Lütfü Savaş Haberleri

Hatay'da son seçim anketi! GENAR yayımladı... CHP ve Lütfü Savaş'a kötü haber: İşte adayların aldığı oy oranları

Hatay seçim sonuçları şimdiden merak edilirken, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 3 gün kala son seçim anketi paylaşıldı. GENAR Araştırma tarafından yapılan ankete göre, 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı Hatay'da, belediye el değiştiriyor. İşte Hatay seçim anketinin sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...

Haber 28-03-2024 09:03

Son dakika: Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a seçim çalışması sırasında saldırı

Son dakika haberi: CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Lütfü Savaş'a Samandağ ilçesindeki seçim çalışması sırasında saldırı gerçekleşti. Kürsüde konuşma yaptığı sırada koşarak yanına gelen bir kişi, Lütfü Savaş'ı aşağı fırlattı. Olayın ardından açıklama yapan Savaş, psikiyatrik tedavi gören A.G. hakkında şikayetçi olmadığını ve tedavisi için her şeyi yapacağını söyledi.

Haber 22-03-2024 20:09

Lütfü Savaş ne diyeceğini bilemedi! Hatay'daki depremzede kadından tepki: Ben cenazelerimi gömerken sen neredeydin?

Yerel seçimlerde CHP tarafından Hatay'da yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş, depremzede bir kadının tepkisiyle karşılaştı. Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşları ziyaret eden Savaş, depremzede kadın "Ben bir yıldan beri burada Lütfü Savaş'ı bekliyorum. Neredeydi Lütfü Savaş? Ben cenazelerimi gömerken sen neredeydin?" dedi. Söz konusu görüntüleri yorumlayan gazeteci Fatih Portakal da Savaş'la birlikte Murat Kurum'a da tepki gösterdi. Portakal "Geçmişleri onların peşinden geliyor" dedi.

Haber 05-03-2024 09:17

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Lütfü Savaş' yorumu! Doğru değil diyerek açıkladı

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 31 Mart seçimlerine yönelik dikkat çeken açıklamalar geldi. Aday belirleme sürecinin daha sağlıklı yapılmasını beklediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Aday belirleme sürecinde Lütfü Savaş beyin, bu kadar yıpratılması doğru değil" diye konuştu. Kılıçdaroğlu "Size partiden davetler var. Katılmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna da yanıt verdi.

Haber 29-02-2024 14:49

CHP'de Hatay tartışmaları devam ediyor! Özel: Düşündük taşındık gecenin 3'ünde karar verdik

CHP'de Hatay bilmecesi geçtiğimiz günlerde son buldu. Vatandaşlar tarafından protesto edilen Lütfü Savaş'ın adaylığı geri çekilmedi. Bazı kesimlerce tepki gösterilen kararla ilgili CHP lideri Özgür Özel'den yeni bir açıklama geldi. Özel, "Düşündük, taşındık gecenin 03:00'ünde verdiğimiz karar Lütfü Savaş ile devam etme yönünde oldu" dedi.

Haber 22-02-2024 11:25

Adaylığı kesinleşen Lütfü Savaş, Gökhan Zan ve Haluk Levent'i hedef aldı: Parayla, şöhretle olmuyor...

6 Şubat'ta protesto edildiği için adaylığı tartışmalı hale gelen Lütfü Savaş dün gece itibarıyla yerini sağlamlaştırdı ve adaylığı kesinleşti. Bugün Hatay'da miting düzenleyen Savaş gövde gösterisi yaparak kendi yerine adaylık için adı geçen şarkıcı Haluk Levent'i ve TİP adayı Gökhan Zan'ı hedef aldı. Savaş'ın, "Bu güven parayla, şöhretle, şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor." demesi dikkat çekti.

Haber 20-02-2024 17:21

HATAY SEÇİM ANKETİ | Lütfü Savaş kesinleşti, 2019'a oranla yüzde 10'luk değişim çekti! TİP'in adayı Gökhan Zan ne kadar oy alıyor? AK Parti...

