Mide Kanseri Haberleri Ve Son Dakika Mide Kanseri Haberleri

Mide Kanseri Haberleri Ve Son Dakika Mide Kanseri Haberleri

Görülme sıklığı diğer kanser türlerine göre giderek azaldığı söylenen mide kanseri kilo kaybı, iştahsızlık, bulantı, kusma, halsizlik, karın şişliği, karaciğer büyümesi, yemek borusunda yanma hissi, ileri düzeylerinde kanlı dışkılama ve kusma gibi belirtilerle kendini gösterir.

Hastalık nedenleri arasında özellikle sigara kullanımı ve düzensiz beslenme öne çıkar. Hastalık tanısı koyulurken en çok uygulanan yöntemler endoskopi, bilgisayarlı tomografi, MR görüntüleme ve ultrasonografidir. Endoskopik ultrasonografi sayesinde mide iç yüzeyi detaylı olarak incelenip hastalık devresi belirlenir. Temel tedavi yöntemi mideyi tümörlü hücrelerden kurtarmak amacıyla uygulanan total ve subtotal gastrektomi yöntemidir.

Bu yolla midenin tamamı veya bir kısmı alınır. Bu tür operasyonlar öncesinde belirli bir süre ilaç tedavisi de uygulanabilmektedir.

Mide Kanseri Haberleri

Mide kanseri nedir? Mide kanseri belirtileri nelerdir?

Mide kanseri, mide dokusunda başlayan ve zaman içinde çoğalan anormal hücrelerin neden olduğu bir kanser türüdür. Dünya genelinde mide kanseri, yaygınlığı açısından altıncı sıradadır ve erken teşhis zorluğu nedeniyle genellikle ileri aşamalarda teşhis edilir. Mide kanseri, hastanın yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları, genetik yatkınlık ve Helicobacter pylori gibi enfeksiyonlar gibi birçok faktörle ilişkilendirilmiştir.

Haber 31-10-2023 09:52

Sık tüketiyoruz ama hiç belirti vermeden zehir saçıyor! Kansere neden olan en büyük tehlike

Çağımızın yaygın hastalığı olan kanser ölümcül hastalıkların başında geliyor. Kanser birçok farklı türüyle insanın hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Dünyada en sık görülen 4. kanser türü mide kanseri olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımının da tetiklediği bu sinsi hastalığa yakalanmamak için bazı besinleri tüketirken bir kez daha düşünmeniz gerekiyor.

Haber 13-08-2023 09:00

Yol açtığı hastalıkları bilseniz ağzınıza sürmezsiniz! Bağışıklık sistemini bitiriyor, kanser riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar yediğimiz yiyeceklerin bilmediğimiz zararları hakkında uyarılarda bulunuyor. Masum sandığımız birçok yiyecek sağlığımız için büyük riskler oluşturabiliyor. İşte kanserden depresyona kadar birçok hastalığa neden olabilen o yiyecekler...

Haber 25-05-2023 16:42

Dünyanın en zararlı yiyeceklerinden! Severek yiyoruz ama kansere yol açıyor

Severek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için büyük tehlike oluşturabiliyor. Uzmanlar kanser ve kalp hastalıkları gibi hastalıklara neden olan yiyecekler hakkında araştırmalar yapıyor. Yapılan araştırmalarda özellikle son yıllarda sıklıkla tüketilen o yiyeceğin kanserle bağlantılı olabileceği bulundu. Yiyeceğin içerisinde bulunan masum sandığımız birçok gıda büyük risk oluşturuyor.

Haber 23-01-2023 14:41

Bu yiyeceği sık tüketiyorsanız dikkat: resmen zehir saçıyor! Kansere yol açabilir

Günümüzde yaygın olarak bilinen ölümcül hastalıkların başında gelen kanser birçok türüyle insan hayatına etki edebiliyor. Mide kanseri dünyada en sık görülen 4. kanser türü kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Çocukluktan başlayan bilinçsiz beslenme alışkanlığının yanı sıra sigara ve alkol tüketiminin de tetiklediği mide kanserine yakalanmamak adına bazı besinleri tüketirken dikkat etmek gerekiyor. İşte o yiyeceğe dikkat...

