Karaciğer Yetmezliği Haberleri

Verdiği kilolarla dikkat çeken oyuncu Ufuk Özkan'dan üzücü haber! Hastalığı ortaya çıkınca sağlık durumunu açıkladı

Ünlü oyuncu Ufuk Özkan verdiği kilolar ile dikkatleri üzerine çekmişti. Ufuk Özkan canlandıracağı yeni rol için, 5-6 kilo vermeyi amaçlarken 17 kiloya yakın kilo verdi. Bunun sonucunda sağlık problemleri yaşayan Ufuk Özkan organ nakli için başvuruda bulundu. Öte yandan ünlü oyuncu basına çıkan haberler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Magazin 13-07-2023 08:23

Sağlıklı sanıyoruz ama karaciğere verdiği hasarı kimse bilmiyor! Yan etkilerine dikkat

Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerin birçok faydası olsa da bilmediğimiz yan etkileri de bulunabiliyor. Uzmanlar sağlıklı ve uzun yaşam için üstüne basarak önerdiği bir bitkinin karaciğer için riskli sonuçları olduğu öğrenildi. İşte karaciğer için risk oluşturabilen o riskli besin...

Haber 04-06-2023 19:03

Sandığımız kadar faydalı olmayabilir! Karaciğeri bitiriyor

Tükettiğimiz içecekler ve yiyecekler sağlığımız için oldukça risk oluşturabiliyor. Sağlıksız gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulması öneriliyor. Ancak sağlıklı olduğu düşünerek yediğimiz ve içtiklerimiz de riskli durumlara neden olabiliyor. Karaciğer hasarı yaşayan bir kadın bunun nedenini paylaştı.

Haber 16-02-2023 11:41

Çocukluk kahramanı babasına organ bağışında bulunmak için 10 günde 8,5 kilo verdi

Yalova'da lise öğretmeni Cengiz Kula, 10 günde 8,5 kilo zayıflayarak "çocukluk kahramanım" dediği kanser hastası babasına karaciğer bağışında bulundu.

Haber 02-11-2022 11:33

Vücudunuz zehir dolu olabilir: Kötü ağız kokusunun tek nedeni diş sağlığı değil!

Ağız kokusu, vücutta olağandışı damar şişmesi karaciğer toksisitesinin gizli belirtileri olabileceği belirtiliyor. Dünya çapında gizli bir sağlık sorunu olarak yükselişe geçen karaciğer sorunlarının 10 kişiden birini etkilediği tahmin ediliyor. Aşırı alkol kullanımı karaciğer yetmezliğinin önde gelen nedenlerinden biri olsa da sağlıksız beslenme de nedenlerinden biri olabilir.

Haber 28-10-2022 16:36

Sebebi uykusuzluk değil! Hayatınız tehlike altında olabilir

Uyku gelince yaşanan belirli işaretler bulunuyor. Esnemek de genellikle uykusuzluğun yaşattığı durumlar olarak görülüyor. Ancak esnemenin tek nedeni uyku ile alakalı değil. Yapılan araştırmalar esnemeyle çok riskli sağlık sorunları arasında bağlantı olabileceğini buldu.

Haber 27-10-2022 11:40

Karaciğer yetmezliği teşhisi konulan genç, bir saatte bulunan organla sağlığına kavuştu

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar: - "Bu kadar kısa sürede uygun organın bulunması, milyonda bir ihtimal diyebiliriz. Uygun karaciğer bulunmasaydı, hastamızı 4-5 günden fazla yaşatmak mümkün olmayacaktı"

Yurthaber 05-10-2022 15:01

Bu hastalığa sahip kişilerin yarısı farkında bile değil! Hepatit C hayati önem taşıyor

Bazı hastalıklar ilk aşamadan itibaren belirti gösterirken bazıları oldukça geç belirti veriyor. Sinsice ilerleyen hastalıklar hayatımızı riske atıyor. Hepatit C de belirtileri göz ardı edilen, fark edilmeyen hastalıklar arasında bulunuyor. Hepatit C belirtileri hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor. Tedavi edilmeyen Hepatit C karaciğer hastalığına yol açıyor.

Haber 02-10-2022 15:22

Bu mantarı yemek ölüme yol açabilir

Mantar lezzetli olması nedeniyle yemeklerde sıklıkla kullanılsa da ciddi hastalıklara neden olabiliyor. Zehirli mantarlardan dolayı ölen milyonlarca kişi bulunuyor. Farklı türleri olan mantarları seçerken dikkat etmek gerekiyor. Zehirli bir mantar türü olan Amanita Phalloides hızlı ve ciddi karaciğer yetmezliğine neden oluyor.

Haber 28-03-2022 11:39

Kars'ta rahatsızlanan çocuk ambulans uçakla Adana'ya getirildi

Kars'ta rahatsızlanan çocuk ambulans uçakla Adana'ya getirildi

Yurthaber 25-03-2022 19:23

Pandemi yüzünden çok hızlandı! Karaciğer yetmezliğine yol açabilir

Yaklaşık iki yıldır devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde gerek sağlıksız beslenme gerekse fiziksel hareketsizliğin artması karaciğer yağlanması sorununun da yaygınlaşmasına neden oluyor. Uzmanlar, karaciğerin kendini yenileyebilen bir organ olduğunu ve günlük yaşantımızda yapacağımız bazı sağlıklı değişikliklerle karaciğer yağlanmasına karşı önlem alabileceğimizi vurguluyor.

Haber 15-02-2022 13:55

Karaciğer yetmezliği tedavisinde organ nakli hayat kurtarıyor

Karaciğer yetmezliği tedavisinde organ naklinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tonguç Utku Yılmaz, pandemi ile birlikte azalan organ bağışlarının hastaların iyileşme sürecini nasıl etkilediğine dikkat çekti. Karaciğer yetmezliğinin her yıl 2 bin kişi etkilediğini de sözlerine ekleyen Yılmaz, bazı kişilerde hastalığın son ana kadar belirti vermediğinin de altını çizdi.

Haber 07-11-2021 16:18

Karaciğer yetmezliğinden yoğun bakımda bulunan kadın, doku nakliyle yaşama tutundu

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk: - "Hastaya salgının pik yaptığı dönemde karaciğerin çıkması, tabiri caizse çölde yürürken vahaya rastlamak gibi bir şey" - Organ nakledilen Pervin Yılan: - "Organ nakliyle hayata tutundum, adeta ölümden döndüm. İnsan nakil sonrası yeni doğmuş gibi oluyor. Gözümü açtığımda yeni bir hayata yeni bir umutla başladım"

Yurthaber 19-06-2021 11:20

Koronavirüs korkusu karaciğer hastaları için tehdit unsuru!

Pandemi döneminde hastaneye gitme korkusuyla takiplerini aksatan karaciğer hastalarına uyarıda bulunan astroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Sabahattin Kaymakoğlu, karnı su toplamış, ağır enfeksiyon tablosuna girmiş ya da ileri evre karaciğer kanseri tablosuyla acillere başvurmaya başladığına dikkat çekti.

Haber 18-04-2021 12:29

Koronavirüs sonrası hangi hastalıklar görülüyor? 'Tam kapanma olmazsa...'

Koronavirüs geçiren kişilerde akciğer, böbrek, karaciğer hasarı ve şeker hastalıkları görülmeye başladığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, tam kapanma olmadığı müddetçe vakalarda yükselişin devam edeceğini söyledi.

Haber 11-04-2021 09:36