Mirac Kandili Orucuna Nasil Niyet Edilir Haberleri

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023 ne zaman tutulur? Diyanet'e göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Fazileti ve sevabı!

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Merak edilen sorunun yanıtını öğrenmek istenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu kandilde birçok kişi ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün başlar? Mevlid Kandili orucu için nasıl niyet edilir?

Haber 2023-09-26 10:11:57

2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur, saat kaçta? Mevlid Kandili orucu fazileti ve sevabı

Mevlid Kandili orucu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olarak kabul edilen yılın son kandilinde ibadetlerini eksiksiz yapmak isteyenler konuya ilişkin araştırma yapıyor. Diyanet tarafından yayımlanan bilgiler inceleniyor. Peki 2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur? Mevlid Kandili orucu saat kaçta tutulur, nasıl niyet edilir, farz mı?

Haber 2023-09-26 10:11:20

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023: Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir? Diyanet açıkladı

Mevlid kandili orucuna dair araştırmalar hız kazandı. Veladet Kandili olarak da geçen Mevlid Kandili Hz. Muhammed’in doğum günü vesilesiyle idrak edilmektedir. Mevlid Kandili bol bol dua ve ibadetler eşliğinde sürdürülür. Aynı zamanda birçok Müslüman vatandaş bu özel günde oruç tutar. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir?

Haber 2023-09-22 17:30:53

BERAT KANDİLİ ORUCU kaç gün tutulur, ne zaman? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı!

Berat Kandili orucu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. İbadetlerini eksiksiz olarak yerine getirmek isteyenler arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Berat Kandili orucu kaç gün tutulur, ne zaman? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı!

Haber 2023-03-06 10:34:59

Şaban ayı orucu kaç gün tutulur, hangi günler tutulmalıdır? Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Şaban ayı orucu ile ilgili araştırmalar 21 Şubat 2023 Salı günü hız kazandı. Mübarek üç ayların içerisindeki ikinci ay ve aynı zamanda Ramazan'ın habercisi olan Şaban ayında oruç tutmak oldukça faziletlidir. Şâban ayının büyük kısmını oruçlu geçiren Hz. Peygamber “İnsanların değerini bilemedikleri bu ayda ameller Allah’a arzedilir; ben amellerimin oruçlu iken Allah’a arzedilmesini arzu ediyor ve bu ayda oruç tutuyorum” buyurmuştur. Peki, Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir?

Haber 21-02-23 23:58

Miraç Kandili 100 rekat namaz nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? Diyanet Miraç Kandili 100 rekatlık namaz kılınışı

100 rekatlık namaz kılınışı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Miraç Kandili sebebiyle birçok kişi internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. "Miraç Kandili 100 rekat namaz nasıl kılınır, nasıl niyet edilir?" soru ve konu başlıkları internette araştırılıyor. Peki, Miraç Kandili 100 rekat namaz nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? İşte Miraç Kandili'nde 100 rekatlık namaz kılınışı...

Haber 17-02-23 23:05

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Miraç Kandili bugün idrak edilecek. Bilindiği üzere Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi denilmektedir. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hicretinden 18 ay evvel vukû bulmuştur. Miraç Kandili'ni çeşitli ibadetlerle geçirmek tavsiye edilir. Peki, Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Ayrıntılar haberimizde...

Haber 17-02-23 22:57

Miraç Kandili namazına nasıl niyet edilir, tek başına kılınabilir mi? MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI kılınışı nasıldır, kaç rekattır?

Miraç Kandili namazı kılınış şekli merak ediliyor. Miraç Kandili'ni ibadetle geçirmenin sevabının çok büyük olduğu biliniyor. Çünkü bu gece Peygamber Efendimize ve ümmetine "namaz" hediye edilmiştir. Bu denli anlamlı ve özel geceyi namaz kılarak geçirmek isteyenler MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI kılınışı nasıldır, kaç rekattır? Miraç Kandili namazına nasıl niyet edilir, tek başına kılınabilir mi? gibi sorulara yanıt arıyorlar. İşte Miraç Kandili namazına dair tüm merak edilenler...