Haber 21-12-2022 20:37

Sakın geçiştirmeyin: Mide kanserinin kritik belirtisi! Hastaların yüzde 80’ininde var

Mide kanseri, kanser türleri arasında sıklıkla karşılaşılan türlerden biridir. Mide kanseri, mide astarındaki kötü huylu hücrelerin kontrolsüz şekilde büyüyüp çoğalmasıyla ortaya çıkar. Araştırmacılar, büyümeleri ilk aşamalarda durdurulmazsa, hücrelerin muhtemelen hastalığın yayılmasını hızlandıran tümörlere dönüşeceğine inanıyor. Uzmanlar, mide kanseri olan hastaların yüzde 80’inin hastalığın ilk evrelerinde epigastrik ağrı şikayetinde bulunduğunu öne sürdü.

Haber 17-11-2022 10:29

Dikkat! Geğirmenin altında yatan neden ölümcül olabilir

Geğirme tıpkı gaz çıkarma gibi toplum içerisinde yapılmaması gereken durumlar arasında bulunuyor. Genellikle hazımsızlık, asitli içecekler nedeniyle kaynaklandığı düşünülen geğirmenin altında yatan neden ölümcül hastalıklar olabilir. Uzmanlar geğirmenin riskleri hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 06-11-2022 10:04

Omega-3 deposu ama sağlık için riskli etkiler taşıyor! Kanser riski oluşturabilir

Sonbahar aylarının gelişiyle birlikte balık sezonu renklenmeye başlıyor. Pazarlarda, balıkçılarda satılan taze balıklar farklı farklı çeşitleriyle sofralarda yer buluyor. Balıkların oldukça sağlıklı olduğu biliniyor. Ancak yapılan bazı araştırmalara göre kabuklu deniz hayvanlarının kanser riskini artırma riski bulunuyor.

Haber 17-10-2022 11:52

Kanser olmak istemiyorsanız uzak durun! Sandığımızdan çok daha fazla tüketiyoruz

Kanser en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Oldukça ciddi sonuçlara neden olan kanserin etkilerini azaltmak için doğru beslenmek önem taşıyor. Bilerek veya bilmeden yediğimiz birçok yiyecek kansere davetiye çıkarıyor. Mide kanserinin oluşmasına yol açabilen etkenlerden olan tuzlu yiyecekleri düşündüğümüzden çok daha fazla tüketiyoruz.

Haber 10-10-2022 12:00

Severek yiyoruz ama kanser riski çok yüksek! Turşu yemek zararlı mı?

Uzmanlar beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini sık sık belirtiyorlar. Severek yediğimiz yiyecekler sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Bazı yiyeceklerin faydası olmasına rağmen çeşitli hastalıklara yol açtığı görülebiliyor. Herkesin severek tükettiği turşu ve salamura yiyecekler de kanser riskini artıran gıdalar arasında bulunuyor.

Haber 23-09-2022 07:43

Herkes bu durumdan şikayetçi! Mide kanseri belirtisi...

Ağır yemeklerden sonra midede yaşanan rahatsızlıklar hazımsızlığa yol açmaktadır. Toplumda sıklıkla yaşanan hazımsızlık sorunu göz ardı edilip maden suyu ile geçiştirilmeye çalışılsa da sürekli olarak yaşanıyorsa mutlaka doktora başvurmak gerekmektedir. Hazımsızlık probleminin altında yatan neden çok ciddi hastalıklar olabilir.

Haber 19-08-2022 14:35

Sıklıkla tüketiliyor! Sakın yemeyin mide kanseri yapıyor

Kanser en yaygın hastalıklar arasında üst sırada bulunuyor. Her geçen gün kanser vakalarında artış meydana geliyor. Kanserin tam olarak neden oluştuğu tam olarak bilinemese de kansere neden olan birçok etken bulunuyor. Bu etkenler arasında yer alan yanlış beslenme kansere yakalanma riskini oldukça arttırıyor. Kanser riskini azaltmak için tüketilen gıdalara dikkat etmek gerekiyor.

Haber 16-05-2022 11:46

Mide kanserine ne iyi gelir? Mide kanseri için yemek sonrası belirtileri görmezden gelmeyin!

Mide kanseri belirtileri şiddetli ağrı ve halsizlikle anlaşılan bir hastalıktır. Hazımsızlık ve kusma gibi belirtileri de bulunan mide kanserine ne iyi gelir? Konuyla ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir, mide kanserine iyi gelen yöntemleri anlatırken tedaviyle ilgili bilgiler de paylaştı. Ayrıca mide kanseri belirtilerini fark etmek için yemek sonrası yaşanan sorunlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber 13-05-2022 18:14

Dikkat! Ağız kokusu çok ciddi sorunlardan...

