Kulak Tıkanıklığı Haberleri

Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir, nasıl geçer? Kulak tıkanıklığı için evde doğal ve bitkisel çözümler

Kulak tıkanıklığı, birçok sebebe bağlı olabilir. Başka rahatsızlıklara yol açması nedeniyle ciddiye alınmalı ve tedavi edilmelidir. Kulak tıkanıklığı kulak kirinden kaynaklanıyor ya da soğuk algınlığı gibi iltihabi hastalıklar nedeniyle yaşanıyor olabilir. Bu durumda kulak tıkanıklığı nasıl geçer, nasıl açılır diyenler evde uygulayabilecekleri doğal çözümlerden yararlanabilir. Günlük yaşamı etkileyen kulak tıkanıklığına ne iyi gelir? Kulak tıkanıklığı evde doğal yöntemlerle nasıl açılır?

Haber 19-10-2022 23:02

Hemen kulağınızı temizlemeyi bırakın: Kulak kiri düşündüğünüz kadar kötü değildir!

Kulak temizliği için genellikle kulak çubuğu ya da pamuklu çubuktan yardım alınır. Uzmanlar her fırsatta pamuklu çubukları kulağa sokmanın zararlarını dile getiriyor. Temizlediği zannedilen pamuklu çubuklar, genellikle temizlemek yerine kulak içinde biriken kirleri kulağın derinlerine doğru iterek size tahmin edebileceğinizden daha büyük zararlar veriyor.

Haber 10-05-2022 14:08

Kulak çubuğunu kulağınıza asla sokmamalısınız! Güvenli temizlik için yapmanız gereken...

Kulak temizliği çok hassas konuların başında geliyor. Biriken kirler kulak içerisinde büyük sorunlara neden olur. Bunların başında duyma zorluğu gelir. Ancak kulakları ve kulak içlerini temizlerken özellikle kulak çubuğu kullanıyorsanız daha büyük soruna sebep olabilirsiniz. Kulak ve kulak içi temizliğini güvenle yapabileceğiniz yollar var. Derinlemesine ve güvenli kulak temizliği için yapmanız gerekenler...

Haber 05-05-2022 15:05

Zararlarını duyunca kullanmadan önce bir kez daha düşüneceksiniz!

Kulak çubuğu kulaktaki istenmeyen kirlerden kurtulmak adına kolay ve etkili bir yöntem olarak görülüyor. Kulağa sokulan bu yabancı maddenin kulak sağlığına pek çok zararı bulunuyor. Kulağı daha sağlıklı bir şekilde temizlemenin farklı yöntemleri bulunuyor. Kulak çubuğunun zararlarını öğrendikten sonra kulak çubuğu yerine başka alternatifler kullanmayı düşünebilirsiniz.

Haber 21-02-2022 11:25

Kulak Tıkanıklığı

Kulak Tıkanıklığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kulak Tıkanıklığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dış kulak iltihabı nasıl oluşur, belirtileri nelerdir? İşitme kaybı yaşıyorsanız...

Ağrı ve işitme kaybı ile belirti veren dış kulak iltihabı, egzama, sert cisimle dış kulak yolunu kaşıma, nemli kalma gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. Dış kulak iltihabı belirtileri arasında kulağa baskı uygulandığı anda daha şiddetli bir ağrıyla karşılaşmak da yer alıyor. Bu tür durumlarda dış kulak iltihabı tedavisi ile kısa sürede iyileşme sağlanabiliyor.

Haber 03-06-2021 09:49

Kulak temizliği sonrası kulak tıkanıklığı yaşanıyorsa dikkat!

Kulak tıkanıklıkları ile ilgili uyarıda bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mustafa Çelik, kulak temizliği sonrası tıkanıklık olmasının normal olmadığına dikkat çekti. Çelik, bu tür durumlarla karşılaşıldığında mutlaka hekime başvurulması gerektiğini altını çizdi.

Haber 04-03-2021 10:25

Kulak hastalıkları belirtilerini görmezden gelmeyin!

Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen hastane kontrollerinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyleyen uzmanlar, kulak hastalıklarının ertelemeye gelmeyeceğine dikkat çekiyor. İşitme ile ilgili sıkıntılara yol açabilecek kulak hastalıkları konusunda uyarılarda bulunan Doç. Dr. Deniz Tuna Edizer, kulakta en sık görülen 5 hastalığı ve etkilerini anlattı.