Yerel seçimlerde en çok merak edildiği illerin başında gelen Hatay'da son seçim anketinin sonuçları paylaşıldı. 6 Şubat depremlerinin en çok yıkıma neden olduğu kentte CHP Lütfü Savaş isminde karar kılarken, AK Parti Mehmet Öntürk'ü aday göstermiş, TİP ise Gökhan Zan ismini açıklamıştı. Seçimlere kısa bir süre kalırken Hatay'da kim önde? sorusunun yanıtı merak edilirken, adayların son oy oranları belli oldu. Son seçimlere göre yüzde 10'luk artış ise dikkat çekti.

Haber 20-02-2024 09:09

Son dakika: CHP Hatay kararını gece saatlerinde açıkladı: 'Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir'

Son dakika haberi: CHP yönetimi, bir süredir yeniden adaylığı tartışmalara yol açan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş için kararını gece saatlerinde açıkladı. CHP'den yapılan açıklamada "Son değerlendirmeler sonucunda; Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir." denildi.

Haber 20-02-2024 01:43

İsmail Saymaz'dan CHP'nin Hatay adayıyla ilgili çarpıcı iddia! O isim üzerinde duruluyor...

Cumhuriyet Halk Partisinin hafta sonu yapılan aday toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. CHP’de Hatay için bir karar verilmezken Gazeteci İsmail Saymaz Hatay'ın Belediye Başkan adaylığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP'de Lütfü Savaş'ın istifası halinde CHP Genel Merkezi, Hatay'da eski baro başkanı Cihan Açıkalın'ın adı üzerinde duruyor.

Haber 19-02-2024 20:43

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 19-02-2024 15:41

Lütfü Savaş merak uyandırdı! Adaylık bilmecesini çözecek görüşme sonrası ilk açıklama

CHP'deki 'Lütfü Savaş' düğümünde sıcak gelişmeler ardı ardına yaşanıyor. Özgür Özel sabah "Lütfü bey ile konuşup alternatifi gerçekleştireceğiz" demişti. Ankara'ya gelip CHP Genel Merkezi'nde Özel ile görüşen Lütfü Savaş'tan ilk açıklama geldi. Adaylık bilmecesi çözülmeyi beklerken Savaş'ın ilk mesajı merak uyandırdı.

Haber 19-02-2024 13:52

Lütfü Savaş tartışmalarına son noktayı Özgür Özel koydu! Gece yarısı gelen telefonla karar almış... CHP Hatay'da alternatife gidiyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a gece yarısı telefon geldiği, CHP'nin çok konuşulan aday tanıtım toplantısına bu nedenle gitmediği iddiası gündeme geldi. Protestolar ve tartışmalar sonrası geri adım atmayan Savaş'ın başka partiden aday olabileceği konuşuluyor. Ancak iddiaya göre CHP bunun önüne geçmek için taktiğini hazırladı bile. Son olarak ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmalara son noktayı koydu, "Lütfü Savaş ile bugün konuşacağım, alternatifi gerçekleştireceğiz" dedi.

Haber 19-02-2024 10:37

'Ne koltuk sevdasıymış...' İstenmeyen adam Lütfü Savaş'ın üstü çizildi, eşi Nazan Savaş'ın paylaşımı tepki çekti!

Cumhuriyet Halk Partisi, hafta sonu genel başkan Özgür Özel'in katılımıyla bir aday tanıtım toplantısı yaptı. Bu toplantıda İstanbul'un Esenyurt ilçesinde aday olacağı açıklanan fakat daha sonra adaylığı geri çekilen Ali Dikmen ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın isimleri telaffuz edilmedi.

Haber 19-02-2024 08:30

CHP'de 'Lütfü Savaş' hazırlığı! O gelişmeyi sosyal medyadan duyurdu

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken parti ve ittifakların çıkaracağı adaylar netleşmeye başladı. CHP'nin Hatay'da aday olarak gösterdiği mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın ismi tartışmalara yol açmıştı. Gazeteci Altan Sancar, Savaş ile ilgili gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Öte yandan Savaş'ın ismi bugün CHP'nin aday tanıtım toplantısında da anons edilmedi.

