Mesai Haberleri

Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar da düşecek mi? Para mı zaman mı? Haftada 4 gün veya günde 5 saat formülü deneniyor... Kısmi ve geçici süreli çalışma modeli de masada

Çalışma saatleriyle ilgili düzenleme yapıldığı haberi milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı. Bakanlığın üzerinde çalıştığı yeni düzenleme ile haftada 45 saat olan çalışma süresinin kısaltılması gündemde. Bazı ülkelerde haftada 4 gün veya günde 5 saat formülünü denendiği belirtilirken, 21 yıl sonra yapılması planlanan değişik ile verimliliğin artırılması hedefleniyor. Söz konusu düzenleme merak edilirken, milyonlar şimdi de "Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar da düşecek mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Finans 20-02-2024 07:20

Marketlerde bu kez emekli zammı mesaisi: Bazı ürünlerin etiketi bir ayda 3 kez değişti!

Memur ve emeklilerin zammının belli olmasının ardından zincir marketlerde bu kez emekli zammı 'mesaisi' başladı. Markette ürünlerin fiyatları değişmeye başladı.

Finans 28-01-2024 14:57

Daha az çalışıp aynı maaşı alacaklar! Dünyada yeni trend... Bir ülke daha 4 gün çalışma sistemine geçiyor

Dünyada haftada 4 gün çalışma sistemi yaygınlaşmaya başladı. İngiltere geçtiğimiz yıl bu denemeyi başlatmış ve olumlu sonuçlarını görmüştü. Kimi ABD şirketleri de bu uygulamaya geçerken Şili'de de haftalık çalışma süresini 40 saate düşüren yasa tasarısına onay gelmişti. Son olarak bir ülke daha dünyada git gide yayılan bu trende katıldı: Dominik Cumhuriyeti! O ülke; çalışma saatlerinin 36 saate düşürüleceğini ve çalışanların aynı maaşı almaya devam edeceğini açıkladı.

Finans 17-01-2024 12:01

Mesai nasıl yazılır? Mesai mi mesayi mi, TDK'ye gör doğru yazılışı nedir?

Türkçe dünyadaki diller arasında en zengin kelime hazinesine sahip olan bir dildir. Bazı kelimeler dilimize farklı ülkelerin dillerinden gelmiş ve zamanla dönüşüp değişerek Türkçeleşmiştir. Çoğunlukla bu nedenle bazı kelimelerin telaffuzlarında ya da yazımlarında hataya düşmek mümkündür. Mesai ya da mesayi olarak karıştırılan kelime de bu duruma örnek olarak gösterilebilir.

Egitim 26-05-2023 14:47

Mesai

Mesai Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mesai Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay'dan emsal niteliğinde 'bayram mesaisi' kararı

Bir işçi, 8 sene çalıştığı kurumdan alacaklarını tahsil etmek için dava açtı. Davalı şirket avukatı da işçinin fazla çalışmasının ücretine tabi olduğunu ifade ederek ödemelerin eksiksiz yapıldığını iddia edip davanın reddini talep etti. Mahkemenin kısmen kabulüne karar verdiği dava ile ilgili olarak Yargıtay, emsal niteliğinde karar verdi.

Finans 24-04-2023 09:35

Son dakika: SGK çalışanlarına mesai düzenlemesi: Aylık fazla mesai süresi 100 saate çıkarıldı

Son dakika haberine göre, SGK çalışanlarını ilgilendiren yeni bir düzenlemeye imza atıldı. SGK çalışanlarının aylık fazla mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı. Yeni düzenlemeye göre, SGK çalışanları nisan-haziran döneminde saat başına 54 lira fazla mesai ücreti alabilecek. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 30-03-2023 21:55

Pasaport başvuruları için ek mesai açıklaması! Nüfus Müdürlüğü duyurdu…

Pasaport başvurularında yaşanan artışın ardından önemli bir son dakika kararı alındı. Yıl sonu yaklaşırken pasaport başvurularında artış, nüfus müdürlüklerinde yoğunluğa neden oldu. Günlük 48 bine ulaşan talepler nedeniyle ek mesai başlatıldığı duyuruldu. İşte pasaport başvuruları ile ilgili gelen son haberin detayları…

Haber 10-12-2022 14:32

Uygulama yürürlüğe girdi: Haftada sadece 4 gün çalışacaklar, aynı maaşı alacaklar!

