Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Otoskleroz nedir? Otoskleroza neden olan etkenler nelerdir? Otoskleroz'un zararları nelerdir?

    Orta ve iç kulakta anormal kemik yapımı sebebiyle oluşan otoskleroz, işitme kaybına neden olabiliyor. Diğer adı orta kulak kireçlenmesi olan Otoskleroz’da, yeni kemik yapısının oluşması nedeniyle ses esas işitme organı olan iç kulağa ulaşamıyor. Bu durum da işitme kaybıyla sonuçlanıyor.

    Orta ve iç kulakta yeni kemik yapısının oluşması nedeniyle ortaya çıkan Otoskleroz kendini işitme kaybıyla belli ediyor. Otoskleroz’un en çok orta yaşlı kadınlarda görüldüğünü belirten DoktorTakvimi.com uzmanlarından Op. Dr. Emrah Çelik, bu hastalığın ilaçla tedavisinin mümkün olmadığının altını çizerek ameliyatın şart olduğunu belirtiyor.

    Otoskleroz hastalığının nedeni kesin olarak bilinmemekle beraber, hastalığın oluşumunda kalıtsal yani genetik unsurların etkili bir rol oynadığı anlatan DoktorTakvimi.com uzmanlarından Op. Dr. Emrah Çelik, kızamık virüsünün de bu hastalığına neden olduğunu ifade ediyor.

    Otoskleroz’un erkek ve çocuklara oranla orta yaşlı kadınlarda daha çok görüldüğünü söyleyen Çelik, bu önemli hastalığın hamilelik döneminde yaşanan hormonsal değişim ve bazı virüslerin etkisiyle de meydana gelebileceğinin altını çiziyor.

    ERKEN YAŞLARDAKİ VAKALARDA İLERLEMEYİ YAVAŞLATMAK MÜMKÜN

    Otoskleroz’un en önemli belirtisinin işitme kaybı olduğunu belirten Op. Dr. Emrah Çelik, hastalığın tedavisine ilişkin şu bilgileri veriyor: “İşitme kaybı tek bir kulakta görülebileceği gibi her iki kulakta da olabilir. İşitme kaybının yanı sıra kulak çınlaması, denge problemleri, titreme, devinimsel algı sorunları ve hamilelikle işitme kaybının artış göstermesi de otoskleroz’un diğer belirtileri arasında sayılabilir. Bu hastalığın ilaçla tedavisi yoktur. Ancak erken yaşlarda tespit edilen otoskleroz vakalarında ilk olarak hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak adına bir tedavi yöntemi uygulanır.

    Tedavi boyunca işitme kaybına engel olmak amacıyla D vitamini, kalsiyum ve florür gibi vitamin takviyesi de yapılır. Otoskleroz tedavisinde sıklıkla kullanılan yöntemlerden biri de stapedektomi yani orta kulak kireçlenmesi ameliyatıdır. Bu ameliyatta hareketi sınırlandırılmış üzengi kemiği çıkarılır ve yerine ses dalgalarını iç kulağa iletmesi için protez takılır. Ameliyatın ardından hastada geçici olarak baş dönmesi, bulantı ve kusma gibi durumlar görülebilir. Ameliyat sonrası hastalar, baş dönmeleri tamamen geçene kadar uçak ve araba ile seyahat etmekten, dalış yapmaktan ve ağır yük taşımaktan kaçınmalıdır.”

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler