Heyelan (Toprak Kayması) Haberleri

Ekvador'da heyelan faciası: 16 ölü, çok sayıda kayıp var

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da heyelan faciası yaşandı. Chimborazo eyaletine bağlı Alausi kasabasında meydana gelen toprak kaymasında 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 13 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haber 29-03-2023 02:29

Bolu Dağı Tüneli’nde toprak kayması! İstanbul yönü trafiğe kapatıldı

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü çıkışında toprak kayması sebebiyle yol trafiğe kapatıldı. Ekipler, yola akan toprağın kaldırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber 28-06-2022 09:51

Büyük korku yaşandı! Artvin'de yamaçtan kopan kaya evin duvarını yıktı

Artvin'de meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya, Kara ailesinin tek katlı evinin duvarını yıktı. O sırada balkondaki 3 kişi büyük korku yaşarken, evde hasar oluştu. Evde hasar tespit çalışmasının başlatıldığı öğrenildi.

Haber 26-06-2022 12:12

Heyelan nedir, ne zaman ve nasıl oluşur? Heyelan en çok hangi iklimde, bölgede görülür?

Şiddetli yağış alan alanlarda, yamaçlarda ve zayıf zeminlerde meydana gelen heyelan, yıkıcı etkide can ve mal kayıplarına neden olur. Ülkemizde en çok Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelene heyelan, yağış alan dik yamaçlarda daha fazla görülen bir doğa olayıdır. Heyelan nedir, ne zaman ve nasıl oluşur?

Egitim 09-06-2022 16:02

Heyelandan korunma yolları nelerdir? Heyelana karşı alınacak önlemler

Heyelan, toprak ile kayaların kayması sonucunda meydana gelir. En çok görülen doğal afetlerden biridir. Toprak ve kaya kütlelerinin yamaç aşağı hareketiyle meydana gelen heyelan, insan yaşamını tehdit eden olaylar arasında yer alır. Bu nedenle heyelana neden olan faktörler hakkında bilgi sahibi olmak ve önlem almak önemlidir. Heyelandan korunmak için ne yapmak gerekir? Heyelanı oluşturan faktörler nelerdir?

Egitim 07-06-2022 14:39

Heyelan en çok hangi bölgede görülür? Heyelan nerede, en çok hangi illerde oluşur?

Heyelan; yeryüzünde meydana gelen ve büyük tahribatlara yol açan doğal afetlerdendir. Toprak kayması olarak da isimlendirilir. Heyelan ülkemizde, engebenin ve yükseltinin çok olduğu Karadeniz Bölgesi’nde daha çok görülür. Heyelan görülen bölgelerin özellikleri nelerdir?

Egitim 06-06-2022 19:07

Erozyon ve heyelan farkı nedir? Erozyon ve heyelan arasındaki farklar nelerdir?

Erozyon; rüzgâr, yağmur vb. faktörlerden kaynaklı olarak toprağın taşınmasıyla oluşur. Heyelan; sel ve şiddetli yağışlarda toprağın tümden kaymasıyla meydana gelir. Erozyon ve heyelan birbirinden farklı olaylardır. Erozyon ve heyelan farkı, iki doğa olayının oluşumlarından kaynaklanmaktadır.

Egitim 06-06-2022 18:56

Korkunç olay! Firma sahibi altyapı çalışmalarında toprağın altında kaldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, evin bahçesine su borusu döşenmesi için yürütülen altyapı çalışmasında, heyelan meydana geldi. 7 metre derinlikte toprak altında kalan firma sahibi Arif Köle (48), yaşamını yitirdi.

Haber 03-06-2022 16:34

Heyelan nedir, nasıl oluşur? Heyelanın nedenleri ve sonuçları nelerdir?

Heyelan, dünyada en sık rastlanan doğal afetlerden biridir. Özellikle eğimli alanlar, heyelan için büyük risk taşır. Alınacak bazı güvenlik önlemleri ile heyelanın vereceği can ve mal kaybına engel olmak mümkündür. Heyelan nedir, nasıl olur? Heyelan nedenleri ve sonuçları nelerdir?

Egitim 02-06-2022 16:55

Brezilya'da sel ve heyelan felaketi: En az 79 kişi öldü, çok sayıda kişi kayıp

Brezilya'nın Pernambuco eyaletinde geçen hafta başlayan ve hafta sonunda devam eden aşırı yağış, bölgede sel ve heyelana neden oldu. Yetkililer, en az 79 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Çok sayıda kişi ise kayıp.

