Işçi Haberleri Ve Son Dakika Işçi Haberleri

Işçi Haberleri Ve Son Dakika Işçi Haberleri

İşçi, Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde yapılan tanıma göre bir başkasının yanında çalışan ve bu iş için bedenini, kafa gücünü veya el becerisini kullanan kimse olarak açıklanmaktadır. Yani kendi işinde değil emeğini bir iş veren için kullanmaktadır. İşçi emeğini işverenin hizmetine belli bir ücret karşlığı sunar. Pek çok ülkede işçinin emeğine karşılık ödenecek asgari bir ücret vardır ki bundan daha az ücret ödenmesi yasal değildir. İşçi kavramı insanlığın gelişiminde mülkiyet kavramıyla ilintilidir. Toplayıcı ve avcılıktan tarım toplumuna geçişle birlikte mülkiyet kavramı ortaya çıkmış ve işçilik, işçi kavramı doğmuştur. İnsanlık tarihinde özellikle sanayi devrimi sonrası işçilerin çalışma şartları ve hakları için mücadeleleri önemli bir yer tutmaktadır.

İşçi Haberleri

İzmir'de 40 işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bazı fabrikalarda, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 40 işçi, tedavileri sonrası taburcu edildi.

Yurthaber

Aydın'da tamir için çıktığı evin çatısından düşen kişi hayatını kaybetti

Aydın'ın Köşk ilçesinde bir evin çatısını tamir ettiği sırada zemine düşen kişi, hayatını kaybetti.

Yurthaber

Çöpten çıkanlar akıllara durgunluk verdi! Altın, dolar... 'Sektör çok büyük' deyip açıkladı: İkinci el pazarı bile var

Her gün tonlarca atığın toplandığı Antalya’da çöpe atılanlar geri dönüşüm işçilerini dahi şaşırtıyor. Elbiseden ayakkabıya, elektronikten ziynet eşyasına kadar akla gelebilecek her şeyle karşılaşan çalışanlar, kentte en çok israfın ekmek ve gıda ürünlerinde yaşandığını belirtti. İşçiler "Çöpten cüzdan, altın, dolar dahi çıkıyor" dedi. Antalya Geri Dönüşüm Çalışanları Derneği Başkanı Kemal Şentürk geri dönüşümün 2. el pazarına dönüştüğünü ve haftada 1 kurulan bir pazarları dahi olduğunu belirtti.

Haber

Şantiye işçisi sosyal medyada gündem oldu! Markete, kirli diye ayakkabılarını çıkarıp girdi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, bir kişinin markete ayakkabılarını çıkarıp girmesi güvenlik kamerasınca kaydedildi. Market sahibinin "çıkartmanıza gerek yok" demesine rağmen ayakkabılarının kirli olduğunu belirten işçi, alışverişini bu şekilde yaparken o anlar sosyal medyada gündem oldu. O anları anlatan market sahibi "Düşüncesi bizi duygulandırdı" ifadelerini kullandı.

Haber

İşçi

Işçi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Işçi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İŞKUR tespit etti: 170 bin ilan on binlerce kişi! Liste yayımlandı, işte en fazla aranan meslekler

En fazla işçi talep eden sektörleri ve en fazla işçi aranan meslekleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2024 yılı ikinci çeyrek sonuç raporu yayımlandı. İşçi arayan sektör ve meslekler belli oldu. En fazla ilan verilen meslek garsonluk, açık iş ilanının en fazla olduğu meslek ise dikiş makinecisi oldu.

Finans

Konuşma hakkı bile vermedi! Eti Krom sahibi Ali Rıza Yıldırım işçileri fırçalayıp tehdit etti: Yarın herkesi kapının önüne koyarım

Eti Krom A.Ş.'nin sahibi Ali Rıza Yıldırım maden ocakları işçilerini azarladı, fırçaladı, tartışma yaratacak sözler kullandı. Çeşitli hak talepleri için eylem başlatan işçilerle bir araya gelen Yıldırım "Yarın herkesi kapının önüne koyarım" gibi sözlerle gözdağı verdi. Yanıt veren işçiye Yıldırım "Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın" diye çıkıştı. Devamında ise şirket üretimi durdurup işçileri ücretsiz izne çıkardı.

