Kobi Haberleri

KOBİ'lere yeni KOSGEB destekleri geliyor!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2024-2028 döneminde KOBİ düzeyindeki işletmelere, çok çeşitli konularda destek sağlayacak.

Finans 24-03-2024 15:14

Fintech İstanbul B2B Connect Summit Fintech ve KOBİ/OBİ ekosistemini buluşturuyor!

Fintech İstanbul ve Oniki işbirliğinde gerçekleşen Fintech İstanbul B2B Connect Summit ülkemizde düzenlenen birçok FinTech etkinliğinden kullandığı yapay zeka tabanlı B2B matchmaking event teknolojisi ile ayrışıyor.

Finans 21-03-2024 17:59

Deprem bölgesindeki KOBİ’lere finansman desteği! 4 milyar TL hesaplara yatacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki KOBİ'lere verilecek destek miktarını açıkladı. Kacır 4 milyar TL'nin ödemelerinin bugün başlayacağını duyurdu.

Finans 07-03-2024 11:06

Faizsiz kredi imkanı sunulacak; 12 ay geri ödemesiz! Sel ve fırtınadan etkilenen KOBİ'lere destek programı

Son günlerde aşırı yağışlardan ve fırtınadan etkilenen illerdeki KOBİ'lere faizsiz kredi imkanı içeren destek kredisi programı başlatılıyor. Destek kapsamına giren bölgeler arasında Zonguldak Ereğli, Batman merkez, Diyarbakır Bismil, İstanbul Şile, Bursa Gemlik yer alıyor.

Finans 22-11-2023 11:45

KOSGEB’den faizsiz kredi! 12 ay geri ödemesi yok… İstanbul’da selden zarar görenler için devreye alındı

İstanbul'daki selden etkilenen KOBİ'ler için "Acil Destek Kredisi Programı" devreye alındı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “KOBİ'lerimizin kullanacakları 1 milyon liraya kadar krediler, faizsiz, 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli olacak” diyerek yeni kredi paketinin detaylarını anlattı.

Finans 01-11-2023 11:27

İstanbul'daki selden etkilenen KOBİ'ler için Acil Destek Kredisi Programı devreye alındı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da eylül ayında yaşanan sel felaketinden etkilenen KOBİ'lerin desteklenmesi için KOSGEB tarafından "Acil Destek Kredisi Programı"nın devreye alındığını belirterek, "KOBİ'lerimizin kullanacakları 1 milyon liraya kadar krediler, faizsiz, 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli olacak." ifadesini kullandı.

Yurthaber 01-11-2023 09:37

Dünyada sadece o ilimizde yetişiyor! Altın rengi Japonları mest etti: Talep patlaması yaşanıyor

Dünyada sadece Muğla’nın Ula ilçesi Gökova ovasında yetişen sarı susam hasadı devam ediyor. Altın sarısı rengi, tadı, aroması ve yağlı olması nedeniyle büyük talep gören sarı susam, iç piyasanın yanında büyük bölümü Japonlar tarafından ihraç ediliyor.

Finans 09-10-2023 14:07

Resmi Gazete'de yayımlandı! KOBİ’lerin kredi garanti limiti artırıldı

KOBİ'lerin sistemden kullanabileceği kredi garanti limiti değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte KOBİ'lerin sistemden kullanabileceği kredi garantisi 100 milyon liradan 150 milyon liraya çıkarıldı. Büyük firmalar için ise bu tutar 350 milyon liradan 500 milyon liraya yükseltildi.

Finans 03-09-2023 09:45

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KOBİ'ler için kredi garanti tutarının artırılması talimatı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ başına kullanılabilecek azami kredi garanti limitlerini artıracaklarını belirterek, "Mevcut uygulamada, bir KOBİ bu sistemden en fazla 100 milyon liraya kadar kredi garantisi kullanabiliyordu, bu rakam 150 milyon lira olacak, büyük firmalarımız için 350 milyon liradan 500 milyon liraya çıkacak." dedi. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından da konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

Finans 25-08-2023 11:13

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Malatya'da Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Malatya'nın kuru kayısı ihracatını artırmak istediklerini belirterek, "Malatya'mızın kayısıdan elde ettiği yaklaşık 650 milyon dolara erişen bir ihracat geliri var ama hedefimiz, bunu inşallah hızla 2 milyar dolar seviyesine çıkarmak." dedi.