Haber 18-02-2024 15:59

CHP Genel Merkezi'ni şaşırtacak anket! Hatay'dan ilk sonuçlar geldi: Lütfü Savaş yerine Mustafa Sarıgül damga vurdu

Yerel seçimlere 45 günden az bir süre kala adaylık tartışmalarıyla Türkiye'de uzun süredir gündem olan Hatay'da ilk anket yapıldı. Lütfü Savaş'ın da yer aldığı anket CHP'nin hesapladığı gibi çıkmadı. Anketin büyük sürprizini ise Mustafa Sarıgül yaptı. TİP Adayı Gökhan Zan'ın sonucu ise dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 16-02-2024 13:34

CHP'nin yeni reklamı gündem oldu! Adaylığı tartışma konusu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yer verilmedi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri için hazırladığı yeni reklam filmi yayınlandı. CHP lideri Özgür Özel'in büyükşehir belediye başkanları ve adaylarıyla kamera karşısına geçtiği reklam filminde Hatay'da protestoyla karşılaşan ve adaylığı tartışma konusu olan Lütfü Savaş'ın yer almaması dikkat çekti. Özel, Lütfü Savaş için "Hatay'da yapılan anketlerde daha iyi bir alternatif görürsem değiştiririz" açıklamasını yapmıştı.

Haber 15-02-2024 23:07

Özgür Özel'den 'Lütfü Savaş' açıklaması! 'Anketlerde bir şey görürsek...'

CHP Lideri Özgür Özel, Hatay'da protestoyla karşılaşan ve adaylığı tartışma konusu olan Lütfü Savaş ile ilgili açıklamada bulundu. "Hatay'da aday değişikliği olacak mı?" sorusuna yanıt veren Özel, "Yaptığımız anketler bize bir şehirde yanlış yaptığımız sinyalini veriyorsa ya da verirse bu değerlendirilir. Anketlerde bir şey görüyorsak müdahale ediyoruz, görürsek ederiz" ifadelerini kullandı.

Haber 11-02-2024 12:45

Lütfü Savaş anketinden çok konuşulacak sonuçlar! CHP'yi karıştıran adaylık bir de Hataylılara soruldu

6 Şubat depremlerinde en çok yıkım gören illerden Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışma yarattı. Savaş'ın adaylığının çekilip çekilmeyeceği konuşulmaya devam ederken gelen anket sonuçları ise CHP'yi karıştıracak cinsten. Hataylılara soruldu; Lütfü Savaş ne başarılı bulundu ne de oy desteği bulabildi.

Haber 10-02-2024 11:15

Canlı yayında gergin anlar! Deniz Zeyrek'in Lütfü Savaş'a göndermesi olay oldu: Belki siz AK Parti kökenli olduğunuz için...

6 Şubat depremlerinin yıl dönümündeki anmada protesto edilen isimlerden olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile gazeteci Deniz Zeyrek'in tartışması canlı yayına damga vurdu. Savaş, kimsenin Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman belediye başkanını tartışmadığını iddia etti. Bu sözler üzerine araya giren Zeyrek, CHP'de bir demokrasi kültürü olduğunu ve aday tartışmalarının çok normal olduğunu savunarak "Belki siz AK Parti kökenli olduğunuz için çok alışamamış olabilirsiniz" diye konuştu.

Haber 08-02-2024 10:27

Hatay'da kim önde? Lütfü Savaş ne kadar oy alacak? Mehmet Öntürk'ten iddialı sözler: Aramızdaki fark...

Lütfü Savaş'ın CHP tarafından yeniden aday gösterilmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Hatay son seçim anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, katıldığı canlı yayında Savaş ile aralarındaki oy farkıyla ilgili iddialı açıklamalarda bulunurken; oy oranlarını da açıkladı.

Haber 08-02-2024 06:46

Lütfü Savaş, Gökhan Zan ile Volkan Demirel'i karşı karşıya getirdi! Ne olduysa Volkan'dan sonra oldu

Katıldığı bir programda Lütfü Savaş için sert ifadeler kullanan Gökhan Zan'a CHP Hatay BB Başkan Adayı Lütfü Savaş'tan yanıt gecikmedi. Savaş açıklamasında Gökhan Zan'ı hedef alırken, Zan'ın kendisine tepkili olmasını Volkan Demirel'e bağladı. İşte detaylar...