Belçika'da tam zamanlı bir işte haftada 5 gün yerine 4 gün mesai yapabilmeye olanak sağlayan yeni düzenleme yürürlüğe girdi. 20 Kasım'dan geçerli olmak üzere Belçikalı bir çalışan haftalık 38 saat olan çalışma süresini 5 gün yerine 4 günde tamamlayabilecek ve maaşı aynı kalacak.

Haber 21-11-2022 19:04

Yargıtay'dan emsal olacak karar: Artık fazla mesai ücreti ödenmeyecek

Yargıtay'dan çalışanları ilgilendiren dikkat çeken fazla mesai kararı geldi. Binlerce kapıcıyı yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay; kömür kaloriferli olmayan binada görev yapan görevlilere fazla mesai ücreti ödenmeyeceğine hükmetti.

Finans 18-11-2022 11:41

Belçika’da haftada 5 gün yerine 4 gün mesai başlıyor

Belçika’da tam zamanlı bir işte haftada 5 gün yerine 4 gün mesai yapabilmeye olanak sağlayan yeni düzenleme 20 Kasım’da başlıyor. Çalışanların maaşı aynı kalacak.

Haber 11-11-2022 15:52

Mesai saatleri değişiyor mu? Şirketler birer birer dört gün çalışma modeline geçti...

Dünya genelinde haftada beş gün olan mesai saatlerinde değişiklik yaşanıyor. Birçok şirket dört gün çalışma modeline geçerken, son yapılan araştırmanın sonuçları da dikkat çekti. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre dört gün çalışan 70 şirketin yüzde 49'unda verimlilik arttı.

Finans 20-09-2022 16:42

ATO Başkanı Baran'dan enerji ve su tasarrufu çağrısı: 'Mesailer ayarlansın, maçlar...' ​

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte başlayan, başta Avrupa olmak üzere dünyada enerji krizini yaşanıyor. Bu krizin ilerleyen günlerde daha da derinleşmesi bekleniyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yazılı bir açıklama yaparak enerji ve suda tasarruflu kullanım, gıdada ise israftan kaçınma çağrısında bulundu.

Finans 06-09-2022 15:56

Sakarya'da fındık mesaisindeki mevsimlik tarım işçilerinin bir günü

Kocaali ilçesinde sabahın erken saatlerinde ailece bahçelerin yolunu tutan mevsimlik tarım işçileri, sıcak havada gün boyu fındık topluyor - Mesai sırasında birbirleriyle sohbet edip vakit geçiren işçiler, gün batımıyla evlerine dönüp hep birlikte yemek yiyor, söyledikleri türküler eşliğinde günün yorgunluğunu atıyor

Yurthaber 04-09-2022 11:16

Çalışan milyonları kapsıyor! Yargıtay'dan dikkat çeken fazla mesai kararı

Yargıtay'dan çalışanları ilgilendiren dikkat çeken fazla mesai kararı geldi. Yargıtay, müdür ya da üst seviyede yönetici olan çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmeyeceğine hükmetti. İşte milyonlarca kişiyi kapsayan karara ilişkin detaylar…

Finans 31-08-2022 12:20

Yargıtay'dan emsal karar! Resmi tatilde 1 saat mesai yapana bile tam ücret ödenecek

Yargıtay, resmi tatillerde yapılan mesailerle ilgili emsal olacak nitelikte bir karara imza attı. Yargıtay’ın emsal kararıyla birlikte resmi tatillerde bir saat dahi olsa çalışan işçi, tam yevmiye alacak. Yüksek Mahkeme; "işçi ulusal bayram ve genel tatil günlerinde 1 saat dahi çalışsa tam yevmiyeye hak kazanır" dedi. İşte tüm çalışanları ilgilendiren kararın detayları...

Finans 27-08-2022 12:05

Kars'ın marka lezzeti kazlar kış sezonu için özenle büyütülüyor

Bu kış yaklaşık 350 bin kazın kesime alınması beklenen Kars'ta, kaz yetiştiriciliği yöre halkı için önemli bir gelir kapısını oluşturuyor - Yetiştirici Tükezziban Pastutmaz: - "Kaz bizim için çok önemli. Hem satıyoruz hem de kışın kavılca pilavı ile tüketiyoruz. Yumurtadan çıkmasından itibaren resmen bir bebek gibi bakıyoruz"

Yurthaber 22-08-2022 11:45