Kan Şekeri Haberleri

Kan şekeri düşüklüğü neden olur? Hipoglisemi nedir, nasıl tedavi edilir?

Kan şekeri vücudumuzun enerji kaynağı olan glukozun (şekerin) kandaki düzeyini ifade eder. Bu seviyenin dengeli ve istikrarlı olması sağlığımız için kritik önem taşır. Kan şekerinin normal aralıklarda tutulması metabolizma, enerji üretimi ve beyin fonksiyonları gibi temel süreçlerin düzgün işlemesini sağlar. Hipoglisemi özellikle tip 1 ve tip 2 diyabet hastaları için önemli bir endişe kaynağıdır, ancak herkes bu durumu yaşayabilir.

Haber 30-09-2023 21:04

Tehlikeli hastalığın en önemli belirtileri! Kol ve bacaklarınız sinyal veriyor olabilir! Hemen doktora başvurun

Diyabet dünyadaki birçok insanı etkileyen ciddi bir hastalık. Diyabetin semptomarı genellikle benzerdir ancak hastalığın ne kadar süredir mevcut olduğuna ve hastanın yaşına bağlı olarak biraz değişir. Eğer siz de bu belirtileri yaşıyorsanız şeker hastalığınız başlamış veya ilerlemiş olabilir. Özellikle kol, bacak , göz ve ağızda çıkan bu belirtiler dikkate alınmalı.

Haber 03-08-2023 09:12

Vitamin deposunun değeri yeteri kadar bilinmiyor! Kanser riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Yediğimiz meyve ve sebzeler sağlığımız için önemli etkiler yaratıyor. Ülkemizde sıklıkla tüketilmeyen bir gıda A ve C vitamini deposu olarak görülüyor. Bu gıdanın saymakla bitmeyen faydalarına rağmen değeri yeteri kadar bilinmiyor. Faydalarını öğrenenler markete koşuyor.

Haber 06-06-2023 16:29

Kan şekeri neden düşer? Kan şekeri düşerse ne yapılmalı?

Düşük kan şekeri tıbbi terim olarak hipoglisemi olarak adlandırılan bir durumdur. Kan şekeri düşüklüğü genellikle kan glukoz seviyelerinin normal aralığın altına düşmesiyle karakterizedir. Hipoglisemi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve çeşitli belirtilerle kendini gösterebilir. Açlık, yetersiz beslenme, insülin veya antidiyabetik ilaçların yanlış dozajı, fiziksel aktivite veya egzersiz sırasında glukoz kullanımının artması gibi durumlar hipoglisemiye neden olabilir.

Haber 29-05-2023 09:59

Diğer Haber Etiketleri

belirti besin beslenme Araştırmacı Diyetisyen Doktor maş fasulye tarifi a vitamini bal c vitamini çilek çörek otu demirhindi elma karpuz kişniş kuru fasulye kuruyemiş kuşburnu kuşkonmaz magnezyum pekmez peynir sarımsak soğan sperm şalgam tarçın zencefil turp turşu üzüm yaban mersini yeşil çay yoğurt zerdeçal zeytinyağı kolesterol saç dökülmesi şeker Meyve suyu makarna bitki çayı ilaç buzdolabı Kilo vermek Kefir Sebze a vitamin meyve ekmek kalp hastalıkları vitamin hastalık Pirinç probiyotik karanfil ağız kokusu libido Antioksidan Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Pankreas‎ Göz Çay sindirim sistemi Cinsel isteksizlik Cinsellik kahve diyet kemik kan ameliyat terleme tiroid baharat vegan beslenme detoks afrodizyak sivilce Fast food asit körlük Ramazan tuz idrar akıllı saat burun tıkanıklığı alzheimer astım Bağışıklık Sistemi baş ağrısı bunama diş ağrısı diş eti kanaması diyabet enfeksiyon felç grip hazımsızlık hiperglisemi hipoglisemi inme (beyin krizi) kabızlık kalp krizi kan basıncı kan şekeri düşüklüğü kan şekeri yüksekliği kanser kansızlık karaciğer yağlanması kolon kanseri menopoz mide bulantısı mide yanması nezle obezite ödem pıhtı atması reflü şeker hastalığı tansiyon tümör uyku apnesi yüksek tansiyon zehirlenme Hindistan aşırı terleme çörek otu faydaları çok su içmek cilt dehidrasyon dehidrasyon nedir bağırsak bağışıklık bağışıklık güçlendirme böbrek çekirdek çalışma bitki fayda faydaları gram glikoz ibni sina içecekler hücre insülin iltihap hiperglisemi nedir hiperhidroz nedir antioksidan besinler araştırma diş diş eti diş eti kanaması neden olur diyabet belirtileri eklem ağrıları kahvaltılık gevrek kan şekeri değerleri kan şekeri düşmesi belirtileri kan şekeri düşüklüğü belirtileri kan şekeri düşünce ne olur yüksek yiyecek yemek nasıl kullanılır mineraller mevlana kör koruma lif maş fasulyesi sabah protein risk sağlıklı şalgamın faydaları terleme nedenleri soğuk terleme tatlı patates taze zencefil faydaları kuru kuru fasulye protein kuşburnu çayı kuşburnu çayı faydaları kuşburnu faydaları kaygı bozukluğu ölüm nöbet osmanlı trans yağ uyarı uykuda terleme uzman üzüm çekirdeği yağı faydaları uzuv tokluk kan şekeri yağ yakan zarar zehir vejetaryen karanfil faydaları şalgam faydaları demirhindi nasıl kullanılır kırmızı soğan faydaları soğan kabuğu faydaları çörek otu zararları kas kasılması kan şekeri düştüğünde ne yenmeli bal faydaları çörekotu kan şekeri yükselince ne yapmalı sabah mide bulantısı

