Işitme Kaybı Haberleri

Aman dikkat 1 milyar genç bu tehlikeyle karşı karşıya! Her yıl 3 bin bebek erken tanı alıyor

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Akif İşlek, günümüzde 1,5 milyar insanın işitme kaybıyla yaşadığının ve 2050 yılında bu sayının 3 milyara yaklaşacağının beklendiğini belirterek, “1 milyar genç yüksek sesli müzik dinleme alışkanlığı nedeniyle işitme kaybı riskiyle karşı karşıya” dedi.

Kadin 02-03-2024 12:00

Oyun bağımlılarını şaşırtacak araştırma! Yüksek risk grubunda oldukları ortaya çıktı

Oyun bağımlılarını yakından ilgilendiren uluslararası bir araştırmanın sonucuna göre bu kişilerin yüksek risk grubunda olduğu ortaya çıktı. Araştırmanın sonucuna göre uzun saatler video oyunları oynayan kişilerde işitme kaybı ve kulak çınlaması gibi problemlerin çıkma yüzdesinin yüksek olduğu öğrenildi.

Haber 22-01-2024 16:47

Ani işitme kaybında hiperbarik oksijen tedavisi nedir? Ani işitme kaybında hiperbarik oksijen tedavisi nasıl uygulanır?

Kanda ve dokularda azalan oksijen miktarını tekrardan yükselten tedavi yöntemi, hiperbarik oksijen tedavisi olarak tanımlanır. Hiperbarik oksijen tedavisinin kullanım alanı fazlasıyla geniştir. Çeşitli pek çok farklı hastalığın tedavisinde bu medikal yöntemden faydalanılır. Ani işitme kaybı probleminin giderilmesinde de bu tedavi şekli kullanılır. Peki, ani işitme kaybında hiperbarik oksijen tedavisi nasıl uygulanır?

Haber 20-04-2023 09:15

Temizlemek isterken sağlığınızdan olmayın! Bu hata yüz felcine neden olabilir

Kulaklarımız hassas organlarımız arasında yer alıyor. Kulaklarda biriken kirlerin kötü görünümünü gidermek için kulak çubuğuna başvuruluyor. Ancak kulak çubuğunun yanlış kullanımları sağlığa büyük ölçüde zarar veriyor. Uzmanlar kulak çubuğunun yüz felcine neden olabileceğini belirtiyor.

Haber 31-01-2023 09:04

Işitme Kaybı

Işitme Kaybı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Işitme Kaybı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

5 yıl boyunca kulağında kulaklığının parçasını unutan adam işitme kaybı yaşadı! “Aklımın ucundan dahi geçmemişti”

İngiltere’de yaşayan 66 yaşındaki eski donanma mühendisi Wallace Lee, 5 yıl boyunca işitme kaybı yaşadı. İşitme kaybının nedenini öğrenmek için pek çok tıbbi prosedürden geçen adamın 5 yılın sonunda sorununa çözüm bulundu. Lee’in kulağında kulaklığının bir parçasının kaldığını ve bu durumun işitme kaybı yarattığını öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Trend 15-11-2022 15:30

Havuz ve deniz keyfinizin kabusa dönüşmesini istemiyorsanız... Yazın sık görülen bu hastalıklara dikkat!

Kulak ve burun hastalıkları yazın sık görülüyor. Bu duruma dikkat çeken Op. Dr. Hüsamettin Olgun, havuz ve denizlerden alınan mikroplu suyun, dış kulak yolunda hızla yayılarak ve zarı da etkileyerek şiddetli ağrı, tıkanıklık ve işitme kaybına yol açtığını belirtti. Olgun, "dış kulak yolu orta kulak iltihabı oluştuğunda ilerlemeden acilen bir KBB uzmanına başvurulmalı” diyerek de vatandaşların havuz ve deniz keyfinin kabusa dönüşmemesi için birtakım uyarılarda bulundu.

Haber 20-07-2022 11:25

Instagram video altyazı açma-kapatma özelliği nasıl kullanılır? Instagram altyazı özelliği nedir, nasıl açılır?

Dünyaca ünlü popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram, kullanıcıları sevindirecek yeni bir özelliği duyurdu. Buna göre artık videolarda otomatik olarak oluşturulan altyazılar görünebilecek. Instagram video altyazı açma-kapatma özelliği nasıl kullanılır? İşitme engelli kullanıcıların işine yaraması amaçlanan Instagram altyazı özelliği nasıl açılır?