Yurthaber 09-08-2023 14:22

4 tondan 1 litre üretiliyor, 10 bin euroya satılıyor… Dikenler bile onlara engel değil: 15 milyon yaprak…

Burdur’da az bilinse de nesillerdir yapılan gül yetiştiriciliği birçok ailenin geçim kaynağı. Hasat zamanına kadar gülleri toplayıp suyunu ve yağını çıkaran yetiştiriciler bunları ilaç ve kozmetik alanında kullanıma sunuyorlar. İklim şartlarından dolayı eskiye nazaran daha az verim alınsa da gül yetiştiriciliğinin ata mesleği olmasından dolayı devam ettiriyorlar. 15 milyon gül yaprağına tekabül eden 4 ton gülden çıkan 1 litre gül yağı geçtiğimiz yıl 10 bin euroya kadar alıcı buldu.

Finans 19-06-2023 13:32

İnternette izledi, 4 ayda kendi teleskobunu yaptı! Hobisiydi, gelir kapısı oldu…

Teknolojik aletlere duyduğu meraktan yola çıkan Mehmet Ekici, internetten izlediği videolardan esinlenerek 7 yıl önce yaklaşık 4 ay içerisinde kendi teleskobunu yaptı. Hobi amaçlı tasarladığı teleskobun vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü fark eden Ekici, teleskopla vatandaşlara gezegenleri izleterek para kazanıyor. Teleskobun kendisine gelir kapısı olduğuna değinen Ekici, şehir şehir gezerek vatandaşlara gezegenleri izlettiğini söyledi.

Finans 29-11-2022 11:18

100 milyarlık kredi desteği gelmişti: Tarihi zirveye ulaştı: Merkez Bankası’ndan flaş açıklama: ‘Bankalar istediği alanlardaki firmalara…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnaflar için 100 milyar, 60 ay vade ve yüzde 7,5 faiz oranlı kredi desteklerini duyurmasının ardından vatandaşlar, “Hangi esnaf hangi krediye başvurabilir? Ne kadar kredi alabilir? Yıllık faizi ne olacak?” sorularına yanıt aramaya başladı. Bu gelişmeleri sonucunda bir açıklama da TCMB Başkan Yardımcısı Taha Çakmak’tan geldi. Çakmak, “Bankaların menkul kıymet tesisiyle birlikte istediği alanlardaki firmalara kredi kullandırmalarının önü açık" dedi.

Finans 12-10-2022 11:52

İş Bankası'na KOBİ’ler için 100 milyon dolarlık yeni kaynak

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın: -"Enerji fiyatlarında yüksek düzeyli artışların gerçekleştiği ve tedarik zincirlerinde kırılmaların yaşandığı, Kovid-19 salgınının ekonomide yarattığı etkilerin devam ettiği mevcut ekonomik konjonktürde, AIIB’den aldığımız uzun vadeli bu kaynağı KOBİ’lerin kullanımına sunmak önemli"

Yurthaber 13-09-2022 12:45

‘Batarsın’ diyenler şimdi kapısında! Güney Amerika meyvesini yetiştirdi: Artık servet kazanıyor

"Bu işi yapma. Parana yazık edersin “diyenleri dinlemeden fidan yetiştirmeyi bırakıp ejder meyvesi diken girişimci adeta küçük bir servet kazanmaya başladı. Bin metrekare alandan bu yıl 400 bin lira ciro hedefleyen üretici, ‘batarsın' diyen dostlarının bu işi öğrenmek için kendisinden bilgi alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Finans 13-08-2022 11:47

KOSGEB Başkanı Kurt, Kocaeli Sanayi Odasında konuştu:

"KOBİ'lerimiz 100 milyar dolar civarında ihracat yapıyor. Türkiye genelinde 100 bin KOBİ bu ihracatı gerçekleştiriyor"

Yurthaber 21-07-2022 15:52

Şekerbank’tan KOBİ’lere e-Fatura teminatlı kredi kolaylığı

Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu: - "KOBİ’lere günlük ticari hayatlarında kredi kullanırken alternatif bir teminat modeli sunuyor, e-Fatura sayesinde, alacaklarını alıcı firmadan teyit alınmasına gerek olmadan temlik alarak finansman imkânı sağlıyoruz"

Yurthaber 18-07-2022 19:18

Bakan Varank: KOBİ’lerimiz ülkemizin geleceği olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı değil, üreticisi yapmak için çalışıyoruz. Bu noktada KOBİ’lerimiz ülkemizin geleceği olacak. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak KOBİ’lerimizin sonuna kadar arkasında yer alacağız" dedi.

