Kulak Çınlaması Haberleri

Uzmanı uyardı! Çınlama deyip geçmeyin... Ciddi hastalıkların habercisi olabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Emel Peru Yücel, her 10 kişiden birinin hayatının bir döneminde kulak çınlaması ile karşılaşabildiğini söyleyerek, kişinin stres, sinir ve gerginlikten uzak durması gerektiğini belirtti.

Haber 03-04-2024 15:22

Oyun bağımlılarını şaşırtacak araştırma! Yüksek risk grubunda oldukları ortaya çıktı

Oyun bağımlılarını yakından ilgilendiren uluslararası bir araştırmanın sonucuna göre bu kişilerin yüksek risk grubunda olduğu ortaya çıktı. Araştırmanın sonucuna göre uzun saatler video oyunları oynayan kişilerde işitme kaybı ve kulak çınlaması gibi problemlerin çıkma yüzdesinin yüksek olduğu öğrenildi.

Haber 22-01-2024 16:47

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber 27-10-2023 08:46

Kulak çınlaması nasıl geçer, geçmeyen kulak çınlamasına ne yapılır? Sağ ve sol kulak çınlaması neden olur, ne iyi gelir?

Kulak çınlaması birçok insanın yaşadığı yaygın bir sorundur. Kulak çınlaması kulakta hissedilen çeşitli seslerin varlığı ile karakterizedir. Bu sesler çınlama, uğultu, düdükleme veya vızıltı şeklinde olabilir. işitme kaybı, kulak enfeksiyonları, gürültü maruziyeti, travma, stres, damar problemleri veya bazı ilaçlar gibi nedenler kulak çınlamasına neden olabilir. Peki, kulak çınlamasına ne iyi gelir?

Haber 15-06-2023 13:35

Kulak neden çınlar, nasıl geçer? Zeytinyağı kulak çınlamasına iyi gelir mi, strese bağlı kulak çınlaması nasıl geçer?

Kulak çınlaması günümüzde birçok insanın karşılaştığı yaygın bir semptomdur. Bir kişinin kulağında çınlama veya uğultu hissi yaşaması çoğu zaman rahatsızlık verici bir durum olarak algılanır ve günlük yaşamı etkileyebilir. Kulak çınlaması fiziksel bir ses kaynağı olmaksızın kişinin kulaklarında duyduğu bir ses hissidir. Bazen hafif bir uğultu şeklinde ortaya çıkabilirken bazı durumlarda yüksek tiz sesler veya şiddetli çınlamalar şeklinde hissedilen kulak çınlaması nasıl geçer?

Haber 15-06-2023 11:18

Dilinizde bu durumu yaşıyorsanız doktora koşun! Kanserin az bilinen belirtisi

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Sağlığı büyük oranda riske atan kanserin hayati sonuçlarını önlemek için erken teşhis etmek önem taşıyor. Tehlikeli kanser türleri arasında bulunan ağız kanserinin bilinmeyen belirtileri bulunuyor. Sıklıkla yaşadığımız bazı rahatsızlıklar ağız kanseri belirtisi olabilir.

Haber 05-12-2022 10:55

Önemsiz görmeyin acilen doktora başvurun! Hem sağırlığa hem de yüz felcine neden olabilir

Sık sık görülen enfeksiyonlar tedavi edilmediklerinde çok daha riskli durumlar oluşturabiliyor. Tehlikeli enfeksiyonlardan olan kulak enfeksiyonlarının önemsiz görülüp tedavisinin aksatılması sağırlık ve yüz felci gibi durumlara yol açabiliyor. Kulak enfeksiyonlarının belirtileri hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor.

Haber 27-09-2022 13:49

Hayır biri sizi anmıyor! Kulak çınlamanızın altında yatan neden ciddi olabilir

Toplum yaşadığı bazı rahatsızlıkların batıl inançlardan kaynaklandığını düşünüyor. Kulak çınlamaları da sıklıkla yaşanan ama birinin sizi andığı için bunu yaşadığınızı düşündüren yanlış inanışa sahip olan rahatsızlıklardan. Kulak çınlamalarının tedavisinin ihmal edilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Haber 12-09-2022 11:09

Görmezden gelmeyin! Yaşadığı kulak çınlamasını enfeksiyon sandı ama gerçekler bambaşkaydı...

Kulak çınlaması en sık rastlanan günlük rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Oldukça sık rastlandığı ve kolayca geçtiği için görmezden gelinin kulak çınlamaları tehlikeli olabiliyor. Michelle Francis yaşadığı kulak çınlamasını sinüs enfeksiyonu sandı ancak yapılan testler sonucunda beyninde tümör olduğu anlaşıldı.