Kan Şekeri

Kan Şekeri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kan Şekeri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Portakaldan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini vücut direncimiz ve hastalıklardan korunmamız için en gerekli olan vitaminler arasında yer alıyor. Yüksek C vitamini içeren gıdalar denildiğinde ilk akla portakal, limon, biber, çilek gibi meyve ve sebzeler geliyor. Ancak sıklıkla tüketilmeyen bir gıda var ki C vitaminini zirveye çıkartıyor hastalıklara karşı tam koruma sağlıyor.

Haber 28-05-2023 16:46

Yağlanmış zehir dolu karaciğeri anında temizliyor! Hastalıklara karşı kalkan oluyor

Karaciğer yağlanmasının erken fark edilmemesi ve tedavi edilmemesi siroza, karaciğer kanserine neden olabiliyor. Bu sebeple karaciğer yağlanmasını erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Sıklıkla tüketmediğimiz bir gıda karaciğer yağlanması için mucizevi etkiler yaratıyor. Demirhindinin faydaları sadece karaciğere olan etkileriyle sınırlı kalmıyor. İşte demirhindinin faydaları...

Haber 07-05-2023 17:07

Severek yiyorsunuz ama dikkat! Bu meyveler kan şekerini uçuruyor

Uzmanlar sağlıklı beslenme için meyve ve sebze tüketiminin önemini her fırsatta vurguluyor. Ancak oldukça faydaları bulunan meyveler ve sebzeler bazı durumlarda zararlı etkiler yaratabiliyor. Oldukça sevilerek tüketilen bazı meyvelerin kan şeker için risk oluşturabildiği öğrenildi.

Haber 01-05-2023 17:23

Ağzınıza bile sürmeyin! Bu içecek milyonlarca kişinin erken ölüm riskini artırıyor

Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar sağlığımız için oldukça zararlı etkiler yaratabiliyor. Uzmanlar neredeyse her mutfakta bulunan bir içecek türüne karşı yaptıkları araştırmalar sonucunda bu içeceklerin milyonlarca kişinin erken ölüm riskini arttırdığını tespit etti. Sıklıkla içilen bu içecekler hakkında acil uyarı verdiler.

Haber 23-04-2023 09:06

Her derde deva! Kanser hücrelerini yavaşlatıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Bazı bitki ve besinler doğanın bir mucizesi. Her derde deva bitkiler denilince akla ilk gelenlerden biri de çörek otu oluyor. Çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı oldukça etkili faydaları bulunuyor. Kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 18-04-2023 21:15

Sakın çöpe atmayın! Magnezyum deposunun faydaları duyanları şaşırtıyor

Yediğimiz sebze ve meyvelerin kabuklarını, çekirdeklerini çöpe atıyoruz. Ancak çöpe atılan bazı kabuklar ve çekirdekler sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Magnezyum deposu olarak görülen soğan kabuklarının faydaları da hem sağlık hem de güzellik açısından saymakla bitmiyor. İşte soğan kabuğunun faydaları...

