İha Haberleri

Dışişleri Bakanlığı'ndan İran ve İsrail açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı İran'ın İsrail'e yönelik İHA ve balistik füze saldırıları hakkında açıklama yaptı.

Haber 14-04-2024 17:41

Piyasalarda 'savaş' endişesi! Şimdi ne olacak? Gözler pazartesi sabahına çevrildi! İslam Memiş gram altın için rakam verdi!

İsrail - İran hattındaki gerilim ve İran'ın İsrail'e yönelik İHA saldırısı sonra küresel piyasalarda da endişe hakim. Bitcoin'in fiyatı, savaş haberinin ardından büyük bir hızla 61 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Yatırımcılar saldırılar sonrası piyasaların nasıl etkileneceğini ve altın fiyatlarındaki son gelişmeleri merak ediyor.

Finans 14-04-2024 10:03

Yeni görüntüler yayınlandı! Aselsan yaptı, Bayraktar TB3 böyle uçtu! Çok önemli bir hamle daha…

Türkiye Savunma Sanayi’nde önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Son olarak, Bayraktar TB3 SİHA ASELFLIR-500 elektro-optik sistemle 6 saat uçuş gerçekleştirdiği 25. uçuş testini de başarıyla tamamladı.

Finans 27-03-2024 09:44

Rusya Ukrayna'yı vurdu: 3'ü çocuk, 5 kişi öldü

Rusya, Ukrayna'nın Harkiv bölgesini 'Shahed' İHA'larıyla hedef aldı. Saldırıda 3'ü çocuk olmak üzere 5 kişinin öldüğü öğrenildi.

Haber 11-02-2024 11:55

Rusya'dan Ukrayna'ya İHA saldırısı: 3'ü çocuk, 7 ölü

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Harkiv bölgesine İHA saldırısı düzenlediğini ve 3'ü çocuk 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber 10-02-2024 09:36

ABD'den beklenen hamle geldi! İran hedef alındı: 3 İHA düşürüldü! İran'ın adımı ne olacak?

ABD, 3 askerinin öldürülmesi sonrası kamuoyu baskısına dayanamayarak İran'ı hedef aldı. ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Husilere ait olduğu tespit edilen füze, 3 İran insansız hava aracı ve bu araçların kotrolünün sağlandığı merkezin vurulduğu ifade edildi. İran cephesinden açıklama bekleniyor.

Haber 01-02-2024 10:53

Baykar fabrikasında 'casusluk' şüphesi! Hard disk çalan stajyer tutuklandı

Türkiye'nin savunma sanayinde tüm dünyada adından söz ettirmesine nede olan Baykar fabrikasında dikkat çeken bir olay yaşandı. Fabrikadan 4 hard disk çaldığı belirlenen stajyer Ahmet Anıl Ç. tutuklandı. İşte detaylar...

Haber 22-11-2023 15:01

OGM'den 'İHA ihalesi' açıklaması! 'Uçuş saat ücretleri dikkate alındığında...'

Orman Genel Müdürlüğü'nden (OGM), orman yangınlarında kullanılan İHA'ların kiralanmasına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "BAYKAR ile imzalanan sözleşme, uçuş saat ücretleri dikkate alındığında dünyadaki benzeri uçuş hizmetlerinin çok altındadır" ifadeleri kullanıldı.

Haber 29-07-2023 19:23

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor, bölge insansız hava araçları (İHA) ile izleniyor.

Yurthaber 25-07-2023 12:09

İsrail ordusu duyurdu: Lübnan'dan gelen bir İHA'yı düşürdük

İsrail ordusu, Lübnan'dan gelen bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu.

Haber 25-05-2023 18:39

Bilecik'te üniversite ve lise öğrencileri kamikaze İHA geliştirdi

Bilecik'te, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) desteğiyle eğitim alan lise ve üniversite öğrencilerinin tasarladığı kamikaze insansız hava araçlarının (İHA) test uçuşları gerçekleştirildi.

Yurthaber 19-05-2023 15:44

Ukrayna'nın başkenti Kiev üzerinde uçan İHA vurularak düşürüldü!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik İHA saldırıları devam ediyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev üzerinde uçan İHA güvenlik güçleri tarafından vurularak düşürüldü.