Haber

İşçi konfederasyonlarından beklenmeyen hamle! Asgari ücretle ilgili açıklama yapılacak!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP genel merkezinde Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. CHP Genel Başkanı ile bir araya gelen Arslan, işçi konfederasyonlarıyla ortak bir açıklama yapacağını duyurdu.

Haber

Beyaz yaka ve mavi yaka nedir, kime denir? Beyaz yaka mavi yaka farkı

Çalışan kişiler, çalıştıkları sektörlere, devlete ait bir kamu kurumunda, özel girişim bir firmada ya da almış oldukları görevlere göre farklı şekilde sınıflandırılabilirler. Çok sık kullanılan mavi yaka ve beyaz yaka ifadeleri de bu sınıflandırmanın bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

Haber

Erzincan İliç'teki maden faciası: Bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç’te yaşanan heyelan sonrası toprak altında kalan 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta meydana gelen maden faciasında toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Haber

Mersin'de gıda zehirlenmesi şüphesiyle 57 işçi hastanelere başvurdu

Mersin'in Tarsus ilçesinde, bir fabrikada çalışan 57 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu.

Yurthaber

Günlük 5 bin lira kazandığını söylemişti! O işçiler kaçak çıktı: Sınır dışı edilecekler

Geçtiğimiz günlerde günlük kazançlarıyla gündem olan Senegalli çay işçileri için kötü haber geldi. Bölge halkının da sevdiği ve çalışkanlıklarıyla dikkat çeken Senegalliler günde 5 bin lira kazandıklarını açıklamıştı. O işçilerin kaçak olduğu ve sınır dışı edileceği belirtildi. İşçilerden Süleyman Akbay, "Ton işi olduğu zaman 5 bin 500 TL oluyor. Günlük en az bir ton topluyorum. Çay sezonu bittikten sonra Trabzon’da kalıyorum. Artık Of’luyum” ifadelerini kullanmıştı.

Haber

Kahramanmaraş'ta boya fabrikasında kazan patlaması sonucu 3 işçi yaralandı

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki bir boya fabrikasında meydana gelen patlamada 3 işçi yaralandı.

Yurthaber

Facia haberleri peş peşe geldi! Palete kolunu kaptıran işçinin kolu koptu, yem hazırlama ünitesine düşen işçi hayatını kaybetti

İş yerlerinde bugün korkunç olaylar peş peşe geldi. Gümüşhane’de katı atık aktarma istasyonunda çalışırken sol kolunu palete kaptıran işçinin sol kolu koptu. İşçi ve kopan kolu, ambulans helikopterle Trabzon’a sevk edildi. Kırşehir'de ise bir tavuk çiftliğinde yem hazırlama ünitesine düşen işçi hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Haber

Kırşehir'de yem hazırlama ünitesine düşen işçi öldü

Kırşehir'de bir tavuk çiftliğinde yem hazırlama ünitesine düşen işçi hayatını kaybetti.

Yurthaber

İşçi karaborsaya düştü! Günlük bin 500 lira yevmiye ile çalıştıracak eleman bulamıyorlar

Deprem felaketinin vurduğu Kahramanmaraş’ta işçiler karaborsaya düştü. İnşaat sektöründe patlama yaşanması ve daha fazla ücret ödenmesi nedeniyle bağ ve bahçelerde çalıştırılacak işçi bulunamıyor. Mustafa Uludağ (67), bahçelerinde bin 500 lira yevmiye ile çalıştıracak işçi bulamamaktan dert yanarak, işleri kendisinin yapmaya çalıştığını söyledi. İşte detaylar...

