Pcr Testi Haberleri Ve Son Dakika Pcr Testi Haberleri

Pcr Testi Haberleri Ve Son Dakika Pcr Testi Haberleri

Moleküler test olarak bilinen PCR testi, polimeraz zincir reaksiyonu adı verilen bir laboratuvar tekniği kullanarak yapılan örneklerle bir virüsün genetik materyalini tespit etmeye yarayan bir testtir. Test virüsün RNA parçalarını bulmaya çalışır. PCR testi ülkemizde ve dünyada özellikle Covid-19 koronovirüs pandemisi ile gündeme gelmiş, bilirnirlik kazanmıştır. PCR testi ucu pamuklu uzun bir çubuk yardımı ile yapılır. Çubuk örnek alınacak biretin burun deliğinden gırtalarğına doğru ilerletililir. Bu şekilde alınan sürüntü, asidik bir sıvı solüsyona yerleştirilir ve bu, SARS-CoV-2 virüsün lipidlerden oluşan zarfının parçalanmasına ve viral RNA'sını açığa çıkarmasını sağlar. Alınan RNA örneği milyonlarca kez çoğaltılarak virüs saptanabilir hale getirilir.

Pcr Testi Haberleri

Türk Hava Yolları açıkladı! PCR test raporu ve hızlı antijen testi zorunluluğu kaldırıldı

Türk Hava Yolları (THY), İçişleri Bakanlığı genelgesine göre Türkiye'ye girişten önce istenilen PCR test raporu ve hızlı antijen testi zorunluluğunun aranmayacağını duyurdu.

Haber 01-06-2022 20:13

Son dakika | 81 ile gönderildi! Ülkeye giriş tedbirleri değiştirildi: 1 Haziran'dan itibaren...

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığınca 81 ile "Ülkeye giriş tedbirleri" başlıklı yeni genelge gönderildi. 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak uygulamalarda ülkeye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen testi zorunluluğunun aranmayacağı bildirildi.

Haber 31-05-2022 23:49

Bill Gates koronavirüse mi yakalandı? Bill Gates'in sağlık durumu nasıl?

Bill Gates koronavirüs ile ilgili paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesabında dikkat çeken bir açıklamada bulunan ABD'li yazılımcı, basında yer alan haberlerin ardından merak konusu oldu. Vatandaşlar internette Bill Gates koronavirüse mi yakalandı? Bill Gates'in sağlık durumu nasıl? soru ve konu başlıklarını araştırmaya başladı. Ünlü yazılımcı ve iş adamının koronavirüs test sonucu ile ilgili detaylar ve biyografisi haberimizde...

Haber 11-05-2022 09:28

PCR testi kalktı mı? PCR testi nedir? PCR testi ne demektir?

PCR testi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. PCR testine Sağlık Bakanlığı'ndan resmi açıklama geldi. Koronavirüs salgını döneminde yapılan PCR testi ile ilgili yeni karar alındı. Vatandaşlar ise PCR testi nedir, PCR testi kaldırıldı mı soruları araştırmaya başladı. Peki PCR testine dair detaylar!

Haber 06-05-2022 17:20

Ameliyat öncesi PCR testi kalktı mı? Ameliyat öncesi PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı?

Ameliyat öncesi PCR testi kalktı mı? sorusunun yanıtı Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasının detaylarını öğrenmek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Koronavirüs vaka sayıları, aşılama oranı, ilaç kullanımı gibi unsurlar göz önüne alınarak konuya ilişkin yeni bir karar alındı. Vatandaşlar internette Ameliyat öncesi PCR testi kalktı mı? Ameliyat öncesi PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte konuya dair detaylar...

Haber 06-05-2022 13:26

SON DAKİKA | Sağlık Bakanlığı duyurdu! Ameliyat öncesi PCR testi kalktı

Son dakika haberi: Ameliyat ya da endoskopi, kolonoskopi gibi girişimsel işlemler öncesinde hastalara tarama amaçlı test zorunluluğunu kaldırıldı. Sağlık Bakanlığı alınan kararı resmi yazıyla duyurdu.

Haber 06-05-2022 13:14

Profesör bile şaşkına döndü! 98 test ve 7 doz aşı...Böylesini ilk kez gördüm

Koronavirüs pandemisi, insanların psikolojik sağlığına da etkiledi. Bunlardan biri de Amasyalı esnaf Kaşif Sevinç... "Acaba korona mıyım?" endişesiyle 2 yıl geçiren Sevinç, bu süreçte 98 defa dest yaptırdı, 7 doz da aşı oldu. KOAH ve panik atak hastası olduğu için bu kadar korktuğunu söyleyen Sevinç, bazen 3 farklı şehirde bile test yaptırdığını söyledi. Sevinç'in tedavisini yürüten profesör de olaya şaşırırken, "Binlerce hasta baktım böylesini ilk kez görüyorum" dedi.