Haber 17-02-23 22:54

Regaip kandili namazı nasıl kılınır? Regaip kandili nasıl niyet edilir? İşte Regaip Kandili namazı kılınışı ve duası...

Regaip Kandili namazının kılınışı ve okunacak dualar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı. Bilindiği üzere kandil günlerinde kılınan tesbih namazı 4 rekattır. Kandili namazı 12 rekat şeklinde tesbih ya da hacet namazı olarak kılınabilmektedir. Birçok kişi bu önemli günde arama motorlarında konuya ilişkin sorgulama yapıyor. Peki, Regaip Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekat? İşte Regaip Kandili namazının kılınışı...

Haber 26-01-23 09:17

Regaip Kandili'nde oruca nasıl niyet edilir? Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur?

Regaip Kandili orucu ve nasıl niyet edileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Regaip Kandili İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ana rahmine düşmesini, yani annesi Amine validemizin Hz. Muhammed'e gebe kalmasını ifade etmektedir. Peki, Regaip Kandili'nde oruca nasıl niyet edilir? Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? İşte detaylar...

Haber 26-01-23 06:29

Kaza orucuna ne zaman niyet edilir? Kaza orucu nedir, ne demek? Diyanet'ten açıklama!

Kaza orucu, oruç tutmakla sorumlu Müslümanların mezeretten dolayı görevini yerine getirememesi sonucu tutulur. Oruç tutulmadığı günler belirlenir ve buna göre bu oruçlar, bayram günleri dışında tutulur. Diyanet'in kaza orucu açıklamasında detaylar yer aldı. Peki kaza orucuna ne zaman niyet edilir? Kaza orucu nedir, ne demek?

Haber 24-01-23 13:04

Hacet namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Hacet (dilek) namazına nasıl niyet edilir? İşte kılınışı

Hacet namazının nasıl kılındığı araştırılıyor. Mevlid Kandili 2022 yılında 7 Ekim tarihine denk geldi. Müslümanlar kandili bu gece idrak edecekler. Cumayı cumartesiye bağlayan gece kandil ibadetleri yerine getirilecek, dualar okunacak. Dilek namazını kılmak isteyenler araştırmalarını hızlandırdılar. Peki, hacet namazı kaç rekat ve nasıl kılınır?

Haber 07-10-22 13:45

MEVLİD KANDİLİ ORUCU ne zaman? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Mevlid Kandili orucunun ne zaman, hangi gün tutulacağı İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili sebebiyle merak konusu oldu. Mevlid Kandili orucu tutmak isteyen vatandaşlar sahur ve iftar saatleri aralığında orucu bozan durumlardan uzak durmak durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı kandil orucu ile ilgili bilgileri yayımladı. Peki, Mevlid Kandili orucu ne zaman, nasıl niyet edilir?

Haber 07-10-22 07:12

Ramazanda oruca nasıl niyet edilir? Ramazan orucuna ne zaman niyet edilir?

Ramazanda oruca nasıl niyet edilir? sorusunun yanıtı 11 ayın sultanı Ramazan'da ibadetlerini eksiksiz yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu nedenler Ramazanda oruca nasıl, ne zaman niyet edilir? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Haber 31-03-22 09:27

Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat gecesi namazı nasıl niyet edilir? Berat Kandili namazı nasıl ve ne zaman kılınır?

2022 yılında Berat Kandili 17 Mart Perşembe yani bugün tüm Müslümanlar tarafından idrak edilecek. Kandil günleri bol bol ibadet edilerek geçirilir. Berat Kandili'nde de yapılması gereken bazı ibadetler vardır. Onlardan biri de Berat Kandili namazıdır. Vatandaşlar Berat Kandili namazı nasıl kılır, Berat Kandili ne zaman kılınır şeklinde soru sormaya başladı. İşte haberin detayları!

Haber 17-03-22 11:40

Ramazan ayında oruca nasıl ve ne zaman niyet edilir?