Haber

Şanlıurfa’da vinçten düşen 2 işçiden biri öldü, diğeri ağır yaralandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde vinçten düşen 2 işçiden biri yaşamını yitirdi, diğeri ağır yaralandı.

Yurthaber

Tokat'ta elektrik direğinden düşen işçi hayatını kaybetti

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde elektrik direğinden düşen işçi yaşamını yitirdi.

Yurthaber

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde acı haber! 1 işçi iş kazasında öldü, 1 işçi de yaralandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çırçır fabrikasının çatısını söken işçileri taşıyan vincin kaynak yerinden kopması sonucu metrelerce yüksekten düşen işçilerden Necati Er (44) hayatını kaybederken, ağır yaralanan Bakır Karataş (22) ise hastanede tedavi altına alındı.

Haber

Bayram günü çalışan işçiler ölümden döndü: İnşaatta panik dolu anlar kameraya yansıdı

Kocaeli'de 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda çalışan işçiler talihsiz bir kaza geçirdi. İnşaatta çalışan işçiler demirlerin altında kalınca panik dolu anlar yaşandı. Yaralanan 3 işçi hastaneye kaldırıldı.

Haber

Uşak'ta 19 işçi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Uşak Valisi Turan Ergün, işçilerin sağlık durumunun iyi olduğunu, tedbir amacıyla müşahede altında tutulduklarını belirtti.

Yurthaber

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme! Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme. Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu genelgede barınma, sağlık ve eğitim hizmetleriyle ilgili düzenlemeler yer alırken; İşçileri taşıyan karayolu araçlarının, 00.00-06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapmamaları sağlanacağı ifade edildi.

Finans

O ilde günlüğü 1500 liraya işçi bulunamıyor! Diğer illere çağrı yapıldı: Gerçekten çok yorulduk

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin en fazla yıkıma neden olduğu illerden Hatay'da yeniden inşa süreci başladı ancak inşaatlarda çalışacak eleman bulmakta zorlanılıyor. İnşaat işleri için diğer kentlerde yaşayanlara "Hatay'a gelin" çağrısı yapıldı.

Finans

Tekirdağ'da fabrika yangını! 10 işçi dumandan etkilendi

Tekirdağ'ın Ergene ilçesindeki fabrikada çıkan yangında işçilerden bazıları dumandan etkilendi. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Haber

Afşin Elbistan Termik Santrali'nde çıkan yangında 3 işçi yaralandı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki termik santralde çıkan yangında 3 işçi yaralandı.

Yurthaber

Akkuyu güç santralinde gerginlik! İşçiler firma yetkililerinin araçlarını taşladı

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde ortalık karıştı. Taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek dün itibariyle bazı bölümlerde iş bıraktı. Bugün de eylemlerini sürdüren işçiler, firma yetkililerinin de olduğu bazı araçlarla servisi taşladı. Bazı işçilerin özellikle bir araca hem taşla hem de baretle vurmaları dikkat çekti.

Haber

Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocağındaki kazada bir işçi hayatını kaybetti

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen maden ocağında vagon ile vinç arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi.

Yurthaber

Üç partiden milletvekilleri olay yerine geldi! Bursa'da işçi krizi: Kendilerini vinçlere kilitlediler

Bursa'da işçi krizinde gerginlik yaşandı, devreye önce polisler, ardından AK Parti, MHP ve İYİ Partili milletvekilleri girdi. İşten çıkarıldıklarını öne süren işçiler kendilerini vinçlere kilitleyerek limanı terk etmemek için direndi.

Finans

Günlük 3 bin TL... 5 bin kişi arıyorlar! Maaşlara zam üstüne zam yaptılar, yine de çalışacak kimseyi bulamıyorlar

Yılın 12 ayı inşaat sektörünün hareketli olduğu Antalya'da inşaatlarda çalışacak işçi ve usta bulunamıyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir, 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin lira yevmiyle işçi aradıklarını ancak bulamadıklarını söyledi. İltemir, deprem öncesinde günlük yevmiyelerin 500 lira olduğunu, işçi bulamamaya başlayınca kent genelinde yevmiyelerin arttığını anlattı.