Haber 16-04-2023 09:04

Bir tutamı mucizeler yaratıyor! Düzenli tüketenler doktor yüzü görmüyor

Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.

Haber 14-04-2023 09:19

Sakın çöpe atmayın! Kansere karşı kalkan oluyor, bağırsakları temizliyor

Yenilen meyve ve sebzelerin çekirdeklerini, kabuklarını direkt çöpe atıyorsanız hata yapıyor olabilirsiniz. Bazı çöpe atılan maddeler sağlık için şifa kaynağı olarak görülüyor. Üzüm çekirdekleri de faydaları bilinmeyen etkili gıdalar arasında yer alıyor. Üzüm çekirdeğinin faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 06-04-2023 14:45

Yüzyıllardır kullanılan doğal ilaç! Magnezyum bombası bu gıda kan şekerini ve kolesterolü düşürüyor

Eski zamanlarda hastalıklara karşı sık sık kullanılan doğal ilaçların popülerliği her geçen gün azalıyor. Ancak süper gıda olarak görülen eski bir tahıl hem ucuz fiyatı hem de zengin magnezyum içeriği ile özellikle Hindistan'da tüketilmeye devam ediyor. Kan şekerini ve kolesterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 04-04-2023 17:07

Hazinenin değeri bilinmiyor! Kanserden koruyor, doğal afrodizyak etkisi yaratıyor

Yemeklerde kullanılan sebzeler gibi içerisine katılan baharatlar da sağlığımız için büyük etkiler yaratıyor. Yemeğin lezzetli olmasını sağlayan baharatların bilinmeyen birçok faydası bulunuyor. Yemeklerde sıklıkla kullanılmayan bir baharatın faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 03-04-2023 09:07

Sakın önemsiz görmeyin! Diş eti kanaması riskli hastalık hakkında uyarı veriyor

Dişlerin bakımının ve hastalıklarının aksatılması sadece görünümü ve değil çeşitli hastalıkları da etkiliyor. Sık sık yaşanan diş eti problemleri istenmeyen durumlara neden olabiliyor. Uzmanlar göz ardı edilen diş eti kanamalarının ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceğini söyleyerek riske karşı uyarıyor.

Haber 18-03-2023 09:39

Mutfağınızdan eksik etmeyin! İltihabı kurutuyor, kansere karşı koruyor

Kış aylarında ve mevsim geçişlerinde beslenmeye oldukça özen göstermek gerekiyor. Sık tüketilen meyve ve sebzelerin dışında kalan gıdaların faydaları yeteri kadar bilinmiyor. Mart ayında manav raflarında kuruyup giden bir sebzenin faydaları oldukça şaşırtıyor. Şifa dağıtan bu sebze kanserden diyabete kadar birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor.

Haber 15-03-2023 17:30

Araştırma sonuçları şaşırtıcı! Bu içecek kan şekerini 30 dakikada düşürüyor

Kan şekerinin yükselmesine hiperglisemi deniliyor. Yükselen kan şekerine müdahale etmemek kalp, böbrek ve göz gibi organların ciddi hasar almasına sebep olabiliyor. Yükselen kan şekerini düşürmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Yapılan araştırmalar kan şekerini düşüren oldukça etkili bir içeceği tespit etti.

Haber 14-03-2023 13:50

Diyabetin en büyük düşmanı! Yemeklerden yarım saat önce yenilirse kan şekerini düşürüyor

Diyabet tüm yaşam alışkanlıklarının değişmesine neden oluyor. Diyabetin körlük, uzuv kaybı gibi riskli durumlara sebep olmaması için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Diyabete karşı zırh gibi koruma sağlayan bir meyvenin yemeklerden yarım saat önce yenildiğinde kan şekerini düşürdüğü öğrenildi.

Haber 22-02-2023 22:20

Sabahları yaşanan bu rahatsızlığa dikkat! Artık görmezden gelmeyin

Sabah erken saatlerde uyanmak birçok kişi için işkence olarak görülüyor. Erken saatlerde uyanınca uykusuz ve mutsuz olmak tüm vücudu etkiliyor. Sabahları yaşanan bazı sağlık problemleri genellikle göz ardı ediliyor. Ancak bu sorunların altında çeşitli hastalıklar bulunabiliyor. İşte sabahları mide bulantısına neden olan o etkenler...