Haber 30-05-2022 10:22

Hava kirliliğinin yarattığı bir tahribat daha ortaya çıktı

İşitme kaybı dünyada 466 milyondan fazla insanı etkiliyor. Yaşlanan nüfus, gürültülü ortam ve birçok organı etkileyen stresin işitme kaybına sebep olabiliyor. Mega kentlerde oluşan hava kirliliği önemli bir çevre sağlığı sorunu olarak tanımlanıyor. Bu durum strese katkı sağladığı için bireylerin işitme sağlığını da riske atabiliyor. Toplumda işitme kaybını etkili bir şekilde önlemek için çevresel hava kirliliğine maruz kalmayı azaltılmalı.

Haber 20-04-2022 09:26

Yüksek ses işitme kaybına neden oluyor

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Secaattin Gülşen: - "Yüksek sese maruz kalma, menenjit, kafa travması ve ototoksik ilaç kullanımı yetişkinlerde işitme kaybına neden oluyor" - "İşitme cihazlarının yeterli gelmediği durumlarda koklear implant, orta kulak implantları ve kemiğe implante edilebilen sistemler de iletim tipi ve sensörinöral tipteki ileri işitme kayıplarında en etkin tedavi seçeneğidir"

Yurthaber 21-12-2021 10:43

Çocuklarda gizli işitme kaybı nasıl anlaşılır, tedavisi var mı? İşte işitme kaybı belirtileri ve tedavisi

Çocuklarda işitme kaybı, erken doğumdan, hamilelikte geçirilen hastalıklara, genetik etkenlerden orta kulak iltihabına kadar birçok faktörle ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda fark edilmediğinden ciddi tehdit haline gelen işitme kaybı, gizlice ilerleyerek kalıcı hale gelebilir. Konu hakkında uyarılarda bulunan Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Uğur Çınar, Mynet okurları için 3 soruda işitme kaybını anlattı.

Haber 24-11-2021 08:25

Çocuklarda işitme kaybı belirtileri, nedenleri ve tedavisi

Çocuklarda işitme kaybı belirtilerinin takip edilmesi gerektiğini söyleyen Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Engin Çakmakçı, işitme kaybının okul başarısını da etkileyeceğinin altını çizerek tedavinin aksatılmaması gerektiğini söyledi.

Haber 22-09-2021 09:29

İşitme zorluğu çekenlere AirPods Pro çözümü

AirPods Pro işitme zorluğuna son veriyor. Teknoloji dünyasının liderlerinden biri olan Apple, AirPods Pro’ya sunacağı güncelleme ile işitme güçlüğü çekenlere yardımcı olacak.

Haber 06-08-2021 11:14

Çocuklarda işitme kaybının en büyük nedeni orta kulak enfeksiyonları

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve KBB Uzmanı Doç. Dr. Secaattin Gülşen: - "Çocuklarda orta kulak enfeksiyonları işitme kaybı ile ilişkili, doğumsal işitme kayıplarında ise akraba evliliklerinin olasılığı 2-3 kat artırıyor"

Yurthaber 11-05-2021 09:32

Doğuştan işitme kaybı tedavi edilebiliyor

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Çolpan: - "Duyma ve konuşma problemi gelişen çocuklar, ailesi ve yaşıtları ile iletişim kurmakta zorluk çekmektedirler. Bu çocuklarımızın eğitim ve öğretim yaşantısı olumsuz etkilenecektir. Ama erken tanı ve tedavi ile, çocuklarımızın duyması, konuşması mümkün olup eğitim yaşantılarını normal yaşıtlarıyla birlikte başarılı bir şekilde sürdürebileceklerdir"

Yurthaber 03-04-2021 09:33

16 yaşına kadar işitme engelli olduğunu fark etmeyen TikTok kullanıcısının şaşkınlık yaratan hikayesi

TikTok’taki bir kullanıcı 16 yaşına kadar işitme engelli olduğunu bilmediğini anlattı. Dünya genelinde 2 milyondan fazla izlenen içeriğinde Helen isimli kullanıcı ilginç hayat hikayesini paylaştı.

