Pankreas‎ Haberleri

Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından! Ötelemeye gelmez, basit sanılan kaşıntı en ölümcül kanserin belirtisi olabilir

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri. Erken teşhisin önemini vurgulayanlar uzmanlar vücutta görülen basit değişimlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Kaşıntı ve sarılık yaşayan bir adam gittiği doktorda en ölümcül kanser türüne yakalandığını öğrendi. Bilim insanları belirtilere ilişkin uyarıda bulundu.

Haber 19-12-2023 14:48

Kanserin göz ardı edilen ilk belirtisi! Kanser hastalarının %75'inde görülüyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak görülüyor. Giderek artan kanser vakalarına erken müdahale etmemek ölümcül sonuçlara sebep olabiliyor. Kanserin belirtileri çeşitlerine göre değişim gösteriyor. Göz ardı edilen bir belirtinin bu riskli hastalıkta erken uyarıcı olduğu öğrenildi.

Haber 23-02-2023 16:23

Sifonu çekmeden önce kontrol edin! Pankreas kanserinin anahtar belirtisi: Steatore

Her yıl binlerce kişiye pankreas kanseri teşhisi konuyor. Pankreas kanseri belirtileri arasında birçok semptom olabilir. Her kanser türünde olduğu gibi pankreas kanserinde de erken teşhis hayat kurtarır. En ufak durumda göz ardı etmek yerine harekete geçip kanser taramasına girmek sağlığınız açısından çok önemli bir adım olacaktır. Pankreas kanseri belirtileri arasında dikkate değer bir belirti var: Steatore.

Haber 08-11-2022 16:38

Pankreas kanseri 3 yıl önce tespit edilebilir! Hayati önemi var

Kanser türleri arasında en sinsi olanı pankreas kanseri, dünya çapında her yıl binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Pankreas kanserinin diğer kanser türlerine göre ölüm oranının yüksek olmasının nedeni, yüzde 90 oranında teşhis edildiğinde ameliyat için çok geç olmasıdır. Pankreas kanserinin erken evreleri anormal derecede yüksek kan şekerini tetikleyebilir.

Haber 02-11-2022 16:06

En tehlikeli kanser türüne karşı koruma sağlıyor! Sofranızdan eksik etmeyin

Kanserden korunmak için doğru beslenmek önem taşıyor. Sağlıksız beslenme kanser riskinin artmasına neden olurken doğru sebze ve meyveleri tüketmek kansere karşı koruma sağlıyor. Yapılan araştırmalar pek sevilmeyen bazı kış sebzelerinin en tehlikeli kanser türlerinden olan pankreas kanserine karşı koruduğunu belirtti.

Haber 01-11-2022 21:50

Önemsiz görmeyin! Pankreas kanserinin ilk belirtisi bu şekilde görülüyor

Kanser hayatımızı büyük riske atan hastalıklar arasında bulunuyor. Gün geçtikçe artan kanserin etkilerinden korunmak için erken belirtileri hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Kanserde erken teşhis hayati önem taşıyor. Pankreas kanserinin erken belirtisi idrarda fark ediliyor.

Haber 20-10-2022 07:45

Pankreas kanserinin ilk evredeki en yaygın belirtisi! Tuvaleti mutlaka kontrol edin: Akolik dışkı...

Pankreas kanserine karşı bağırsak alışkanlıklarınıza dikkat etmek, uyarı işaretlerini fark etmenin ilk adımı olabilir. Kanseri erken teşhis edebilmek, yaşamla ölüm arasındaki fark anlamına gelebilir, ancak semptomlar çoğu zaman gözden kaçabilir. Pankreas kanserini tespit etmek zor olsa da bir uzman tuvalete ortak bir uyarı işaretinin düşebileceğini paylaşıyor. Pankreas kanserini erken teşhis ederek hayatınızı kurtarabilirsiniz.

Haber 20-10-2022 06:55

Rusların yaşam iksiri: Sarımsak ve limonun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız

Toplumda birçok kişi daha sağlıklı, kuvvetli olmak ve hastalıklardan korunmak için doğal kür tarifleri araştırıyor. Ruslar günlük yaşamlarında doğal ürünler ile yaptıkları karışımları kullanmayı seviyor. Rus doktorları ve Dr. İbrahim Saraçoğlu bağışıklık sistemini güçlendiren, vücudu yenileyen çeşitli hastalıklardan koruyan doğal kür tarifi verdi.

Haber 07-10-2022 07:49

Kanser hastalarına umut ışığı olacak! Yeni ilaç çalışmaları için iş birliğinin temelleri atıldı

Kanser en riskli hastalıklar arasında bulunuyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan kanseri tedavi etmek için etkili çalışmalar yapılıyor. Türkiye'deki karaciğer, pankreas ve mide kanseri gibi hastalıklara sahip kişiler için ilaçlara daha kolay ulaşabilmesi için iş birliği adımının temeli atıldı.