Haber 05-05-2023 00:09

Kırım’da büyük yangın! Yakıt depoları İHA'larla vuruldu

Kırım’ın Sivastopol kentindeki yakıt depolarına bugün yapılan İHA’lı saldırı sonrasında geniş çaplı yangın çıktı. Rusya tarafından atanan Sivastopol Valisi Mihail Razvozhayev, olayda kimsenin yaralanmadığını açıkladı.

Haber 29-04-2023 17:19

Bayburt'ta imam hatip öğrencilerinin tasarladığı İHA, TEKNOFEST'te yarışacak

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ürettikleri insansız hava aracı (İHA) ile Bursa'da 25-29 Nisan'da gerçekleştirilecek finalde birincilik için mücadele edecek.

Yurthaber 24-04-2023 15:36

'Büyük risk' diyerek açıkladı! Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Bayraktar' yorumu: Herkes bilmeli ki...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bayraktar' ile ilgili soruya verdiği yanıt gündem oldu. Katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin coğrafi konum itibariyle güçlü olması gerektiğinin altını çizerken seçildiği taktirde savunma sanayisine yapılacak yatırımların daha da artacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, söz konusu yatırımların sadece özel sektöre verilemeyeceğini belirtirken "Mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır" dedi.

Haber 18-04-2023 10:49

Antalya'da yasa dışı avlanan balıkçılar İHA'larla denetleniyor

Antalya'da yasa dışı balık avcılığına karşı yapılan denetimlerde insansız hava araçlarının (İHA) da bulunduğu dijital teknolojiler yoğun olarak kullanılmaya başlandı.

Yurthaber 12-04-2023 07:29

İHA krizi sonrası havada tehlikeli gerginlik! İngiliz ve Alman savaş uçakları, Rus uçaklarını böyle engelledi

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri, Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait Tu-134 tipi askeri yolcu uçağı ve ona eşlik eden Rus savaş uçaklarının Estonya sınırı yakınlarında Alman savaş uçaklarıyla birlikte NATO bünyesindeki ortak uçuşla engellendiğini duyurdu. Rus savaş uçakları geçtiğimiz günlerde ABD Hava Kuvvetleri’ne ait gözetleme İHA’sını Karadeniz’de düşürmüş, bu olay iki ülke arasında krize neden olmuştu.

Haber 19-03-2023 12:30

Rus savaş jeti tarafından düşürülmüştü! ABD İHA'sı Karadeniz'i karıştırdı... Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Bilgilerin ele geçirilmemesi için...

Önceki gün Karadeniz üzerinde Rus savaş uçakları tarafından taciz edilen, teknik sorun nedeniyle denize düşen ABD İHA'sına ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, İHA enkazının kurtarılabileceğinden şüphe duyulduğu bildirildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Herhangi bir kurtarma çalışmasının olup olmayacağını hâlâ değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 15-03-2023 18:34

Karadeniz'de yaşanan sıcak saatlerde 'Türkiye' detayı dünya basınında! ABD'nin düşen İHA'sı kurtarılabilecek mi? Bugüne kadar en dikkat çekici çatışma, diğerlerinden farklıydı

Dün Karadeniz semalarında ABD'ye ait İHA'nın Rus savaş uçağı ile çarpışmasıyla sıcak saatler yaşandı. Rusya-Ukrayna savaşıyla ABD-Rusya arasındaki ipler iyice gerilirken son gelişmenin savaşın başlangıcından bu yana iki ülke arasında en dikkat çekici çatışma olduğu değerlendiriliyor. BBC Muhabiri Adams "Bu Joe Biden için hassas bir an" yorumunda bulunurken dünya basınında yer alan 'Türkiye' detayı dikkat çekti.

Haber 15-03-2023 10:04

Rus askeri uçağına İHA saldırısı iddiası ortalığı karıştırdı! Belaruslu aktivistler açıkladı

Belaruslu aktivistler, başkent Minsk yakınlarındaki bir hava üssünde bulunan Rusya’ya ait Beriev A-50 tipi erken uyarı uçağına insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediklerini iddia etti. Söz konusu saldırı ne Rusya ne de Belarus tarafından doğrulanmadı.