Trend 25-03-2021 10:25

Erken teşhis ve erken müdahale işitme kaybını ortadan kaldırıyor

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Odyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayça Çiprut: - "İşitme kaybının erken tespit edilmesi ve zaman kaybetmeden implantlama yapılması başarılı sonuç alınmasında en önemli etken" - "İşitme kaybı kader değil. Günümüzde teknolojinin verdiği imkanlarla işitme kaybının yol açtığı olumsuzluklar giderilebilir"

Yurthaber 02-03-2021 09:59

Erken teşhis ve erken müdahale işitme kaybını ortadan kaldırıyor

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Odyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayça Çiprut: - "İşitme kaybının erken tespit edilmesi ve zaman kaybetmeden implantlama yapılması başarılı sonuç alınmasında en önemli etken" - "İşitme kaybı kader değil. Günümüzde teknolojinin verdiği imkanlarla işitme kaybının yol açtığı olumsuzluklar giderilebilir"

Yurthaber 02-03-2021 09:59

Koronavirüs ani ve kalıcı işitme kaybına yol açabilir

İngiltere'de uzmanlar, koronavirüsün ani ve kalıcı duyma kaybına da yol açabileceğini açıkladı. Hastalığın koku ve tat kaybından, organlarda hasara insan vücuduna çok farklı şekillerde zarar verdiği biliniyor ancak İngiltere'de ilk kez Covid-19 kaynaklı bir duyma kaybı vakası görüldü.

Haber 14-10-2020 11:48

Demans nedenleri arasında yer alıyor! İşitme kaybı önlenebilirse...

Demans nedenleri arasında bulunan işitme kaybının önlenmesi durumunda demans riskinin yüzde 16 dolayında azaldığını söyleyen Prof. Dr. Barış Topçular, erken tanı ve tedaviyle işitme kaybı ve yol açtığı sosyal izolasyonun önlenebileceği, bunun da demans riskini düşürebileceğini anlattı.

Haber 30-09-2020 17:32

Küçük kızlarının sessiz dünyasına ses arıyorlar

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde yaşayan Suriyeli Munzır Hadace, doğuştan işitme ve konuşma kaybı olan 4 yaşındaki kızı Meryem'e halk arasında "biyonik kulak" olarak bilinen "koklear implant" takılması ve ona "baba" demesi için uzanacak yardım elini bekliyor - Munzır Hadace: - "Yaklaşık 1 yıldır kızımın iyileşmesi için çok çabaladım. Ameliyat olması gerektiğini söylediler ancak bunu karşılayacak paramız yok"

Yurthaber 27-06-2020 11:35

İşitme kaybına karşı 60/60 kuralına dikkat!

İşitme kaybı yıllar içinde maruz kalınan yüksek ses nedeniyle yaşanabilmekte. Bu noktada en büyük düşmansa kulaklıklar. İşitme kaybına karşı önlem almak gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, yüksek sesli müzik dinlemenin kulak sağlığına ciddi zararlar verdiğini anlattı. İşte işitme kaybı konusunda bilinmesi gerekenler...

Haber 02-03-2020 09:49

İşitme kaybı neden olur? İşitme kaybı tedavi edilmezse kalıcı hasara yol açıyor

İşitme kaybı, işitme algısının azlaması veya tamamen yok olmasıyla ortaya çıkar. İşitme kaybı nedenlerine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, tedavi edilmeyen enfeksiyonların kalıcı işitme kaybına neden olabildiğini söyledi.

Haber 24-02-2020 12:13

İşitme kaybı nedir? İşitme kaybı tedavisinde Lycrex-1 yöntemi

İşitme kaybı yaş grubu fark etmeksizin farklı dönemlerde yaşanabiliyor. Farklı nedenlerle ortaya çıkan işitme kayıplarında uygulanan tedavi yöntemleri de hastalığın nedenine göre değişiklik gösterebiliyor. Türkiye'de ilk kez Prof. Dr. Cem Devge'nin uyguladığı yöntemle kulağa büyüme faktörü verilerek hastanın işitmesi sağlanabiliyor.

Haber 22-01-2020 15:18

Kanser tedavisi nedeniyle işitme kaybı yaşayan çocuklara ücretsiz tedavi

TRPHARM Üst Yöneticisi Mehmet Göker: - "İşitme kaybı için halen geliştirilen önleyici bir tedavi bulunmamaktadır. İşitme kaybı, bebek ve küçük çocukları gelişimlerinin kritik evrelerinde etkileyerek dil gelişimi ve okuma yazma eksikliğine yol açarken, daha büyük çocuklar ile ergenlerde sosyal-duygusal gelişim geriliği ve düşük eğitim başarısına neden olur" - Fennec'in Başkanı ve İcra Kurulu Yöneticisi Rosty Raykov: - "Hastalara olan taahhüdümüzün bir parçası olarak ve mevzuatların izin verdiği ölçüde, tıbbi ihtiyacın karşılanmadığı bu alanda bir ürün onayı almak için FDA ve Avrupa İlaç Otoritesi ile birlikte çalışmaya devam ederken, STS için ilaca erken erişim programları düzenlemeyi umuyoruz"

