Kelebek Hastalığı Haberleri Ve Son Dakika Kelebek Hastalığı Haberleri

Kelebek Hastalığı Haberleri Ve Son Dakika Kelebek Hastalığı Haberleri

Lupus adıyla da bilinen kelebek hastalığı, organları aynı anda tutan romatizmal bir hastalık türü olarak bilinir. Hastalığın belirgin özelliği; yüz bölgesinde oluşan kırmızı döküntülerdir. Bu döküntüler nedeniyle halk dilinde kelebek hastalığı olarak da adlandırılır. Kelebek hastalığı, otoimmün olarak kabul edilir. Bunun anlamı ise hastaların bağışıklık sisteminin var olan kendi hücrelerine karşı saldırıya geçmesidir. Hastalık genel olarak; kalıtsal, çevresel faktöreler ya da hormonların çalışma şekline bağlı olarak ortaya çıkabilir. Hastalık her bireyde farklı belirtilerle ortaya çıkar. Genellikle eklem ağrısı şeklinde belirti görülmesi muhtemeldir. Hastalığın tam anlamıyla tedavi edilmesi için bulunan bir yöntem yoktur. Kelebek hastalığını yavaşlatmak ve belirtilerin azalmasını sağlamak amacıyla çeşitli ilaçlar takviye edilir. Bu nedenle de erken tanı hayati önem taşır.

Kelebek Hastalığı Haberleri

Ölümü göze alıp evlenmişti! Kelebek hastası Semra'dan kahreden haber

Bartın’da yaşayan Semra Sevinç kelebek hastasıydı. Semra, ölümü göze alıp internetten tanıştığı Erkan Sevinç evlenmiş ve hastalığı nedeni ile ölümü beklemek yerine aşka yelken açmayı seçmişti. Semra'nın bu evlilikten bir de çocuğu olmuştu. Ancak Semra'dan acı haber geldi. Bebek gibi bakılan Semra, 7 aylık yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yumdu.

Haber 04-07-2022 16:33

Kelebek hastası Emircan'ın annesi, oğluna sarılabilmenin özlemini yaşıyor

Anne Gülhan Yalvan: - "En büyük hayalim sağlığına kavuşması, arkadaşlarıyla koşup oynaması. Sımsıkı sarılmak istiyorum, sarılırken yara oldu mu, acaba bir şey olur mu, diye korkmak istemiyorum artık"

Yurthaber 27-02-2022 11:17

Tedavi edilen 6 kelebek hastasının en mutlu günü! İlk kez katı yiyecek yediler

Diyarbakır ve çevre illerden Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi'ne gelen halk arasında 'kelebek' olarak bilinen epidermolizis bülloza hastası 6 kişi tedavi edildi. Sağlığına kavuşan Büşra Eğil (23) "Daha önce yemek yemekte çok zorlanıyordum, tat alamıyordum. Şimdi çok rahat bir şekilde katı yiyecekler yiyebiliyorum" dedi.

Haber 04-11-2021 14:38

Kelebek hastalığı nedir? Hastalığın tedavisi mümkün mü?

Sistemik Lupus Eritematozus, yani Kelebek Hastalığı (Lupus) deride meydana gelerek vücutta birçok organı etkiler. Birçok kişinin merak ettiği “Kelebek hastalığı nedir?” sorusunun cevabı bu yazıda sizlerle!

Haber 03-12-2020 10:48

Kelebek Hastalığı

Kelebek Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kelebek Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kelebek hastası 27 yaşındaki Semra hayatında ilk kez et yedi

Halk arasında 'kelebek' olarak bilinen Lupus hastalığı nedeniyle 27 yıldır sadece sıvı gıda ile beslenebilen Semra Sevinç (27), tedavi için geldiği Kütahya’da geçirdiği başarılı operasyonun ardından hayatında ilk kez et yedi. Sevinç’in o anları kameralar tarafından kaydedilirken 4,5 aylık hamile olan genç kadın, 15 dakikalık operasyonla hayatının değiştiğini söyledi.

Haber 24-09-2020 14:54

Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaç 'kelebek hastası' çocuklarda da kullanılıyor

Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilacın kelebek hastası çocuklarda da kullanıldığını söyleyen Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, lupus tedavisinin temelini oluşturan hidroksiklorokinin koronavirüs hastaları için de çözüm olduğuna değindi.

Haber 28-07-2020 11:23

Kelebek hastalığı en çok doğurganlık çağındaki kadınları etkiliyor

Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, kelebek hastalığının (lupus) en çok doğurganlık çağındaki kadınları etkilediğini söyledi.

Trend 26-12-2019 10:35

Kelebek hastası, eşinin elini ilk kez tuttu

Rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 10 yıldır ellerini kullanamayan kelebek hastası öğretmen İlker Bıyık, geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor - Parmaklarını kaybetme riskiyle girdiği operasyon sayesinde 5 ay önce evlendiği eşinin elini tutabilen Bıyık, öğrencilerine yıllar sonra tahtaya bir şey yazarak ders anlatmak istiyor - İlker Bıyık: - "10 yıl sonra ilk defa bir çay bardağını ve bir kalemi rahatlıkla parmaklarımla tutunca çok heyecanlandım"

Trend 06-11-2019 11:37

İdlib'in kelebek hastası kuzenleri tedavi için yardım bekliyor

Suriye'nin İdlib ilinde, "kelebek hastalığı" olarak bilinen cilt rahatsızlığından muzdarip kuzenler tedavi görmek istiyor - El ve ayak parmakları yapışık kuzenler, ameliyat edilerek parmaklarının açılacağı günü bekliyor