Spor 07-02-2024 15:58

Anma törenlerinde protesto edilmişti! Adaylığı tartışılan Lütfü Savaş'tan açıklama: Sinmeyeceğim

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, 6 Şubat depremlerinin anma töreninde yaşanan protestoların ardından ilk kez açıklama yaptı. Savaş açıklamasında “Korkmayacağım, sinmeyeceğim! Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Provokasyon yapıldı. Protestocuların kim olduğunu biliyoruz” dedi.

Haber 07-02-2024 15:15

Protestoların hedefindeydi! Lütfü Savaş'tan açıklama: 'Fırsat vermeyeceğiz'

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'da vatandaşların protesto ettiği Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan açıklama geldi. Savaş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Bugün on binlerce canımızın matemini tutarken acımızı bilerek ve isteyerek siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara, Hatay’da fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Haber 06-02-2024 22:11

Lütfü Savaş, Hatay'da vatandaşlar tarafından protesto edilmişti! CHP'den ilk açıklama geldi: 'Bugün ortaya çıkan tablo elbette ki...'

31 Mart seçimleri için Hatay'dan CHP'nin adayı olarak gösterilen mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde vatandaşlar tarafından protesto edildi. Söz konusu gelişme sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, "CHP’nin kulakları başkaları gibi halka sağır değildir" dedi.

Haber 06-02-2024 17:36

Lütfü Savaş'ın adaylığı geri mi çekilecek? Hatay'daki protestolar sonrası CHP'li Ağbaba'dan gündem yaratacak açıklama: Anketlerde önde çıkmıştı ama...

6 Şubat'taki depremlerin yıl dönümündeki anma töreninde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik protestolar gündem yarattı. 31 Mart'ta yeniden aday gösterilen Savaş'la ilgili CHP'den dikkat çeken bir çıkış geldi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, katıldığı canlı yayında '"Anketlerde önde çıkmıştı ama parti bir karar verecektir" diye konuştu. Ağbaba'nın açıklamaları "Lütfü Savaş'ın adaylığı geri mi çekilecek?" sorusunu akıllara getirdi.

Haber 06-02-2024 11:10

Hatay'daki 6 Şubat anmasında büyük protesto! Lütfü Savaş ve Fahrettin Koca'ya tepki: Biz kefen bulamadık, cenaze arabası bulamadık

Tam bir yıl önce bugün 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin en çok etkilediği illerin başında gelen Hatay'da felaketin birinci yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Törene Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yapılan protestolar damga vurdu. Bazı vatandaşlar, polis barikatlarını aşmaya çalışırken, "Biz kefen bulamadık, cenaze arabası bulamadık" diyerek tepki gösterdiği görüldü.

Haber 06-02-2024 06:57

Erdoğan'ın 'Hatay ve deprem' sözlerine Lütfü Savaş videoyla yanıt verdi: Hatay halkı hiçbir zaman mahzun ve garip değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay ve 6 Şubat depremleri hakkındaki son çıkışı geniş yankı uyandırdı. Erdoğan'a CHP lideri Özgür Özel'den sonra bir tepki de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan geldi. Savaş, "Bu konuşma Hatay'da çok daha fazla üzüntüyle karşılanmıştır. Hatay halkı hiçbir zaman mahzun ve garip değildir" dedi.

Haber 05-02-2024 08:28

'O villa kimin, o profesör arkadaşın kim?' Gökhan Zan'dan 'Lütfü Savaş' çıkışı! 'Kendini çok aklanmış, çok rahat görüyor'

Fatih Altaylı'nın programına konuk olan Gökhan Zan, 6 Şubat depremi ve Hatay'daki duruma ilişkin soruları yanıtladı. Zan, "En çok kızgınlığınız Lütfü Savaş'a mı?" sorusuna 'evet' yanıtını verdi ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Zan, Savaş'ın villa ile ilgili soruya 'profesör bir arkadaşımın' demesini hatırlatıp "O profesör arkadaşın kim açıklasana. Ankara'da iki vatandaşımızın AVM'de yakaladığı adam değil mi?" şeklinde konuştu. Zan "Kendisini çok aklanmış görüyor" dedi.