Haber 08-04-2022 11:06

Dünyada eşi benzeri yok! 16 aydır karantinada olan Muzaffer Kayasan'ın beklediği haber nihayet geldi... 86. testte negatif çıktı

İstanbul'da yaşayan Muzaffer Kayasan, 2020'nin kasım ayında koronavirüse yakalandı. Aynı zamanda lösemiyle de mücadele eden 56 yaşındaki Kayasan'ın bağışıklığı, kullandığı ilaç sayesinde düştü. Kovid'e yakalandığı günden bu yana 85 test yaptıran Kayasan, tamamında pozitif çıktı ve karantina kaldı. Kayasan'ın beklediği haber ise 86. testte geldi. Aylar sonra Kovid testi negatif çıkan Kayasan'ın karantinası bitti...

Haber 06-04-2022 07:34

1 Mart'ta başladı! PCR testi kararı sonrası sınır kapısında hareketlilik

1 Mart'tan itibaren PCR testi zorunluluğunun kalkmasıyla birlikte sınır kapılarında hareketlilik arttı. Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı’nı kullanarak geçiş yapanların sayısı artmaya başladı.

Haber 15-03-2022 09:47

Gürcistan’a girişlerde PCR test zorunluluğu kaldırılıyor

Artvin'den Türkiye'nin Kafkaslara açılan Sarp Sınır Kapısı'nda, 1 Mart itibariyle PCR testi zorunluluğu kaldırılıyor. Ülkeye geçiş için iki doz aşı olmak yeterli olacak.

Finans 26-02-2022 16:28

Artık ekmek ve suyu da Türkiye'den alıyorlar! Bulgaristan'ın kararı sonrası akın ettiler

Bulgaristan'ın Türkiye’den dönüşlerde uygulanan PCR testi şartını kaldırmasının ardından Bulgar turistler, Edirne'ye akın etti. Özellikle hafta sonu gelen Bulgarların bagajlarında yer kalmadı. Alışveriş için Bulgaristan'dan gelen Nurdan Çatova, "Kuzu eti aldık, dana eti aldık. Yağımızı, her şeyimizi aldık. Her zaman geliyoruz. Doldurup gidiyoruz. Ekmeğimizi, suyumuzu, deterjanımızı alıp gidiyoruz" dedi.

Haber 20-02-2022 14:01

Cesede 41 gün boyunca Covid-19 testi yaptılar! Çıkan sonuç şoke etti

İtalya'da koronavirüs ile ilgili yapılan araştırmanın sonuçları şaşırttı. Denizde boğularak hayatını kaybeden bir kişinin cesedine 41 günde yapılan 28 koronavirüs testinin sonucu her defasında pozitif çıktı. Cesedi inceleyen doktorlar, bulguların Covid-19 virüsünün cesetlerdeki kalıcılığı hakkında yeni bilgiler verdiğini ifade etti.

Haber 14-02-2022 20:07

PCR testi 80 kez pozitif çıktı! Bilim Kurulu üyesi yorumladı...

Muzaffer Kayasan'ın PCR çilesi bitmiyor. 80'nci kez PCR testi pozitif çıktı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz bağışıklığı baskılanmış bu tip konakların çok özel vakalar olduğunu belirterek bu hastanın sürecinin çok uzun sürdüğünü ve literatürde de bu türden vakalara çok rastlanmadığını söyledi. İşte sürekli pozitif çıkan o hasta ile ilgili tüm detaylar...

Haber 13-02-2022 11:19

Putin-Macron görüşmesindeki masa gündeme oturmuştu! Sebebi belli oldu, Rusya doğruladı

Geçtiğimiz hafta Rusya'da gerçekleşen Putin-Macron görüşmesinde iki liderin oturduğu masa dünyanın gündemine yerleşmişti. Nedeni hakkında çok sayıda iddia ve yorum ortaya atılırken, Kremlin'den yapılan açıklama tüm sorulara cevap oldu. Macron'un, Putin ile görüşmesi öncesi Rus doktorlara PCR testi yaptırmadığı için zirvenin dev masada yapıldığı ortaya çıktı. Kremlin, bilgileri doğrularken, Fransa tarafından çarpıcı bir açıklama geldi: Cumhurbaşkanının DNA'sını ele geçirmelerini kabul edemezdik