Finans

Sivas'ta inşaatın 10. katından düşen işçi ağır yaralandı

Sivas'ta inşaattan düşen işçi ağır yaralandı.

Yurthaber

Zonguldak’ta kömür vagonu ile tumba arasına sıkışan işçi hayatını kaybetti

Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait maden ocağında kömür vagonu ile tumba arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi.

Yurthaber

İşçi bulamayınca şehir dışından getirdiler! 21 milyon TL otel parası ödediler

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kağıt fabrikasını ayağa kaldırılması için farklı şehirlerden işçiler getirildi. Barınma sorunu nedeniyle işçiler otellere yerleştirilirken, deprem felaketinden sonra işçi bulamadıkları için bu yönteme başvurduklarını belirten fabrikanın genel müdürü Bekir Yemşen, "6 otele yaklaşık 21 milyon lira konaklama ücret ödendi" dedi.

Haber

Mühendise 25 bin işçiye 35 bin lira maaş! Patronlar isyan etti, işçi ithali' gündemde!

Türkiye'de pek çok sektördeki ara eleman sıkıntısı devam ediyor. Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Başkanı Bekir Topuz da bazı sektörlerde ara eleman bulunamadığının altını çizerek yurt dışından işçi getirilmesini istedi.

Finans

Kadıköy'de korkunç olay! İnşaat işçisi çöken duvarın altında kaldı

Kadıköy'de inşaat alanında çalışma yapan bir işçi, çöken istinat duvarının altında kaldı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan işçi hastaneye kaldırıldı.

Haber

İstanbul'da 17 yaşındaki işçinin feci ölümü: Tamir etmeye çalıştığı arızalı asansörde sıkışarak can verdi

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde 17 yaşındaki Arda Günay'ı ölüm korkunç bir şekilde buldu. Tamir etmek üzere girdiği arızalı asansörde genç işçi sıkıştı. Günay asansörden çıkarıldı ama kurtarılamadı.

Haber

Beşiktaş'ta inşaat çalışmasında denize düşen iki kişiden biri öldü

Beşiktaş Ortaköy'de, sahilde inşaat çalışması sırasında meydana gelen çökmeden dolayı denize düşen 2 işçiden biri hayatını kaybetti, diğeri kurtarıldı.

Yurthaber

Anonsla işçi arıyorlardı! O ilçede büyük nüfus artışı... 'Göç verirken tersine göçü yaşar hale geldik'

İşsizlik problemini çözen ve anonsla işçi arayan Samsun’un kavak ilçesinde 2020’de 21 bin 154 olan ilçe nüfusu, 2023’te 26 bin 346’ya çıktı.

Finans

Kastamonu'da servis minibüsü ile otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı

Kastamonu'da fabrika işçilerini taşıyan minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı.

Yurthaber

Günlüğü 2 bin liraya usta bulamayan kadın müteahhit çözümü kendinde buldu! Evlerinden alınıp öğle ve akşam yemeği de veriliyor, ama bulamıyoruz

Türkiye genelinde yaşanan işçi sıkıntı işverenleri başka alternatif üretmeye zorluyor. Sakarya'da bir kadın müteahhit usta bulamadığı için baretini taktı, harç karıştırıp malzeme taşıdı. Günlüğü 500 ila 2 bin lira arasında verilen iş için eleman bulamamaktan isyan eden Zeynep Alkan, inşaat ustalarının döviz kazanmak için yurt dışını tercih ettiğini belirtti.

