplam 13 ayrı saldırı yapıldığını açıkladı. Pentagon sözcüsü, ABD'nin bölgedeki çıkarlarını ve personelini savunmak için meşru müdafaa hakkını kullanarak saldırılara cevap vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Haber 25-10-2023 00:35

CENTCOM duyurdu: Irak'taki ABD ve koalisyon güçlerine 24 saatte 3 İHA saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Irak’taki ABD ve koalisyon güçleri yakınlarına son 24 saat içinde 3 insansız hava aracı (İHA) saldırısı yapıldığını ve bir saldırıda koalisyon güçlerinin hafif yaralandığını bildirdi.

Haber 19-10-2023 01:33

Son Dakika | MSB'den açıklama! 6 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildiğini bildirildi.

Haber 14-10-2023 17:59

Yasağa aldırmayıp sınıra yürüdüler! İstanbul'da da cuma namazı sonrası binlerce kişi toplandı: Filistin'e dört bir yandan destek mesajları

Geçtiğimiz günlerde Irak’ta Şii lider Sadr’dan Filistin için "milyonluk gösteri" çağrısı gelmişti. Iraklılar Tahrir Meydanı'nda toplanarak Filistinlilere destek gösterisi yaptı. İstanbul'da cuma namazının ardından Beyazıt Meydanı'nda binlerce kişi bir araya geldi. İstanbul 2 Nolu Barosu da İsrail Başkonsolosluğu önünden Filistin bayraklarıyla Filistinlilere destek mesajı verdi. Ürdün'de bir araya gelen yüzlerce kişi ise yasağa rağmen protesto amacıyla Filistin sınırına doğru yürüdü.

Haber 13-10-2023 13:34

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 150'den fazla terörist etkisiz hale getirildi! Milli Savunma Bakanı Güler: 'Artan bir etki ve yoğun bir baskıyla devam edeceğiz'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklama geldi. Operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısını duyuran Bakan Güler, Terörle mücadeleye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artan bir etki ve yoğun bir baskıyla devam edeceğiz.

Haber 09-10-2023 11:06

O isim Hakan Fidan'la görüşmesi için görevlendirildi! Gündem: Sınır güvenliği

Ankara'da yaşanan hain saldırı girişiminin ardından Türkiye Kuzey Irak'ta terör örgütü hedeflerini bir bir vurmaya devam ediyor. Türkiye'den peş peşe hamleler gelirken Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’i sınır güvenliği sorununun çözümü noktasında ikili güvenlik komisyonunun çalıştırılması amacıyla Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesi için görevlendirdi.

Haber 05-10-2023 21:59

Irak'ın kuzeyine bir hava harekatı daha! 22 hedef imha edildi

TSK, terör örgütünün Kuzey Irak'taki hedeflerini vurmaya devam ediyor. Bugün saat 19.00'da gerçekleşen operasyonda Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki toplam 22 hedef imha edildi ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Bu operasyonla birlikte teröristlere 4 günde 3. hava harekatı düzenlenmiş oldu.

Haber 04-10-2023 20:33

TSK'dan Irak'ın kuzeyine bir hava harekatı daha! İnlerinde vurmaya devam

Irak'ın kuzeyinde Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine hava harekatı düzenlendi. 16 hedef imha edildi. MSB, hava harekatını 'İnlerinde vurmaya devam' sözleriyle duyurdu.

Haber 03-10-2023 21:18

Irak’taki düğün yangını felaketinde yaralanan 20 Iraklı İstanbul’a getirildi

Irak’ın Musul şehrinde düğünde yaşanan yangın faciasında yaralananlardan 20 kişi askeri uçakla Atatürk Havalimanı’na getirildi.

Yurthaber 03-10-2023 07:33

Irak'ta yangın faciası: 20 yaralı Türkiye'ye getirildi

Irak'ın Musul kentinde düğün salonundaki yangın faciasında yaralanan 20 kişi tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Haber 03-10-2023 01:14

Irak'taki düğün faciasında ölü sayısı yükseldi! Yeni görüntüler ortaya çıktı: Panik içinde kaçıştılar

Irak'taki bir düğünde çıkan yangın dünyada gündem olmuştu. 107 kişinin hayatını kaybettiği yangına yüksek derecede yanıcı maddelerin sebep olduğu netleşti. İlçedeki bazı yetkililerin görevden alındığı belirtilirken olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde yangının çıkış anı ve sonrasında yaşanan panik kameralara yansıdı.

Haber 02-10-2023 08:49

113 kişinin hayatını kaybettiği düğünde evlendiler... O çift ilk kez konuştu, yaşanan dehşeti anlattı!

Geçtiğimiz hafta Irak’ın Musul kentine bağlı Hamdaniye ilçesinde yaşanan düğün faciasında 113 kişi hayatını kaybetmişti... 100'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği düğünde evlenen çift ise korkunç olayın ardından İngiliz medyasına konuştu. İlk kez konuşan çift, yaşadıkları dehşeti ve daha fazlasını anlattı...