Ramazan ayı başlıyor. 2020 yılının Ramazan ayı için bu akşam oruç tutacaklar bu akşam veya sahura kalkarak niyet edecekler. Peki Ramazan orucuna nasıl ve ne zaman niyet edilir? İşte oruca niyet etmekle ilgili detaylar...

Haber 23-04-20 11:28

Berat Kandili orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? İşte 2020 Berat Kandili imsakiyesi!

Berat Kandili için vakit geldi. 7 Nisan 2020’de Berat Kandili idrak edilecek. Kandil ibadetlerinden biri de oruç tutmaktır. Peki Berat Kandili orucu ne zaman tutulur. Kandil gecesinin gündüzünde mi yoksa ertesi gün mü? İşte Berrat Kandili orucu ne zaman tutulur sorusunun cevabı ve Berat Kandili’nde oruç tutacaklar için il il imsakiye, sahur ve iftar vakitleri...

Haber 06-04-20 16:31

Berat Kandili orucu hangi gün ve kaç gün tutulur? Kandil orucuna nasıl ve ne zaman niyet edilir?

Berat Kandili, mübarek üç ayların içinde idrak edilen üçüncü kandil gecesidir. Bu özel ve önemli dini gün de çeşitli ibadetler ile değerlendirilir ki bunlardan biri de kandil orucudur. Peki Berat kandili orucu hangi gün ve kaç gün tutulur, kandil orucuna nasıl niyet edilir? İşte Berat Kandili orucu hakkında detaylar..

Trend 18-04-19 17:56

Berat Kandili orucu hangi gün tutulur? Kandil orucu kaç gün tutulur, nasıl ve ne zaman niyet edilir?

Berat Kandili, mübarek üç ayların içinde ifa edeceğimiz 3. kandil gecesidir. İslam alemi için önemli olan Berat Kandili'ni dua ve ibadetlerle geçirmek isteyenler, Berat kandili orucu hangi gün ve kaç gün tutulur ile kandil orucuna nasıl niyet edilir merak ediyorlar. Peki Berat Kandili orucu ne zaman tutulur, geceden önceki gün mü sonraki gün mü? Kandil orucu niyeti nasıl yapılır, ne zaman niyet etmek gerekir? İşte Berat Kandili orucu hakkında detaylar...

Haber 29-04-18 22:30

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur? Kandil orucu hangi gün tutulur, nasıl ve ne zaman niyet edilir?

Miraç Kandili, mübarek üç ayların içinde ifa edeceğimiz 2.kandil gecesidir. İslam alemi için önemli olan Miraç Kandili'ni dua ve ibadetlerle geçirmek isteyenler, Miraç kandili orucu hangi gün ve kaç gün tutulur ile kandil orucuna nasıl niyet edilir merak ediyorlar. Peki Miraç Kandili orucu ne zaman tutulur, geceden önceki gün mü sonraki gün mü? Kandil orucu niyeti nasıl yapılır, ne zaman niyet etmek gerekir? İşte Miraç Kandili orucu hakkında detaylar...

Haber 12-04-18 15:35

Regaip Kandili orucu kaç gün tutulur? Kandil orucu hangi gün tutulur, nasıl ve ne zaman niyet edilir?

Regaip Kandili, mübarek üç ayların içinde ifa edeceğimiz ilk mübarek gecedir. İslam alemi için önemli olan Regaip Kandili'ni dua ve ibadetlerle geçirmek isteyenler, kandil orucu hangi gün ve kaç gün tutulur ile kandil orucuna nasıl niyet edilir merak ediyorlar. Peki Regaip Kandili orucu ne zaman tutulur, geceden önceki gün mü sonraki gün mü? Kandil orucu niyeti nasıl getirilir, ne zaman niyet etmek gerekir? İşte Regaip Kandili orucu hakkında detaylar...

Haber 20-03-18 14:22

3 aylar orucu nasıl tutulur? - Üç aylar ibadetleri

Müslümanlar için farklı bir manevi atmosfere girilen 3 aylara sayılı günler kaldı. 3 aylar 29 Mart Çarşamba günü başlayacak. Peki 3 aylar da oruç tutulur mu? Üç aylar orucuna nasıl niyet edilir?

Haber 27-03-17 23:18