Finans 14-06-2022 16:39

Kayseri, Yozgat ve Sivas'ta KOBİ'lere kredi desteği protokolü imzalandı

Kayseri, Yozgat ve Sivas'ta KOBİ'lere kredi desteği protokolü imzalandı

Yurthaber 13-06-2022 20:56

Kayseri, Yozgat ve Sivas'ta KOBİ'lere kredi desteği verilecek

Kayseri, Yozgat ve Sivas'ta KOBİ'lere kredi desteği verilecek

Yurthaber 13-06-2022 13:34

KOBİ beyannamesi nedir? KOBİ Beyannamesi'nde bulunması gereken bilgiler nelerdir?

KOBİ'lerin her yıl hazırlamaları gereken KOBİ beyannamesi bulunur. KOBİ beyannamesi nasıl doldurulur? KOBİ beyannamesi ne işe yarar? Şirketlerin KOBİ niteliği taşıyıp taşımadığı bu beyanname sayesinde anlaşılır. KOBİ beyannamesi doldurulurken temel verilerle hareket edilir. Yılda 1 kez verilmesi gereken KOBİ beyannamesinin eksiksiz ve hatasız olması önemlidir. KOBİ beyannamesi nasıl doldurulur?

Finans 01-06-2022 13:06

Ülkemizde geçerli olan KOBİ tanımında hangi işletmeler yer almaktadır? Kobi işletme türleri nelerdir?

KOBİ, 250 kişiden az çalışanı olan ekonomik kuruluşları kapsar. KOBİ olarak tanımlanan şirketler 125 milyon lirayı geçmeyen mali gelir ile senelik net satış kara sahiptir. Az yatırımla üretim çeşitliliğini artırabilen KOBİ'ler, ekonomik dalgalanmalardan da daha az etkilenir ve değişime daha hızlı uyum sağlayabilirler. Böylece daha rahat kar etme şansı yakalarlar. Mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin yer aldığı kobi işletme türleri nelerdir? Kobi sınıflandırma ölçütü nasıl yapılır?

Finans 27-05-2022 17:27

KOBİ'lerin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Girişimcilik ve KOBİ arasındaki ilişki nedir?

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yani KOBİ'lerin ülke ekonomisine olan katkısından dolayı birçok avantajı bulunsa da bazı dezavantajlara da sahiptir. İstihdam olanağı sağlayan KOBİ'ler, kalkınma güçlüğü çeken bölgelerde kalkınmayı hızlandırmada etkilidir. Ancak AR-GE departman eksikliği ve üretim-satış koordinasyonundaki aksaklıklar nedeniyle meydana gelen sorunlarla baş etmek zorunda kalabilirler. Karşılaşılan tüm sorunlara rağmen geri kalmış bölgelerin hızlıca yol almasını sağlarlar.

Finans 11-04-2022 15:14

KOBİ'nin açılımı nedir? KOBİ ne demek?

Ülke ekonomisinin canlanmasında önemli bir yere sahip olan KOBİ'ler, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler olarak tanımlanır. Bir işletmenin KOBİ sınıflandırmasına dahil olabilmesi için bazı kıstasları bünyesinde barındırması gerekir. Bu sınıflandırmaya dahil olan firmalar, bankaların ve devletin özel olanak ve teşviklerinden yararlanabilir.

Finans 11-04-2022 14:59

KOBİ olma kriterleri nelerdir? Hangi şirketler KOBİ olabilir?

KOBİ, küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri ifade eden bir terimdir. KOBİ'ler genel olarak ülke ekonomisini canlandıran şirketler olduğu için oldukça önemlidir. Peki, hangi işletmeler KOBİ kategorisinde yer alır?

Finans 11-04-2022 10:47

KOBİ danışmanlığı nedir? KOBİ danışmanı nasıl olunur, ne iş yapar?

Ülkemizde 125 milyon TL’nin altında yıllık net satış hasılatına sahip olan işletmeler KOBİ sınıfına girmektedir. KOBİ’ler hem sayılarıyla hem de oluşturdukları istihdam ile ülke ekonomisinin lokomotifi durumundaki işletmelerdir. Bu işletmelerin sorunlarını tespit eden ve bunlara çözüm önerileri getiren, mali ve finansal konularda ihtiyaç duydukları yönlendirmeyi yapan hizmete KOBİ danışmanlığı denir. KOBİ danışmanı olabilmek için bazı eğitimler almak gerekir.

Finans 04-04-2022 01:59

KOBİ bankacılığı nedir? KOBİ bankacılığı ürünleri nelerdir?

