Mada Adası Haberleri

Mada Adası sakinlerinin buz tutan göldeki zorlu ulaşımı

Mada Adası sakinlerinin buz tutan göldeki zorlu ulaşımı

Yurthaber 03-02-2022 22:13

Kayıklarla ulaşılan Mada Adası sakinlerinin Kovid-19 aşısı mutluluğu

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı göl adasının sakinleri, kendilerine kayıklarla ulaşan sağlık ekipleri tarafından aşılandı - Şarkikaraağaç Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Emine Yılmaz: - "Buranın insanları her zaman çok bilinçli, sürekli aşı konusunda bizi aradılar. İmkanı olmayanlar bizi adaya çağırdı, hiç tereddüt etmeden geldik" - Ada sakinlerinden Ali Er: - "Devletimiz bizi burada unutmadı. Kaymakamımızdan, valimizden Allah razı olsun"

Yurthaber 29-05-2021 12:01

Gölün ortasındaki Mada'nın Yörük sakinleri Kovid-19'dan uzak izole yaşıyorlar

Isparta Şarkikaraağaç Kaymakamı Onur Yılmazer: - "Salgın sürecinde adamıza korona hiç uğramadı, bu dönemde adamıza turistik ve diğer amaçlı ulaşım da azaldı" - Adanın bağlı olduğu Gedikli Mahallesi'nin muhtarı Abdulkadir Yıldırım: - "Türkiye'nin en güvenli yerlerinden birisi. Kayıkla beni adaya götürmeleri için çok kişiyi aramak zorunda kalıyorum, kabul etmiyorlar" - Ada sakinlerinden Erdal Yuvalı: - "İnşallah bundan sonra da vaka görülmeyecek. Ziyarete gelmek isteyenler oluyor ama kayıklarla kendimiz adaya getirmiyoruz"

Yurthaber 05-05-2021 11:07

Yörükler kayıklarla göçüyor! Mada Adası yolculuğu başladı

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Mada Adası'nın sakini Yörükler, kayıklarla göç etmeye başladı. Beraberinde duba üzerindeki hayvanlarını da götüren Yörüklerin renkli göçü objektifler tarafından ölümsüzleştirildi. İşte Türkiye'nin yerleşim yeri bulunan tek göl adası olma özelliği taşıyan Mada Adası'na göçün görüntüleri...

Haber 01-05-2020 11:58

Diğer Haber Etiketleri