Kalaycı Haberleri

Siirt'te kalaycı Rıdvan ustanın dükkanında 60 yıldır çekiç sesi yankılanıyor

Kentte kalaycılık mesleğini sürdüren iki ustadan biri olan 73 yaşındaki Rıdvan Bakır, tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda 60 yıldır yürüttüğü mesleği sayesinde 4'ü kız 5 çocuğunu okutup evlendirdi - Rıdvan Bakır: - "Yıllar önce bu meslek kentte çok parlak bir dönem yaşadı. O zaman bu çarşıda 80-90 dükkan vardı. Her dükkanda 3 veya 4 kişi çalışırdı"

Yurthaber 22-05-2022 11:10

Kalaycı Hanefi usta, 54 yıldır bakırı parlatıyor

Bayburt'ta "yılın ahisi" seçilen kalaycı Hanefi Sarıkaya, 11 yaşında çırak olarak başladığı mesleğini kentteki son ustalardan biri olarak ilk günkü usullerle sürdürüyor - Sarıkaya: - "Para sevdası değil, sanat sevdası. 6 yıl bu mesleğe gönül verdim, 1 lira haftalık alarak çıraklık yaptım"

Yurthaber 07-11-2021 11:51

Şehir şehir gezen 31 yıllık kalaycı, mesleğini yaşatmaya çalışıyor

Şehir şehir gezen 31 yıllık kalaycı, mesleğini yaşatmaya çalışıyor

Yurthaber 04-07-2021 14:15

Kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular için 3 bin TL hibe desteği başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Konfeksiyoncular için 3 bin TL hibe desteği başvuru şartları...

Dün düzenlenen Kabine Toplantısı vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa 5 bin TL ile 3 bin TL hibe desteği verileceğini açıkladı. Peki kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular için 3 bin TL hibe desteği başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kalaycılar, ayakkabıcılar ve konfeksiyoncular için 3 bin TL hibe desteği başvuru şartları neler? İşte yanıtı...

Finans 18-05-2021 13:33

Kalaycı

Kalayci Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kalayci Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bir kentin tek kalaycısı: Hepsi tahsil yaptı ama...

Van’ın Erciş ilçesinde kalaycılık mesleği yaparak 5 erkek, 2 kız çocuk yetiştiren Sulhattin Karakaş, unutulmaya yüz tutan mesleğini günümüze kadar taşıdı. İşinin zorluklarını anlatan usta kalaycı, mesleğini zorluklara rağmen çok severek yaptığını söyledi.

Haber 10-03-2021 16:57

Cebrail Can Kalaycı kimdir? Doktor Hacer'i taciz etti, meşhur oldum diye paylaştı! Cebrail Can Kalaycı tutuklandı mı?

Twitter'da gündem olan olayda, Kilis Devlet Hastanesi'nde çalışan Hacer D.'yi 7 yıldır taciz eden Cebrail Can Kalaycı için tutuklanma kampanyası başlatıldı. Peki Cebrail Can Kalaycı kimdir, neden tutuklanması isteniyor. İşte Cebrail Can Kalaycı'nın hayatını zindan ettiği Hacer D.'ye yaptıkları...

Haber 20-08-2020 14:14

Kalaycı Yakup usta bakırı 40 yıldır sevgiyle parlatıyor

Zonguldak'ta yaşayan 53 yaşındaki Yakup Yılmaz, dede mesleği kalaycılığı 40 yıldır ilk günkü aşkla sürdürüyor - Yakup Yılmaz: - "Yıllardır kalaycılık yapıyorum. Dedemden ve babamdan yadigar kalan bir meslek. İki oğlum var, birinin eli bu işe yatkın olduğu için ona öğretmeye çalışıyorum. Yaparsa benden sonra bir tek o yapacak"

Yurthaber 29-03-2020 11:30

Son kalaycı 4 bin liraya işçi bulamıyor! Aylık kazancı 15 bin lira

Geçmişte bir hayli popüler olan kalaycılık mesleğini Adana’da tek başına sürdüren Hulusi Deveci, günlük 150 lira yevmiye ile çalıştıracak işçi bulamadığını söyledi. Deveci, “51 senedir bu işi yapıyorum. Kışın ayda 6-7 bin yazın ise 15 bin lira civarı kazanıyorum. Kazancı iyi ama şimdi ki gençler elim yüzüm kara olur ben bu işi yapmam diyor” dedi.

Finans 10-03-2020 11:51

Kalaycılık mesleği son demlerini yaşıyor!

