Monako Haberleri Ve Son Dakika Monako Haberleri

Monako Haberleri Ve Son Dakika Monako Haberleri

Avrupa’nın kuzeyinde bulunan Monako, resmi ismiyle Monako Prensliği 18 kilometrekarelik yüz ölçümü ile Vatikan’dan sonra dünyadaki en küçük ikinci bağımsız devlettir.

1297 tarihinde kurulan Monako Avrupa'da Akdeniz kıyısında yer alır. Kara sınırları Fransa tarafından çevrelenmiş ülke İtalya’ya yaklaşık 15 km uzaklıktadır.

Fransızca resmi dili olmakla beraber başta İspanyolca, İtalyanca ve Almanca olmak üzere ülkede diğer Avrupa dilleri de konuşulmaktadır. Ulusal dil ise ülkedeki küçük bir topluluk tarafından tercih edilmektedir.

Ülkenin, kırmızı ve beyaz iki yatay şeritten oluşan bayrağında beyaz renk barış ve hoşgörü politikasını, kırmızı renk ise bağımsızlık mücadelesinde hayatlarını vermiş askerleri sembolize etmektedir.

Toplam 10 şehir ve 4 yerleşim yerinden oluşan ülke kraliyet ailesi, limanları ve Monte Carlo’da bulunan sadece turistlerin girebildiği görkemli kumarhaneleri ile ünlüdür.

Monako Haberleri

Dünyaca ünlü sosyal medya fenomeni Barbara Gambetesa, kendisini taciz eden adamı ifşa etti! O anlar sosyal medyada viral oldu

Sosyal medyadan yaptığı birbirinden cesur paylaşımları sayesinde Instagram'da 600 bin ve TikTok'ta 3.7 milyonu aşkın takipçiye ulaşan Barbara Gambetesa, Monako'da yoldan geçen bir adam tarafından taciz edildiği anları paylaştı. Fenomen ismin tacizcisini ifşa ettiği anlar kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşmeyi başardı.

Trend 28-11-2023 07:37

Kim Milyoner Olmak İster'de 100 bin TL'lik soru olay oldu! Joker hakkı kalmayınca...

ATV'nin sevilen yarışması Kim Milyoner Olmak İster bu akşam yeni bölümüyle ekrana geldi. Kenan İmirzalıoğlu'nun yarışmada sorulan nüfus yoğunluğu sorusu izleyenleri ekrana kilitledi. Yarışmacı elinde joker hakkı kalmayınca zor anlar yaşadı.

Magazin 23-01-2022 23:47

'Hüzünlü ve mutsuz Prenses' Charlene saraya döndü! Ayrılık iddialarına bu pozla son verdi

Mart ayından bu yana ülkesi Güney Afrika'da bulunan Monaco Prensi Albert'in eşi, Prenses Charlene evine döndü. 'Hüzünlü ve mutsuz prenses' olarak da bilinen Charlene'nin 2021'in başından bu yana ülkesinde bulunması ayrılık dedikodularının yayılmasına neden olmuştu. Charlene, bu iddialara saraya döner dönmez bir son verdi. Eşi ve çocuklarıyla birlikte poz verdikleri kareyi Instagram hesabından paylaştı.

Haber 09-11-2021 15:57

Formula 1'de sıradaki durak Monaco

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Monaco'nun ev sahipliği yapacağı sezonun 5. etabıyla sürecek.

Spor 21-05-2021 11:43

Monako

Monako Hakkındaki Haberler Mynet'te. Monako Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yardımcı ve Altıntop, yabancı basın mensuplarıyla buluştu

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ile TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Monako'da dünyanın önemli medya kuruluşlarının muhabirleriyle bir araya geldi

Spor 29-08-2019 18:10

Dört aylık mucize

Babasının milyarlık servetinin tek varisi olan genç kadının bu görüntüsü sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı.

Magazin 28-09-2018 11:53

“İngiltere’nin en zengini Monako’ya taşınıyor”

Petrokimya şirketi Ienos’un kurucusu Jim Ratcliffe'ın vergi avantajları nedeniyle İngiltere’den Monako’ya taşınmaya hazırlandığı duyuruldu

Finans 09-08-2018 17:28

Monako

Zenginlik ve Cazibe Monako Prensliği, Vatikan'dan sonra en küçük kraliyet ülkesidir.

Trend 06-01-2016 17:37

Dünyanın En Küçük 10 Ülkesi

Dünyada o kadar küçük ülkeler var ki bazısı haritada bile görülmeyecek kadar küçük. İşte dünyanın en küçük ülkeleri. Peki dünyanın en büyük ülkesi neresiydi? Rusya!

Trend 01-12-2014 11:52

Dünyanın En Küçük 10 Ülkesi

Dünyada o kadar küçük ülkeler var ki bazısı haritada bile görülmeyecek kadar küçük. İşte dünyanın en küçük ülkeleri. Peki dünyanın en büyük ülkesi neresiydi? Rusya!

Trend 01-12-2014 11:52