Haber 30-05-2022 13:51

11 yaşındaki çocuk Filipinler’deki heyelandan buzdolabının içine saklanarak kurtuldu

Filipinler'deki Megi tropik fırtınasının neden olduğu ve 172 kişinin öldüğü heyelandan mucizevi bir kurtuluş yaşandı. 11 yaşındaki çocuk buzdolabının içine saklanarak heyelandan sağ olarak kurtulmayı başardı. Çocuğa arama-kurtarma ekipleri 20 saat sonra ulaştı. Yetkililer, ekipler çocuğa ulaştıklarında bir bacağının kırık fakat bilincinin yerinde olduğunu aktarırdı.

Haber 21-04-2022 22:27

Karlar eridi, heyelan başladı! 500 kişilik mahalle santim santim kayıyor

Mart ayında tüm Türkiye'de yoğun şekilde etkili olan karların erimesiyle birlikte bazı bölgeler olumsuz etkilendi. Trabzon'un Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı Mahallesi'nin bazı kesimlerinde, eriyen karlarla birlikte yoğun toprak kayması ve heyelan artarken, 6 ev boşaltıldı. Santim santim kaydığı belirtilen bölgede 150 evin daha tehlikede olduğu ifade edildi.

Haber 12-04-2022 11:00

Ordu’da 148 yapıya heyelan tahliyesi! 'Coğrafyamızın bir gerçeği'

Ordu’da mart ayının son haftalarında etkili olan kar yağışının ardından artan hava sıcaklıkları ile birlikte erimeler hızlandı. Kar erimesiyle birlikte doygunluğa ulaşan toprakta heyelanlar yaşanıyor. Kentte 2 haftada 400 noktada heyelan meydana geldi. 13 ilçenin 34 mahallesindeki heyelanlarda alt ve üst yapı ile tarım arazileri zarar gördü, hasar alan 148 yapı için tahliye kararı verildi.

Haber 06-04-2022 10:16

Karadeniz'de kritik 5 ay uyarısı! Heyelan riski arttı

Son yıllarda küresel iklim değişikliğinin etkileriyle görülen ani lokal ve şiddetli yağışların, can ve mal kayıplarıyla sonuçlanan sel ve heyelanlara yol açtığı Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, son haftalarda mevsim normallerinin altında yoğun kar ve yağmur yağışları görüldü. Özellikle mart ayında yoğun kar düşen bölgede, Trabzon, Ordu, Samsun ve Rize’de pek çok noktada kaya düşmesine de neden heyelanlarda artış yaşandı.

Haber 24-03-2022 11:16

Trabzon'daki korku sitesinde 'heyelan' kabusu! 'Nasıl yatıyoruz Allah bilir, odalara giremez olduk'

Trabzon'da 10 katlı 2 apartmanın bulunduğu Duru Sitesi heyelan kabusu yaşıyor. Yamaçtan kopan dev kayaların düşmesiyle park halindeki 3 otomobilin hurdaya döndüğü, MR randevusuna giden kişinin de kayaların altında kalmaktan saniyelerle kurtulduğu sitede yaşayanlar ölüm korkusuyla yaşıyor. Sitede yaşayanlardan bazıları evini terk etti, kimi de yamaca bakan odalarını kilitleyip önlem aldı. Sitede yaşayan Abdullah Baki, 'nasıl yatıyoruz, nasıl kalkıyoruz Allah biliyor. Önlem alan yok' diyor.

Haber 22-03-2022 10:49

Ordu’da heyelan paniği! 120 kişi tahliye edildi

Ordu’nun Kumru ilçesinde kar ve yağmur suları nedeniyle rögarın taşması sonucu heyelan meydana geldi. Heyelanda ilk bilgilere göre bir sitenin perde duvarı yıkılırken, ev ile bir iş yerinde hasar oluşmuştu. Ordu Valisi Tuncay Sonel, akşam saatlerinde toplamda 120 kişinin KYK yurtları veya akrabalarının yanına geçici olarak yerleştirildiğini duyurdu.