Bakır eşyaların yerini alüminyumun almasıyla birlikte Sungurlu'da kalaycılık mesleği son demini yaşıyor. 1960'lı yıllarda 50-60 civarında kalaycı bulunan İlçede şu anda son usta mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Haber 03-07-2019 15:30

Baba yadigarı atölyede bakır kalaylıyor

Kırşehir'in son kalaycılarından Ahmet Öncül, babasından kalan atölyede sürdürdüğü mesleğini yaşatmak için gayret gösteriyor - Ahmet Öncül: - "Ben bu işi hobi gibi yapıyorum artık. Tek gayem meslek ölmesin. İnsanlar bakıra sıcak baksın istiyorum. Bakır güzel bir madendir, saftır, temizdir"

Yurthaber 03-07-2019 15:03

Baba yadigarı atölyede bakır kalaylıyor

Kırşehir'in son kalaycılarından Ahmet Öncül, babasından kalan atölyede sürdürdüğü mesleğini yaşatmak için gayret gösteriyor - Ahmet Öncül: - "Ben bu işi hobi gibi yapıyorum artık. Tek gayem meslek ölmesin. İnsanlar bakıra sıcak baksın istiyorum. Bakır güzel bir madendir, saftır, temizdir"

Haber 03-07-2019 15:02

Kalaycı Mehmet Usta, 45 yıldır bakırı sevgiyle parlatıyor

Konya'da çocuk yaşta başladığı mesleğini 45 yıldır ilk günkü aşkla yapan Mehmet Kalender, gelişen teknoloji ve alışkanlıklar karşısında yok olmaya yüz tutan kalaycılığı yaşatmaya çalışıyor - Kalender: "Geçmişte evlerde hep bakır kap vardı. Vatandaş evinde hep bakır kaplar kullandığı için kalaycılara rağbet çoktu. Şimdi çelik çıktı, demir ve plastik kaplar kullanılıyor. Aslında mutfakta kullanılacak en sağlıklı şey bakır kaplardır" - "Konya’da üç ustayız. Hiç çırak yetişmiyor. Yetişecek eleman da yok ama keşke olsa. Bir kişi gelse öğrense, iş de yapar geçimini de sağlar ama şimdiki gençlik böyle tozu, dumanı, asidi sevmez. Zor bir meslek, ateşle oynuyoruz"

Haber 20-01-2019 11:53

Gazeteciler milletimizin güçlü sesidir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı: - "Gazeteciler, milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve güçlü sesidir. Gazeteciler olmadan, demokrasi ve sosyal hayatın sağlıklı işlemeyeceği muhakkaktır" - "Basına yönelik özel destek programları uygulamaya konulmalı, basın çalışanlarının hakları ve çalışma şartları iyileştirilmelidir. MHP bu konuda elinden gelen gayreti göstermektedir" - "Bugün itibarıyla Türk basını ciddi sorunlarla karşı karşıyadır, gelir kaynaklarının yetersizliği ve maliyetlerin artması nedeniyle ekonomik açıdan sıkıntılı günler yaşamaktadır. Basınımızın yaşadığı sorunların çözümlenmesi, demokrasimiz açısından büyük önem taşımaktadır"

Haber 10-01-2019 11:29

Kalay ustası mesleğini öğretecek çırak bulamıyor

Kalay ustası Lütfü Eyüboğlu: - "Çok isterdim mesleğimi öğretebilmeyi. Ben öldükten sonra bu dükkan kapanıp gidecek. Ancak ben yaşadıkça bu ateş yanmaya devam edecek"

Haber 27-10-2018 12:06

Kalaycılıkla geçen bir ömür

Bakır kapların pasını, kirini, tozunu ve tortusunu 70 yılı aşkın süredir harlı ateşte kumlama yapıp pudralayarak temizleyen kalaycı Bekir Aktaş, iş azlığına rağmen sokak sokak gezerek mesleğini sürdürüyor - Aktaş: - "Hiçbir kapta bakır kapta pişen yemeğin tadı, lezzeti yoktur. Alüminyum, çelik bunlar yaramaz. En iyisi bakırdır, bakır kaptan şaşmayın"

Haber 08-07-2018 11:02

Yüksek bir başvuru bekliyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı: - "(Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu) Çok yüksek bir başvuru bekliyoruz. MYK üyeliği için 5 bine varan başvuru gelmişti. Bu seçime yönelik çok yüksek bir sayı bekliyoruz" - "MHP'ye en iyi şekilde hizmet edebilecek, en yüksek düzeyde oy alabileceğimiz adaylarımızla yola devam edeceğiz" - "Anadolu'nun bütün illerinden MHP ve Sayın Devlet Bahçeli'ye yönelik yoğun bir takdir, teveccüh var. Bunların da seçimde sonucunu alacağız. Alenen insanımız bu seçimde MHP'ye oy vereceğini ifade ediyor"

Haber 19-04-2018 15:31

MHP'den seçim açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı: - "MHP olarak seçim startını verdik bugün itibarıyla. 21 Nisan'da Kızılcahamam'da MYK, MDK, milletvekilleri ve il başkanlarımızla toplantımız var. Orada da seçim hazırlıklarına hızla devam edeceğiz" - "(24 Haziran) Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş açısından çok uygun bir tarih" - "Bir iki gün içinde Milli Mutabakat Komisyonu olarak bir araya geleceğiz, uyum yasalarıyla ilgili hemen çalışmaya başlayacağız" - "Seçime hazırız. Milletvekilleri, teşkilatlarımız zaten sahada onda sıkıntı yok"

Haber 18-04-2018 18:45

''Nazım'ın jandarması''na anıt mezar

Nazım Hikmet'in Bursa'da cezaevinde olduğu dönemde, jandarma olarak vatani görevini yapan ve ünlü şairi eşi Piraye ile buluşturan Gani Kalaycı'ya anıt mezar yaptırılacağı bildirildi.

Haber 20-08-2010 15:45