Yurthaber 10-12-2019 15:58

Prof.Dr. Derin: İşitme kaybı, çocukta dil gelişimi ve okul başarısını olumsuz etkiliyor

KBB-Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Tunga Derin, "2 yaşından önce varsa çocukların işitme kaybının saptanması hayati öneme haizdir. Eğer çocuklarda 2 yaşından önce işitme kaybı varlığı açısından taranıp, varlığı ve yokluğu değerlendirilip, varsa iyileştirme programına alınmazsa dil gelişiminde ciddi sorunlar olur" dedi.

Trend 26-11-2019 12:12

Yenidoğan taramasını sakın ihmal etmeyin!

Dünyayı görmek kadar duymak ve algılamak da bir o kadar önemlidir. Duyularımızın her biri bizim için vazgeçilmez öneme sahipken duyularımızın sağlığına dikkat etmemiz de bir o kadar önemlidir. Peki, özellikle çocuklarımızda işitme sağlığına dikkat ediyor muyuz? İşitme kaybı nedir, ne kadar sıklıkla görülür? İşitme engelinde tedavi yöntemleri nelerdir? İşte tüm bu merak edilen soruların cevabı haberimizde...

Trend 11-10-2019 11:17

Bebeklerde işitme kaybı konuşma geriliğine neden olabilir

Doğuştan gelen ve tedavi edilmeyen işitme kayıpları, çocukların konuşma ve dil gelişimini önemli ölçüde etkiliyor. Sonradan oluşan işitme kayıpları ise söylenenleri tam olarak anlayamayan çocukların arkadaş çevresi ile toplumdan uzaklaşmasına, içine kapanmasına ve okul başarısında azalmaya neden oluyor. Bu nedenle işitme kaybı ile karşı karşıya olan çocuklara en kısa zamanda pratik bir işitme testi uygulanarak uygun bir tedavi planlaması yapılması gerekiyor.

Trend 10-10-2019 14:24

İşitme kaybı okul başarısını olumsuz etkiliyor

Uzmanlar, okul başarısını olumsuz yönde etkileyen işitme kaybının erken teşhisi için işitme taraması yapılmasının önemine dikkati çekiyor - Prof. Dr. Fadlullah Aksoy: - "Tek taraflı işitme kayıplarında dahi sınıf tekrar oranı yüzde 37 olarak bildirilmektedir. İşitme kaybı, dikkat, öğrenme ve sosyal işlevlerdeki sıkıntıları artırmaktadır" - "Ülkemizde işitme taraması bilim komisyonu tarafından belirlenen protokoller çerçevesinde, okul ortamında yapılmaktadır. Tarama sonucunda, işitme kaybı şüphesi olan çocukların kısa süre içerisinde KBB uzmanlarına başvurması ve detaylı olarak incelenmesi gerekmektedir" - Doç. Dr. Zafer Çiftçi: - "İşitme taramasının en büyük faydası, bilişsel açıdan herhangi bir olumsuzlukları olmayan bu çocukların zamanında fark edilerek, işitme rehabilitasyonlarının sağlanması ve akademik başarılarının yükseltilmesidir"

Haber 07-09-2019 11:07

Otoskleroz nedir? Otoskleroza neden olan etkenler nelerdir? Otoskleroz'un zararları nelerdir?

Orta ve iç kulakta anormal kemik yapımı sebebiyle oluşan otoskleroz, işitme kaybına neden olabiliyor. Diğer adı orta kulak kireçlenmesi olan Otoskleroz’da, yeni kemik yapısının oluşması nedeniyle ses esas işitme organı olan iç kulağa ulaşamıyor. Bu durum da işitme kaybıyla sonuçlanıyor.

