Odyoloji Haberleri

Odyoloji mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Odyoloji bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Kişilerin kariyerlerini planlarken yeteneklerini ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurmaları son derece önemlidir. Yapılan gelecek planı doğrultusunda alınacak olan eğitimin ve seçilen mesleğin gelecek vaat etmesi de gerekir. İyi bir gelir elde edilecek olan meslekler daha çok tercih edilir. Odyoloji de son birkaç yıldır en sık tercih edilen ve gelecek vaat ettiği söylenen meslekler arasında yer alır.

Egitim 20-04-2023 10:55

Odyoloji taban puanları 2022! Tüm üniversitelerdeki Odyoloji bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları!

Odyoloji taban puanları, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Üniversite sınavı ile ilgili yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Odyoloji taban puanları açıklandı mı? Tüm üniversitelerdeki Odyoloji bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları ile konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Egitim 20-07-2022 12:23

Arapça bilen terapistlere ihtiyacımız var

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataş: - "Suriyeli işitme engelli çocuklara koklear implant uyguluyoruz. Terapi sürecinde yabancı dil dolayısıyla eğitim veremediğimiz için ameliyatın faydasını da yeteri kadar göremiyorlar. Bu hasta grubuyla ilgili süreçte Arapça bilen terapistlere ihtiyacımız var - "Çocuğa yeni bir işitme şekli oluşturuyorsunuz ama beynini o yeni işitme şekline uygun hale getirmeniz lazım. Onun için çocuk eğitim almak zorunda. Odyologlar tarafından yapılan işitsel rehabilitasyonla çocuğa nasıl duyması gerektiğini öğretemezseniz o zaman süs gibi kalıyor" - "Bu çocukları bir an önce eğitim alabilir hale getirmemiz, bunun için de rehabilitasyon vermemiz lazım. Bu çocuklarda eğitim olanağını sağlayabilirsek hızlı bir şekilde onların dil gelişimlerini yakalama şansına sahip oluruz"

Haber 04-03-2019 11:09

Odyoloji alanında çok iyiyiz

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataş: - "Türkiye odyoloji alanında Avrupa'daki birçok ülkeye göre çok iyi durumda. Formal odyoloji eğitimi Avrupa'nın birçok ülkesinde yok. Son 4 yıldır odyolog mezun ediyoruz. Bu kişiler uygulamalara çok daha hakim, değerlendirmeleri güvenilir şekilde yapıyor" - "Daha önce sınırlı ölçüde fayda sağladığımız kişilere oranla şimdi çok daha iyi sonuçlar aldığımız işitme cihazları var" - "Odyoloji alanında hem rehabilitasyon hem de tanı amaçlı ekipman geliştirmeye yönelik proje yarışması yaparak dereceye girenlere ödül veriyoruz" - "Temel amacımız, hem öğrencilerimiz hem de mezun meslektaşlarımızın proje geliştirme konusunda çaba içinde olmaları"

Haber 03-03-2019 11:10

Odyoloji

Odyoloji Hakkındaki Haberler Mynet'te. Odyoloji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

3. İstanbul Odyoloji Kongresi, 10-13 Mayıs'ta yapılacak

3. İstanbul Odyoloji Kongresi, 10-13 Mayıs'ta yapılacak

Haber 08-05-2018 13:39