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler’in (KOBİ), her türlü finansman ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan bankacılık faaliyetlerine KOBİ bankacılığı denir. KOBİ bankacılığında yalnızca KOBİ’lerin faydalanabileceği bankacılık ürünleri sunulur. Amaç daha fazla büyümelerini ve gelişmelerini sağlamaktır.

Finans 03-04-2022 19:19

KOBİ tanımı değişti! Kapsam güncellendi, limitler arttırıldı

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile "mikro işletme" tanımında yıllık hasılat sınırı 3 milyon TL'den 5 milyon TL'ye, "küçük işletme" tanımında yer alan yıllık hasılat sınırı 25 milyon TL'den 50 milyon TL'ye, "orta büyüklükte işletme" tanımında yer alan yıllık hasılat sınırı ise 125 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkarıldı.

Finans 19-03-2022 14:04

Bankalara düşük faizli kredi çağrısı: Faiz indirimleri kredi faizlerine yansımadı

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç bankalara düşük faizli kredi çağrısı yaptı. Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, KOBİ'lerin kredi alamadığını belirterek, bankaların Merkez Bankasının politika faizinde düşüşe paralel ihtiyaç, ticari ve konut kredilerinde faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini belirtti.

Finans 10-01-2022 12:07

Tekirdağ'da Trakya'nın Verimli KOBİ'leri Projesi tanıtıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez: - "Sürdürülebilir ve kapsayıcı bir ekonomik kalkınma için kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz"

Yurthaber 29-12-2021 16:10

Vakıf Katılım Erzincan Şubesi, Erzincan Organize Sanayi Bölgesi ile protokol imzaladı

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş: - "Önümüzdeki dönemde KOBİ’lerimize olan desteğimizi sürdürecek, farklı proje ve faaliyetlerle kalkınmalarına destek olmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda tüm KOBİ’lerimizi şubelerimize bekliyoruz"

Yurthaber 28-10-2021 10:32

KOSGEB'den KOBİ'lere 300 bin TL! Destek almak için o adımlara dikkat

KOSGEB, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerde bulunanlara destek yağdırdı. Tam 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz olarak sunulan desteğe başvuru için yapılması gereken adımlara çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Finans 19-10-2021 13:30

'Yetiştiremezsin' dediler, Mehmet amca 2 bin ağaç dikerek başardı

Elazığ’da ‘Mehmetçik’ lakabıyla bilinen 66 yaşındaki Mehmet Hanifi Türkay, yetişmez denilen fıstığı 32 dönümlük arazi üzerine 2 bin ağaç dikerek üretti. Hobi olarak başladığı işte çevresindeki herkesi şaşırtan Mehmet amca, başta ABD olmak üzere birçok ülkeye ihraç etmek için fıstık hasadına başladı.

Finans 25-08-2021 10:46

KOSGEB muslukları açtı! 365 bin TL'ye kadar destek

Girişimciler, yeni yatırımlar yapmak ve işini büyütmek isteyenler için KOSGEB para musluklarını açıyor. KOBİ’lere 6 başlıkta 14 destek veriyor. 365 bin Türk lirasına kadar destek olacak...

Finans 24-08-2021 09:26

Dikkat! 28 Ekim'e kadar... KOBİ'lere yeni destek!

KOBİ'lere yeni destek hayata geçiyor. Yüksek ticarileşme potansiyeli olan Ar-Ge projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Bu kapsamda KOBİ'ler, yüzde 50'ye varan hibe destek için müşterileri ile beraber başvuru yapabilecek. Başvuruların 28 Ekim'e kadar alınacağı belirtildi.

Finans 22-07-2021 12:47

KOSGEB kredi başvuru sayfası! İşletmelere 75 bin TL krediye nasıl başvuru yapılır?

KOSGEB kredi başvuruları için 9 Temmuz son tarih olarak açıklandı. Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında yapılan birinci dönem başvuruları tamamlandı. KOSGEB ikinci dönem başvuruları ise 9 Temmuz’da (bugün) sona erecek. KOSGEB kredi desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, ‘KOSGEB kredi başvuru sayfası’ hakkında araştırma yapıyor. KOSGEB kredi başvurusunda küçük işletmeler aylık 25 bin lira olmak üzere toplam 75 bin lira destek alacak.

Finans 09-07-2021 11:18

Genç çiftin hayali devlet desteğiyle gerçekleşti

Muş’ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldıkları destekle süt üretim işletmesini kuran genç çift, günde 350 litre süt elde ederek geçimlerini sağlıyor.

