Orta Doğu Haberleri

İran -İsrail gerilimi sonrası petrolde 100 dolar endişesi! Yetkili isimden açıklama

İran ve İsrail gerilimi küresel piyasada dalgalanmalar neden olurken brent petroldeki fiyat artışları akaryakıtta da zam getireceği endişelerini doğurdu. Varil fiyatı 90 dolar gören petrolde artış devam eder mi? Konunun yetkili ismi Uluslararası Enerji Ajansı konuştu.

Finans 21-04-2024 10:38

Rekora koşuyordu: Petrolde ivme yönünü aşağıya çevirdi

Orta Doğu'da yaşanan gerilimde tansiyonun düşmesi, artan stoklar ve ABD'nin Venezuela adımlarının ardından rekora koşan petrolde ivme yönünü aşağıya çevirdi. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 87,47 dolardan işlem görüyor.

Finans 18-04-2024 10:03

Petrol fiyatlarında 'Orta Doğu' endişesi: Yükselmeye devam ediyor

Orta Doğu'da İran ve İsrail arasındaki gerilim devam ederken brent petrolün varil fiyatları da etkilendi. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 90,38 dolardan işlem görüyor.

Finans 16-04-2024 11:23

Küresel piyasalarda Orta Doğu gerilimi etkisi: Negatif seyrediyor

Orta Doğu'da jeopolitik riskler sıcaklığını korurken, dün ABD'de açıklanan perakende satışların martta yüzde 0,7 artışla piyasa beklentilerini aşmasının ardından pay piyasalarında risk algısının arttığı görülüyor.

Finans 16-04-2024 09:27

Orta Doğu'da kaynayan kazan taştı! İran'ın füzeleri İsrail'in Demir Kubbesi'ne böyle takıldı... O anlar kamerada

Orta Doğu'da kaynayan kazan sonunda taştı. İsrail'in 1 Nisan tarihinde İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğunu vurmasına tepki 13 gün sonra geldi. İran gece saatleri itibarıyla onlarca İHA ve balistik füzeyle İsrail'e misilleme düzenledi. ABD ve İngiltere süper bir hızla İsrail'e desteklerini bildirirken, İran'ın İsrail'e fırlattığı füzeler, İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından imha edildiği anlara dair görüntüler servis edildi.

Haber 14-04-2024 09:34

Orta Doğu'da savaş artık an meselesi! İran'dan ABD'ye zehir zemberek sözler... 'Uzak durmazsanız'

İsrail'in İran'a yönelik saldırısı sonrası bölgede tansiyon bir türlü durulmuyor. İran'ın İsrail'e saldırmasının an meselesi olduğunu belirten ABD, İran'ın en geç bu akşama kadar saldırı düzenlemesini bekliyor. ABD Başkanı Joe Biden'dan konuya ilişkin bir açıklama gelirken, ABD savaş gemileri de bölgeye intikal etmeye başladı. ABD'nin bu hareketliliğine İran'dan yanıt ise gecikmedi. İran'ın yanıtı çok sert oldu!

Haber 13-04-2024 10:06

Dünyanın gözü İran ve İsrail'e çevrildi! Bölgede tansiyon yükseldi, ABD'li Senatörün dikkat çeken 'Orta Doğu' paylaşımı: 1973'ten bu yana...

İsrail ve İran arasındaki gerginlik sürüyor. Peş peşe gelen açıklamalar Orta Doğu'da yeni bir savaş mı başlıyor sorularını akıllara getirdi. Son olarak İsrail yaptığı açıklamada İran'dan gelebilecek saldırılara karşı son derece hazırlıklı olduklarını ifade etti. Ayrıca ABD'nin Florida Senatörü Marco Rubio, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek "Bundan sonra olacaklar Orta Doğu'nun 1973'ten bu yana en tehlikeli anı" dedi.