Haber 03-10-2022 12:27

Kan şekeri yüksekliğine dikkat edin! Çok ciddi sonuçları var

Yüksek kan şekeri (hiperglisemi) diyabete yol açan nedenler arasında bulunmaktadır. Tekrarlayan durumlarda ciddi sonuçlara yol açan kan şekerinin yükselmesini önceden teşhis etmek ve tedaviye erkenden başlamak oldukça önemlidir. Yüksek kan şekeri belirtileri toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklardandır. Eğer ki bu belirtileriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Haber 30-08-2022 09:23

Belirtilere dikkat edin! En tehlikeli kanser türlerinden: Sinsice ilerleyerek hayatınızı riske atıyor

Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından olan kanseri erken teşhis etmek hayati önem taşımaktadır. Erken teşhis ve doğru tedavi ile kanseri iyileştirmek mümkündür. Tehlikeli kanser türleri arasında yer alan pankreas kanserinin belirtileri en sık rastlanan rahatsızlıklardan olduğu için teşhis etmesi zordur. Ancak bu belirtiler hakkında bilinçli olunması pankreas kanserinin erken teşhis edilmesini sağlamaktadır.

Haber 26-08-2022 09:17

Ölüm oranı çok yüksek: Bu kişilerin pankreas kanseri olma riski daha fazla

Pankreas kanseri sıklıkla görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Sağlıksız yaşamak ve zararlı alışkanlıklara sahip olmak pankreas kanserine yakalanma riskini önemli oranda arttırıyor. Safra taşı olanların da pankreas kanserine yakalanma riski diğer kişilere göre çok daha fazla. Pankreas kanserinden korunmak için düzenli yaşamak ve rutin kontrolleri ihmal etmemek gerekiyor.

Haber 16-05-2022 10:34

O besinleri sık tüketenler dikkat! Prof. Dr. Ender Dulundu karaciğer kanserinin sebeplerini açıkladı

Karaciğer ve pankreas hastalıklarının tedavi süreci son yıllarda merak edilen konuların başında gelirken, bu organların kanser sürecinde olası tedavisi de merak ediliyor. Konuyla ilgili meslek hayatı tecrübelerini, yaptığı ameliyatları ve karaciğer ile pankreas kanseri tedavisini Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Karaciğer, Safra yolu, Pankreas Cerrahisi Kliniği, Karaciğer Nakil Ünitesi Direktörü Prof. Dr. Ender Dulundu ile konuştuk.

Haber 09-05-2022 10:32

Pankreas kanseri tedavisinde merak edilen sorular ve yanıtları

Pankreas, hastalanana kadar ismini çok da duymadığımız küçük bir organımız. Ortalama 100 gram ağırlığı, 20 cm boyu var. Pankreas, kan şekerinin düzenlenmesi ve sindirime yardımcı olan yapıların salgılanmasından sorumlu. Sindirdiğimiz her besinde pankreasın rolü var. Özellikle bu organda gelişen kanser, belirti vermeden sinsice ilerlemesiyle biliniyor.

Haber 14-04-2022 11:42

Dışkı testi ile pankreas kanserinin erken teşhisi mümkün olacak mı?

Araştırmacılar, dışkı testinin, genelde ilk evrelerde tespit edilmesi güç olan pankreas kanserini ortaya çıkarmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

Haber 28-03-2022 21:54

Dışkı testi ile pankreas kanserinin erken teşhisi mümkün olacak mı?

Araştırmacılar, dışkı testinin, genelde ilk evrelerde tespit edilmesi güç olan pankreas kanserini ortaya çıkarmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

Haber 09-03-2022 14:10

Pankreas kanseri belirtileri nelerdir, endosonografinin önemi nedir?

Pankreas kanseri belirtileri genellikle geç ortaya çıkar. Bu nedenle pankreas kanseri belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak önem taşır. Konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, pankreas kanseri belirtilerini anlatarak tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Haber 04-07-2021 15:19

Göz sararması hangi hastalığı belirtisi?

Gözdeki sararmanın bazı hastalıkların belirtileri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak, göz sararmalarının altında karaciğer, pankreas ve safra kesesi gibi hastalıkların yattığını söyledi.

Haber 24-02-2021 11:46

Sigara içmek pankreas kanserini 2 kat artırıyor

Sigara içilmesi sonucu alınan kanserojen maddelerin pankreas kanseri oluşumunu iki kat artırdığı bildirildi.

Haber 27-05-2009 10:33