Haber 27-02-2023 20:10

Hatay'da depremlerde hasar gören ve yıkılan binalar Bayraktar TB2 İHA ile denetlendi

Hatay merkezli depremler sonrası Emniyet Genel Müdürlüğüne ait Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) bölgedeki arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına destek verdi.

Yurthaber 21-02-2023 07:54

Çatışmaların seyrini değiştirecek! İHA ve SİHA'lardan sonra Avcı Kurt... Dünya benzerlerini üretmeye çalışırken ilk atış testini başarıyla geçti!

Savunma sanayiinin gözdeleri İHA ve SİHA'lardan sonra yerli teknolojide göze çarpan son ürün Avcı Kurt oldu. Dünyada da benzerleri üretilmeye çalışan Avcı Kurt, ilk atış testlerini başarıyla tamamladı. Güvenlik güçlerinin girmesi riskli olan yerlere Avcı Kurt önceden girerek keşif yapıyor ve hedefi lazer işaretlemeyle belirliyor.

Haber 29-01-2023 08:33

Ali Babacan’dan BAYKAR ile ilgili yeni açıklama: ‘Sözlerim çarpıtıldı!’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın SİHA ve İHA’ların üreticisi BAYKAR ile ilgili yaptığı açıklamalar özellikle hükümet kanadından çok sert tepki ile karşılanmıştı. Babacan ‘dokunacağız tabi ki’ diyerek yaptığı açıklamaya düzeltme getirerek sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Babacan ‘Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor’ dedi.

Haber 18-01-2023 12:22

Selçuk Bayraktar'dan çok konuşulacak gönderme! Babacan'ın İHA ve SİHA çıkışı gündem yaratmıştı, Bayraktar fotoğraflarla yanıt verdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın savunma sanayiinde önemli rol oynayan İHA ve SİHA'lar hakkındaki çıkışı siyasetin gündemini hareketlendirirken Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da Babacan'a sosyal medya hesabından yanıt verdi. Paylaşımına Bayraktar Kızılelma ile vatandaşların fotoğraflarını ekleyen Bayraktar, "Ona sadece aziz milletimizin evlatları dokunabilir" diyerek ses getirecek bir gönderme yaptı.

Haber 18-01-2023 09:07

Bakan Akar, isim vermeden Kılıçdaroğlu ve Babacan'a tepki gösterdi: Çamur atanları kınıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK aleyhindeki söylemlere sert tepki gösterdi. Bakan Akar, "TSK’nın komuta kademesini hedef alanları, haksız ve ölçüsüz açıklamalarla kendi siyasi polemiklerine konu etmek isteyenleri, İHA/SİHA’lar ile onları üretenlere çamur atanları kınıyoruz ve asil milletimizin takdirlerine havale ediyoruz” diye konuştu.

Haber 17-01-2023 10:12

Süleyman Soylu'dan Ali Babacan'a çok sert Baykar tepkisi! 'Ya ajandır, ya haindir, ya embesildir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ‘Baykar’ hakkında sorulan soruya verdiği cevaba ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Soylu, "İnsansız hava araçları (İHA) Türkiye'nin terörle mücadele tarihini değiştirdi. Hele Bayraktar İHA, dünyanın önünde selam durduğu oyun değiştirici bir mucizedir. Saldıranlar, ya ajandır, ya haindir, ya embesildir. Amerika'nın çocukları, çaresiz zübükler" dedi. Adalet Bakanı Bozdağ'dan da tepki geldi.

Haber 15-01-2023 13:00

Samsun Emniyeti denetimlerde dronları etkin şekilde kullanıyor

Samsun Emniyet Müdürlüğünün suç ve suçluyla mücadelede en büyük yardımcılarından olan dronlar, bu yıl da görevlerde aktif olarak kullanıldı.

Yurthaber 26-12-2022 12:13

Dünya Türk İHA'larını konuşuyor! NATO örnek göstererek övdü: Büyük rol oynuyor

Türk İHA'ları tüm dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşında oynadığı etkili rolle gündemdeki yerini koruyan İHA'lara bir övgü de NATO'dan geldi. Türk İHA'larını "iyi örnek" olarak gösteren NATO yetkilisi David Van Weel, İHA'ların modern savaşlara kattığı yeniliğe dikkat çekti.