Ağız kokusu, sıklıkla yaşanan hem sorun yaşayan kişiyi hem de çevresini olumsuz etkileyen sağlık sorunları arasında yer alıyor. Ağız kokunuzu sakız çiğneyerek geçiştiriyorsanız çok dikkat etmeniz gerekiyor. Önemsiz olarak görülen ağız kokularının ardında çok ciddi hastalıklar olabiliyor. Ağız kokularının nedenleri ve tedavisi...

Haber 02-03-2022 11:33

Bu kan grubunda daha sık görülüyor! Gastrit veya ülserdir deyip ihmal etmeyin!

Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon, ülkemizde de 20 bin kişiye mide kanseri tanısı konuyor. Erken dönemde çoğunlukla herhangi bir şikayete neden olmadan sinsice ilerlediği için tehlikeli kanserler arasında yer alıyor. İlk dikkat çeken belirtileri de genellikle karın ağrısı, yemekten sonra gelişen hazımsızlık ve şişkinlik oluyor.

Haber 24-02-2022 11:29

Bunları yemek kansere neden oluyor…

Kanser, dünyada ve ülkemizde en yaygın görülen hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Kansere neden olan birçok etken olmasına rağmen temel nedeni tam olarak bilinemiyor. Yanlış beslenme kansere neden olanlar arasında. Etkilerini bilmeden yediğimiz bazı besinler vücudumuz için çok zararlı olabiliyor. İşte kansere sebep olan o besinler…

Haber 21-02-2022 15:06

Uzmanından mide kanserinin sinsi belirtilerine karşı uyarı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Vedat Göral: - "Mide kanserinin en önemli nedeni genetik faktördür. Bu nedenle ailede mide kanseri öyküsü olan bireylerin, mutlaka endoskopik olarak belli aralıklarla tetkik edilmesi gerekmektedir" - "Erken yaşta sigara kullanımına başlayanlarda ve ağır içicilerde, mide kanseri riski 2 kat artış gösterir"

Yurthaber 08-02-2022 12:22

Elinde serum, kolunda damar yoluyla hastaneden firar etti: Çektiğim acıları biliyor musun ağabey?

Denizli’de tedavisinin devam ettiği hastaneden elindeki serum ve kolundaki damar yoluyla kaçan hasta, çarşıda dolaşırken bekçilere yakalandı. Polis ve sağlıkçılara kaçışını haklı göstermeye çalışan firari hastanın, “Hastanede nefes alamadım, darlandım. Mecburen arka taraftan kaçtım” şeklindeki samimi itirafları gülümsetti.

Haber 23-04-2021 10:37

Mide kanseri nedenleri arasında gastrit de var! Mide kanserinden korunmak için bunlara dikkat

Dünyada ölümcül kanserler arasında 3. sırada olan mide kanseri, dünyada en çok görülen kanser türleri arasında ise 5. sırada bulunuyor. Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon, ülkemizde ise 12 bin kişiye mide kanseri teşhisi konulduğuna dikkat çeken uzmanlar, 700 bin kişinin de ölmesine neden olan bu hastalık için önlem almanın şart olduğunu söylüyor.

Haber 23-03-2021 11:23

Mide kanseri nedenleri, belirtileri ve önlemek için yapılması gerekenler

Mide kanseri geç gözlenen belirtiler nedeniyle teşhisinde gecikme yaşanabilen hastalıklar arasındadır. Bu nedenle mide kanserini önlemeye yönelik hareket etmek önem taşır. Bu noktada mide kanserine neden olan davranışlar hakkında bilinçlenmek gerekir. Kilolu ve sigara içenlerin mide kanserinde yüksek risk grubunda olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 18-03-2021 15:10

Mide kanserinde 'İmmünoterapi' yaşam süresini uzatıyor

Mide kanseri dünyada görülen kanserler sıralamasında 5. sırada yer alırken, ölüme neden olan kanserler arasında ise 2. sıraya yükseliyor. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişiye mide kanseri tanısı konulurken, yine mide kanserinden yaklaşık 780 bin kişi hayatını kaybediyor.

Haber 19-01-2021 09:55

Mide kanseri nedir? Dikkat: Mide kanseri sebepleri arasında sigara da var!

Mide kanseri, mideden kaynaklanan atipik hücrelerin kontrolsüzce bölünmesi, çoğalması, hem mideyi hem de yakın dokuları işgal etmesidir. Burada bir kontrolsüz bölünme söz konusudur. Normalde bütün hücreler bölünürler ve bir müddet sonra da yaşantıları belirli mekanizmalarla sona erdirirler.