Haber 11-09-2022 15:20

Sigara ve nargile kullanımı kulak çınlaması riskini artırıyor

Zonguldak BEÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Baklacı: - "Sigaranın iç kulaktaki kan dolaşımını etkilediği ve iç kulaktaki sıvıların düzenlenmesinde, azalıp artmasında etkili olduğu biliniyor. Bu açıdan sigara içenlerde bu belirtilerin daha çok ve dirençli olduğunu görüyoruz" - "Beslenme alışkanlıkları, tuzlu ve yağlı beslenme, susuzluk, yorgunluk, stres gibi faktörler tetiklerken, sigara ve nargile kullanımı çınlamayı artıran faktörler arasında yer alıyor"

Yurthaber 04-09-2022 12:11

Parmağınızı kulağınıza sokmadan önce iki kere düşünün: Kulak kaşıntısı düşündüğünüz kadar sıradan olmayabilir!

Kaşınan kulak gayet sıradan bir durum gibi gelebilir. Kulak kaşıntısını muhtemelen günde defalarca yaşarsınız. Aniden gelen, şiddetli kulak kaşıntısı düşündüğünüz kadar sıradan olmayabilir. Aniden ortaya çıkan, şiddetli kulak kaşıntısına karşı kulak çubuğu kullanıyorsanız durumu farkında olmadan daha da kötüleştiriyor olabilirsiniz.

Haber 21-06-2022 09:02

Elon Musk'tan umut veren paylaşım! Milyonlarca insanı etkiliyor, beyin çipiyle tedavi edecek

Tesla CEO'su Elon Musk, insanların beyinlerine takılacak çipleri kullanarak yaygın bir rahatsızlığı tedavi edebileceğini iddia etti. Ünlü milyarder, bu iddiasını yakın tarihli bir tweet'te dile getirdi.

Haber 11-05-2022 18:08

Kulak çınlaması neden olur, nasıl geçer? Önlemek için...

Kulak çınlaması, ortamda bulunmayan sesin varmış gibi duyulması, işitilme hissi olarak tanımlanır. Kişinin yaşam kalitesini etkileyen kulak çınlaması, çocukluk çağından itibaren her yaştaki kişide görülebilir. Yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 10-15'ini etkileyen kulak çınlamasını önlemek için neler yapmak gerekir?

Haber 23-11-2021 15:19

İngiltere'de yüzlerce kişi aşı olduktan sonra kulak çınlaması şikayetinde bulundu

İngiltere'de aşı yaptıran yüzlerce kişi kulak çınlaması şikayeti ile hastanelere başvurdu. Bu durum aşıda yeni bir yan etki mi bulundu tartışmalarına neden oldu.

Haber 28-04-2021 10:44

Kulak hastalıkları belirtilerini görmezden gelmeyin!

Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen hastane kontrollerinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyleyen uzmanlar, kulak hastalıklarının ertelemeye gelmeyeceğine dikkat çekiyor. İşitme ile ilgili sıkıntılara yol açabilecek kulak hastalıkları konusunda uyarılarda bulunan Doç. Dr. Deniz Tuna Edizer, kulakta en sık görülen 5 hastalığı ve etkilerini anlattı.

Haber 02-03-2021 11:25

Kulak kireçlenmesi belirtileri neler? Kadınlarda 2 kat fazla görülüyor

Kulak kireçlenmesi yani otoskleroz hastalığı 25-30 yaşındaki kadınlarda daha fazla görülüyor. Kulak kireçlenmesi belirtileri arasında yer alan kulak çınlaması ve baş dönmesinin gözlendiği hastalarda tedavinin protezle mümkün olduğunu söyledi. Uzmanlar, kulak kireçlenmesi rahatsızlığının tedavi edilmemesi durumunda hastada işitme kaybının artacağına dikkat çekiyor.

Haber 25-02-2021 17:56

Son zamanlarda kulağınız çınlıyorsa nedeni bu olabilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Odyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu, İtalya’da toplam 15 hastanede yürütülen bir araştırmaya işaret ederek 'Bu çalışmada COVID-19 tedavisinden geçmiş 185 hasta sorgulandığında bunların yüzde 23’ünde hastalıkla birlikte çınlamanın ortaya çıktığı anlaşıldı' diyerek bu noktaya çıktı.

Haber 03-11-2020 11:37

Biri sizi konuşmuyor! Hastalıktan da beter edebilir

Kulak çınlaması, herkesin bildiği gibi ülkemizde biri seni konuşuyor diyerek geçiştirilen bir olaydır. Her yüz kişiden 10'nunda yaşandığı kulak çınlaması hakkında şimdiye kadar bilmediğiniz tüm ayrıntılar haberimizde.

Haber 28-10-2020 07:42

Kulak çınlaması: Neden olur, nasıl geçer?

