Hiperaktivite Haberleri

Neredeyse her aile çocuğumda var deyip teşhis koyuyor, gerçek ise bambaşka!

Aileler hareketli çocuklarına ‘hiperaktif’, ders dinlemeyen çocuklarına ise ‘Dikkat eksikliği var’ deyip geçiyor. Ancak gerçekte dikkat eksikliği ve hiperaktivite çok farklı belirtilerle karşımıza çıkıyor. Dikkat eksikliği ile başlayan durum tedavi edilmezse bazı kaynaklara göre süreç şizofreniye kadar uzanıyor. Uzmanlar ise dikkat eksikliği ile başlayan süreci anlattı.

Haber 24-04-2022 13:16

Çocuk ve ergende dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu belirtileri nelerdir, tedavisi mümkün mü?

Çocuk ve ergende, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun 3 farklı eksen üzerinde değerlendirildiğini söyleyen Uzman Klinig Psikolog Aylin Özeren, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Kadin 07-07-2021 12:15

Çocuklarda hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı tedavisi için ne yapılmalı?

Hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı, günümüzün en çok gözlemlenen sorunlarından birisidir. Hem okul hem de ev hayatında, oldukça sıkıntı yaratan bir problemdir. Bu nedenle çocuk, akademik ve sosyal açıdan belirli problemlerle karşılaşır. Bu sebeple hiperaktivitenin erken fark edilmesi önemine vurgu yapan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Ayşim İncesulu, hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Kadin 16-06-2021 09:24

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu nedenleri arasında ekrana bakma süresi de varmış

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu yetişkin ve çocuklarda artış gösteriyor. 3 yaşını dolduran bir çocuğun sportif aktiviteler yapması ve sosyal ortamda olması gerektiğini söyleyen Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Canan Tanıdır, ailelerin, çocuğun hayatını çok iyi şekilde organize etmesi gerektiğini söyledi.

Haber 31-05-2021 13:41

Hiperaktivite

Hiperaktivite Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hiperaktivite Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için altın değerinde 8 öneri

İlk bulguları çocukluk çağında gözlenen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavi edilmezse kişinin tüm yaşamını etkiliyor. Dikkat eksikliğinin çocuklarda odaklanma yeteneğini etkilediğini belirten Uzman Klinik Psikolog Merve Öz, özellikle içinde bulunduğumuz şu dönem için çocukların dikkat sürelerini artırmaya yönelik 8 öneri verdi.

Kadin 26-05-2021 11:10

Otizm nedir? Otizm testi ile otizm tanısı nasıl konulur?

Günümüzde en sık rastlanan nörolojik bozukluklardan biri olan otizm, çoğunlukla genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Otizm, beraberinde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunu getirebilmektedir. Peki otizm nedir? Otizm nasıl oluşur?

Haber 23-12-2020 15:26

Bebeklerde hiperaktivite nedir?

Bebeklerde hiperaktivite, çoğu zaman ebeveynlerin başına gelen bir olay. Hiperaktivite bebek için ne yapılabilir? Yazımızda bu sorunun pek çok farklı cevabına ulaşacaksınız…

Kadin 18-12-2020 11:40

Hiperaktivite tedavisinde fonksiyonel tıp

Hiperaktivite, dikkat eksikliğine yol açtığından binlerce çocuk için tedavisi oldukça önemli bir hastalık olarak görülüyor. Hiperaktivitede klinik tedavinin yanı sıra fonksiyonel tıp ile de tedavi sağlanabileceğini söyleyen uzmanlar, bu tedavi sayesinde hiperaktivite hastası kişilerde yüzde 65 oranında iyileşme sağlandığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 14-09-2020 10:13

Okul hayatı, dikkat eksikliği-hiperaktivite bozukluğunun tanınmasına yardımcı oluyor

Dikkat eksikliği-hiperaktivite bozukluğunun (DEHB), kişinin davranışlarını kontrol etmesini ve odaklanmasını zorlaştıran psikiyatrik bir rahatsızlık olduğunu söyleyen Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Seheryeli Yılmaz, ailelerin kliniğe başvurusunda okul hayatında yaşadıkları zorlukların önemli bir rolü olduğunu belirtti. Bu hastalığın erişkinlerde de görülebildiğini belirten Yılmaz, “DEHB, zekadan bağımsız bir hastalıktır.” dedi.

Trend 29-11-2019 11:09

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nedir? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavisi nasıl olur?

Daha çok çocuklarda görüldüğü zannedilen Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) yetişkinlerde %4 oranında görülüyor. Hızlı duygusal iniş çıkışlar, aşırı hareketlilik, yerinde duramama, bir işe uzun süre konsantre olamama – odaklanamama, zamanı iyi değerlendirememe, çok konuşma, trafikte kurallara uymakta zorlanma şeklindeki davranışlar DEHB habercisi olabilir. Kişinin yaşamını akademik - mesleki, sosyal ve duygusal olarak etkileyen DEHB, tedavi edilebiliyor.