Haber 01-10-2023 12:03

Çıkış anı saniye saniye kamerada! Irak'taki düğün yangınında çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti... Korkunç görüntüler: Alevler üstlerine düştü

Irak'ta 100'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan düğündeki yangına dair yeni görüntülere ulaşıldı. Korkunç olayda, yangının çıkış anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Yangının ilk çıktığı ana dair o görüntülerde, meşaleler eşliğinde gelin ve damat ilk dansını yaparken bir anda salondaki davetlilerin üzerine alevler düşmeye başladı. Davetlilerin kaçıştığı o anlar saniye saniye kaydedildi.

Haber 29-09-2023 10:05

Musul'da 115 kişinin öldüğü düğünden sağ kurtulanlar dehşet anlarını anlattı: Kapıdan çıkamadık, mahsur kaldık...

Irak'ın Musul kentindeki bir düğünde havai fişekten çıkan yangında 115 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. O cehennemden sağ kurtulan bir aile yaşananları anlattı.

Haber 28-09-2023 10:54

SON DAKİKA | Irak'ta düğün faciaya dönüştü! 93 ölü, 100 yaralı

Son dakika: Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda yangın çıktı. Son gelen bilgiye göre ölü sayısı 93, yaralı sayısı 100 olarak açıklandı. Yangının havai fişekler nedeniyle çıktığı aktarılırken sosyal medyaya yansıyan görüntülerde insanların panik içinde sağa sola koşuşturdukları yer aldı.

Haber 27-09-2023 06:28

Irak'ta helikopter düştü! Pilotlar yaralandı

Irak’ta eğitim uçuşu yapan askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 pilot yaralandı. Kazanın nedeni teknik bir arıza olarak açıklanırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 25-09-2023 21:42

Kerkük'te ortalık karıştı! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi, Irak Başbakanı'ndan 'operasyon' talimatı

Irak'ın Kerkük kentinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) destekçisi bir grubun, ordu kontrolündeki binanın KDP'ye teslim edilmesine karşı çıkanların kapattığı Erbil-Kerkük kara yolunun açılması talebiyle düzenlediği protesto sonrası kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öte yandan Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kerkük'te olay çıkaranlara karşı güvenlik güçlerinin operasyon başlatması talimatı verdi.

Haber 02-09-2023 20:08

Hakan Fidan'dan Irak’ta PKK mesajı: Bu virüsü temizleyeceğiz!

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında önemli mesajlar verdi. PKK'nın Irak'ta kendisini gizlediğini belirten Bakan Fidan, "Bu virüsü inşallah Irak'tan da hep beraber temizleyeceğiz" diye konuştu.

Haber 24-08-2023 13:07

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Cumhurbaşkanı'yla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Irak'taki temasları sürüyor. Fidan son olarak, Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ile görüştü.

Haber 23-08-2023 13:23

O ülkede Telegram kapatıldı! Dünden bu yana erişim sağlanamıyordu...

Irak hükümeti Telegram'ı kapattı. Ülkede dünden bu yana erişim sağlanamayan platformun hükümet tarafından kapatıldığı açıklandı. Yapılan açıklama göre, kapatma kararı devletin üst düzey makamlarının talebi üzerine alındı.

Haber 06-08-2023 17:09

Irak'ın kuzeyinde EYP patlaması: 1 astsubay yaralı

Irak'ın kuzeyinde terörle mücadele sırasında el yapımı patlayıcı (EYP) infilak etti. Patlama sonucu Astsubay Çavuş Fatih Çetin yaralandı. Çetin, Ankara'da tedaviye alındı.

Haber 31-07-2023 11:01

Irak'ta İsveç Büyükelçiliği'ne saldırı! Ateşe verdiler

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösteren Şii dini ve siyasi lider Mukteda es-Sadr’ın lideri olduğu Sadr Hareketi’ne bağlı gruplar, Irak’ın başkenti Bağdat’ta İsveç Büyükelçiliği binasını bastı. Büyükelçilik binasının bazı bölümleri yakıldı. Irak'tan da gerçekleştirilen saldırıyla ilgili kınama geldi.

Haber 20-07-2023 08:37

Hava sıcaklığı 50 dereceyi aşınca... O ülkenin 1 kentinde resmi tatil ilan edildi

Irak’ta hava sıcaklığının 50 dereceyi aşmasının ardından ülkenin güneyindeki Basra’da resmi tatil ilan edildiği açıklandı.

Haber 19-07-2023 16:43

ABD Başkanı Biden'ın gündem yaratan gafları bitmiyor! Bu kez de Ukrayna diyeceğine... 'Putin Irak'taki savaşı kaybediyor'

ABD Başkanı Joe Biden, sık sık yaptığım laflarla gündem oluyor. Son olarak Biden'ın gaflarına bir yenisi daha eklendi. Gazetecilerle sohbet eden Biden, Rusya'daki Wagner krizine ilişkin soruya yanıt verdiği sırada ülkeleri karıştırdı ve Ukrayna diyeceğine Irak dedi. Biden o sırada "O (Putin) Irak'ta savaşı kaybediyor" ifadelerini kullandı.

Haber 29-06-2023 10:31