Tinnitus olarak da bilinen kulak çınlaması, yaşam kalitesini oldukça etkileyen bir sorundur.

Haber 24-06-2020 10:28

Kulak çınlaması olanlar dikkat

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Emel Peru Yücel, kulak çınlaması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Trend 12-12-2019 10:43

Fazla kahve içmek kulak çınlamasına yol açabilir

Uzun süren kulak çınlamasının dikkate alınması gerektiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Denizhan Dizdar, “Bu şikâyet işitme problemleri, yüksek tansiyon, tiroit hastalıkları, boyun fıtığı ve nörolojik hastalıkların belirtisi olabilir. Cep telefonu ile uzun saatler konuşmak da, fazla kahve tüketerek kan basıncını yükseltmek de çınlamaya yol açabilir” dedi.

Trend 03-12-2019 11:55

Kulak çınlaması tamamen de geçebiliyor

Bayındır Hastaneleri KBB Baş ve Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin: "Kulak çınlaması tamamen de geçebiliyor, dolayısıyla kulak çınlamasının 'tedavisizliği' veya 'tedaviye olan direnci' konusunda bunun artık çok doğru bir algı olmadığını söyleyebilirim" - "İki kişinin koluna girerek ve zorlukla yürüyerek kliniğimize başvuran hastaları, tek başına hiçbir destek olmadan, dengesini toparlamış vaziyette, tek başına kendi işini yapan, otobüse binen insan olarak evine yürüyerek taburcu ediyoruz" - Bayındır Hastaneleri KBB Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tuncay Özçelik: "Belirli ilaçların çınlama yaptığını düşünerek, doktor kontrolü olmadan ilaçları kullanmamak gerekiyor. Özellikle kulak çınlamalarında belirli grup antibiyotikler, ağrı kesiciler önemli faktördür"

Haber 16-02-2019 14:27

Kulak çınlaması neden olur? Kulak çınlaması hangi hastalıkların habercisidir?

Hemen her yaştan kişilerde görülebilen kulak çınlaması, çınlamanın karakterine göre altta yatan hastalıkları ortaya çıkartıyor. Ortamda ses olmadığı halde ses varmış gibi algılamak olarak tanımlanan kulak çınlaması, basit bir kulak kiri, sistemik hastalıklar, tiroit problemleri, nörolojik bir takım rahatsızlıklardan da kaynaklanabiliyor. İşte kulak çınlamasının nedenleri...

Trend 07-02-2019 09:16

Kulak çınlaması deyip geçmeyin! Uzmanından korkutan uyarı

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Çekin, kulak çınlaması hakkında, kulağın tıkanmasına yol açan basit sebeplerden kulakla ilgili enfeksiyon ve tümörlere kadar geniş yelpazede ortaya çıkabileceğini belirtti.

Trend 22-01-2019 13:12

Kulak çınlaması deyip geçmeyin

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Engin Çekin: - "Kulak çınlamasında kulakla ilişkili sebepler daha yaygındır. Bu sebepler kulağın tıkanmasına yol açan basit sebeplerden, kulakla ilgili enfeksiyon ve tümörlere kadar geniş bir yelpazede ortaya çıkar. Çınlamanın sebebi, her ne kadar çoğunlukla basit sebepler olsa da bu durum bazen daha ciddi hastalıklara işaret edebilir ya da bu hastalıkların ilk bulgusu olabilir" - "Özellikle rahatsız edici kulak çınlaması ve işitme kaybı birlikteliği, önemli sonuçlar doğurabilecek hastalıkların araştırılmasını zorunlu kılar" - "Kulak çınlaması ileri yaşlarda yaygın bir şikayet olduğundan etkilediği hastalar tarafından doğal bir bulgu olarak kabul edilebilir ve hasta tarafından hekime başvurma sebebi olarak görülmeyebilir"

Haber 22-01-2019 11:02

Kişiye özel müzik ile çınlama terapisi

Yıldız Teknopark'ta bir Ar-Ge şirketi tarafından kulağında çınlama sorunu olan hastalar için müzikal terapi yazılımı geliştirildi - TÜBİTAK'ın başarı ödülüne layık görülen yazılımın, çınlama sorununda olumlu sonuçlar verdiği bildirildi - Firmanın genel müdürü Serkan Kurt: - "Geliştirdiğimiz yazılımla çınlama frekansına uygun olarak gürültü oluşturuyoruz. Bunu da bir müzik dosyasının içine gömüyoruz. Yani hastanın tercih ettiği bir şarkıyla bu tedaviyi uygulayabiliyoruz"

Haber 14-01-2019 11:35

Kulaklarımız neden çınlar? Vücudunuz size sinyal veriyor olabilir!