Haber 13-01-2021 11:57

Bu belirtiler varsa dikkat! 'Mide kanseri' olabilirsiniz

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Kınaş, "Mide kanseri genellikle sinsi seyreder. Mide bölgesinde hissedilen rahatsızlık hissi dikkate alınmalı ve mutlaka bir uzman doktor tarafından takibi yapılmalıdır" dedi.

Haber 07-01-2021 14:52

Koronavirüs ve mide gribi arasındaki benzerlik dikkat çekiyor! Uzmanlar uyarıyor

Koronavirüs ile mide gribindeki benzerliğe dikkat çeken Doktor Buğra Buyrukçu, koronavirüs semptomları ve bulaş yollarının benzer olduğunu; bu yüzden de yanlış tanı konulabildiğini söyledi.

Haber 25-10-2020 12:14

Mangal uyarısı: Mide kanserine neden olabilir

İzmir Kent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, sık sık mangal yapanları mide kanserine karşı uyardı. Dr. Yetim, "Ara sıra ender olarak yenilirse bir şey olmaz ancak sık sık yemek özellikle mide kanseri açısından sakıncalıdır" dedi.

Haber 19-10-2020 09:54

Midenizin verdiği işaretleri önemseyin! Midenizdeki ağrının nedeni...

Midede şişkinlik, hazımsızlık veya çok az yemek yenmesine rağmen yaşanan erken doyma hissi gibi durumlar çoğu zaman önemsenmeyebiliyor. Faklı nedenlerden de kaynaklanabilen ancak mide kanserinin ilk belirtileri arasında yer alan bu şikayetler konusunda bilinçli olmak ve erken dönemde doktora başvurmak hayat kurtarıcı olabiliyor.

Haber 21-09-2020 10:53

Midenizin verdiği sinyallere dikkat! O işaretler varsa...

Mide şikayetlerinde işaretleri dikkate almanın önemini vurgulayan uzmanlar, midede şişkinlik, hazımsızlık veya çok az yemek yenmesine rağmen yaşanan erken doyma hissi gibi durumların önemsenmediğini ancak bu ipuçlarının mide kanserinin ilk belirtileri olduğunu söylüyor.

Haber 21-09-2020 10:46

Mide sorunları için hangi bölüm, hangi doktora gidilir?

Vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen her türlü sağlık probleminin yaşam kalitesini düşürdüğü bir gerçek.

Haber 24-06-2020 11:06

Kanser hastasına kalın bağırsağından mide yaptılar!

Karslı Ahmet Uygun, mide kanserinin karnındaki organlara yayılması üzerine kalın bağırsağından mide yapıldı. 8 saat süren çok fonksiyonlu ameliyat sayesinde sağlığına kavuşan 6 çocuk babası Uygun, mide kanseri olduğunu 3 ay önce öğrenmişti.

Haber 27-02-2020 15:48

Mide kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

Kansere bağlı ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan mide kanseri kilo kaybı, karın ağrısı, kusma, midede şişkinlik gibi belirtiler veriyor. Mide kanserinden korunmak için ise özellikle tuzlu ve tütsülenmiş yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor.

Trend 17-12-2019 17:20

Fahriye Evcen'i kahreden haber!

Geçtiğimiz yıl mide kanseri ameliyatı geçiren ve midesinin bir kısmı ameliyatla alınan Fahriye Evcen'in babası Ramazan Evcen'in hastalığı yeniden nüksetti.

Magazin 09-12-2019 16:01

Mide kanseri nedir? Mide kanseri belirtileri nasıl olur, tedavisi nasıl yapılır?

Birçok kişi midede ekşime ve şişkinlikten şikayet eder ancak çok fazla ciddiye almaz. Aslında mide kanseri buna benzer belirtilerle geliyorum der. Mide kanseri yüzde 80 civarında hiç belirti vermeden de ilerleyebilir, hazımsızlık, şişkinlik, bulantı, kusma, iştahsızlık ve karın ağrısı şikayetlerine de yol açabilir.

Trend 04-04-2019 11:47

Mide kanseri nedir? Mide kanserini tetikleyen nedenler nelerdir?

Mide kanserinin görülme sıklığı ülkeden ülkeye göre farklılık gösteriyor. Mide kanserinin sinsi bir şekilde ilerlediğini ve oldukça geç belirti verdiğini anlatan Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şeref Kömürcü, “Mide kanseri erkeklerde kadınlara oranla iki kat daha fazla görülüyor” açıklamasında bulundu.

