Msb Haberleri

MSB'den 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi mesajı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yurthaber 18-03-2024 10:02

Bakanlardan Irak'a kritik ziyaret: MSB'den terörle mücadelede kararlılık mesajı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta basın toplantısı düzenledi. Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Aktürk ayrıca Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.

Haber 14-03-2024 12:25

MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde 5 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 11-03-2024 11:44

Irak ve Suriye'de operasyon! MSB duyurdu: 11 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesi ve Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 10-03-2024 11:31

Diğer Haber Etiketleri

Msb

Msb Hakkındaki Haberler Mynet'te. Msb Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

SON DAKİKA | MSÜ sınavı iddiaları gündem olmuştu! MSB'den yanıt geldi

MSB, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Milli Savunma Üniversitesinin (MSÜ) sınavına, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların da girebildiği iddialarına, "Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alabilmek için mevzuatımıza göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Herhangi bir somut bilgi belge olmadan bunları tartışmak yersizdir" yanıtını verdi.

Haber 07-03-2024 12:25

MSB duyurdu: 2 terörist etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 01-03-2024 11:55

MSB acı haberi duyurdu! 1 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Pençe-Kaplan operasyonu bölgesinde, Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş'in araç kazası sonucu şehit olduğunu duyurdu.

Haber 12-02-2024 00:00
msb

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Tuzla Piyade Okulu'ndaki 'Atatürk fotoğrafı' kavgası ile ilgili karar verildi

Son dakika haberi: MSB, Tuzla Piyade Okulu'ndaki "Atatürk fotoğrafı" kavgası ile ilgili kararı açıkladı. MSB açıklamasında, "Piyade Okul Komutanlığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde meydana gelen olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen personel hakkında Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı verilmiştir" denildi.

Haber 09-02-2024 17:40

MSB'den F-16 açıklaması! 'Kongredeki sessizlik süreci...'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ABD'den F-16 tedariki ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. MSB kaynakları, ABD Kongresi'ne sunulan ve Türkiye'ye F-16 satışını engellemeyi amaçlayan öneri ile ilgili de kongredeki sessizlik sürecinin devam ettiğini ve bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmediğini aktardı. İşte detaylar...

Haber 08-02-2024 12:50

Yasa dışı yollarla Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 5 FETÖ üyesi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu 5 kişinin yakalandığını bildirdi.

Yurthaber 31-01-2024 15:04

Yasa dışı yollarla sınırları geçmeye çalışan 3 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'den Yunanistan'a ve Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 3 kişinin yakalandığını bildirdi.

Yurthaber 30-01-2024 15:08

MSB duyurdu: 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), lrak’ın kuzeyindeki Gara'da tespit edilen 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber 26-01-2024 18:43

Kayseri'de yürekleri ağza getiren anlar: Arabaların üstünden teğet geçti!

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kayseri'de bir uçağın eğitim uçuşu sırasında teknik bir arıza sebebiyle acil iniş yaptığını duyurdu.

Haber 25-01-2024 10:48

MSB: 3 PKK'lı terörist, Habur'da Hudut Karakolumuza teslim oldu

Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB), Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK'lı teröristin, Habur'da Hudut Karakolu'na teslim olduğu duyuruldu.

Haber 23-01-2024 21:06
msb

SON DAKİKA | Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 14 PKK'lı terörist öldürüldü

Son dakika haberi: TSK, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 14 PKK/YPG’li teröristi ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hâle getirdi.

Haber 22-01-2024 09:59

SON DAKİKA | Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya ağır darbe! 7 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Bafdik bölgelerinde tespit edilen 7 PKK/YPG'li terörist, etkisiz hale getirildi.

Haber 21-01-2024 13:26

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Gara bölgesinde tespit edilen 9 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit ettiği 9 PKK'lı teröristi düzenlediği hava harekatı ile etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Haber 20-01-2024 16:42

SON DAKİKA | Yeni bir kara harekatı olacak mı? MSB kaynakları duyurdu... Kimsenin şüphesinin olmaması gerekir

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada 114 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Peki, yeni bir kara harekatı olacak mı? MSB kaynakları bu soruyu cevapladı.

Haber 18-01-2024 13:18

SON DAKİKA | DOLMABAHÇE'DE KRİTİK ZİRVE! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki güvenlik toplantısı sona erdi, açıklama geldi: Bir 'teröristan' kurulmasına izin verilemeyecek

Son dakika haberi: İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen güvenlik toplantısı sona erdi. Zirve sonrası yapılan açıklamada "Türkiye, hangi bahaneyle ve sebeple olursa olsun güney sınırları boyunca bir “teröristan” kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir" denildi. Öte tandan MSB yaptığı son açıklamada "Son 24 saatte Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 57'ye yükseldi" dedi.

Haber 13-01-2024 14:23

SON DAKİKA | Terör hedefleri vuruluyor! MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23'e çıktı

Son dakika haberi: Türkiye şehitlerine ağlıyor! Terör örgütünün alçak saldırısı sonrasında Kuzey Irak'tan peş peşe acı haberler gelmişti. Milli Savunma Bakanlığı, saldırının ardından Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerinin hava harekatlarının yanı sıra kara ateş destek vasıtalarıyla da etkili şekilde vurulduğunu açıkladı. MSB, Irak’ın kuzeyinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısının ilk belirlemelere göre 23'e çıktığını duyurdu.