Haber 03-02-2024 12:28

Adaylığı duyurulunca tartışmalar başlamıştı! Lütfü Savaş'tan adaylık çıkışı: Geri çekmemi istiyorlar

CHP'den adaylığı ilan edildikten sonra ismi çok tartışılanların başında Hatay Büyükşehir Belediyesi mevcut başkanı ve CHP'nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş gelmişti. Savaş katıldığı canlı yayında eleştirilerle ilgili, "Birileri ‘ben aday olayım’ diyenler benim adaylığımı geri çekmemi istiyorlar” dedi.

Haber 02-02-2024 07:18

Adaylığı çok tartışılan Lütfü Savaş'ın yüzüne baka baka söyledi! Cüneyt Özdemir'den canlı yayında rezalet çıkışı

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin en kritik kararlarından biri de Hatay için verildi. Felaketin yaşandığı 6 Şubat tarihinde belediye başkanı olan Lütfü Savaş, CHP lideri Özgür Özel'in "Hatay'da tarihi bir karar vereceğiz" demesinin ardından yeniden aday gösterildi. Adaylığı tartışmaları beraberinde getiren Savaş'a gazeteci Cüneyt Özdemir'in yüzüne söylediği sözler dikkat çekti.

Haber 24-01-2024 15:43

CHP'nin tartışma yaratan hamlesinden sonra Erdoğan'dan radikal karar: O isimlerin üstü çizildi! Deprem bölgesinde tablo netleşiyor

Yerel seçim gündeminde sıcak gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak CHP'nin birçok ilde açıkladığı adaylar ses getirdi. Özellikle de merakla beklenen Hatay hamlesi tartışmaları beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 6 Şubat'ın merkezi Kahramanmaraş için tam tersi bir stratejiyi masaya sürüyor. Kulislere sızan bu Kahramanmaraş kararının yanı sıra Ankara ve İzmir adaylarının da kesinleştiği konuşuluyor.

Haber 12-01-2024 09:47

CHP’de Hatay adayı tartışma yaratmıştı! Açıklama geldi: Çekilmem söz konusu değil!

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da yaşanan büyük yıkım sonrasında CHP’li Başkan Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği tartışmaları yaşanmıştı. Savaş’ın isminin Hatay için yeniden aday olarak duyurulmasının ardından bu tartışmalar yeniden gündeme gelince CHP’den açıklamalar peş peşe geldi. Peki Lütfü Savaş adaylıktan çekilecek mi? İşte CHP’de son durum…

Haber 12-01-2024 07:48

Yeniden aday gösterilmesi tepki çekti... CHP'den 'Lütfü Savaş' açıklaması! Geri çekilecek mi?

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na mevcut Başkan Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesiyle ilgili tepkilere ilişkin açıklamada bulundu. Yücel, "Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, partimizin yetkili kurullarınca büyük bir titizlikle, gerekli incelemeleri, değerlendirmeleri yapıldıktan sonra adaylaşmıştır. Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir" dedi. İşte detaylar...

Haber 11-01-2024 16:16

Fatih Portakal'dan zehir zemberek sözler! O ankete isyan etti: Bunlara ders verilmesi gerekiyor

Türkiye yerel seçime giderken kritik eşikler yavaş yavaş aşılmaya başlandı. Aday açıklama süreci kısaldı ve çok sayıda aday kamuoyuna duyurulmaya başlandı. CHP yönetimi Hatay'da Lütfü Savaş'la devam kararı aldı. Çok sayıda tepki gelen Savaş'ın adaylığı için gazeteci Fatih Portakal da çok sert ifadeler kullandı.

Finans 11-01-2024 13:23

CHP'nin adayı tartışma konusu oldu! Eren Erdem alay etti, o gazeteci 'İstanbul'da sandığa gitmem' dedi

CHP dün gece saatlerinde 242 belediye başkan adayını tanıttı. Hararetli geçen toplantının ardından resmileşen isimler kamuoyuna duyuruldu. Depremde en çok yıkım yaşanan Hatay'da ise mevcut başkan Lütfü Savaş'ın tekrardan aday gösterilmesi bazı kesimlerin tepkisine neden oldu. Tepki gösterenlerin arasında Eren Erdem ve Seyhan Avşar'ın sözleri dikkat çekti.