Trend 23-10-2019 15:43

Hiperaktif öğrenciler sınıfta ön sıralara oturtulmalı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Durukan: - "Öğretmenler, hiperaktivite bozukluğu olan öğrencilerine yardım etmeye her zaman hazır olduklarını hissettirmelidir. Öğrenciye verilen ödevlerin basit, açık ve anlaşılır olmasına özen gösterilmelidir. Sınıfta ön sıralara ve sakin bir öğrencinin yanına oturtularak sık sık göz teması kurulmalıdır" - "Çantasını belli bir süre ebeveyninin gözetiminde hazırlayarak nasıl yapması gerektiğini öğrenmelidir. Ağlayarak istediği yaptırmaya çalıştığında kısa süreli sarılma ve ilgiyle yaklaşıp istediği şeyi neden alamayacağı açık olarak söylenmelidir. Ödevini yaptığında takdir edilmelidir"

Haber 06-09-2019 11:04

Hiperaktivitenin en önemli nedeni, genetik yatkınlık

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Durukan: - "Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun en önemli nedeni, genetik yatkınlıktır" - "Elde edilen veriler ve gözlemlere dayanarak dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tanısı konulur. Tanı konulduktan sonra ailelerin durumu kabullenmemesi sık rastlanan bir durumdur. Bunu önlemek için ilgili hekimin aileyi hastalığın nedenleri ve doğası, tedavi süreci ve gidişat hakkında bilgilendirmesi oldukça yararlı olmaktadır" - "Tanı konulduktan sonra anne babalar, çocuklarına karşı kararlı ve tutarlı olmalılar. Çocuklarına mutlaka net sınırlar konmalıdır"

Haber 26-04-2018 11:12

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yaygınlaşıyor

”Koltukların üzerinden inmiyor, kapılara tırmanıyor!”, “Derslerine hiç dikkatini vermiyor, okul eşyalarını hep kaybediyor!”… Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu’na işaret eden bu tür davranışlardan pek çok anne baba muzdarip. İstatistikler de dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu sorunun hızla yaygınlaştığını gösteriyor.

Haber 05-12-2017 11:34

Doç. Dr. Öngel: Hiperaktif değiller, sadece henüz büyümemişler

Psikolog Yrd. Doç Dr. Üstün Öngel, 'hiperaktivite' diye bir hastalık olmadığını, çocukların verdiği tepkilerin ailelerin hatalarından kaynaklanan bir olgunlaşma problemi olduğunu savundu.

Haber 21-03-2016 11:36

Dikkat! 100 çocuktan 5’inde var

Psikolog Aslı Kızıltoprak Tuna, hiperaktivite ve dikkat eksikliğinin 100 çocuktan beşini etkilediğini söyledi.

Haber 26-03-2014 11:29

Hiperaktivite ve dikkat eksikliği

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun, okul çağı çocuklarında yaklaşık yüzde 5 oranında görüldüğünü açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Sabri Ercan, bu rahatsızlığın önemli bir toplum sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Haber 04-02-2005 17:10

Katkı maddeleri hiperaktivif yapıyor

İngiltere'de yapılan araştırmalar, yiyeceklerde kullanılan katkı maddelerinin çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktiviteye neden olduğunu ortaya koydu.

Haber 15-11-2004 11:31

Çocuğunuz hiperaktif mi?

Çocuğunuz okul hayatında başarısız, yaşıtlarına göre aşırı hareketli ve dikkatini bir türlü toplayamıyor mu? Eğer bu gözlemleriniz sürekli devam ediyorsa ve çocuğunuz hem evdeki hem de okuldaki hayatında aynı hareketliliği ve dikkatsizliği gösteriyorsa bu konuya önem vermenizde fayda var. Adını son yıllarda sıkça duymaya başladığımız 'Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu'nda, size saydığımız bu belirtilerin biri veya birkaçı bir arada bulunabiliyor.

Haber 23-10-2004 10:22

'Hiperaktif' ile 'yaramaz'ı karıştırmayın

Okul hayatında başarısız ancak, yaşıtlarına göre aşırı hareketli ve dikkatini bir türlü toplayamayan çocuklarda 'Hiperaktif' sorunu olabileceği bildirildi. Uzmanlar, hem evde hem okulda aynı hareketliliği gösteren ve bir türlü dikkatini bir noktaya toplayamayan çocuğu olan anne babalara, "Bu durumu dikkate alın" uyarısı yaptı.

Haber 15-10-2004 11:37

Çocuklarda aşırı hareketliliğe dikkat

Hiperaktivitenin kelime anlamının "aşırı hareketlilik" olduğuna dikkati çeken uzmanlar, hiperaktif çocukların hareketlerinin, keyfi ve amaçsız olduğunu bildirdi.

Haber 30-11-1999 00:00