Haber 02-03-2021 11:25

Kulak çubuğu kullanıyorsanız bir kez daha düşünün! Bakın ne yapmak gerekiyormuş

Dış kulak yolu, tamamen dış ortama açık bir alandır. Bu dış ortamda toz, toprak ve mikroplar bulunmaktadır. Bu nedenle dış kulak yolunun kendine ait bir temizleme sistemi vardır. Bu temizleme sisteminin en önemlisi dış kulak yolundaki salgılardır. Biz buna halk arasında kulak kiri demekteyiz. İçlerinde mikrop öldürücü enzimler vardır. Vücuttan atılamayan salgılar kulak kiri denen kirleri oluşturmaktadır.

Haber 01-02-2021 17:58

Kulak tıkanıklığı nasıl geçer? İşte kulak tıkanması için alternatif yöntemler

Kulak tıkanıklığı, her yaştan insanın yakalanabileceği bir hastalık türüdür. Başlı başına bir hastalık veya birçok hastalığın habercisi olabilir. Günlük hayatta karşılaştığımız bazı durumlar, yanlış uygulamalar bu rahatsızlığa davetiye çıkarır. Bu durum kulak tıkanıklığı neden olur sorusunu beraberinde getirir.

Haber 04-12-2020 10:41

Milyonda 2 kişide görülüyor! Uzmanlar uyarıyor: Kulak tıkanıklığ uzun sürüyorsa dikat

11 yıl önce kulak tıkanıklığı şikayetiyle doktora giden ve 'sakız çiğne geçer' diyen doktoru dinleyerek tıkanıklık hissini önemsememeye çalışan Aslı Köklü, ağrısı ilerleyince birçok doktora giderek konu ile ilgili muayene oldu. Detaylı tahlillerle yapılan son yapılan muayene ile birlikteyse Köklü'nün böbrek hastalığı olduğu ortaya çıktı.

Haber 23-09-2020 10:05

Kulak tıkanıklığı neden olur, nasıl geçer?

Kulak tıkanıklığının sebebi, kulak kiri gibi basit bir durum olabilirken, enfeksiyon veya daha ciddi bir problem da tıkanıklığa neden olabilir.

Haber 24-06-2020 11:05

Uçakta basınç dengesi için, sık yutkunun

Kulak tıkanıklığının sık yaşandığı durumlardan biri de uçak yolculuğu. Basınç değişikliği sebebi ile yaşanan tıkanıklık, yolculuk sırasında çeşitli problemlere yol açabiliyor. Prof. Dr. Murat Topak, uçakta meydana gelen kulak tıkanıkları için alınabilecek önlemleri anlattı.

Trend 07-06-2019 12:18

Yüzerken kulak enfeksiyonlarına dikkat!

Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Murat Şirin, yaz ayının gelmesiyle birlikte, kulak yolu enfeksiyonlarında artış olduğunu söyledi.

Haber 14-07-2007 02:00

Kulak temizleme çubuklarına dikkat

Akademi Kulak Burun Boğaz Hastanesi doktorlarından Mehmet Akdağ, kulak kirinin kulağı korumakla görevli normal bir sıvı olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydederek, temizleme çubuklarının kulak zarını zedeleyerek işitme kaybına kadar tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyledi.

Haber 26-03-2007 00:15

Sivri cisimlerle kulak karıştırmayın

Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Uğur Aktaş, şiş, tığ, kürdan veya bu gibi şeylerle kulak karıştırmanın kulak zarının yırtılmasına sebep olabildiğini söyledi.

Haber 26-12-2005 10:53

Kirli kulak geçici işitme kaybına neden olur

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Yusuf Baygit, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte çevre kirliliği nedeniyle meydana gelen kulak kirinin geçici işitme kaybına neden olabileceğini söyledi.

Haber 23-12-2005 14:26

Dikkatsiz temizlik, kulak zarını deliyor

Erzurum Numune Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz (KBB) Servisi Uzmanı Dr. Fahrettin Özgen, kulak temizleme çöplerinin kulak zarını delebileceğini söyledi.

Haber 23-05-2005 13:22

Kulak çöpleri, kulak zarını kirletiyor

Kulak çöpleriyle kulakların temizlenmesinin sağlık açısından tehlikeli olduğu bildirildi.

Haber 31-01-2005 12:40