Haber 21-12-2022 13:27

ABD'de Yunanistan'a silah yığıyor! Bu kez de MQ-9 Reaper İHA konuşlandırdılar

ABD, Yunanistan'daki üslerine silah ve mühimmat yığmaya devam ediyor. ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı, son olarak Larissa Hava Üssü'ne 8 adet gelişmiş MQ-9 Reaper İnsansız Hava Aracı (İHA) konuşlandırdı.

Haber 26-11-2022 01:25

Bayraktar TB2 SİHA'ya komşu talip oldu! Savunma Bakanı Stoyanov iddiaları doğruladı

Birçok coğrafyada başarısını ispat eden yerli ve milli Bayraktar TB2 SİHA'lara yeni bir talip çıktı. Halihazırda Ukrayna, Katar, Azerbaycan, Polonya ve bazı Afrika ülkelerine ihraç edilen Bayraktar TB2'lerle Bulgaristan'ın ilgilendiği bildirildi. Söz konusu iddiaları Bulgaristan Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov da doğruladı. İşte haberin detayları...

Haber 25-11-2022 21:10

Kınık’a SİHA ve İHA için parça üretecek fabrika yatırımı

İzmir’in Kınık ilçesinde, savunma sanayi alanında; İHA, SİHA’ya yönelik parçaların üretiminin yapılacağı fabrikanın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Haber 03-11-2022 11:14

Türkiye Yüzyılı reklam filmine konu olmuştu: Silah fabrikası nasıl soba fabrikasına dönüştü? Şakir Zümre'nin torunu anlattı

Türk savunma sanayisinin mihenk taşlarından Şakir Zümre'nin, AK Parti "Türkiye Yüzyılı" tanıtımındaki reklam filmine konu olması, Zümre'nin ailesini gururlandırdı. Şakir Zümre'nin 83 yaşındaki torunu Ahmet Hüsnü Humbaracıbaşı, dedesinin kurduğu silah fabrikasının nasıl soba fabrikasına dönüştüğünü anlattı. Humbaracıbaşı aynı zamanda, Türk savunma sanayisinin bel kemiği olan İHA ve SİHA'lara ilişkin olarak, "Muhteşem bir şey bu. Selçuk Bey'i çok başarılı buluyorum, çok da beğeniyorum." dedi.

Haber 28-10-2022 21:49

Selçuk Bayraktar 'büyük heyecan' diyerek duyurdu: İlk teslimat gerçekleşti

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Polonya'ya ilk teslimatın gerçekleştirildiğini açıkladı. SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarı’nın son gününde değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, İnsansız Hava Aracı (İHA) alanında Türkiye'nin dünyaya damga vurduğunu belirterek, "Dünyada ilk 3 ülke arasına girmiş olduk. TSK konunun uzmanı olarak dünyada bir numara diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Haber 28-10-2022 18:49

Haluk Bayraktar açıkladı: 1 milyar doların üzerinde anlaşmaya imza atıldı

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nın son gününde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "1 milyar dolar üzerinde anlaşmaya imza atıldı. Bu anlaşmaların yüzde 60'ından fazlası da ihracat eksenli anlaşmalar, dolayısıyla ekonomik anlamda SAHA EXPO bir momentum etkisi göstermiş oldu" dedi.

Haber 28-10-2022 18:31

İngiltere'den Bayraktar TB2'lerle ilgili dikkat çeken sözler Oyun değiştirici oldu Türk İHA'larını alacaklar mı?

Tüm dünyada adından övgüyle söz ettiren Türk İHA'ları ile ilgili İngiltere'den de dikkat çeken sözler geldi. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türk İHA'larının modern savaşlarda oyun değiştirici olduğunu söyledi. Bayraktar TB2'lerle ilgili övgü dolu sözlerinin yanı sıra Wallace, kendisine yöneltilen "İngiltere Türk İHA'larını satın alacak mı?" sorusuna da yanıt verdi. İşte detaylar...