Kuş sesi, ıslık sesi, cırcır böceği sesi, zil sesi gibi ifade edilen kulak çınlamaları, genellikle basit bir sağlık sorunu gibi görülse de bazı durumlarda önemli bir hastalığın da habercisi olabiliyor. Kulak çınlaması; cep telefonu ile konuşma süresinin artması, yüksek seste müzik dinleme ve sigara kullanımı ile de ortaya çıkabiliyor.

Haber 02-04-2018 16:51

Kulaklarınızın sürekli çınlamasının sebebi fazla gürültü olabilir

Kulak çınlaması toplumda sıklıkla görülüyor ve kulak çınlaması yaklaşık 3 kişiden birini olumsuz etkiliyor. Kulak çınlamasının genellikle 30 yaş üstünde daha sık görüldüğünü belirten Anadolu Sağlık Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, 'İşitme kaybının derecesi arttıkça, kulak çınlamasının görülme oranı da artıyor. Fazla gürültüye maruz kalmak kulak çınlamasının görülme sıklığını arttırıyor' dedi.

Haber 28-01-2018 16:01

Kulak çınlamasını hafife almayın!

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mete Kıroğlu, 'tinnitus' olarak bilinen kulak çınlamasının hafife alınmamasını istedi.

Haber 18-11-2017 11:22

Kulak çınlamasını hafife almayın

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mete Kıroğlu, 'tinnitus' olarak bilinen kulak çınlamasının hafife alınmamasını istedi.

Haber 17-11-2017 10:30

Kulak çınlamasının altından beyin tümörü çıkabilir

Florence Nightingale Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölüm Koordinötürü Prof. Dr. Cengiz Kuday, kulak çınlamasının basit bir olay olmadığını belirtti.

Haber 16-06-2014 14:43

Kulak Çınlamasında yeni umut TMS tedavisi

Op. Dr. Ahmet Şirin Kulak Çınlamasında yeni umut TMS tedavisine değindi

Haber 02-04-2014 10:24

Kulak çınlaması beyin tümörü habercisi olabilir

Memorial Dicle Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Doç. Dr. Ediz Yorgancılar, kulak çınlamasının beyin tümörünün habercisi olabileceğini söyledi.

Haber 26-02-2014 09:09

Ani işitme kaybı ve kulak çınlaması

Üç günden daha kısa bir sürede, 30 db. veya daha fazla işitme kaybı gelişmesine “ani işitme kaybı” denir.

Haber 07-08-2012 10:54

Kulak Çınlaması Nelerin Habercisi?

Kulak çınlaması, yaş ve cinsiyet gözetmeksizin toplumun yüzde 10-15’inde görülüyor.

Haber 17-01-2012 10:20

Kulak çınlaması hastalık habercisi midir?

Yaşam kalitesini düşüren bir problem olarak ortaya çıkan kulak çınlaması, ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.

Haber 17-11-2011 13:54

Kulak çınlamasını hafife almayın

Kulak çınlama ve uğultuları, en sık görülen sağlık problemlerinin başında geliyor. Her 5 yetişkinden birinin gelip geçici de olsa bu hissi yaşadığı biliniyor.

Haber 08-03-2005 12:04

Kulak çınlaması, hastalık belirtisi olabilir

Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Vildan Somunoğlu, kulak çınlamasının çeşitli hastalıklarda görülen ortak bir belirti olabileceğini söyledi.

Haber 16-02-2005 10:30

Kulak çınlaması önemlidir, ciddiye alın

Kulak çınlamaları, sadece biri bizi andığında değil, bazı patolojik değişikliklerden de olabilir. Kafa içinde ki bu seslere genel olarak tinnitus denilir ve çok yaygındır.

Haber 08-02-2005 06:00

Kulak çınlamasına dikkat edin

Kulak çınlaması ve uğultusu, başlangıçta önemsenmediğinde süreklilik gösteren ve kesin tedavi edilemeyen bir hastalık haline gelebiliyor. Bu sebeple kulak çınlaması hafife alınacak bir sağlık sorunu değil.

Haber 08-12-2004 11:36

Kulak çınlamaları, işitme kaybına yol açabilir

Genç yetişkinlerde otosklerozun (kireçlenme) en sık görülen orta kulak işitme kaybı nedeni olduğunu belirten uzmanlar, bu rahatsızlığın aileden geçtiğini ve erkeklerden daha çok kadğnlar arasında yaygın olduğunu bildirerek, Amerikan nüfusunun yüzde 10'unda, Zenci, Amerikan yerlileri (Kızılderililer) ve Asyalılar'dan (Sarı derililer) daha çok beyazlarda görüldüğünü kaydetti.

Haber 30-11-1999 00:00