Finans 08-06-2021 12:39

Savunma ve havacılıktaki KOBİ'ler güçleniyor

Ticaret Bakanlığı URGE Projeleri kapsamında desteklenen OSSA üyesi 8 firma, kurumsal kaynak planlama süreçlerini iyileştirdi - Firmalar bu sayede birçok işlemde hızlı ve güvenilir hareket kabiliyeti, etkin kapasite planlaması ve hassas planlama yapabilme, üretim kapasitesinde artış gibi rekabet unsurlarını geliştirdi

Yurthaber 08-06-2021 11:07

Sigortalı çalışan sayısı 1 milyon 43 bin arttı

Son bir yılda sigortalı ücretli çalışan sayısı 1 milyon 43 bin, KOBİ’lerde sigortalı çalışan sayısı ise 288 bin arttı.

Finans 07-06-2021 10:06

Nefes kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları...

Nefes kredisi ile KOBİ'lere finansman desteği sağlanıyor. Kredi, 6 ay geri ödemesiz olarak veriliyor. Ancak bu krediyi vermek için firmalardan talep edilen şartlar var. Nefes kredisi hangi firmalara verilir? Nefes kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Finans 02-06-2021 10:39

6 ay geri ödemesiz kredi başvuru nasıl yapılır? Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Denizbank nefes kredisi veriyor mu?

Nefes kredisi başvuruları başladı! Söz konusu krediyle KOBİ'lere destek verilecek. Peki 6 ay geri ödemesiz kredi başvuru nasıl yapılır? Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Denizbank nefes kredisi veriyor mu? İşte detaylar...

Finans 01-06-2021 17:23

Nefes kredisi başvuru şartları! 6 ay ödemesiz 200 bin TL kredi verilecek

KOBİ'lere destek sağlayan nefes kredisi başvuruları başladı. İhtiyaç sahipleri nefes kredisinden nasıl yararlanılacağını araştırmaya başladı. 6 ay ödemesiz 200 bin TL kredi verilecek! İşte detaylar...

Finans 01-06-2021 11:17

Nefes kredisine başvurular ne zaman? Hangi bankalar nefes kredisi verecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 Mayıs’ta yapılan kabine toplantısı sonrası açıkladığı nefes kredisine başvurular ile ilgili detaylar bekleniyor. Bazı bankaların verdiği nefes kredisi ile TOBB’a bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’lere nefes kredisi veriliyor.

Finans 18-05-2021 14:01

KOBİ’lere kullandırılan nakdi krediler 879 milyar TL oldu

Türkiye Bankalar Birliği'nin araştırmasına göre KOBİ kredileri Mart 2021 itibarıyla, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 büyürken, KOBİ’lere kullandırılan nakdi krediler 879 milyar TL oldu.

Finans 12-05-2021 16:56

Bakan Varank açıkladı! KOSGEB destek programına başvurular başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank KOSGEB destek programı ile ilgili, "Başvurular pazartesiden itibaren e-Devlet aracılığıyla yapılabilecek. Girişimcilerimizi başvurmaya davet ediyorum" dedi.

Finans 01-05-2021 12:04

Trendyol’dan esnaf ve KOBİ’lere bir yılda 480 milyon TL’lik destek

KOBİ'lere Nisan 2021’e kadar toplam 400 milyon TL değerinde finansman, pazarlama ve eğitim desteği sunan Trendyol, Mayıs ayında 80 milyon TL değerinde ek kaynak sağlayacak

Yurthaber 30-04-2021 13:11

Kobilere 1 milyon liraya kadar destek başvurusu nasıl yapılır? Bakan Varank açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank kobilere bir milyon liraya kadar destek başvurusu yapılacağını açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar Kobilere 1 milyon liraya kadar destek başvurusu nasıl yapılır? konusunda araştırma yapmaya başladı. "Dijital teknolojilerin yerli üretimini ve ticarileşmesini sağlayarak güçlü bir dijital ekosistem oluşturmaya devam edeceğiz" diyen Varank, güzel haberi duyurdu. İşte, ayrıntılar...

Finans 07-04-2021 23:59

KOBİ’lere 1 milyon TL’ye kadar dijitalleşme desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ’lere 1 milyon TL’ye kadar dijitalleşme desteği vereceklerini açıkladı.

Finans 07-04-2021 11:13

7 kadının turşu başarısı: Almanya'ya ihraç ediyorlar

Gaziantep'te 7 kadın, İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kurulan tarım okulunda aldıkları eğitimin ardından kooperatif kurarak ürettikleri ürünleri Almanya başta olmak üzere birçok ülkeye satıyor.

Finans 01-04-2021 10:33