Haber 11-04-2024 22:59

Orta Doğu'da tansiyon tavan: ABD teyakkuza geçti! Yetkili isim tarih verdi ve kaçınılmaz diyerek duyurdu

Orta Doğu'daki cadı kazanı kaynamaya devam ediyor. Bölgede yaşanan her gelişme kutupların daha da radikalleşmesine yol açarken, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğu'nu vurması ABD ve İsrail'in muhtemel bir İran saldırısına "kaçınılmaz" gözle bakmasına yol açtı. ABD'li yetkilinin tarih vererek yaptığı açıklamada İran'ın misilleme yapma ihtimalinin kesin olduğu aktarıldı. ABD'li isim savaşı bölgesel mahiyete taşıyacak en kötü senaryoyu açıkladı. İşte tüm detaylar!

Haber 06-04-2024 10:03

İran'dan ABD'ye sert uyarı! Stratejik hata olarak değerlendirdi: Bölge için feci sonuçlar doğuracak

ABD ile İran arasındaki ilişkiler pamuk ipliğine bağlı devam ediyor. ABD'nin Yemen'in başkenti Sana'yı hedef alması sonrası İran'ın tepkisi dünya kamuoyunda merak ediliyordu. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan ilk açıklama geldi. Bakanlık, ABD'nin tutumunu "stratejik hata" olarak değerlendirerek, bölgede feci sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Haber 04-02-2024 14:01

Orta Doğu cadı kazanı! ABD ve İngiltere Yemen'in başkenti Sana'yı hedef aldı

Orta Doğu'da tansiyon her geçen gün artıyor. ABD ile İran arasındaki sürtüşme, bir savaşa evrilmek üzereyken Yemen'deki Husiler de Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki saldırılarına devam ediyor. ABD ve İngiltere, İran destekli Husileri hedef göstererek Yemen'in başkenti Sana dahil 5 şehre hava saldırısı düzenledi. ABD Savunma Bakanlığı saldırı sonrası 13 farklı bölgede toplam 36 Husi hedefinin vurulduğunu ifade etti.

Haber 04-02-2024 09:56

ABD'den beklenen hamle geldi! İran hedef alındı: 3 İHA düşürüldü! İran'ın adımı ne olacak?

ABD, 3 askerinin öldürülmesi sonrası kamuoyu baskısına dayanamayarak İran'ı hedef aldı. ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Husilere ait olduğu tespit edilen füze, 3 İran insansız hava aracı ve bu araçların kotrolünün sağlandığı merkezin vurulduğu ifade edildi. İran cephesinden açıklama bekleniyor.

Haber 01-02-2024 10:53

İran Orta Doğu'da savaşı yaymaya mı çalışıyor? Mezhep çatışmasına dönebilir

İran önce Irak sonra Suriye ve son olarak da Pakistan'a saldırı düzenledi. Bu saldırılar bölgede yüksek olan tansiyonu iyice artırdı. Çatışmaların Orta Doğu savaşına evrilme riski tartışılıyor. Habertürk TV Güvenlik Politikaları Koordinatörü Çetiner Çetin ve Independent ve Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, çatışmaların seyrini tartıştı. Çiçek, İran'ın tavrının bir mezhep savaşı doğurabileceğini ifade etti. Çetin ise Husilerin saldırılarının emtialarda yüzde 40 zam beklendiğini belirtti.

Haber 18-01-2024 14:15

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verisi ve Orta Doğu etkisi

Küresel piyasalar, ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi ve Orta Doğu'da artan jeopolitik risklerle karışık bir seyir izliyor.

Finans 12-01-2024 09:39

Fitch: Avrupa, Orta Doğu ve Afrika finansal sektörlerinin görünümü nötr

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da, finansal sektörlerin görünümünün çoğunlukla "nötr" olduğunu bildirdi.

Finans 09-01-2024 07:13

Pentagon duyurdu! ABD Orta Doğu'ya asker gönderiyor

Suriye ve Irak'taki üsleri son dönemde sık sık saldırıya uğrayan ABD, Orta Doğu'ya yeni asker gönderme kararı aldı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "daha geniş bir çatışmayı caydırma” ve “ABD üslerinin korunmasını güçlendirmek” amacıyla Orta Doğu’ya yaklaşık 900 asker gönderileceğini açıkladı.