Haber 17-03-2022 17:53

Antalya'da 6 kişilik aile her gün diken üstünde yaşıyor: Odanın birini boşalttık, uyurken gelecek

Antalya'da yağışların ardından yumuşayan toprağın kayması nedeniyle Çayiçi Mahallesi'nde oturan Canıtez ailesi heyelan korkusuyla yaşıyor. 15 Şubat'tan itibaren yaşanan heyelanda 2 ev ile 2 ahırın arka duvarında yarıya kadar toprak yığını oluştu. Evin annesi Gülay Canıtez, '' Toprak dağdan geliyor. Başka gidecek yerimiz yok. Odanın birisini boşalttık. Evimizde çatlak bile yok. Her gün toprak geliyor" diyerek yetkilerden yardım istedi.

Haber 09-03-2022 16:58

Bir mahallenin heyelan kâbusu! Yüzlerce kişi korku içinde yaşıyorlar

Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki bir mahalleden yaşayan yüzlerce kişi, her yağış sonrası heyelan kâbusu yaşıyor. 14 bloktaki 210 dairede oturan insanlar, binaların arkasındaki yüksek yamaçta bulunan dev kayaların, yağış sonrası evlerine düşeceği korkusuyla günlerini geçiyor.

Haber 25-02-2022 10:35

Brezilya'da sel felaketinde ölü sayısı 67'ye yükseldi! Çok sayıda kişi kayıp

Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletinde meydana gelen sel ve toprak kayması felaketinde can kaybı 67'ye yükseldi. Bölgede onlarca ev yıkılırken, çok sayıda kişinin ise kaybolduğu belirtildi.

Haber 17-02-2022 00:15

Ordu'da korkutan heyelan! Mahalle kayıyor... Evler boşaltıldı, vatandaş tedirgin: Her gece ağlıyorum

Ordu'da meydana gelen heyelan sonrası vatandaşlar korku içinde yaşamaya başladı. Ünye'ye bağlı İnkur Mahallesi'ndeki heyelanlar sonucu 1 evin duvarı yıkıldı, bazılarında ise çatlaklar oluştu. Risk taşıyan 2 ev boşaltılırken, 10 yapının da tehlikede olduğu açıklandı. Mahalleli korku içinde yaşarken, evinde çatlaklar oluşan bir vatandaş, "Evimiz, bu sene başımıza geçti. Böyle bir şey görmedim. Her gece korkudan ağlıyorum" dedi.

Haber 01-02-2022 11:14

Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapandı! Vatandaşlar heyelan anını görüntüledi

Artvin’in Arhavi ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapandı. Heyelan anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Haber 27-01-2022 19:07

Zonguldak- İstanbul yolunda heyelan! İstanbul istikameti ulaşıma kapandı

Zonguldak Ilıksu'da heyelan yaşandı. Dev kayaların yola düşmesi sonucunda İstanbul istikameti ulaşıma kapatılırken, araçlar alternatif yollara yönlendirildi. Bu sırada yoldan geçen Karayollarına ait kar küreme aracına da kayalar isabet etti, sürücü hafif yaralandı.

Haber 27-01-2022 13:54

Son Dakika: Meteorolojiden sel, heyelan ve çığ uyarısı

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren hava sıcaklıklarının artmasıyla karların hızlı erimesine bağlı oluşabilecek sel, su baskını, heyelan ve çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Haber 03-01-2022 17:55

Artvin’de şiddetli yağış heyelanlara neden oldu! Karayolu ulaşıma kapandı

Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısı yaptığı Artvin'de heyelanlar meydana geldi. Borçka ilçesinde etkili olan sağanağın ardından, yamaçtan kopan toprak ve kayalar parçaları Borçka-Artvin karayolunu ulaşıma kapattı.

Haber 03-01-2022 00:45

Manzara izlerken hayatlarını şokunu yaşadılar! Botlar yardıma geldi

Antalya’da manzara izlemek için gittikleri Boğaçayı kıyısında toprak kayması sonucu açık kasa kamyonetleriyle suya düşüp mahsur kalan biri kadın 3 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haber 02-01-2022 21:35

Bir haftada ikinci! Kastamonu'da sahil yolunda heyelan: Yol ulaşıma kapandı

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, bir hafta içinde heyelan meydana geldi. Heyelan sebebiyle Cide-Doğanyurt yolu ulaşıma kapandı. Konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

Haber 31-12-2021 21:22

Her şey bahçede otururken bir anda oldu! Çığlıklar birbirine karıştı

Zonguldak’ta 8 kişilik bir ailenin yaşadığı evin bahçesi, aile bahçede otururken istinat duvarıyla beraber göçtü. Çığlıkların birbirine karıştığı olayda korku dolu anlar anbean kaydedildi. Yaşanan heyelanın ardından ev tahliye edilirken aile ise mağdur olduklarını belirtti ve belediyeye tepki gösterdi.