Haber 05-01-2023 09:14

Hemen doktora gitmenizi söyleyen en önemli işaret! Diyabeti tespit etmek kolay

Diyabet hastalığı olan birçok kişi bu hasta olduğunun farkında değil. Bu riskli hastalık oldukça tehdit edici olabiliyor. Tedavi edilmeyen şeker hastalığı organ kaybına ve körlüğe yol açabiliyor. Uzmanlar diyabeti erken teşhis etmenin bu hastalık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. İşte diyabetin görmezden gelmemeniz gereken en önemli belirtileri...

Haber 02-01-2023 17:29

Mevlana'nın her gün içtiği içecek! Osmanlı'nın her derde deva şerbeti

Geçmişten günümüze kadar gelen birçok yiyecek ve içecek bulunuyor. Özellik Osmanlı mutfağının sınırsız lezzetleri günümüzde de kullanılıyor. Sirkengebin şerbeti Osmanlı'da şifa deposu olarak görülüyordu. Ancak şerbetin tarihi çok daha öncelere dayanıyor. Mevlana'nın en sevdiği içecek olarak bilinen sirkengebin şerbetinin vücuda sağladığı etkiler duyanları şaşırtıyor.

Haber 23-12-2022 14:24

Göz ardı etmeyin! Terlemeniz büyük tehlike hakkında uyarıyor olabilir...

Terlemek en rahatsız edici sağlık problemleri arasında bulunuyor. Genellikle sıcak havalarda yaşanan terlemeler kışın da görülebiliyor. Vücutta gelişen bazı terlemeler doğal olarak görülse de olağan dışı durumlar kalp krizi ve düşük kan şekeri gibi hastalıklar hakkında uyarıyor.

Haber 20-12-2022 13:40

Çalışma sonuçları şaşırtıcı: Her kaşığı şifa dağıtıyor! Kan şekerini dengeler, kolesterolü düşürür

Kolesterolün ve kan şekerinin yükselmesi başta kalp sağlığı olmak üzere birçok organa hasar vererek hastalıkların oluşmasında büyük rol oynamaktadır. Kalp krizi ve felç riskini artıran bu durumlardan uzaklaşmak için yenilen gıdalara dikkat etmek oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalara göre diyetinize ekleyeceğiniz bir besin kolesterolü ve kan şekerini düşürmeye yardımcı oluyor. Üstelik faydaları bunlarla sınırlı kalmıyor.

Haber 16-12-2022 15:19

İçenler kışın doktor yüzü görmüyor! En doğal probiyotik: Vücudu zırh gibi koruyor

Kışın artış gösteren hastalıklar yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Grip, soğuk algınlığı nedeniyle birçok kişi iş ve okula gitmekte zorluk çekiyor. Bu tarz hastalıklara yakalanmamak için bağışıklığı güçlü tutmak ve kalabalık ortamlarda korunmak oldukça önem taşıyor. Hemen hemen her evde bulunan bir içecek birçok hastalığın şifası oluyor.

Haber 15-12-2022 09:22

Her evde bulunuyor ama vücudu alt üst ediyor! Kan şekerini yükselterek kalp ve böbrekleri bitiriyor

Severek yediğimiz birçok yiyeceğin faydaları olsa da zararları da göz korkutucu derecede etkili olabiliyor. Sağlığı doğrudan etkileyen bazı yiyecekler kan şekerini hızla yükselterek çok ciddi hastalıklar için risk oluşturuyor. Özellikle diyabet hastalarının yerken bir kez daha düşünmesi gereken her evde bulunan tehlikeli besinler bulunuyor. İşte kan şekerini hızla yükselten vücudun dengesini alt üst eden gıdalar...

Haber 01-12-2022 09:28

En güçlü probiyotiklerden: Düzenli olarak içenler kışın hastalık yüzü görmüyor

Kış aylarında artış gösteren grip, nezle, soğuk algınlığı ve Covid-19 hastalıklarından korunmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Grip olmak tüm yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Gripten korunmak için evde yapabileceğiniz çok güçlü bir probiyotik bulunuyor. Üstelik bu içecek sadece gribe değil birçok hastalığa şifa dağıtıyor.