Haber 27-10-2023 01:30

İsrail kara harekatının gecikme sebebini açıkladı!

İsrail ordusu Gazze'ye düzenlenmesi beklenen kara harekatının stratejik ve taktiksel nedenlerle geciktiğni açıkladı.

Haber 23-10-2023 23:52

Orta Doğu nasıl yazılır? Orta Doğu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dünyadaki en zengin dillerden biri de Türkçedir. Türkçede farklı dillerden gelip yerleşmiş, zamanla farklı telaffuzlar nedeniyle ya da ekler alıp değişerek Türkçeleşmiş birçok kelime yer alır. Yapılan telaffuz ya da yazım hataları da genel olarak bu durumdan kaynaklanır. Ancak bazen birleşik kelimelerin bitişik ya da ayrı yazılması konusunda da ikilemde kalınabilir. Yöne belirten kelimelerin yer belirtmek için kullanması bu sorunun bir kaynağıdır.

Egitim 27-05-2023 00:47

Mersin'de yetiştirilen domatesler yurt dışına gönderiliyor

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı Aşkın Şahin: - "Özellikle yaz döneminde açıkta üretilen domateslerin yüzde 80'i ihraç edilmektedir. Bu da üreticinin yüzünü güldürüyor"

Yurthaber 15-10-2022 10:49

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni uyardı! 'Orta Doğu'da her an patlama yaşanabilir'

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) Filistin-İsrail sorununa çözüm bulunamaması nedeniyle "Orta Doğu'da her an bir patlama yaşanabileceği" konusunda uyardı.

Haber 27-07-2022 00:20

İsrail'den Orta Doğu için dikkat çeken çağrı! Büyük bir meydan okuma Zamanlamadaki 'Biden' detayı ise...

İsrail’den Orta Doğu için dikkat çeken bir çağrı geldi. İsrail Maliye Bakanı Avigdor Liberman, İsrail ile Arap ülkelerini birbirine bağlayacak, Orta Doğu için yeni bir ortak pazar kurma çağrısında bulundu. Liberman açıklamasında “Büyük bir meydan okuma” ifadelerini kullanırken söz konusu açıklamanın ABD Başkanı Joe Biden’ın bölgeye gerçekleştireceği turun hemen öncesinde gelmesi ise zamanlama açısından dikkat çekti.

Haber 11-07-2022 18:29

Paraya para demiyorlar! İşte Arap dünyasının milyarderleri

Forbes'in ortadoğu edisyonu en zengin Arap milyarderlerini açıkladı. Mısırlı Nassef Sawiris, 8,3 milyar dolarlık servetiyle arap dünyasının en zengini.

Finans 08-11-2021 16:57

İçli köfte nasıl yapılır? İçli köfte malzemeleri neler?

Dolgulu ya da kibbe köfte olarak da bilinen içli köfte hazırlanması zor görünse de kolaylıkla yapılabilir. İçli köfte hazırlarken bulgurdan yapılan dış katmanın içine ceviz, kıyma, baharat karışımı konur. İçli köfteyi yoğururken hamurun dağılmaması gerekir. İşte içli köfte tarifi ve malzemeleri...

Yemek 02-11-2021 23:35

İşinden istifa eden Fransız mühendis dünya turuna çıktı! Türkiye’den sonraki rotası Orta Doğu ve Afrika olacak

Elektrikli yatay bisikletle dünya turuna çıkan Fransız mühendis, Türkiye'yi dolaştıktan sonra Orta Doğu ve Afrika'yı gezecek.

Trend 26-10-2021 17:12

Samsung, Orta Doğu ve Afrika'da lider

Gelen son rapora göre, MEA (Orta Doğu ve Afrika Bölgesi) akıllı telefon pazarı 2021’in ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 35’lik bir büyüme kaydetti. Ancak, pazar bu dönemde çeyrek bazında yüzde 3’lük bir düşüş gördü.

Haber 09-08-2021 10:23