Kızamık Aşısı Haberleri

3 milyon çocuğa aşı yapılmadı, bir yılda vaka sayısı 40 kat arttı! Kızamık salgını alarmı... 'Ölümcül olabilir' uyarısı! İşte kızamık belirtileri

1990'lı yıllarda sokak sokak dolaşarak yapılan aşılarla birlikte tehlike olmaktan çıkan kızamık hastalığı, son bir yılda yine endişelendirmeye başladı. Vaka sayısı 40 kat artarken; Türkiye, en çok vakanın görüldüğü Avrupa ülkesi oldu. Covid dönemine 3 milyon çocuğa kızamık aşısı yapılmadığını belirten uzmanlar, kızamığın ölümcül olabilen bir hastalık olduğunun altını çiziyor. Peki kızamık belirtileri neler? Kızamık aşısı hangi yaşlardaki çocukları nerede yapılıyor? Ücretli mi? İşte detaylar...

Haber 29-01-2024 08:53

Yeni salgın tehlikesine dikkat! Kızamık vakaları sonrası uzman isim “Yüzde 99 koruyor” diyerek uyardı

Kızamık hastalığı son günlerde Türkiye’nin gündemi arasında yer alıyor. Artan vakaların ardından Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan konu ile ilgili uyarıda bulundu. Saydan kızamık vakalarının önüne geçmek için çocukluk çağı aşılamalarının eksiksiz yapılması gerektiğini vurguladı.

Haber 22-06-2023 12:01

Sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de görülmeye başladı! Yaklaşan kızamık tehlikesine dikkat

Kızamık hastalığı son günlerde Türkiye'nin gündemleri arasında yer alıyor. Türkiye'de salgın haline gelen kızamık sadece çocukları değil yetişkinleri de etkiliyor. Çocukken aşı yaptırmasına rağmen 35 yaşında kızamık olan Gülşah Becerikli Aksan, yaşadığı kızamık belirtilerini anlattı.

Haber 18-06-2023 10:04

Koronavirüs zannetti! Günlerce ateşi düşmedi, öksürüğü kesilmedi... 35 yaşında kızamık oldu

Kızamık bir çocukluk çağı hastalığı olarak bilinirken özellikle yetişkinlik dönemlerinde yakalanan kişiler için hastalığın seyri ciddi bir şekilde ilerliyor. Kocaeli Üniversite Klinik Araştırmalar Koordinatörü Gülşah Becerikli Aksan çocukken aşı olmasına rağmen 35 yaşında kızamık oldu ve 5 gün boyunca hastanede kalarak tedavi altına alındı. Uzmanlar aşılara özen gösterilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Trend 17-06-2023 15:50

Kızamık Aşısı

Kızamık Aşısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kızamık Aşısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Salgın kızamık hastalığına dikkat! Vakalar giderek artıyor... Bir an önce ciddi tedbirler alınmalı!

Kızamık, hava yoluyla kişiden kişiye bulaşan riskli enfeksiyon hastalığıdır. Oldukça bulaşıcı olan kızamık hastalığından korunmak için doğru önlemleri almak gerekiyor. Giderek artan kızamık vakaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kızamık hastalığında önlem alınmazsa gerçekleşebilecek sonuçları paylaştı.

Haber 03-04-2023 14:44

Giderek artan kızamık vakaları endişe yarattı! Ölümcül salgın yeniden başlayabilir

Kızamık hastalığı özellikle çocuklarda görülen enfeksiyon hastalıkları arasında yer alıyor. Oldukça bulaşıcı olan kızamık hastalığında aşının önemi her fırsatta belirtiliyor. Giderek artan kızamık vakaları hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar bu durumun ölümcül sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor.

Haber 01-02-2023 11:54

Kızamık belirtilerine karşı dikkatli olun: Milyonlarca çocuk ölebilir

Kızamık yeniden yükselişe geçti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), artan kızamık vakalarına karşı açıklama yaptı. Koronavirüs vakaları ile beraber kızamık hastalığının da yeniden hortlaması dünya çapında panik yarattı. Bu kış ayının dünya için oldukça zor geçeceğinin altını çizen uzmanlar, çocukları kızamık salgınından korunması gerektiğinin altını çizdi.

Haber 26-11-2022 09:42

Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık aşısı kimlere yapılır? DSÖ'den korkutan uyarı!

Kızamık aşısında büyük düşüş yaşandı. Koronavirüs nedeniyle birçok çocuk kızamık aşısı yaptıramadı. Konuya ilişkin korkutan açıklamalarda bulunan DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) ilerleyen zamanlarda daha büyük salgınların meydana gelebileceğini belirtti. Ayrıca DSÖ, koronavirüs yüzünden aşılanamayan çocuk sayısının rekora ulaştığını kaydetti. Peki kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık aşısı kimlere yapılır? İşte detaylar...

Haber 25-11-2022 19:35