Haber 25-11-2022 08:30

Kanser hücrelerinin yayılmasını önler, kabızlığı bitirir, kan şekerini dengeler... Adeta mucize gibi! Kuru fasulyenin faydaları

Kuru fasulye, tadı kadar sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıkan besinlerden biridir. Baklagiller arasında en çok tercih edilen kuru fasulyenin çok az bilinen bir mucizesi ortaya çıktı. Kuru fasulyeyi değerli kılan özellikleri arasında tadının dışında kansere karşı etkileri de yer alıyor. Kuru fasulye, tam bir kanser savaşçısı baklagildir. Türk mutfağının demirbaşı sayılan kuru fasulyenin mucizevi faydalarını öğrendikten sonra daha sık yemeye başlayacaksınız.

Haber 10-11-2022 17:14

Günde bir kaşık diyabete karşı mucize yaratıyor! Kan şekerini dengeliyor

Diyabet vücudumuz için tehlike oluşturan hastalıklardan. Tedavi edilmeyen diyabet organ kayıplarına, körlüğe yol açabiliyor. Diyabetin ciddi etkilerinden korunmak için doktorun önerdiği tedaviye bağlı kalmak ve kan şekerini dengeleyen besinler tüketmek gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre günde bir kaşık yenilen bir baharat kan şekerini dengeleyebiliyor.

Haber 10-11-2022 11:49

Günde bir tane yemek kış boyunca koruma sağlar! Tehlikeli hastalıklardan uzaklaştırıyor

Kalp hastalıları hayatımız için en büyük risk taşıyan hastalıklardan. Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan kalp hastalıklarından korunmak için birçok risk faktörüne dikkat etmek gerekiyor. Sağlıksız beslenmekten uzaklaşıp doğru beslenme alışkanlıkları edinmek kalp sağlığını doğrudan etkiliyor. Araştırmacılar günde bir tane yiyeceğiniz meyvenin kalp hastalığı ve çeşitli hastalıklardan koruduğunu belirtiyor.

Haber 09-11-2022 09:16

Cinsel gücü artırıyor ama fazlası şifa yerine zehir dağıtıyor!

Sağlık için çok etkili doğal ürünler bulunuyor. Meyve ve sebzelerin yanı sıra baharatlar da birçok hastalık üzerinde fayda sağlıyor. Kışın enfeksiyonlara, gribe, nezleye karşı koruma sağlayan, diyabetle savaşan, cinsel gücü artıran tarçın vücut için önemli bir yere sahip. Ancak fazla yenilen tarçının korkutucu etkileri bulunuyor. Fazla tarçın şifa yerine zehir saçıyor.

Haber 04-11-2022 08:57

Sağlığınızı perişan etmek istiyorsanız yemeye devam edin! Akılalmaz zararları var

Yoğun programlarımız, tüketime hazır olmak için minimum zaman gerektiren paketli hızlı yemek seçeneklerine başvurmamıza neden oldu. Alışveriş merkezlerinde, mahalle marketlerinde çok hızlı şekilde ulaşabileceğimiz hazır yemekler, sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ediyor. Ne kadar direnirseniz direnin, kendinizi en sevdiğiniz restoranın siparişlerini seçerken bulabilirsiniz. Şimdi okuyacaklarınızdan sonra iki kere düşüneceksiniz.

Haber 21-10-2022 23:26

Farkında değiliz ama bu besinler körlüğe yol açıyor! Sağlığınız için uzak durun

Yediğimiz sağlıklı veya sağlıksız besinler vücudumuzu doğrudan etkiliyor. Sağlıksız besinler birçok hastalığa yol açabiliyor. Bu hastalıklar arasında kanser, kalp hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları olduğu biliniyor. Ancak sağlıksız beslenme sadece o hastalıklara değil körlüğe de yol açabiliyor. İşte kör olmamak için asla yememeniz gereken besinler...

Haber 19-10-2022 07:55

Faydalarını duyan markete koşuyor! Vücudu baştan aşağı yeniliyor, kolesterolden ve kanserden koruyor

Sık kullanmadığımız yiyeceklerin vücuda inanılmaz faydaları bulunabiliyor. Maş fasulyesi de bu yiyecekler arasında bulunuyor. Protein ve lif bakımın oldukça zengin olan maş fasulyesinin çok eski yıllarda hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanıldığı söyleniyor. Maş fasulyesi sadece hastalıklar için hızlı kilo vermek isteyenler için de vazgeçilmez besin olarak görülüyor. Kanserden kolesterole kadar birçok faydası olan maş fasulyesinin inanılmaz faydaları...