Trend 24-04-2019 09:14

İşitme kaybı bunamayı tetikliyor

Yurt dışında yapılan üç ayrı araştırma ile yaşlılarda işitme kaybının, bilişsel gerileme ve bunama olarak tanımlanan demansa yol açtığı, hastalığın seviyesini artırdığı, ancak işitme cihazı ve koklear implant gibi işitmeye yardımcı cihazlar kullanıldığında bunama riskinin azaldığı tespit edildi - Prof. Dr. Gonca Sennaroğlu: - "University College London'da yapılan araştırma ile hafif derecedeki işitme kayıplarının bile uzun dönemde kişilerde bilişsel gerileme oluşturduğu gösterildi" - "John Hopkins Üniversitesi Yaşlanma ve Sağlık Merkezi tarafından yapılan araştırma sonucunda, işitme kayıplı yaşlıların her yıl aşamalı olarak bilişsel gerileme yaşadığı görüldü" - "John Hopkins Üniversitesinde yapılan bir başka araştırma ile işitme cihazı ve koklear implant gibi uygulamaların, yaşlıların konuşma ve anlama kapasitelerini artırdığını ve bu kişilerin zihinsel olarak daha az yoruldukları belirlendi"

Haber 02-03-2019 11:16

İşitme kaybı tedavi edilebilir mi? İşitme testi nedir? İşitme kaybında sigaraya dikkat

İşitme kaybı sözel iletişimin sürüdürülmesi için olmazsa olmaz niteliktedir. Hayat kalitesi üzerinde de önemli bir alana sahip olan işitme kaybı tedavisi gerçekleştirilmediği takdirde ciddi sorunları beraberinde getirebiliyor. Bu noktada işitme şikayeti olan hastaların işitme kaybı, kayıp derecesi ve kayıp tipini belirlemek için çeşitli testler uygulanıyor.

Trend 01-03-2019 15:48

İşitme kaybının nedenleri nelerdir? Yaş gruplarına göre işitme kaybı nedenleri

Farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan işitme kaybı nedenleri yaş gruplarına göre değişim gösteriyor. Bu değişkenlik işitme kaybı tedavisi konusunda da farklı uygulamalar yaşanmasını sağlıyor. Peki işitme kaybı yaşamamak için ne yapmak gerekiyor? İşte uzmanlarından işitme kaybı yaşanmaması için bazı öneriler...

Trend 01-03-2019 15:23

Çocuklarda işitme kaybı nedenleri nelerdir? Çocukta işitme kaybı nasıl anlaşılır?

Çocukluk döneminde en sık görülen rahatsızlıkların başında kulak enfeksiyonları geliyor. Genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra yaşanan kulak enfeksiyonları, gerekli şekilde tedavi edilmediğinde işitme kaybı dahil çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Çocukların televizyonu yakından ve yüksek sesle izlemesi, konuşmaları tekrarlatması veya içine kapanık davranışları kulak enfeksiyonu sonrası işitme kayıplarından kaynaklanabiliyor.

Trend 28-02-2019 10:04

Sessiz kulak iltihabı nedir, tedavisi nasıl olur?

Orta kulakta sıvı birikimi yani sessiz kulak iltihabı yaklaşık 30 dakikalık bir müdahalenin ardından düzelir, işitme hızla normale döner ve çocuğun çevre ile iletişimi olması gereken duruma gelir. İşte sessiz kulak iltihabı belirtileri ve ebeveynlere öneriler...

Haber 29-01-2019 09:10

Kulak çınlaması neden olur, tedavisi nasıl yapılır? Kulak çınlamasında maskeleme tedavisi nasıl yapılır?

Kulak çınlaması her yaştan insanın yaşadığı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Kulaktaki çeşitli yapısal bozuklukların ve işitme kayıplarının yanı sıra vücuttaki birçok bozukluğun belirtisi de olabiliyor. Stresten sigaraya, aşırı kafein alımından vitamin eksikliğine kadar birçok etken kulak çınlamasına yol açabiliyor.

Haber 17-01-2019 09:41

Doğumsal kulak deformitesi nedir? İşitme kaybına yol açar mı? Kulak deformitesi tedavisi nasıl olur?

Doğumsal kulak deformiteleri bebeklikten itibaren görülürken, tedavi edilmediği takdirde işitme kaybı ve ilerleyen zamanlarda iletişim güçlüğüne neden olur. Genellikle 9 yaşından itibaren yapılan ameliyatlar modern yöntemlerle sorunsuz bir şekilde tedavi edilebiliyor.

Haber 19-11-2018 10:27

İşitme kaybı başka hastalıkların habercisi olabilir!

