Hersek Lagünü Haberleri

Hersek Lagünü'nde nadir tür kadife ördek gözlemlendi

Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül: - "Marmara Denizi'nde en son 1917'de görülen, ülkemizde daha çok Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarını ziyaret eden kadife ördek, Hersek Lagünü'nde gözlemlenerek kayıt altına alınmıştır"

Yurthaber 05-01-2022 11:12

Kuş oteli Hersek Lagünü flamingolarla şenlendi

Yalova'nın Altınova ilçesinde çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Hersek Lagünü, flamingolar ve diğer türlerle kuş gözlemcilerini bölgeye çekiyor - Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül: - "Son sayımda 1100 flamingonun lagünde olduğunu gördük. Alan içerisinde zaman zaman, nesli tükenmekte olan kuşları da görüyoruz. Kısa zaman içinde, nesli tükenmekte olan dikkuyruk ördeğini de alanda gözlemledik"

Yurthaber 05-12-2021 11:18

Hersek Lagünü'nde soyu tükenme tehlikesi altındaki dikkuyruk ördeği görüldü

Hersek Lagünü'nde soyu tükenme tehlikesi altındaki dikkuyruk ördeği görüldü

Yurthaber 26-10-2021 16:08

Doğa harikası Hersek Lagünü yazı 235 kuş türüyle karşıladı

Kiraz kuşunun eklenmesiyle tür sayısı artan Yalova'nın Altınova ilçesindeki lagünün ziyaretçilerine yönelik "doğa pasaportu" uygulaması başlatıldı - Altınova Belediye Başkanı Metin Oral: - "Uygulamamızdaki amaç, gelen ziyaretçileri doğa ve hayvanları koruma ve yaşatma sözleşmesinin bir gönüllüsü yapmak. İnternet üzerinden de doğa gönüllülerini dijital kimlikle destekleyeceğiz. Pasaport sahiplerine ayrıca ilçe sınırları içindeki tesislerimizde de ufak ufak bazı ayrıcalıklar tanıyacağız"

Yurthaber 12-06-2021 11:01

Diğer Haber Etiketleri

Yaz kuşları kuluçka için Hersek Lagünü’nde konaklamaya başladı

Osmangazi Köprüsü'nün yapımı sırasında kavis verdiren Yalova'daki Hersek Lagünü, kuluçka için bölgeye gelen yaz göçmeni su kuşlarına da ev sahipliği yapıyor.

Trend 16-04-2021 12:29