Haber 15-12-2021 17:52

Doç. Dr. Coşkun Erüz uyardı: Karadeniz'de iklim değişikliği ile sel ve heyelanlar artacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz, Doğu Karadeniz’de iklim değişikliği etkilerinin sıklaşan ve gittikçe şiddetlenen doğa olaylarına ve afetlere neden olduğunu belirtti. Erüz, “Derelerin taşkınları artacak, bunu bekliyoruz, biliyoruz. Kırsal yerleşimi, sanayileşmeyi, şehirleşmeyi dere yataklarından mutlaka uzaklaştırmamız gerekiyor" dedi.

Haber 11-12-2021 10:25

Rize'de korkutan olay! Heyelan anı saniye saniye görüntülendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bugün heyelan meydana geldi. Heyelan anı cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Haber 20-10-2021 17:59

Rize'de heyelan! Çay bahçesinde toprağın kayma anı kamerada

Rize'nin Güneysu ilçesinde sağanak sonrası çay bahçesinin de bulunduğu sarp arazide heyelan oluştu. Bu sırada işe gitmek için bölgeden geçen bir kişi, toprak yığınlarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Heyelan anı, saniye saniye cep telefonu kamerasına da yansıdı.

Haber 04-10-2021 12:27

Meteoroloji'den 'sel' uyarısı! Bu bölgelerde yaşayalar dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce, Doğu Karadeniz’de Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri, Batı Karadeniz'de de Kastamonu, Sinop ve Samsun’da sağanak yağışların etkili olacağı belirtilerek, sel, su baskını, heyelana karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Haber 29-09-2021 14:58

Karadeniz'de sağanak yağış! Trabzon'da taşkın, Rize'de heyelan

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış etkili oluyor. Trabzon'un Maçka ilçesinde ırmağın taşması sonucu tarım arazileri, yollar ve mezarlar zarar gördü. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde de heyelan meydana geldi.

Haber 24-09-2021 15:40

Beş yıl arayla iki felaket! Çoluk çocuğum canını zor kurtardı

Karabük’te yüzde 51 engeli bulunan üç çocuk annesi Asiye Kener’in 5 yıl önce yanan evi bu sefer de heyelan tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Haber 09-09-2021 23:41

Kuveyt'teki havalimanı inşaatında toprak kayması: 2 ölü, 1 yaralı

Kuveyt'te inşaatı devam eden Kuveyt Havalimanı'nda toprak kayması meydana geldi. Yaşanan olay sonucu 2 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi ise yaralı halde kurtulabildi.

Haber 09-09-2021 08:15

Zonguldak'ta heyelan! Bir ev tahliye edildi

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağmurun ardından heyelan meydana gelen mahallede daha önce de boşaltılması yönünde karar verilen ev bu kez tahliye edildi. Öte yandan sağanak yağmurla birlikte oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı.

Haber 20-08-2021 01:58

Meteoroloji il il sıraladı! Doğu Karadeniz için sel ve heyelan uyarısı

Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinden sonra Doğu Karadeniz için de kritik uyarı geldi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Ordu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğusu ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli sağanak beklendiği belirtildi. Bölgede sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

Haber 15-08-2021 20:44

Görüntü Rize'den! Heyelan 3 katlı binayı böyle sürükledi

Rize’de şiddetli yağış sonrası Çayeli ilçesi Esendağ köyünde yaşanan heyelanda 3 katlı bina altındaki toprak ile birlikte sürüklenerek yan yattı.

Haber 14-08-2021 17:17

Erzincan-Sivas karayolunda heyelan! Araç kuyruğu oluştu

Erzincan-Sivas karayolunda heyelan meydana geldi. Karayolunun Sivas istikameti ulaşıma kapandı ve uzun araç kuyruğu oluştu. Bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, karayolları ve sağlık ekibi gönderildi. Sağanak nedeniyle meydana gelen heyelan sonucu çift yönlü kapanan karayolu çalışmaların ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Haber 13-08-2021 02:32

Faciadan dönüldü! Karabük'te dev kayalar yola düştü, ilçeye ulaşım durdu

Karabük'ün Yenice ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle dev kaya parçaları yola düştü. Karabük ile Yenice ilçesi arasındaki gece saatlerinde kapanan yol, sabah saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı.

