Kades Uygulaması Haberleri

4 yaşındaki çocuk tek bir hareketle polisleri 2 dakikada kapıya getirdi! Aile neye uğradığını şaşırdı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 4 yaşındaki çocuk, anneannesinin telefonuyla oynadığı sırada Kadın Destek Uygulaması’na (KADES) bastı. Kısa sürede olay yerine gelen polislerini görünce şoke olduğunu belirten Emine Ersoy, “Konuştuğum polis KADES uygulamasına basıldığını söyleyince torunumun bastığını anladım. Yanlışlıkla olduğunu söylememe rağmen kontrol etmek için geleceklerini söylediler ve 2 dakika sonra polisler kapıdaydı“ dedi.

Haber 02-04-2022 17:24

Kadın komutanlar karlı yolları aşarak köylerde KADES'i tanıtıyor

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli kadın astsubaylar, olumsuz hava koşullarına rağmen gittikleri 73 köyde kadın ve erkeklerden oluşan 7 bin kişiyi bilgilendirdi, 1600 kadının telefonuna KADES uygulamasını indirdi - Kadınlardan Seyhan Kılıç: - "Bugüne kadar bu uygulamayı bilmiyordum ve hiç kullanmadım. Uygulamayı telefonumuza indirdik. Kendimizi artık daha güvende hissediyoruz"

Yurthaber 27-03-2022 11:06

Serenay Sarıkaya'dan kadınlara KADES uyarısı: Mutlaka indirin

Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz günlerde otomobiliyle evine doğru giderken aracı kimliği belirsiz kişi tarafından tekmelenmişti. Yaşanan olayın ardından evini ve arabasını değiştirme kararı almıştı. Ünlü oyuncu yaşadığı korku dolayı olayın ardından sosyal medya hesabından kadınları ilgilendiren önemli bir paylaşım yaptı. Sarıkaya, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, Kadın Destek Uygulaması’nı (KADES) kadınların mutlaka telefonlarına yüklemesi gerektiğini ifade etti.

Magazin 24-01-2022 20:43

Van'ın Erciş ilçesinde güvenlik güçleri ve sosyologlar, KADES'i anlattı

Van'ın Erciş ilçesinde güvenlik güçleri ve sosyologlar, KADES'i anlattı

Yurthaber 03-01-2022 11:54

Karısıyla tartışan adam kapıda polisi görünce çılgına döndü

Antalya’da, tartıştığı eşinin KADES'E bastığını öğrenen koca, evinin önünde polisleri görünce çılgına döndü. Eline aldığı jiletle kendisine zarar veren adam, yaklaşık 1 saatte ikna edilebildi.

Haber 01-09-2021 12:22

İçişleri Bakanı Soylu: Talimatım budur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kadına şiddet konusunda, "Bir kadın gidecek, polise, 'Ben sıkıntıdayım, yardım et' diyecek. Polis ona 'Git müracaat et' dedikten sonra görevden alınmayla karşı karşıyadır. Talimatım budur." dedi.

Haber 27-05-2021 14:20

Gözyaşlarına boğuldu! 3 hafta boyunca dehşeti yaşadı

Adana'da eşiyle kavga edip, evden ayrılan 2 çocuk annesi H.Y. (26), arkadaşı Remziye B.'nin evine sığındı. 3 hafta kaldığı evde Remziye B.'nin eşi Vural B. (36) tarafından birçok kez darbedilip, arka odaya kilitlenerek alıkoyulan H.Y., Kadın Destek Uygulaması (KADES) üzerinden yardım istedi. Polis operasyonu ile kurtarılan H.Y. kadın sığınma evine yerleştirilirken, gözaltına alınan Vural B. tutuklandı.

Haber 26-04-2021 10:12

Annesi fark etmeden balkondan kaçırmışlar: Bebeğimin canına kastettiler

Ankara'da boşanma aşamasında olduğu eşinin 4 aylık bebeğini kaçırması üzerine KADES uygulaması kullanan 30 yaşındaki anne, 24 saat geçmeden bebeğine kavuştu. 'Soğuk suyla mama yapmaya çalışmışlar. Bebeğimi kusturmuşlar ve eziyet etmişler. Bebeğimi teslim aldığımda gözleri kırmızı ve şişti. Resmen bebeğimin canına kastettiler' diyen Nergiz Sözen, eşinin en ağır cezayı alması için savaşacağını söyledi.

Haber 20-04-2021 15:44

Ebru Akel'le Kadın İsterse'de KADES uygulaması canlı yayında test edildi! Stüdyoya polisler geldi

Show TV ekranlarında yayınlanan Ebru Akel'le Kadın İsterse programında KADES'in (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) nasıl çalıştığını göstermek için canlı yayında tatbikat yapıldı. Programda cep telefonu uygulaması KADES'le ihbarda bulunduktan sonra stüdyoya polis ekipleri geldi.

Magazin 16-04-2021 02:16

Bakan Soylu: KADES ihbarlarının 54 bin 488'i asıllıdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar 1 milyon 919 bin 'Kadın Destek' (KADES) uygulamasını indirmiştir. 105 bin 372 kişi ihbarda bulunurken, bu ihbarlardan 54 bin 488'i asıllıdır" dedi.

Haber 31-03-2021 22:26

KADES nedir? KADES uygulaması nasıl indirilir?

KADES, “Kadına Karşı Şiddetin” önlenmesi amacıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geliştirilen bir uygulamadır. KADES’in tam adı, “Kadın Acil Destek Uygulaması”dır. KADES uygulaması kadın ve çocuklara yönelik şiddet, taciz gibi eylemleri engelleme amacı taşıyan bir uygulamadır.

Haber 21-03-2021 20:43

Kütahya’da eski sevgilisi tarafından kaçırılan genç kız, KADES sayesinde kurtarıldı

Kütahya’da, E.Ü. (19) isimli genç kız, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eski sevgilisi Ö.K. (20) tarafından zorla araca bindirilerek, kaçırıldığı sırada, Kadın Destek Uygulaması (KADES) üzerinden yaptığı ihbar üzerine harekete geçen polis ekiplerince, kovalamaca sonucunda kurtarıldı. Ö.K. ise aracını bırakıp, yaya olarak kaçmaya çalışırken yakalanarak, gözaltına alındı. Eski sevgilisi tarafından burnu kırılan ve yüzünde yaralar oluşan genç kız ise hastanede tedaviye alındı.

Haber 21-03-2021 00:07