Finans

Manisa'da fabrika inşaatında yanan malzemenin üzerine düşen 2 işçi öldü

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrika inşaatında kaynak kıvılcımının düşmesi sonucu yanan yalıtım malzemesinin üzerine düşen 2 işçi hayatını kaybetti.

Yurthaber

Yüzde 71’lik zam aldılar! En düşük işçi maaşı 24 bin 702 lira oldu! Belediye başkanıyla karşılıklı oynadılar

Alaşehir Belediyesi, belediye şirketleri bünyesinde çalışan 486 işçinin maaşına yüzde 71 oranında zam yaptı. Zamlarla en düşük işçi maaşı 24 bin 702 TL oldu.

Finans

Türkiye'de sendikalı işçi sayısında artış

Türkiye genelinde 2023'ün ocak ayında 2 milyon 330 bin 98 olan sendikalı işçi sayısı, 2 milyon 495 bin 423'e yükseldi.

Finans

İzmir'de eski fabrika binasında çıkan yangında yaralanan işçi, yaşam mücadelesini kaybetti

İzmir'in Çiğli ilçesinde eski fabrika binasında çıkan yangında yaralanan işçi, yaşam mücadelesini kaybetti.

Yurthaber

Japonya'da yabancı işçi sayısında rekor: İlk kez 2 milyonu aştı

Japonya'da yabancı işçi sayısının ilk kez 2 milyonu aştığı bildirildi. Sayı önceki yılan kıyasla yüzde 12,4 artış kaydetti.

Finans

Belediyede işçiydi, CHP'den aday oldu! Eşi bile aday olduğunu televizyondan öğrendi: 1 arabam var, böyle de kalacak

Yerel seçimlerde partilerin tercih ettiği adayların özellikleri gündem olmaya devam ediyor. CHP'nin Antalya'nın en büyük ilçelerinden biri olan ve 4 dönemdir CHP'de olan Konyaaltı ilçesinde gösterdiği aday Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olan Cem Kotan oldu. Kotan eşinin bile adaylığını TV'den öğrendiğini belirtti. "1 arabam var" diyen Kotan, "Bu hayatımda çok mutluyum, böyle de kalacak" dedi.

Haber

700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiren ek zam talebi: Enflasyon artı iyileştirme çağrısı yapıldı

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, 700 bin kamu işçisi için ek zam talebini yineledi. Arslan, "Yürürlük süreleri farklı olan sözleşmelerin tamamı için enflasyon artı iyileştirme yapılması konusunda çağrımızı yineliyoruz. Bu çağrımızın, bir ek protokolle karşılık bulmasını istiyoruz" dedi.

Finans

Şanlıurfa'da işçinin ayağına saplanan demir şişi hastanede itfaiye çıkardı

Şanlıurfa'da işçinin ayağına saplanan demir şiş, hastanede itfaiye ekibince çıkarıldı.

Yurthaber

Yüzde 60 zam sonrası belediye başkanını omuzlarda taşıdılar! En düşük maaş 31 bin 103 lira oldu

Yalova’nın Çiftlikköy Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı yaklaşık yüzde 60 artarak 31 bin 103 lira oldu. Maaş zammı protokolünde Başkan Ali Murat Silpagar’ı kapıda meşalelerle karşılayan belediye işçileri, başkanı omuzlara çıkararak aldıkları zammı kutladı.

Finans

Tekirdağ'da göçük altında kalan 2 işçiden biri kurtarıldı

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde bir inşaatın temelindeki toprak kayması yüzünden göçük altında kalan 2 işçiden biri kurtarıldı.

Yurthaber

Kamu işçileri arasında denge çağrısı: Zamda 1 Mart detayına dikkat çektiler, refah payı verilmesini istediler

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, kamuda toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihlerinin farklı olması sebebiyle işçiler arasında ücret dengesizlikleri olduğunu belirtti. Kaboğlu başlangıç tarihi 1 Mart olan sözleşmelere de 1 Ocak'tan itibaren ücret artışının uygulanmasını istedi.

Finans