Kaygı Bozukluğu Haberleri

Prof. Dr. Canan Karatay'dan stres ve kaygıya karşı doğal çözüm! Bu maddelere dikkat

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda yaptığı uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez günümüzün yaygın problemi stres ve kaygı hakkında konuşan Karatay, bu konuda dikkat edilmesi gereken noktaları da tek tek açıkladı.

Haber 11-11-2023 09:52

Yaygın anksiyete bozukluğu tedavi edilmezse ne olur? Yaygın anksiyete tedavisi nedir?

Yaygın kaygı bozukluğu psikolojik sağlık alanında yaygın ve ciddi bir sorundur. Bu bozukluk, sürekli ve aşırı bir endişe durumu ile karakterizedir ve bu endişeler, kişinin günlük işlevselliğini ciddi şekilde etkileyebilir. YAB insanların yaşam kalitesini düşüren ve fiziksel sağlık sorunlarına yol açabilen kronik bir rahatsızlıktır. Bu nedenle yaygın kaygı bozukluğunun tanınması, tedavisi ve önemi büyük bir öneme sahiptir. Peki, yaygın kaygı bozukluğu nasıl tedavi edilir?

Haber 26-10-2023 22:22

Yaygın kaygı bozukluğu nedir? Yaygın kaygı bozukluğu belirtileri nelerdir?

Yaygın kaygı bozukluğu psikolojik bir rahatsızlık olarak insanların günlük yaşamlarını etkileyen ve belirgin bir şekilde kronikleşen bir durumdur. Bu bozukluk sürekli bir endişe ve kaygı durumuyla karakterizedir ve bu endişeler, kişinin normal işlevselliğini engelleyebilir. Yaygın kaygı bozukluğu çoğu zaman kişinin günlük yaşamında karşılaşabileceği genel sorunlar ve stres faktörleriyle ilişkilendirilir. Peki, yaygın kaygı bozukluğunun belirtileri nelerdir?

Haber 26-10-2023 22:15

Sabahları yaşanan bu rahatsızlığa dikkat! Artık görmezden gelmeyin

Sabah erken saatlerde uyanmak birçok kişi için işkence olarak görülüyor. Erken saatlerde uyanınca uykusuz ve mutsuz olmak tüm vücudu etkiliyor. Sabahları yaşanan bazı sağlık problemleri genellikle göz ardı ediliyor. Ancak bu sorunların altında çeşitli hastalıklar bulunabiliyor. İşte sabahları mide bulantısına neden olan o etkenler...

Haber 05-01-2023 09:14

Kaygı Bozukluğu

Kaygı Bozukluğu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kaygı Bozukluğu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bir kaşığı psikolojiyi yerle bir ediyor, anksiyete ve depresyona neden oluyor

Anksiyete, kaygı bozukluğu, stres ve depresyon içinde bulunduğumuz dönemde bastırılmaya çalışılan ancak milyonlarca insanın yaşadığı psikolojik rahatsızlıkların başında geliyor. Araştırmalar, bazı yiyeceklerin ruh halini iyileştirdiğini, bazılarının ise stres ve kaygıyı kötüleştirdiğini gösteriyor. Kaygıyı azaltmak için yenecek veya kaçınılacak yiyecekler hakkında daha çok bilgi sahibi olarak hem ruh sağlığınıza hem de genel sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Haber 23-11-2022 16:14

Yüzde kaç kaygılısın?

Kimi görsek çok kaygılı olduğundan bahsediyor ancak hangi oranda kaygılı olduğunun cevabını bilmiyor. Sen de kaygılıyım diyenlerdensen harika bir testle yüzde kaç kaygılı olduğunu ölçebiliriz. Böylece ne kadar kaygılı olduğunu görebilir ve kaygı seviyeni azaltmanın yollarını arayabilirsin!

Trend 24-09-2022 00:20

Giderek artıyor! Egzama olmamak için ona yol açan davranışları önlemek gerekiyor

Egzama büyük problemlere yol açan cilt hastalıkları arasında bulunuyor. Sonbahar dönemiyle artış gösteren egzama hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Fark etmeden yapılan davranışlar egzamaya neden olabilir ve şiddetini artırabiliyor. İşte egzamaya yol açan davranışlar...

Haber 19-09-2022 13:33

Toplumda yaşanan birçok sorunun nedeni olabilir! Uzun süre seks yapılmazsa ne olur?

Cinsel ilişkiye girme sayısı önemli olur mu demeyin! Uzmanlar uzun süredir seks yapmayan kişilerin birçok sağlık sorununa maruz kaldığını belirtiyor. Uzun süre seks yapmamak hem sizi hem de çevrenizi olumsuz etkiliyor olabilir.

Haber 13-09-2022 15:50