Haber 13-01-2024 10:35

Savaş uçaklarımız peş peşe havalandı! Operasyondan ilk görüntüler geldi: Terörün 'kaynağına' darbe

Hain terör saldırısının ardından savaş uçaklarımız terörün soluğunu kesmek için havalandı. Milli Savunma Bakanlığı, 'Terörü kaynağında yok etmekte kararlıyız' notuyla Metina, Harkurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan 29 terör hedefinin imha edildiğini duyurdu. Terör hedeflerinin imha edildiği operasyondan ilk görüntüler geldi.

Haber 13-01-2024 02:04

SON DAKİKA | Irak'ın kuzeyinden kahreden haber! Üs bölgesine saldırı: 9 asker şehit, 4 asker yaralı

Son dakika: Irak'ın kuzeyinde Pençe bölgesindeki bir üs bölgesine terör örgütü PKK mensubu teröristlerce saldırı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı ilk açıklamada 5 askerimizin şehit olduğunu, 8 askerimizin yaralandığını açıklamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine hızla başlanmıştır" dedi. MSB yaptığı son açıklamada yaralı askerlerden 4'ünün şehit olduğunu ifade etti. Şehit sayısı 9'a çıkarken yaralı sayısı 4 oldu.

Haber 12-01-2024 21:52

MSB açıkladı: Bedelli askerlik ücreti belli oldu

TÜİK'n aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla memur maaşlarına yüzde 49,25 zam geldi. Zamla birlikte bedelli askerlik ücretleri de değişti. Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik ücretini açıkladı. Buna göre bedelli askerlik tutarı 182 bin 9 lira 4 kuruş oldu.

Finans 11-01-2024 13:12

Askerlerin TikTok paylaşımları gündem olmuştu! Güvenlik zaafiyeti tartışmaları hakkında MSB'den yeni adım: Kesinlikle yasaklanmıştır

Son dönemde operasyon bölgelerinde görev yapan personellerin sosyal medya paylaşımlarının güvenlik zaafiyeti oluşturduğu tartışılıyordu. Konuyla ilgili bugün Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) önemli bir adım geldi. MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, operasyon ve harekat bölgelerinde görevli personelin akıllı ve kameralı telefon kullanımının yasaklandığı duyuruldu.

Haber 11-01-2024 13:07
msb

MSB ve MEB arasındaki protokol ile 9'uncu sınıf öğrencilerine burs imkanı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokol kapsamında, başarı kriterleri ve kontenjana göre 9'uncu sınıf öğrencilerine burs imkanı tanınacağını bildirildi.

Yurthaber 11-01-2024 07:41

MSB duyurdu! 5 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgesinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Teröristlerin saldırı hazırlığında olduğu belirtildi.

Haber 08-01-2024 11:38

SON DAKİKA | MSB duyurdu! 4 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için taciz ateşi açan 4 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Haber 02-01-2024 10:15

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 10 terörist etkisiz hale getirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 10 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı gelişmeye ilişkin açıklama yaptı.

Haber 29-12-2023 11:57

TikTok’taki asker yayınları olay olmuştu! MSB’den açıklama geldi! Şehit sayısı ile ilgili iddialar da yalanlandı

Sosyal medyada tartışmalara neden olan askerlerin yaptığı TikTok paylaşımları hakkında MSB’den açıklama geldi. Görev yerinde cep telefonu kullanımının güvenlik sorunu yarattığını belirten MSB kaynakları, konuyla ilgili gerekli çalışmanın yürütüldüğü ve yakın zamanda tedbirlerin alınacağını bildirdi. Öte yandan MSB, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde açıklananların dışında şehit asker olmadığına ilişkin de bir açıklama daha yaptı.

Haber 28-12-2023 14:13

Şehit sayısı iddialarına Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi net yanıt verdi: Erken açıklamanın kime ne faydası var?

Türkiye geçtiğimiz hafta sonu şehit verdiği 12 Mehmetçiğin yasını tutmaya devam ederken şehit sayılarıyla ilgili iddialar gündemdeki yerini koruyor. CHP lideri Özgür Özel de daha fazla şehidimiz olup olmadığını da içeren bir dizi soruyu gündeme getirmişti. Milli Savunma Bakanlığından bir yetkili, söz konusu iddiaya yanıt vererek konuya netlik kazandırdı ve "Erken açıklandı, geç açıklandı demek kansızlıktır" dedi.

Haber 26-12-2023 10:00

SON DAKİKA | MSB duyurdu! 5 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığında olan 5 PKK/YPG’li teröristin komandolar tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 23-12-2023 12:29

SON DAKİKA | MSB'den Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk tartışması ve 'TSK içerisinde tarikat yapılanmaları' iddialarına yanıt

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK içerisinde tarikat yapılanmaları olduğu iddiaları ve Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda meydana gelen olaylarla ilgili açıklamada bulundu. İşte MSB'nin o açıklamaları...