Haber 18-07-2019 11:27

Kelebek hastası Ayşenur sanatla hayata tutunuyor

Halk arasında "kelebek hastalığı" olarak bilinen ve nadir görülen epidermolysis bullosa ile mücadele eden 15 yaşındaki Ayşenur Aşkım Seymen, tarihi Alacahan'da katıldığı ebru kursuyla yaşama sarılıyor - Ayşenur Aşkım Seymen: - "Ebru yaparken hocam bana yardım ediyor. Renklerle uğraşmayı seviyorum. Geçen sene de ilk kişisel sergimi açtım" - Ebru eğitmeni Songül Kartal: - "Ailesinin desteği olduğu için Ayşenur bu sanatta çok ilerliyor. Bu çocukların eve kapanıp oturmak yerine toplumda yer almaları gerekiyor"

Haber 10-06-2019 11:12

Kelebek hastası Ayşenur sanatla hayata tutunuyor

Halk arasında "kelebek hastalığı" olarak bilinen ve nadir görülen epidermolysis bullosa ile mücadele eden 15 yaşındaki Ayşenur Aşkım Seymen, tarihi Alacahan'da katıldığı ebru kursuyla yaşama sarılıyor - Ayşenur Aşkım Seymen: - "Ebru yaparken hocam bana yardım ediyor. Renklerle uğraşmayı seviyorum. Geçen sene de ilk kişisel sergimi açtım" - Ebru eğitmeni Songül Kartal: - "Ailesinin desteği olduğu için Ayşenur bu sanatta çok ilerliyor. Bu çocukların eve kapanıp oturmak yerine toplumda yer almaları gerekiyor"

Yurthaber 10-06-2019 11:11

Kelebek hastası kardeşler görenlerin yüreklerini burkuyor! 'Çocuklarımı kuş gibi besliyorum'

Van'da yaşayan 13 yaşındaki Umut ile 10 yaşındaki Davut kardeşleri görenlerin yürekleri burkuluyor. Halk arasında 'kelebek hastalığı' olarak bilinen Epidermolozis Bülloza hastalığıyla savaşan iki küçük kardeş, yapışık parmakları ve vücudundaki yaralar yüzünden büyük zorluklar çekiyor. Çocuklarının tedavisi için destek isteyen anne Hamide Aydın, "Bir kuş gibi besliyoruz. Özellikle yatırırken, yıkarken bir anne olarak çok zorluk çekiyorum" dedi.

Trend 14-02-2019 10:18

Kelebek hastaları sosyal hayatın içinden izole edilmemeli

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefik Arıca: - "Kelebek hastası çocukların sportif aktivitelerde bulunmamaları gerekir. Tamamen sosyal izolasyon yapılması, çocuklara psikolojik anlamda sıkıntı oluşturabiliyor. O yüzden bu çocukların spora değil de daha çok seyirle ilgili olan aktivitelere yönlendirilmeleri ve sosyal hayatın içinden izole edilmemesi gerekir" - "En fazla yaralanan yerler diz, dirsek ve ayaklardır. Ayaklar için özel ayakkabılar giymeleri gerekir. Dar elbise giyinmemeleri ve dar kemer takmamaları gerekmektedir. Bebeklik döneminde bebek bezinin lastikli kısmının kesilmesi gerekir"

Haber 24-12-2018 11:39

Kelebek çocuk Elfidaya Haluk Levent sürprizi

"Kelebek hastalığı" olarak bilinen ve nadir görülen epidermolizis bülloza hastası 11 yaşındaki Elfida Gündüz, kendi yazdığı oyunun sahnelendiği alanda sanatçı Haluk Levent'in sürpriz ziyaretiyle sevindi

Haber 07-12-2018 21:39

Kelebek hastası çocuklar için etkinlik düzenlendi

Kelebek hastası çocuklar için etkinlik düzenlendi

Haber 02-06-2018 01:40

24-40 yaş arası kadınlar bu hastalığa dikkat!

Bağışıklık sisteminin bozulması ile kendini gösteren ve “Kelebek hastalığı” diye de bilinen Lupus hastalığı, 24-40 yaş arası kadınlarda sıkça görülüyor. Vücut dokularının zarar görmesiyle sonuçlanan bu hastalık geç kalınırsa ölümle sonuçlanabiliyor.

Kadin 09-03-2018 08:16

Süleyman Soylu’nun yaptığı resim 500 bin liraya satıldı

Kelebek hastası çocuklar için farkındalık yaratmak amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı resmin de aralarında olduğu, ünlü isimlerin yaptığı tablolar açık arttırma yoluyla satışa çıkarıldı. Bakan Soylu’nun yaptığı resim 500 bin liraya satıldı.

Haber 24-02-2018 00:45

Bir Resim Yap projesi

Kelebek hastalığına dikkati çekmek ve bu hastalığa yakalananların tedavisine destek sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında İçișleri Bakanı Soylu'nun yaptığı tablo 500 bin liraya alıcı buldu

Haber 23-02-2018 23:55

Kelebek hastalığı 3 çocuklarını aldı

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde yaşayan Hanım- Salih Tanrıkulu çiftinin 5 çocuğundan 3'ü 'kelebek hastalığı' olarak bilinen 'epidermolozis bülloza' nedeniyle yaşamlarını yitirdi. 24 yaşındaki kızları Nebahat'in de aynı hastalık nedeniyle tedavi gördüğünü belirten Salih Tanrıkulu, "Kızım Nebahat'i de bu hastalıktan kaybetmek istemiyorum" dedi.

Haber 30-05-2017 11:03

Dilara'nın mezar taşına kelebek yaptırıldı

Antalya'da halk arasında 'kelebek hastalığı' olarak bilinen rahatsızlık nedeniyle 24 yaşında hayatını kaybeden Dilara Akıncı’nın mezar taşına, ailesi tarafından kelebek yaptırıldı.

Haber 09-05-2014 12:13