Haber 13-10-2022 09:50

Tüketimine dikkat! Fazla miktarda yemek cinsel hayatınızı bitirir, mideyi yakar

Baharatlar yemeğe koku ve tat katan oldukça önemli katkılar arasında bulunuyor. Bazı ülkeler baharat kullanımını fazla fazla yapabiliyor. Türkiye'de baharatı sıklıkla kullanan ülkeler arasında bulunuyor. Ancak bazı baharatlar var ki fazla tüketimi sağlık için risk oluşturabiliyor. Riskli baharatları kullanılırken aşırıya kaçmaktan uzak durmak gerekiyor.

Haber 13-10-2022 07:56

Vücudu baştan aşağı yeniliyor: Kanserden koruyor, kolesterolü düşüyor! Kuşburnu faydaları

Sıklıkla tükettiğimiz yiyecekler sağlığımızı tehlikeye atarken pek ilgi görmeyenler sağlık için etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Kuşburnu da bu faydası pek bilinmeyen ancak şifa dağıtan gıdalar arasında yer alıyor. Kanserden, kolesterole, şekere kadar çok tehlikeli hastalıklara karşı etki sağlayan kuşburnunun faydalarını öğrenmek istiyorsanız aşağıya göz atabilirsiniz.

Haber 05-10-2022 08:32

Bu yiyecekleri her gün yiyoruz ama büyük tehlike taşıyorlar! Kan şekerini bir anda yükselterek hastalıklara yol açıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız için büyük önem taşıyor. Bazı yiyecekler sağlık için oldukça fayda sağlasa da bazıları çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Özellikle kan şekerini yükselten gıdalar en sık yediklerimiz yiyecekler olarak görülüyor. Bu yiyecekler kan şekerinin bir anda yükselmesine neden olarak ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Haber 05-10-2022 07:49

'Süper gıda' olarak biliniyor: Kanseri önlüyor, kan şekerini dengeliyor

Beslenme düzeni sağlığımız için önem taşıyor. Özellikle düzenli olarak meyve ve sebze yemek birçok hastalığı önleyebiliyor. Bazı gıdalar sağlık için çok yararlı olabiliyor. Sıklıkla tüketilmeyen yaban mersini de bu gıdalar arasında bulunuyor. Yaban mersininin faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. İşte yaban mersini faydaları...

Haber 22-09-2022 14:03

Yüksek kan şekerini anında düşürür, kanser riskini azaltır, bağışıklığı çelik gibi yapar... Soğanın faydaları nelerdir?

Soğan doğal antibiyotik olarak adlandırılan besinlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Soğan içerdiği kuarsetin adlı antioksidan sayesinde yumurtalık, kolorektal gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltır. Bağışıklığı güçlendiren soğanın son yapılan araştırmalara göre kan şekerini yüzde 50’ye kadar düşürdüğü ortaya çıktı.

Haber 09-09-2022 08:18

Sakın yemeyin! Kan şekerini yükselten 5 tehlikeli gıda

Diyabet en sık görülen hastalıklardandır. Böbrekleri, kalbi ve çeşitli organları oldukça tehlikeye atan diyabetten korunmak için beslenmeye dikkat etmek gerekir. Kan şekerinin yükselmesi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kan şekerinin yükselmemesi için kesinlikle uzak durulması gereken bazı gıdalar vardır.

Haber 08-09-2022 17:00

Çok güçlü antioksidan içeriyor! Kanseri önlüyor, sperm sayısını artırıyor

Hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı olmak için doğal besinler sıklıkla kullanılıyor. Doğallıktan yana olanların en çok tükettiği çörekotu genellikle hamur işlerinin üzerinde süsleme olarak kullanılsa da faydaları saymakla bitmiyor. Oldukça fazla faydası olan çörek otunu yemek alışkanlıkları arasına eklemek birçok hastalıktan korunmanızı sağlıyor.

Haber 04-09-2022 10:40

Diyabet hastaları dikkat: En büyük tehlike kapıda!

Aşırı sıcakların iyice bunalttığı bugünlerde diyabet hastaları için tehlike de artıyor! Güneşe doğrudan maruz kalmak kan şekeri dengesini bozarken, güneşin altında uzun süre oturmak da kan şekerlerinin daha yüksek seyretmesine yol açabiliyor.