Haber 12-08-2021 08:22

Hindistan'da otoyolda heyelan! 50 kişi araçlarında mahsur kaldı

Hindistan’ın kuzeyindeki otoyolda yaşanan heyelan sonucu seyir halindeki araçlarda 50'ye yakın kişinin toprak altında mahsur kaldığı bildirildi.

Haber 11-08-2021 17:32

Rize'de sel ve heyelan! Okulun bahçesi çöktü

Rize'de dün 8 saatte metrekareye düşen 123 kilogram yağışın yol açtığı sel ve heyelanlarla ilgili hasar tespit çalışması başlatıldı. Çay bahçelerinde mahsur kalan 8 kişinin kurtarıldığı kentte, 5 ilçede 35 farklı noktada heyelan tespit edildi. Bölgede hasar tespit çalışmaları sürerken, heyelanda bahçesindeki asfalt zeminin kaydığı okulda da inceleme başlatıldı.

Haber 10-08-2021 15:59

Rize'de korku dolu anlar! 7 kişi çay bahçesinde mahsur kaldı

Rize'de sağanak yağış nedeniyle bazı köylerde heyelan yaşandı. Yolların göle döndüğü kentte, heyelan nedeniyle bir çay bahçesinde 7 kişi mahsur kaldı. Çay bahçesinde mahsur kalanlar AFAD ve İl Özel İdaresi ekiplerince bulundukları yerden kurtarıldı.

Haber 09-08-2021 20:24

Hindistan'da korkunç olay! Toprak kayması sonucu 204 kişi mahsur kaldı

Hindistan'ın Himachal Pradesh eyaletinde 707 Ulusal Otoyolu üzerinde yer alan Sirmaur bölgesinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle yol çöktü. O anlar amatör kameraya yansırken, en az 204 kişi farklı noktalarda mahsur kaldı.

Haber 30-07-2021 16:02

Yer: Trabzon! Yatsı namazından önce dikkat çeken anons

Trabzon'da cami hoparlörlerinden yapılan anonslarla vatandaşlar sel ve heyelanlara karşı uyarıldı. Yatsı namazından önce yapılan uyarıda, ''Hiç kimsenin canı yanmasın. Bu konuda duyarlı olalım hiç kimse üzülmesin. Tehlike arz eden yerlerde bulunmayalım'' çağrısı yapıldı.

Haber 27-07-2021 07:55

Hindistan'da korkunç anlar: 9 ölü, 3 yaralı!

Hindistan'ın Sangla Vadisi'nde toprak kayması meydana geldi. 9 kişinin hayatını kaybettiği olaydan 3 kişi yaralı olarak kurtuldu.

Haber 25-07-2021 17:38

Bakan Pakdemirli'den sel bölgesine salı günü için uyarı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Doğu Karadeniz'de yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin, bugüne kadar aldıkları tedbirlerin ötesinde bölgede aşağı yukarı 700 milyon liraya varan yatırım seferberliği daha başlatacaklarını söyledi. Pakdemirli, salı günü bölgede yağış beklendiğine dikkat çekerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Haber 25-07-2021 16:38

Rize ve Artvin'de sel! Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesinde

Doğu Karadeniz'de etkili olan yağışlar Rize ve Artvin'de sele neden oldu. Artvin'de dün, saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından meydana gelen, 1 kişinin kaybolduğu, alt ve üst yapıda ağır hasarların oluştuğu sel ve heyelan afetinin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, afet bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine geldi.

Haber 23-07-2021 08:09

Hindistan'da kırmızı alarm! Toprak kaymasında 25 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın Mumbai kentinde şiddetli yağışların iki farklı bölgede yol açtığı toprak kaymasında 25 kişi hayatını kaybetti. Hindistan Meteoroloji Servisi, yoğun yağışlar nedeniyle kentte kırmızı alarm verdi.

Haber 18-07-2021 15:14

Rize'deki felaket kamerada! Son anda kurtulmuşlar

Rize’de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı sel afetinde, Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde meydana gelen heyelan anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde; Gülizar Karali'ye ait tek katlı evin bir bölümünün toprak yığınıyla koparak sürüklendiği, çevrede çay bahçesinin hasar gördüğü, evin dışına çıkan 9 kişinin de uzaklaşarak son anda kurtulduğu görülüyor. Ağaçların da devrildiği görüntülerde, 4 katlı binadan çıkanların koşarak bölgeden uzaklaştığı anlar yer alıyor.

Haber 17-07-2021 13:26