Pek çok kişi farkında olmasa da işitme kaybı hafife alınmaması gereken bir hastalık. İşitme kaybı askerlik konusunda dahi engel teşkil ederken işitme kaybı tedavi yöntemleri arayanlar işitme kaybı için oksijen tedavisi ya da işitme kaybı ile ilgili alternatif tıp arayışlarını sürdürmeye davem ediyor. Peki iştme kaybı alzheimer'ı hızlandırıyor diyen uzmanlar hastalara hangi önerilerde bulunuyor?

Haber 31-08-2018 20:05

Küba'dan ABD'li diplomatın rahatsızlanmasıyla ilgili açıklama

Küba Dışişleri Bakanlığı, Kübalı yetkililerin, evdeki incelemede, diplomatın duyduğunu belirttiği "tanımlayamadığı seslerin" kaynağına dair bulguya ulaşamadıklarını kaydetti

Haber 10-06-2018 21:41

Gençlerde işitme kaybı artıyor

İşitme kaybı belirtileri görülse de kişiler tarafından fark edilmiyor ya da bu rahatsızlığın üzerinde durulmuyor. Öyle ki, işitme kaybı yaşayan kişilerin rahatsızlığı gündelik hayatlarını fazlaca etkiliyor. Peki işitme kaybı yaşayan kişiler işitme kaybı yaşadığını hangi belirtilerden yola çıkarak anlayacak?

Haber 01-06-2018 14:51

Ani işitme kaybı sonrası 72 saat çok kritik!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Aşkıner ani işitme kaybının kalıcı hasarlara yol açtığını ve düşüncesiyle önemsenmeyen ani işitme kayıplarının ciddi olabileceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Aşkıner, ani işitme kayıplarında en önemlisinin 3 gün içinde tedaviye başlamak olduğunu da söyledi.

Haber 12-02-2018 17:46

Migren işitme kaybına neden oluyor

Ne kadar iyi duyarsanız duyun, yıllık işitme testi yaptırmak akıllıcadır. Eğer migreniniz varsa bu testleri sıkılaştırmak yararınıza olacaktır. Araştırmalar, migrenden muzdarip olanların, olmayanlara kıyasla daha fazla işitme kaybı riski taşıdığını, migren hastalarının ani işitme kaybının iki kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

Haber 07-02-2018 17:19

Çocuğunuz öfke ve konuşma problemi yaşıyorsa...

Çocuklarda gizli kalan işitme kayıpları dil gelişiminin olumsuz etkilenmesine, okul başarısızlığına ve anlamlandırılamayan öfke nöbetlerine neden olabiliyor. Konuşmayı yaşıtları gibi öğrenemeyen ve doğru sözcükleri bulamayan çocuklar kendini toplumdan soyutlayarak yalnızlaşabiliyor. Doç. Dr. Mustafa Cem Özbek, çocuklarda işitme kaybı ve tedavisi ile ilgili bilgi verdi.

Haber 22-01-2018 10:29

Kışın yaşanan işitme kaybı belirtilerine dikkat!

Havalar soğudu, grip hastalıkları artışa geçti. Pek fazla bilinmese de, kışın yaşanan üst solunum yolu hastalıkları, iç ve orta kulağı etkileyerek ani işitme kaybına da neden olabiliyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Özcan Öztürk, önemli uyarılarda bulundu.

Haber 26-12-2017 14:16

İşitme kaybı sinsice ilerliyor

Günümüzde yüksek sesle müzik dinleme alışkanlığı hızla yaygınlaşıyor!

Haber 21-09-2015 14:04

İşitme kaybının en sık nedeni orta kulak iltihabı

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Tunç Üstün, işitme kaybının en sık nedeninin orta kulak iltihabı olduğunu, orta kulak iltihabının da öğrenmeyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Haber 25-12-2014 14:41

Obezite işitme kaybı riskini artırıyor

ABD'de yapılan yeni bir araştırma, birçok ülke için önemli bir halk sağlığı sorunu olan obezitenin, işitme kaybı riskini arttırdığını ortaya koydu.

Haber 15-01-2014 10:30

İşitme kaybında cihaz alırken bunlara dikkat edin

İşitme kaybında hangi cihazlar kullanılır? Op. Dr. Ahmet Şirin tüm sorularınıza cevap veriyor

Haber 20-11-2013 10:13

İşitme kaybı ve çözümler

Op. Dr. Ahmet Şirin sizin için kaleme aldı

Haber 13-11-2013 10:19

'Obezite, ergenlikte işitme kaybıyla...'

Obez gençlerin işitme kaybının normal kilolulardan daha fazla olduğu belirlendi.

Haber 18-06-2013 20:35