Haber 21-12-2023 12:12

MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine bir hava harekatı daha! 14 hedef imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesine düzenlediği hava harekatlarına bir yenisini daha ekledi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil'e yönelik hava harekatlarında, sorumlu düzeyde teröristlerin barındığı belirlenen 14 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Haber 20-12-2023 21:03
msb

SON DAKİKA | MSB'den Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşananlarla ilgili açıklama

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşanan olaya ilişkin açıklama yaptı. MSB'nin açıklamasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Disiplin Kanunu’nun 29. Maddesindeki hüküm uyarınca, olaya sebebiyet veren personel hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır" denildi.

Haber 20-12-2023 11:59

MSB duyurdu! 3 PKK'lı terörist teslim oldu

MSB, 'Teröristler için tek çıkış yolu, Türk adaletine teslim olmaktır' diyerek Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK'lı teröristin teslim olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.

Haber 14-12-2023 19:03

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi

Son dakika haberi: MSB'den yapılan açıklamaya göre; Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen 5 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Haber 14-12-2023 15:37

MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine bir hava harekatı daha! 13 hedef imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesine düzenlediği hava harekatlarına bir yenisini daha ekledi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil'e yönelik hava harekatlarında, sorumlu düzeyde teröristlerin barındığı belirlenen 13 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Haber 11-12-2023 18:57

SON DAKİKA | MSB öldürülen terörist sayısının 2 bin 32'ye ulaştığını duyurdu, yapılan açıklamadaki uyarı ve detay dikkat çekti: Kontrolsüz bir şekilde paylaşılmamalı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı son bir haftadaki operasyonlarla birlikte yıl için etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 32'ye ulaştığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 'güvenlik zaafiyetine sebep olabilecek' noktalarla ilgili detay dikkat ve yapılan uyarı ise dikkat çekti.

Haber 07-12-2023 12:40
msb

SON DAKİKA | MSB duyurdu! 8 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 8 PKK'lı teröristin, düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

Haber 06-12-2023 14:40

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 5 PKK'lı terörist, Hava Kuvvetleri tarafından etkisiz hâle getirildi.

Haber 04-12-2023 12:24

SON DAKİKA | MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi!

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB) saldırı hazırlığında olan 6 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 02-12-2023 10:57
msb

Irak'ın kuzeyine bir hava harekatı daha! 16 hedef imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesine düzenlediği hava harekatlarına bir yenisini daha ekledi. Akşam saatlerinde yapılan açıklamada Gara, Metine, Hakurk ve Kandil'deki 16 hedefin imha edildiği duyuruldu. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik ani hava harekâtlarımız devam ediyor!" denildi.

Haber 01-12-2023 21:05

Nusret-2023 Davet Tatbikatı Çanakkale ve Saros Körfezi'nde başladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'nin ev sahipliğinde 28 Kasım-6 Aralık arasında Çanakkale ve Saros Körfezi'nde "Nusret-2023 Davet Tatbikatı"nın başladığını bildirdi.

Yurthaber 28-11-2023 13:36

SON DAKİKA | MSB duyurdu: 3 asker şehit oldu

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada 3 askerin şehit olduğu açıklandı. Şehit askerlerden Astsubay Üstçavuş Nejdet Çalış'ın geçici görevle Kuzey Irak’a gittiği, 3 ay önce evlendiği ve eşinin 1 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Haber 27-11-2023 06:30

MSB duyurdu! Saldırı hazırlığındaydılar, etkisiz hale getirildiler

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığındaki teröristlerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber 25-11-2023 10:51

Son Dakika | MSB duyurdu! Irak'ın kuzeyine hava harekatı

Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafında yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki teröristlere yönelik hava harekatı yapıldığı açıklandı. Operasyonda 17 hedefin imha edildiği öğrenildi.

Haber 24-11-2023 21:24

SON DAKİKA | MSB kaynaklarından ‘Eurofighter’ ve KAAN açıklaması! Tepki çeken 'İncirlik' iddiası ise yalanlandı

Son dakika haberi: MSB kaynakları, Eurofighter tedarikine ilişkin son durum ve sosyal medyada yer alan "İkinci el Eurofighter alınacağı" iddiasına ilişkin açıklamada bulundu. MSB kaynakları ayrıca, milli muharip uçak KAAN ile ilgili de bilgilendirmede bulundu. İncirliğe inen ABD uçaklarının Güney Kıbrıs üzerinden İsrail’e silah taşıdığı iddiasına da yanıt veren MSB kaynakları, iddiaları yalanladı.

Haber 23-11-2023 12:09

SON DAKİKA | MSB duyurdu! 10 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde Piyade Üsteğmen Abdullah Köse'yi şehit eden PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Haber 20-11-2023 20:30

SON DAKİKA | MSB acı haberi duyurdu! Pençe-Kilit operasyonunda 1 asker şehit oldu

Son dakika haberi: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temas sonucunda Piyade Üsteğmen Abdullah Köse şehit oldu.

Haber 20-11-2023 16:30