Haber 11-02-2022 15:04

Son dakika | Bulgaristan'dan Edirneli esnafı memnun eden PCR testi kararı! 1 Şubat'ta başlıyor

Son dakika haberi: Bulgaristan, her geçişte PCR testi zorunluluğunu kaldırıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkeye girişte istediği belgelerde değişikliğe giden Bulgar hükümeti, kişilerden aşı kartı veya en fazla 72/48 saat önce yaptırılmış negatif sonuçlu PCR testi isteneceğini duyurdu. 1 Şubat'ta başlayacak uygulama Edirneli esnafı da memnun ederken, esnaf Muhammed Kaplan "Zorunlu PCR testinin kalkacağını öğrendik, bu bizim için çok sevindirici bir gelişme oldu" diye konuştu.

Haber 30-01-2022 10:49

Ulus Pazarı'nın eski halinden eser yok! Edirne esnafından Bulgarlar için PCR testi kampanyası

Bulgaristan vatandaşlarından ülkelerine dönüşte PCR testi istenmesi sebebiyle, Bulgaristan vatandaşları Edirne’ye gelmeyince esnaf kampanya başlattı. Bin TL ve üzeri alışverişlerde PCR test ücretini kent esnafı karşılayacak. PCR zorunluluğu başlayınca Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısı yok denecek kadar azaldı. PCR zorunluluğu öncesi Edirne’ye akın eden Bulgaristan vatandaşları Ulus Pazarı'nda adeta adım atacak yer bırakmıyordu. Ulus Pazarı son ayların en sakin günlerini yaşıyor.

Haber 28-01-2022 14:50

Şarkı tanıtımı hava muhalefetine takılan Rumen şarkıcı kara yoluyla ülkesine döndü

Şarkı tanıtımı hava muhalefetine takılan Rumen şarkıcı kara yoluyla ülkesine döndü

Yurthaber 26-01-2022 13:43

İğneden ipliğe her şeyi Edirne'den alan Bulgarlar, bunu da Edirne'de yaptırmaya başladı: Bizde 90 leva

Giyimden gıdaya, mobilyadan ev eşyasına kadar birçok ihtiyacını Edirne’den karşılayan Bulgar turistler, PCR testlerini de burada yaptırmaya başladı. Ülkelerinde 600 ile 700 lira arasında olan testleri Edirne'de 170 liraya yaptıran turistler, test sonuçlarını da yaklaşık 2 saat içinde alıyorlar. Bulgaristan'dan gelen Emin Tunca, "Bulgaristan'da test çok pahalı, 90 leva. Burada 20 - 22 levaya geliyor, biz de o nedenle burada yaptırıyoruz'' dedi.

Haber 25-01-2022 11:23

Kırıkkale Valisi Tekbıyıkoğlu'nun Kovid-19 testi pozitif çıktı

Kırıkkale Valisi Tekbıyıkoğlu'nun Kovid-19 testi pozitif çıktı

Yurthaber 24-01-2022 15:29

Edirne'ye gelen Bulgar turist sayısı yüzde 70 azaldı! Esnaf kan ağlıyor: Böyle devam ederse dükkanı kapatmak zorunda kalacağız

Bulgaristan'ın ülkeye girişlerde PCR testi zorunluluğu getirmesi Edirne'ye gelen Bulgar turist sayısını düşürdü. Bulgar turistin kente gelişinde yüzde 70 düşüş yaşandığı belirtilirken bazı işletmeciler de müşteri gelmediği için kepenk kapattı. Esnaf Halil Girgin, "Zor durumdayız şu anda. Elektrik, kira parası zor ödenecek herhalde. Bu şekilde devam ederse dükkanı kapatmak zorunda kalacağız" diye konuştu.

Haber 21-01-2022 10:31

Bulgaristan'da PCR testi zorunluluğu! Saatler kala Bulgarlar, Edirne'ye akın etti

Bulgaristan'da ülkeye girişlerde PCR zorunluğunun başlamasına saatler kala birçok Bulgar turist, Edirne'ye akın etti. Çok sayıda Bulgaristan vatandaşı, kısa sürede buldukları her şeyi almak için birbirleriyle yarıştılar. Alışveriş için kente gelen Bulgaristan'da vatandaşı Mine Ömer, PCR testinin maliyetli olduğunu belirterek, 3 ay gelemeyeceklerini ve üzgün olduğunu söyledi.

Haber 19-01-2022 09:37

PCR testi zorunluluğu kalktı mı? Otobüs, tren, uçak seyahatleri ve sinema, tiyatrolarda PCR testi zorunlu mu?