Haber 11-01-2024 09:59

Bahçeli'nin '100 il 1000 ilçe' projesine karşı çıktı, Suriyeli nüfusuna dikkat çekti: Serhat şehrimiz Hatay'ı kaybedebiliriz

6 Şubat'taki depremlerde en çok yıkımın yaşandığı kentlerin başında gelen ve 550 bin kişinin kentten göç ettiği Hatay'da demografik yapıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 100 il 1000 ilçe' projesine karşı çıkan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentteki Suriyeli nüfusuna dikkat çekerek "Serhat şehrini kaybederiz" diye konuştu.

Haber 10-07-2023 07:26

Lütfü Savaş'tan Suriyeli vurgusu! O ilçenin il olma ihtimali için 'Çok büyük tehlike' dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" sözleri birçok ilçeyi heyecanlandırmıştı. İl olmayı bekleyen çok sayıda ilçe yeni düzenlemeyi dört gözle beklerken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Haber 30-06-2023 20:32

Bakan Kurum'dan Lütfü Savaş'ın iddialarına sert yanıt: İftira atarak vicdanınızı rahatlatamazsınız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın “Bakanlık kentsel dönüşüm projemizi onaylasaydı bu kadar ölüm olmazdı” şeklindeki iddialarına yanıt verdi. Kurum, “Deprem nedeniyle meydana gelen yıkımları görüp önünüze geleni suçlayarak, iftira atarak vicdanınızı rahatlatamazsınız. Sorumsuzluğunuzun, beceriksizliğinizin üstünü başkalarını suçlayarak örtemezsiniz. Cevap alıp mahcup olacağınız iddiaları, iftiraları ortaya atmayın.” dedi.

Finans 27-04-2023 16:30

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan 'Milletvekilliğine aday olacak mısınız?' sorusuna çok sert tepki! 'Kendimi vatan haini ilan ederim'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kendisine milletvekili adayı olup olmayacağı sorulduğunu belirterek bu konuya çok sert tepki gösterdi. Savaş, “Beni arayıp, ‘Milletvekilliğine aday olacak mısınız’ diye soruyorlar. Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi vatan haini ilan ederim. Güzel günlerde biz hemşehrimizle birlikte bu şehri yönettik, en kötü günde bizim bu şehri terk etme lüksümüz yok” dedi. İşte Savaş'ın dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 20-03-2023 16:10

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan içme suyu açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medyada gündem olan konunun şebekelerdeki su iletimine ilişkin değil, hazır şişelenmiş ve damacana suyu olduğunu belirtti. İl genelindeki aktif su kaynaklarından numuneler alınarak analizler yapıldığının ve sosyal medya hesaplarından kamuoyuyla paylaşıldığını belirten Savaş, "Analiz sonuçları çıkana kadar şebeke sularının içme suyu olarak değil sadece kullanma suyu olarak kullanılmasını önemle belirtmek isterim." ifadesini kullandı.

Haber 04-03-2023 18:11

Deprem sonrası istifa sorusu! Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan canlı yayında çok konuşulacak yanıt

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, 11 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olmuştu. Depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay'da da birçok bina çökerken, binlerce insan hayatını kaybetmişti. Yaşanan felaketin ardından oldukça eleştirilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, canlı yayında istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna çok konuşulacak bir yanıt verdi.

Haber 23-02-2023 21:45

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘not alıyoruz’ tepkisi: Yollar ayrılmış demektir...

Hatay'da Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile basın açıklaması yapan Ekrem İmamoğlu, hükümet kanadından gelen ‘not alıyoruz’ söylemlerine atıfta bulunarak "Yöneticiler kendilerini eleştirenleri tehdit etmek için not almaya başlamışsa vatandaşla yolları ayrılmıştır" ifadelerini kullandı. İmamoğlu sözlerinin devamında ise 'Tehdit savurmadan, insanları dinleyen yöneticiler olmalıyız' dedi.