Trend 17-03-2019 12:28

Kanser hastası genç kız nişanlanacağı gün hayatını kaybetti

Kanser hastası genç kız nişanlanacağı gün hayatını kaybetti

Haber 27-08-2018 15:54

Nişanlanacağı gün İnci'den kara haber geldi

Denizli’de mide kanseri nedeniyle tedavi gören genç kız, geçtiğimiz Cumartesi günü akşamı nişan töreni öncesi hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren genç kızın gelinliği ise tabutu ve mezarına serildi.

Haber 27-08-2018 14:48

Fahriye Evcen babasına bakıcı tuttu

Geçen günlerde babası ameliyat olan Fahriye Evcen, vefasını gösterdi.

Magazin 12-08-2018 14:03

Bu ameliyat Türkiye'de ilk, dünyada 3. oldu

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH), Türkiye'de ilk, dünyada ise üçüncü kez yapılan ameliyatla 5,5 aylık hamile mide kanseri bir hastanın midesinin yüzde 85'inin alındığı bildirildi. Açıklamada, ameliyatı gerçekleştiren BEAH Cerrahi Onkoloji Kliniği Cerrahi Op. Dr. Mehmet Hamdi Sakarya'nın değerlendirmesine yer verildi.

Haber 04-10-2017 14:58

Mide kanseri ’sinsi’ ilerler

Prof. Dr. Emin Ersoy, kanser tiplerinin görülme sıklığında 4'ncü sırada bulunan mide kanserlerinin sinsi bir şekilde ilerlediğine dikkat çekti.

Haber 31-12-2015 09:45

Oğlunu son yolculuğuna uğurladı

Sanatçı Gökhan Güney'in, mide kanseri nedeniyle yaşamını yitiren 40 yaşındaki oğlu Selim Güney'in cenazesi, Reyhanlı ilçesinde toprağa verildi.

Magazin 10-07-2014 15:02

Tüm kanser hücrelerini öldürmeyi başardı

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman, 8 yıldır yürüttüğü çalışmada bir bitkiden kanser hücresini öldüren madde gelişti

Haber 09-10-2013 17:38

Mide kanseri sigarayı seviyor

Mide kanserinin sigara kullanımı ile ilişkisinin %95’in üzerinde olduğunu belirten uzmanlar, kullanım süresinin artışı ve sigara miktarı ile mide kanseri arasında doğrudan ilişki olduğunu söylüyor.

Haber 16-08-2013 09:47

Berfo Ana, oğlunun mezarını görmeden gitti

"Berfo Ana" olarak bilinen Berfo Kırbayır'ın oğlu Cemil Kırbayır, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında gözaltına alınmış ancak bir daha haber alınamamıştı.

Haber 21-02-2013 08:52

Sigara mide kanserine yol açıyor

Türkiye’de yapılan araştırmalara göre her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanıyor.

Haber 08-10-2012 11:23

Mide ülseri kanserin başlangıcı mıdır?

Pof.Dr. Halis Süleyman mide ülseri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 19-04-2012 15:34

Mide kanseri olduğunu öğrenince intihar etti

Kırşehir’de mide kanseri olduğunu öğrenen E.E evinde kendini asarak intihar etti.

Haber 28-03-2012 09:41

Ülser ilacı, mide kanseri riskini artırıyor

Prof.Dr.Halis Süleyman'dan önemli uyarı geldi. Mide kanseriyle ilgili yaptığı bilimsel çalışma ABD'nin 'Internatıonal Journal Of Canser' adlı Tıp dergisinde yayınlanan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halis Süleyman, mide ülserini ortadan kaldırmak için verilen ilaçların, kanser oluşma riskini artırdığını öne sürdü.

Haber 03-02-2012 13:02

Serumla besleniyor

Midesi alınan Adnan Şenses'in tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor

Magazin 31-10-2011 10:16

Adnan Şenses mide kanseri

Adnan Şenses'e bir hafta önce mide kanseri teşhisi kondu.

Magazin 27-10-2011 08:37

Mide kanserinin yinelemesi nasıl önlenir?

Mide kanseri hastalarında, birçok ülserin nedeni olduğu kanıtlanan ve mide kanseriyle bağlantısı olduğu bilinen helikobakter pilorinin yok edilmesinin, kanserin yinelemesini önleyebileceği açıklandı.

Haber 01-08-2008 10:26