Eylül ayından bu yana devam eden PCR testi zorunluluğu Eylül ayında başlayarak birçok alanda vatandaşların uygulaması gereken işlemler arasında yerini almıştı. Otobüs, tren, uçak ve diğer ulaşım araçları; sinema, tiyatro gibi etkinliklerde gerekli olan PCR testi uygulamasında bir yeniliğe daha gidildi. Peki PCR testi zorunluluğu kalktı mı? Otobüs, tren, uçak seyahatleri ve sinema, tiyatrolarda PCR testi zorunlu değil mi? İşte ayrıntılar...

Haber 18-01-2022 16:30

Uçak seyahatlerinde PCR testi istenecek mi? Yeni genelge yayınlandı! Uçak seyahatinde aşısız, aşılı ve Covid geçirmiş kişilerden PCR testi istenecek mi?

Uçak seyahatlerinde PCR test zorunluluğuyla ilgili yeni bir karar alındı. Son olarak yayınlanan ve 81 il valiliklerine gönderilen genelge sonrası uçak seyahatlerinde aşısız, aşı sürecini tamamlamayan, son 180 günde Kovid-19 geçirmemiş kişilerden PCR testi istenip istenmeyeceği merak ediliyor. Peki uçak seyahatlerinde PCR testi istenecek mi? İşte yeni genelge kararları...

Haber 16-01-2022 16:16

SON DAKİKA | Yeni PCR testi genelgesi! Valiliklere yazı gönderildi, uçakla seyahatte PCR testi zorunluluğu devam edecek

Son dakika haberi: PCR test zorunluluğuyla ilgili yeni bir karar alındı. 81 il valiliklerine gönderilen genelgede uçak seyahatlerinde aşısız, aşı sürecini tamamlamayan, son 180 günde Kovid-19 geçirmemiş kişilerden PCR istenmesine devam edilecek.

Haber 16-01-2022 15:35

Aşısızlara PCR testi zorunluluğu kaldırıldı, ortalık karıştı! TTB istifa çağrısı yaptı, Mehmet Ceyhan'dan vaka sayıları için çarpıcı iddia

Koornavirüs aşı olmayanlar için uygulanan PCR testi şartı kaldırıldı. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığı'nın değerlendirmeleri sonucu alınan karar 81 il valiliğine gönderildi. PCR testiyle ilgili alınan karar gündem olurken, Türk Tabipleri Birliği ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan karara tepki gösterdi. TTB istifa çağrısı yaparken, Mehmet Ceyhan vaka sayılarının az gösterildiğine dikkat çekti.

Haber 16-01-2022 09:30

Son dakika haberi: Aşısızlara PCR testi zorunluluğu kararı! Uzmanlardan ilk açıklama

Son dakika haberine göre 81 ile gönderilen yazı ile birlikte aşısızlara ve aşı sürecini tamamlamamış kişilerin PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Flaş karar sonrası uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da ilk açıklamasında alınan kararı eleştirdi. İşte kararı sonrası ilk tepkiler...

Haber 15-01-2022 14:38

Son dakika! 81 ile yazı gönderildi: Aşısızlara PCR testi zorunluluğu kaldırıldı

Son dakika haberine göre aşı olmayanlarla ilgili flaş bir karar alındı. 81 il valiliğine gönderilen yazı ile aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Karara göre, seyahat, toplu etkinlik, kamu ve özel iş yerleri ile okullarda, aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırıldı.

Haber 15-01-2022 13:38

Son dakika: THY duyurdu! İç hat uçuşlarında PCR testi zorunluluğu kaldırıldı

Son dakika haberi: Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, iç hat uçuşlarında tüm yolcular için PCR test zorunluluğunun kaldırıldığını, HES kodu ibraz etmenin yeterli olacağını açıkladı.

Haber 15-01-2022 13:02

Erbakan'dan zorunlu PCR testi açıklaması: Partimizin büyük etkisi oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından, "Tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır." açıklamasını yapmıştı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da , “Zorunlu PCR testinin kaldırılmasında partimizin tüm teşkilatlarıyla ortaya koyduğu gayretin ve eylül ayında Danıştay’a yaptığımız itirazın çok büyük etkisi oldu” ifadelerini kullandı.

Haber 13-01-2022 17:36

PCR testi zorunluluğu kalktı mı? Bakan Koca açıkladı! Koronavirüs testi kimlere yapılacak?

Bilim Kurulu Toplantısı'nda PCR testi ile ilgili önemli bir karar alındı. İngiltere ve bazı Avrupa ülkelerini PCR testi zorunluluğunu ortadan kaldırmasının sonrasında Sağlık Bakanlığı da Türkiye'deki koronavirüs testi için güncellemede bulundu. Peki PCR testi zorunluluğu kalktı mı? Koronavirüs testi kimlere yapılacak? İşte Bakan Koca'nın açıklamaları...