Haber 26-10-2022 16:46

İşte Türkiye’nin ‘Deli’si kamikaze İHA! İlk kez görüntülendi! İsminin hikayesi dikkat çekti…

Türk Savunma Sanayisinden çok önemli konuşulacak bir hamle daha geldi. İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO fuarında ilk kez sergilenen Deli Taktik Kamikaze Sistemi özellikleri ile dikkat çekti. Titra Teknoloji Genel Müdürü Davut Yılmaz, kamikaze drone için ‘deli’ isminin seçilmesinin nedenini de anlattı. İşte isminin dikkat çeken hikayesi ile Türkiye’nin savunma sanayindeki envanterine girmeye hazırlanan ‘Deli’ İHA’nın özellikleri…

Finans 25-10-2022 15:03

Bu sabah Kiev'i vurdular! Dünya şimdi onları konuşuyor: İşte Rusya'nın 'insansız kamikazeleri'

Rusya-Ukrayna savaşında peş peşe son dakika gelişmeler yaşanırken, Rusya bir kez daha Ukrayna'nın başkenti Kiev'e saldırılar düzenledi. Rusya, bu sabah başkent Kiev'i kamikaze drone'larla hedef aldı. Ukrayna, Rusya'yı Kiev'deki sivil hedeflere karşı kamikaze insansız hava araçları kullanmakla suçlarken, dünya Rusya'nın 'insansız kamikaze'lerini konuşmaya başladı.

Haber 17-10-2022 15:37

Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri başladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Serdar Demirel: - "İHA'lar yeni değil, belki on yıllardır var fakat İHA'nın Kalaşnikof'unu yapan Türkiye oldu. Türkiye burada durmuyor, devam ediyor" - "En optimum çözümü bulmamız gerekiyordu. Bana kalırsa Türk savunma sanayisinin dünya savunma sanayisi içinde bu kadar hızlı yükselmesi ve ayrışmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi budur. Çünkü yapılmayanı yaptık, farklı düşündük"

Yurthaber 12-10-2022 13:08

SON DAKİKA | Yunanistan'dan Ege'de skandal hamle! Adalara zırhlı araç sevkiyatını İHA'lar görüntüledi

Son dakika haberi: Yunanistan'ın Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) uluslararası hukuka aykırı şekilde zırhlı araç sevk ettiği anlar ortaya çıktı. İHA'lar tarafından görüntülenen sevkiyatta, çıkarma gemilerinin Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi dikkati çekti. İşte Atina'nın skandal hamlesiyle ilgili tüm detaylar...

Haber 25-09-2022 10:54

CHP'li Kılıç'ın BAYKAR sözleri sonrası Selçuk Bayraktar'dan çok sert tepki

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve şirketin CEO'su Haluk Bayraktar, CHP'li Sevda Erdan Kılıç'a çok sert tepki gösterdi. Bugün bazı sitelerde yer alan haberlerde Kılıç, ASELSAN'daki işten çıkarmalara ilişkin, "Baykar'ın önü mü açılmak isteniyor?" ifadelerini kullandı. CHP'li ismin sözlerine Twitter'dan yanıt veren Selçuk Bayraktar, "Tüm dünya överken içeride birileri iftira peşinde" dedi.

Haber 15-09-2022 11:48

İHA'ları ve insansız savaş uçağı Kızılelma'yı anlattı! Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken sözler Kim milli teknolojilerin büyümesi için omuz verirse...

Büyük ilgi gören TEKNOFEST KARADENİZ’in ödül töreninde TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu. Gençlere seslenen Bayraktar, gençlerin yolunu kesmeye çalışanlarla mücadele edeceklerini, milli teknolojilerin büyümesi için omuz verenlerle de yan yana yürüyeceklerini belirtti. Öte yandan Bayraktar, İHA’lar ve Kızılelma’ya ilişkin de önemli ifadeler kullandı. Bayraktar, TEKNOFEST 2023'ün nerede yapılacağını da duyurdu.

