Müşerref Pervin Tuba Durgut Haberleri

Türkiye sigara fiyatında 37 Avrupa ülkesi içinde en ucuz ülke

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut: - "Sigarada yapılan vergi artışları ile sigara tüketiminin azaltılması, hayatların kurtarılması, tütün kullanımıyla doğrudan ilgili hastalıklardan dolayı sigaranın sağlık sistemimizde oluşturduğu yükün azaltılması amaçlanıyor. Çok yüksek sigara içme oranları ve ölüm sayılarına rağmen Türkiye, Avrupa'da ve dünya genelinde sigaraların en ucuza satıldığı ülkedir. Satın alma gücü paritesine göre hesaplandığında ise Türkiye sigara fiyatında 37 Avrupa ülkesi içinde en ucuz ülke" - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl: - "Sigara içen vatandaşlarımız, her yıl 14,7 milyar dolarlık sigara yani hastalık satın almaktadır. Buna ilaveten sigaranın neden olduğu hastalıklardan kanser, kalp damar hastalığı, solunum yolu hastalıklarının ilaç ve tedavileri için her yıl 5,5 milyar dolar parayı sigara kartellerine ödüyoruz"

Haber 10-08-2019 10:25

Dünya Sağlık Örgütü'nden Durgut'a teşekkür mektubu

Dünya Sağlık Örgütü, Philip Morris International tarafından elektronik sigara ürünlerini daha iyi pazarlayabilmek için kurulduğu belirtilen Dumansız Dünya Vakfı aracılığıyla düzenlenmesi planlanan Dumansız İstanbul Diyaloğu etkinliğinin iptal edilmesini memnuniyetle karşıladı - Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Piroska Östlin, etkinliğin iptal edilmesi sebebiyle TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut'a teşekkür mektubu gönderdi

Haber 19-07-2019 17:11

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut: -"Dünya sigara ile hiç tanışmamış olsaydı, dünyada her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin vatandaşımız sigara yüzünden hayatını kaybetmiyor olacaktı" -"2008 yılından itibaren sayın Cumhurbaşkanımızın bu alandaki liderliği ve iradesi neticesinde halk sağlığında devrim sayılacak çok önemli yasal düzenlemeleri hayata geçirdik ama bu yasal düzenlemelerin tavizsiz uygulanması, değişen ihtiyaçlara göre geliştirilmesi ve bu alandaki farkındalığın hep taze tutulması başarı ve sürdürülebilirlik için hayati önem arz etmektedir"

Haber 31-05-2019 09:57

Diğer Haber Etiketleri