Kan Pıhtılaşması Haberleri

Kan pıhtılaşması neden olur? Kan pıhtılaşmasına ne iyi gelir?

İnsan vücudu karmaşık bir biyolojik sistem olup sürekli olarak birçok önemli fonksiyonu yerine getirir. Bu fonksiyonlardan biri de kan pıhtılaşmasıdır. Normalde kan pıhtılaşması vücut içindeki yaralanmaların iyileşmesi için hayati bir önem taşır. Ancak bazen bu doğal süreç kontrol dışı bir şekilde gerçekleşebilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 30-11-2023 23:03

Felç geçiren yüzlerce kişi felçten saatler önce aynı içeceği içtiğini paylaştı! Ani tehdit oluşturuyor

Felç, aniden gelişerek sağlık için büyük tehdit oluşturuyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan inmenin riskini artıracak birçok faktör bulunuyor. Felç geçirenlerle yapılan araştırmalara göre yüzlerce insan felç geçirmeden önce aynı tehlikeli içeceği içtiğini itiraf etti.

Haber 06-12-2022 09:17

Sağlıklı diyerek yiyorsunuz ama kan damarlarını tıkıyor! Tedavi edilmezse organlara hasar veriyor

Her geçen gün yediğimiz yiyeceklerin sağlık üzerindeki etkilerini öğreniyoruz. Severek yediğimiz ve sağlık için çok faydalı olduğunu düşündüğümüz yiyecekler birçok hastalığa yol açabiliyor. Bu zararlar arasında kan pıhtılaşması bulunuyor. Uzmanlar yediğimiz birçok yiyeceğin kan damarlarını tıkayabileceğini belirtiyor.

Haber 21-10-2022 08:40

Ölümcül kan pıhtılaşmasını doğal olarak çözebilen besinler

Pıhtılaşma, potansiyel bir risk olarak vücutta gezinir. Ölümcül kan pıhtılarını doğal olarak çözebilen besinler bulunur. Kan pıhtısı semptomları ortaya çıktıklarında ele alınmamak, yaşamı değiştiren etkilere sahip olabilir. Katılaşan pıhtı, kan damarının dışa kaçmasını önleyerek kanamayı durdurur. Kan pıhtılaşmasının belirgin belirtileri yoktur; çünkü pıhtılaşmanın olduğu bölgeye göre görülebilecek belirtiler de farklılık gösterebilmektedir.

Haber 15-10-2022 16:08

Diğer Haber Etiketleri

Kan pıhtılaşmasına neden oluyor: Kan akışını engeller, sakat bırakabilir hatta ölüme neden olabilir!

Kan pıhtılaşması, genetik olmakla beraber sağlıksız ve kötü yaşam tarzıyla da ortaya çıkabilecek ciddi bir sağlık sorunudur. Obezite, alkol ve sigara kullanımı ise kan pıhtılaşması durumunu daha da kötüleştirebilir. Uzmanlar damarlardaki kan pıhtılarına neden olabilecek bazı besinlere karşı uyarıyor. Kan pıhtılaşması yaşanmaması için o besinler yerine tüketilmesi gereken besin tavsiyelerinde bulunuyorlar.

Haber 07-10-2022 17:00

Her gün yediği meyve yüzünden neredeyse bacağını kaybediyordu

Her gün aynı meyveyi yiyen kadın, tehlikeli kan pıhtılaşması yüzünden neredeyse bacağını kaybediyordu. Kan pıhtılaşması nerede ve nasıl oluştuğuna bağlı olarak tehlikeli olabilir. Lancet'te yayınlanan ürkütücü bir vaka çalışmasına göre, bir kadın her gün aynı meyveyi yedikten sonra tehlikeli bir kan pıhtısı nedeniyle bacağını neredeyse kaybediyordu.

Haber 08-09-2022 06:57

Bu sebeple her 37 saniyede bir kişi ölüyor! Erken teşhis için…

Hastalıkların erken teşhis edilmemesi tedavi sürecini zorlaştırarak ölüme sebep oluyor. Erken teşhis edilmesi çok büyük önem taşıyan hastalıklardan olan venöz tromboembolizm nedeniyle her 37 saniyede bir kişi hayatını kaybediyor. Bu hastalık hakkında bilinçli olmak ve erken teşhis edebilmek hayat kurtarıyor.

Haber 06-06-2022 13:34

Covid araştırması: Koronavirüs sonrası 6 ay kan pıhtılaşması riski artıyor

İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre, koronavirüse yakalananlarda, 6 ay boyunca ciddi kan pıhtısı oluşumu riski artıyor. Araştırma, hastalığı ağır geçirenlerin ve pandeminin ilk dalgasında virüse yakalananların en yüksek risk kategorisinde olduğuna işaret ediyor.

Haber 27-04-2022 12:05

Aynı şey değiller: Tedavi edilmezse tahribatı büyük! Kan pıhtısı nasıl anlaşılır? Morlukla kan pıhtısı arasındaki fark nedir?

Kan pıhtıları ve morluklar vücutta aynı şekilde görülebilir. Kan pıhtıları tedavi edilmezse hızlı bir şekilde yayılarak tahribatı büyük hatta geri dönülemez sonuçlara neden olabilir. Kan pıhtıları ciltte renk bozulmalarına neden olurlar ve kan pıhtıları genellikle cilt morlukları ile karıştırılırlar. Peki, kan pıhtısı ile morluk arasındaki fark nedir? Kan pıhtısı nasıl anlaşılır?

Haber 21-04-2022 09:50

INR nedir? INR yüksekliği ve düşüklüğü belirtileri nelerdir?

Kandaki pıhtılaşma süresinin hesaplanması sağlık problemlerini önlemek adına hayati önem taşır. INR değeri testleriyle kandaki pıhtılaşma süresi takip edilir. Peki INR değeri nasıl ölçülür, normal INR yüksekliği kaç olmalı? Tüm merak ettikleriniz yazımızda sizlerle!

Haber 01-01-2021 10:22

APTT nedir? Uygun değerler kaç olmalıdır?

Hastaneye gittiğimizde birçok test yaparız. Bu testler içerisinde anlamlandıramadığımız bazı ifadeler ve kısaltmalar yer alır. APTT değerleri de bunlardan biridir. Kan tahlilinde istenen testlerden biri olan APTT kan testinin anlamını, önemini ve neden yapıldığı gibi soruları cevapları ile sizler için yazımızda değerlendirdik.

Haber 29-12-2020 19:06

Tüm Covid-19 ölümlerinin altında yatan neden: Kan pıhtılaşması

İngilliz bilim insanları yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden hastalarının otopsilerinde geniş çaplı bir çalışma yürüttü. Araştırmada, Covid-19 nedeniyle ölen herkesin kan pıhtılaşması nedeniyle durumunun kötüleştiğini ve bu nedenle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haber 16-07-2020 14:11

Bilim insanları nedenini keşfetti!

ABD’li araştırmacılar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının ölümüne yol açan kan pıhtılaşması problemine ilişkin önemli bir keşif yaptı.

Haber 03-07-2020 14:29

Kızını bir hafta kucağına alabildi

Annesinin de ölümüne neden olan genetik hastalığının kanında pıhtılaşma yapma riskini göze alarak doğum yapan genç işkadını Ezgi Beysel bebeğini kucağına aldıktan bir hafta sonra hayatını kaybetti

Haber 22-03-2011 08:22