Haber 23-02-2023 15:48

Son dakika... Son günlerin tartışılan ismi Lütfü Savaş 'Bizim de konuşacaklarımız var' diyerek canlı yayına bağlandı! Tek tek saydı 'Cezasını çekmeye hazırım'

Deprem bölgesinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta gerçekleşen ve Hatay'da, Adıyaman'da, Gaziantep'te, Malatya'da ciddi yıkımlara neden olan deprem sonrasında Türkiye yaralarını sarmaya devam ediyor. Son olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ise 43 bini aştı. En çok cenazenin olduğu Hatay'da belediye başkanı Lütfü Savaş, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 23-02-2023 09:26

Hatay'da deprem sonrası dikkat çeken görüntü! Otogara akın ettiler

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremler sonrası evleri yerle bir olan vatandaşların, kurtarabildikleri eşyaları ile otobüslerle şehri terk ettiği görüldü. Bir otobüs firması çalışanı, "Her araba dolu gidiyor. Günlük en az 2 bin yolcu taşıyoruz" derken; depremzedelerin genellikle Antalya, Mersin ve İstanbul civarına gittiklerini söyledi.

Haber 21-02-2023 13:05

SON DAKİKA | Hatay'daki depremler sonrası peş peşe açıklamalar! Bakan Soylu acı haberi duyurdu... Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş son durumu aktardı

Son dakika: Hatay'da akşam saatlerinde meydana gelen depremler sonrasında kentte binaların yıkıldığı belirtildi. "Samandağ ve Defne'de yıkım olduğu bilgisi aldık." ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Soylu, 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise canlı yayında yaptığı açıklamada "Şu anda Antakya'da herkes trafiğe çıkmış. Enkaz altında da kalanlar var, ihbarlar geliyor. AFAD'daki arkadaşlardan aldığımız bilgi bu." dedi.

Haber 20-02-2023 21:23

İstifa iddialarıyla gündem olan Lütfü Savaş 'Afrika Prensi' diyerek paylaştı ünlü tarihçiden yanıt gecikmedi! 'Üstündeki bile çakma...'

Türkiye'yi yasa boğan deprem en çok Hatay ve Kahramanmaraş şehirlerini etkiledi. Hatay'ın kent meydanı, Antakya bölgesi, lüks rezidanslar enkaz altında kaldı. Deprem felaketinin ilk gününden beri gündemde olan Rönesans Rezidans hakkındaki sözleriyle tepki çeken Lütfü Savaş'ın 'prens' paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 20-02-2023 16:49

Rönesans Rezidans'ta onlarca insan hayatını kaybetti! Şahan Gökbakar Sorumlulardan biri de Lütfü Savaş deyince yanıt gecikmedi

Antakya’da, 'Cennetten bir köşe' olarak reklamı yapılan ve güvenli olduğu iddiasıyla satılan dairelerin adresi Rönesans Rezidans depremde yerle bir oldu. Onlarca insanın ölümüne sebep olan Rönesans Rezidans hakkında Şahan Gökbakar dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Şahan Gökbakar "Yani sorumlulardan biri de Lütfü Savaş" dedi. Lütfü Savaş hemen yanıt verdi.

Magazin 20-02-2023 15:32

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Lütfü Savaş istifa mı etti, hangi partiden?

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın kim olduğu merak ediliyor. Kahramanmaraş merkezi depremin en çok yıkıma neden olduğu şehirlerin başında gelen Hatay'da Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’ın istifa ettiği yönündeki iddialar gündeme geldi. Çıkan bu iddialara Lütfü Savaş kayıtsız kalamadı ve açıklama yaptı. Lütfü Savaş istifa mı etti, hangi partiden? sorularına da yanıt aranmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Haber 20-02-2023 08:56

Lütfü Savaş istifa mı etti? İddialar bir anda gündem oldu, açıklama geldi

Depremin en çok yıkıma neden olduğu şehirlerin başında gelen ve neredeyse her iki evden birinin yıkıldığı Hatay'da Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’ın istifa ettiği yönündeki iddialar gündem oldu. Çıkan haberlerin ardından ise Savaş'tan açıklama geldi.

Haber 20-02-2023 08:32