Pankreas Kanseri Pankreatit Haberleri

Bu belirtilerden biri bile varsa hastaneye koşun! Pankreas kanseri belirtileri nelerdir?

Pankreas kanseri, kanserler arasında en sık görülenlerden biridir. Hayatı zindan eden pankreas kanseri belirtileri, diğer rahatsızlıklarla karıştırıldığı için pankreas kanseri teşhisi genelde hızlı bir şekilde koyulamıyor. Erken evrelerde fark edilmesi çok zor olan pankreas kanseri belirtileri için idrar ve dışkınızı gözlemlemeniz gerekmektedir. Tuvalete çıktığınızda alışılmışın dışında 'kötü bir koku' bile pankreas kanseri belirtisi olabilir.

Haber 30-04-2022 07:11

İplik solucanları ile pankreas kanserini teşhis ettiler! Pankreas kanseri tedavisi için umut verdi

Pankreas kanseri teşhisi ve tedavisi ile ilgili araştırmalar devam ederken Japonya'dan gelen haber bilim dünyası için umut oldu. Bir biyoteknoloji firması, iplik solucanlarını kurtararak pankreas kanserini başarıyla teşhis etmeyi başardı.

Haber 16-11-2021 14:52

Pankreas kanseri tedavisinde umut veren gelişme! Bu etkenler pankreas kanseri riskini artırıyor

Pankreas kanseri belirti vermeden ilerleyen ve geç fark edildiğinden dolayı tedavide olumlu sonuçlar almayı zorlaştıran bir hastalık olarak görülüyor. Ancak pankreas kanseri tedavisi ile ilgili yaşanan yeni gelişmeler umut veriyor. Pankreas kanseri belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Güralp Onur Ceyhan, konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 11-11-2021 10:31

Pankreas kanseri belirti vermeden sinsice ilerliyor! Tedavi için ameliyat gerekli mi?

Tüm kanserler arasında en ölümcül türlerinden biri olan pankreas kanseri sinsice ilerliyor. Geç belirti verdiğinden hastaların tedavi seçenekleri de kısıtlı oluyor. Özellikle 60 yaş sonrasında ortaya çıkan ve hızlı şekilde yayılım gösteren pankreas kanseri, erken evrede teşhis edildiğinde cerrahi yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Pankreas kanseri cerrahisindeki whipple tekniği ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Oğuzhan Karatepe, hastalık tedavisinde bu tekniğin öneminden bahsetti.

Haber 10-11-2021 13:52

Diğer Haber Etiketleri

Pankreas kanseri belirtilerini mide ağrısıyla karıştırmayın! İşte tedavi yöntemleri

Pankreas kanseri belirtileri ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Onur Yaprak, arılık gelişimi, bulantı, şişkinlik, hazımsızlık, sırta vuran ağrı gibi rahatsızlıkların pankreas kanserinin erken belirtileri olduğuna dikkat çekti. Özellikle 50 yaş üstü kişilerde bu belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yaprak, pankreas kanseri tedavisi ile ilgili bilgi de verdi.

Haber 23-02-2021 10:53

Sigara içmek pankreas kanserini 2 kat artırıyor

Sigara içilmesi sonucu alınan kanserojen maddelerin pankreas kanseri oluşumunu iki kat artırdığı bildirildi.

Haber 27-05-2009 10:33

Kanser olduğunu öğrendi,intihar etti

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Servisi'nde tedavi gören 70 yaşındaki şahıs, pankreas kanseri olduğunu öğrenince intihar etti.

Haber 20-05-2009 22:31

Kanserde yeni umut

Bugüne kadar ilerlemiş böbrek kanserinin tedavisinde kullanılan "sunitinib maleat" etken maddeli ilaç, pankreas kanserli hastalar üzerinde de olumlu yanıt verdi.

Haber 16-03-2009 02:19