Haber 01-09-2022 09:34

Sakın çöpe atmayın! Kanı temizliyor, kansere karşı koruyor

Üzüm en sevilen yaz meyvelerinden. Beyaz ve kara üzümün birçok farklı çeşidi bulunuyor. Birçok kişi çekirdekli üzüm yerine çekirdeksizleri tercih ediyor. Ancak üzümün çekirdeklerinin öyle faydaları var ki duyunca mutlaka yemek isteyeceksiniz.

Haber 31-08-2022 14:03

Kan şekeri yüksekliğine dikkat edin! Çok ciddi sonuçları var

Yüksek kan şekeri (hiperglisemi) diyabete yol açan nedenler arasında bulunmaktadır. Tekrarlayan durumlarda ciddi sonuçlara yol açan kan şekerinin yükselmesini önceden teşhis etmek ve tedaviye erkenden başlamak oldukça önemlidir. Yüksek kan şekeri belirtileri toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklardandır. Eğer ki bu belirtileriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Haber 30-08-2022 09:23

Yemeden önce iki kere düşünün! Yediğiniz an kan şekerini yükseltir

Beslenme rutininizin kan şekerini doğrudan etkilediğinin farkında olmak özellikle tip 2 diyabet gibi hastalığı olanlar için oldukça önemli bir konu. Sağlıklı olduğunu düşündüğünüz birçok yiyecek aslında kan şekerini önemli ölçüde yükseltiyor. Zararsız olduğunu düşünerek yediğiniz bu besinler kan şekerinizin çok hızlı şekilde yükselmesine neden oluyor. Özellikle tip 2 diyabet hastasıysanız bu besinleri tüketmeden önce iki kere düşünmelisiniz.

Haber 12-08-2022 06:55

Karpuz tüketirken dikkat! Sağlığınızı riske atmayın

Karpuz, yaz meyveleri denilince ilk akla gelenler arasında bulunuyor. Bunaltıcı sıcaklarda oldukça ferahlatıcı bir lezzet sağlayan karpuz sevilerek tüketilse de yanlış kullanımları sağlığı tehdit ediyor. Uzmanlar karpuzu dikkatli bir şekilde tüketmeniz hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 30-06-2022 14:55

Kan şekerini dengeler, tansiyonu anında düşürür... Sadece 3 baharata ihtiyacınız var

Yüksek tansiyon ve kan şekeri rahatsızlıkları inanılmaz bir hızda artıyor. Dünyada her 11 kişiden 1’ i şeker, her 7 kişiden 1’ i ise tansiyon hastası. Yaş ortalamalarının yeni doğanlara kadar düştüğü öne sürülüyor. Sağlıksız beslenme, stres ve yaşam tarzının etkili olduğu kan şekeri ve yüksek tansiyon için alabileceğiniz bazı önlemler var. Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzını benimseyerek ilk adımı atabilirsiniz. Doğanın verdiği iyileştirici güçleri olan baharatları da deneyebilirsiniz.

Haber 28-06-2022 09:30

Her sabah bir kaşık için! Hastalıklara karşı öyle etkileri var ki...

Yemeklerin, salataların içerisinde sıklıkla kullanılan zeytinyağı girdiği her yemeği güzelleştirmeyi başarıyor. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan zeytinyağının öyle faydaları var ki saymakla bitmiyor. Sabahları aç karnına içilen bir yemek kaşığı zeytinyağı birçok hastalığa karşı koruyor.

Haber 27-06-2022 17:08

Üç ay vegan beslenme 'kilo verdiriyor, diyabetlilerde kan şekerini düşürüyor'

Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre vegan beslenmek, fazla kiloluların kilo vermesine ve Tip 2 diyabet hastalarının kan şekeri seviyelerini düşürmesine yardımcı oluyor.

Haber 08-05-2022 10:43

Kan şekerini sürekli ölçmek zorunda olanların başlıca dostu olacak en güvenilir, iyi kan şekeri ölçüm cihazları

Kronik rahatsızlık denildiğinde akla ilk gelen hastalıkların başında şüphesiz diyabet yer alıyor. Kan şekeri düzensizliğiyle yakından ilgili olarak karşımıza çıkan ve daima kontrol altında tutulması gereken diyabet diğer bir deyişle şeker hastalığı için ihtiyaç duyabileceğiniz ölçüm cihazlarını sizler için araştırdık. İşte gittiğiniz her yerde kullanabileceğiniz, yanınızda taşıyabileceğiniz en iyi kan şekeri ölçüm cihazı önerileriyle karşınızdayız.

Haber 08-04-2022 16:24