Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Haberleri

Doktor doktor dolaştı, bir türlü teşhis konamadı! 19 yaşındaki Beyzanur'un hastalığı 14 yıl sonra ortaya çıktı: 1992'den beri cerrahım, ilk kez...

İstanbul'da yaşayan hemşirelik öğrencisi 19 yaşındaki Beyzanur Yekiner, 5 yaşından beri şiddetli böbrek ve karın ağrısı, idrarında kan gibi belirtilerle doktor doktor dolaştı. Ancak genç kızın hastalığına bir türlü teşhis konamadı. Yıllarca 6-7 tane hastane dolaşan genç kızın hastalığının geçen yıl yapılan anjiyo ile birlikte çok nadir görülen "fındıkkıran sendromu" olduğu ortaya çıktı. Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Sabit Sarıkaya ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haber 28-08-2022 10:52

Minik Leo, yaşam mücadelesini kazandı

İzmir'de doğum sonrası kalp rahatsızlığı yaşayan ve Sağlık Bakanlığının devreye girmesiyle uçak ambulansla İstanbul'a götürülerek ameliyata alınan Leo, tedavisinin üçüncü ayında sağlığına kavuştu.

Trend 10-11-2019 11:15

Açık kalp ameliyatında bilinçli olmak önemlidir

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Serpil Taş: - "Açık kalp ameliyatı sonrası hastanın sağlığı ile ilgili konularda bilgilenmesi, bireyin hastalığı ya da sorunlarıyla baş edebilmesi, tedavi ve uygulamalara yardımcı olabilmesi, gelişebilecek komplikasyonların en aza indirilmesi, bakım maliyetinin azaltılması ve hastanede kalış süresinin kısaltılması gibi pek çok konuda yarar sağlamaktadır yani açık kalp ameliyatında bilinçli olmak önemlidir"

Haber 04-09-2019 15:16

Leo bebek 20 gün sonra yatağına kavuştu

İzmir'de kalp rahatsızlığıyla dünyaya gelen ve ambulans uçakla İstanbul'daki bir hastaneye sevk edilen Leo bebek, taburcu olmasının ardından ilk kez evine getirildi - Baba Onur Dalgıç: - "Oğlumuz yatağına kavuştu, yuvamız onunla tamamlandı" - Anne Cemran Dalgıç: - "Biz onun yatağını, oyuncaklarını ve çikolatalarını hazırladık ama evimize gelemeyeceğimizi hissettiğimiz çok an oldu"

Yurthaber 29-08-2019 21:00

Leo bebek 20 gün sonra yatağına kavuştu

İzmir'de kalp rahatsızlığıyla dünyaya gelen ve ambulans uçakla İstanbul'daki bir hastaneye sevk edilen Leo bebek, taburcu olmasının ardından ilk kez evine getirildi - Baba Onur Dalgıç: - "Oğlumuz yatağına kavuştu, yuvamız onunla tamamlandı" - Anne Cemran Dalgıç: - "Biz onun yatağını, oyuncaklarını ve çikolatalarını hazırladık ama evimize gelemeyeceğimizi hissettiğimiz çok an oldu"

Haber 29-08-2019 20:59

Türkiye'nin cerrahi başarısı dünya standartlarının üzerinde

SBÜ Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Kaan Kırali: - "Türkiye'nin mitral kapak ameliyatlarındaki başarı oranı dünyayla kıyaslandığında hemen hemen başa baş seyretmektedir. Nitekim ülkemizin cerrahi başarısını bireysel olarak dünya standartlarının üzerinde kabul ediyoruz. Hastane altyapısı, teknolojik yeterlilik de buna eklendiği zaman başarı zaten kendiliğinden geliyor" - "İster standartla olsun, ister minimal girişimlerle olsun önemli olan kalp kapağını tam tamir etmek, yetersizliği veya darlığı ortadan kaldırmak, eğer tamir imkanı yoksa kapağı değiştirerek hasta için tam bir düzelme sağlamaktır" - "Günümüzde mitral kapağa yönelik daha değişik tamir teknikleri de teknolojik gelişmeye bağlı olarak ortaya konulmaya başlandı. Sonuç olarak mitral kapak tamiri veya değiştirilmesinde en iyi sonucu veren yöntem açık kalp ameliyatıdır"

Haber 22-07-2019 11:04

Türkiye'deki organ nakli sistemi suistimale açık değil

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Akciğer Nakli Ünite Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Erdal Taşçı: - "Türkiye'de devletin kurduğu organ nakli sistemi suistimale açık bir sistem değil. Yani kim olursa olsun organ nakli sisteminde birbirinden asla farklı yok. Akciğer naklinde sıra diye bir şey yok. Akciğerler boy, kilo, ağırlık gibi ebat uyumuyla ve kan grubu uyumuyla kime uyuyorsa ona takılıyor ve bu kararı da biz veriyoruz" - "İki senede 54 nakil yaptık. Koşuyolu Hastanesi'nde devletin bize sağladığı imkanlarla bunu gerçekleştirdik. Yani isteklerimizin neredeyse tamamı karşılandı. Şu anda en ufak bir eksiğimiz yok"

Haber 09-11-2018 11:29

İnme dünyada en önemli üçüncü ölüm sebebi

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Yunus Emiroğlu: - "Dünya ölçeğinde inme geçirme ve ilişkili komplikasyonları, kalp krizi ve kanserden sonra en önemli üçüncü ölüm sebebidir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada yılda 15 milyon kişi felç geçirmektedir" - "Felçlerin bir kısmı dilde uyuşma, kol veya bacaklarda kuvvet kaybı, ani görme bozuklukları gibi belirtiler verse de vakaların yüzde 80'i ön belirtisiz oluşmaktadır" - "Hekim için önemli olan riskli hastaları seçip ilgili araştırmaları yapmaktır. Konu damar sertliği olduğu için riskli gruplar hekimler tarafından kolayca tanınmaktadır. Önemli olan hastalık oluşmadan önlem almaktır. Bu önlemler de kalp damar rahatsızlığından korunma yöntemleriyle benzerdir"

Haber 15-10-2018 11:01

Kalpteki tersliğe operasyon!

Kalbindeki ana damarlar doğuştan ters olan 14 günlük Hira Nur bebek, başarılı bir ameliyatla hayata tutundu.

Yurthaber 15-01-2012 10:59