Haber 04-09-2022 16:45

Liseler Arası İHA Yarışması Sabit Kanat Kategorisinin birincisi Simurg takımı oldu

"Liseler Arası İHA Yarışması Sabit Kanat Kategorisi"nin birincisi "Simurg" takımı oldu

Yurthaber 04-09-2022 15:27

Mobil eğitim merkeziyle köylerdeki 3 bin çocuk teknolojiyle buluşturuldu

İzmir İmam Hatipliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Burhanettin Kansızoğlu: - "Şu ana kadar 3 bine yakın öğrenciye gittik" - "Özellikle ekonomik durumu olmayan çocuklara destek vererek onları iyi bir mühendis olarak yetiştirmek istiyoruz"

Yurthaber 04-09-2022 11:58

UÇBEY İHA polisin gözü oldu

BİYOTEKSAN Teknoloji Direktörü Ali Algül: - "Son dönemde emniyet teşkilatımızın düzenlediği önemli operasyonlarının takibi ve gözetimi UÇBEY tarafından yapılmıştır. TEKNOFEST KARADENİZ'de vatandaşlarımızın ilgi odağı oldu"

Yurthaber 02-09-2022 15:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası soruları yanıtladı: (2)

"Yunanistan'ın NATO'ya olumsuz bir yaklaşım sunması Türkiye-NATO ilişkilerini zayıflatmaz. Çünkü Türkiyesiz bir NATO düşünülemez. Kaldı ki Yunanistan'ın NATO içerisinde zaten kıymetiharbiyesi yok. Türkiye varsa NATO güçlü, Türkiye yoksa NATO güçlü değil" - "(Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST ziyareti) Kendi milletvekilinin kalkıp SİHA'ları terör örgütleriyle mukayese ettiğini bilmiyor bile. Hatta orada gazeteciler de sordu, TB2, TB3 falan. 'Bunlar nedir?' diye onu soruyor. Haberi yok. Ve bu insansız hava araçları hakkında dersini de iyi çalışmamış"

Yurthaber 02-09-2022 15:07

Bayraktar İHA'ya bir müşteri daha! Satın almak için harekete geçtiler

Türkiye'nin yerli ve milli ürettiği insansız hava araçlarına (İHA) bir müşteri daha çıktı. Başta Türkiye olmak üzere, Ukrayna, Azerbaycan ve Libya gibi ülkelerde kullanılan Türk yapımı insansız araçları Romanya'nın radarına girdi. Romanya basınında çıkan habere göre, Romanya'nın, Türkiye'den 18 Bayraktar insansız hava aracı satın almayı planlandığı iddia edildi.

Haber 01-09-2022 20:21

Azerbaycan'ın yerli ve milli SİHA'ları TEKNOFEST KARADENİZ'de sergileniyor

Azerbaycan'ın yerli ve milli SİHA'ları TEKNOFEST KARADENİZ'de sergileniyor

Yurthaber 30-08-2022 15:59

Selçuk Bayraktar TEKNOFEST KARADENİZ'in açılışında konuştu:

"Bundan sadece 5 yıl önce, 'Türkiye'de, merkezinde teknoloji yarışmalarının olduğu bir organizasyona Türk gençleri akın akın yüzbinlerce başvuru yapacak' deseydik, herhalde en hafif tabirle alaya alınırdık. Bugün TEKNOFEST'in 40 daldaki teknoloji yarışmalarına her yaş grubundan 600 bin genç kardeşimiz başvurdu" - "Ancak, bu kadarı da yetmez. Gün daha fazla mücadele etme günüdür. 2023'te, 2024'te, 2053'te ve hatta 2071'de TEKNOFEST'leri yapmaya devam etmeliyiz" - "Ambargo sopası sallayarak bizleri korkutmaya çalışanlar, milli teknolojileri engellemek için darağacı kurmaya çalışanlar, biz yolumuzda dosdoğru mücadele ettikçe ve yolumuzdan dönmedikçe asla kazanmayacaklar"

Yurthaber 30-08-2022 15:54

Medya-İş Genel Başkanı Ballı'dan İHA Şanlıurfa Bürosu'na taziye ziyareti

Medya-İş Genel Başkanı Ballı'dan İHA Şanlıurfa Bürosu'na taziye ziyareti

Yurthaber 24-08-2022 10:49