Haber 13-01-2022 01:58

Son dakika… Koronavirüs alarmı! Başvurular 2 kat arttı! 5-6 kişiden biri pozitif…

Koronavirüste Omicron varyantının etkisini göstermesi ve vaka sayılarının 50 bini geçmesi üzerine Türkiye yeniden alarm durumuna geçti. Uzmanlardan uyarılar peş peşe geliyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan test için başvuran sayılarının 2 kat arttığını belirterek ‘Neredeyse her 5-6 testten 1'i pozitif çıkmaya başladı’ dedi. İşte koronavirüste son dakika gelişmeleri…

Haber 05-01-2022 12:16

Semt 77 Yalovaspor'da 2'si oyuncu 5 kişinin daha Kovid-19 testi pozitif çıktı

Semt 77 Yalovaspor'da 2'si oyuncu 5 kişinin daha Kovid-19 testi pozitif çıktı

Yurthaber 04-01-2022 14:07

Avustralya'da koronavirüs testi skandalı! Yüzlerce pozitif kişiye negatif test sonucu göndermişler

Omicron varyantı dünyanın yeni kâbusu haline gelirken, Avustralya'da yaşanan bir skandal ortaya çıktı. Omicron kaynaklı ilk ölümün kayıtlara geçtiği ülkede bir laboratuvarın, test sonucu pozitif çıkan yüzlerce kişiye yanlış sonuç bildirildiği açıklandı.

Haber 28-12-2021 07:32

Çekya'dan PCR testi kararı! Aşısızlara tamamen yasaklanacak

Çekya’da Bakanlar Kurulu, koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında 22 Kasım’dan itibaren restoran, bar ve kafeler ile kültürel ve toplu etkinliklere sadece aşılı ve son altı ay içinde hastalığı geçirmiş kişilerin girmesine, PCR ve antijen test sertifikalarının ise kabul edilmemesine karar verdi.

Haber 18-11-2021 17:43

Türkiye'de bir ilk! Samsun'da araçtan inmeden PCR testi uygulaması

Samsun'da koronavirüs hasta ve temaslı kişilerde bulaş riskini düşürmek için açık alanda 'PCR numunesi alma alanı’ oluşturuldu. Alana gelenler, araçlarından inmeden testlerini yaptırmaya başladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, "Uygulama Türkiye’de bir ilk" dedi.

Haber 01-11-2021 16:27

Türkiye'de ilk araçta PCR testi Samsun'da yapıldı

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç: - "Burada vatandaşlarımız, hiçbir sağlık kuruluşunda sıraya girmeden, araçlarıyla açık alanda hızlı bir şekilde test verecekler"

Yurthaber 01-11-2021 13:27

Bülent Ersoy'dan orkestra açıklaması! “Orkestrama 100 bin TL yardım ettim”

Orkestrası ile ilgili hakkında çıkan haberlere ilk kez “teve2 Magazin Masası”da cevap veren Diva, “Orkestrama 100 bin TL yardım ettim” dedi.

Magazin 29-10-2021 15:11

Sahte PCR testinden dolayı cezaevine gönderilen Bülent Ersoy’un orkestrası tahliye edildi

KKTC'de sahte PCR testi nedeniyle tutuklanan Bülent Ersoy'un 21 kişilik orkestrası tahliye edildi.

Magazin 28-10-2021 17:44

Yurt dışına çıkacaklara sahte PCR testi vermişlerdi! Detaylar ortaya çıktı

Yurt dışına seyahat edecek kişilere 150 dolar karşılığında sahte PCR testi verdikleri iddia edilen 3'ü tutuklu 15 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, yetkili oldukları izlenimi vermek için beyaz önlük giyip kendisini doktor olarak tanıttığı iddia edilen şüpheli Mohamad Baderuldın Tawoz'un yaklaşık iki ay boyunca yurt dışına çıkmak isteyen yabancı uyruklular adına Covid-19 testi numunesi aldığını söylediği yer aldı.

Haber 28-10-2021 14:49

Yeni bir PCR testi sahtekarlığı! WhatsApp üzerinden yapılıyor, 2 saat içinde e-nabız'da

İstanbul'da yeni bir PCR testi sahtekarlığı ortaya çıktı. Esenler'de bulunan bir laboratuvar özellikle yabancı turistlere, WhatsApp üzerinden yollanan kimlik belgesi ile negatif sonuç içeren PCR testi belgesi düzenliyor. Kameralara yansıyan pazarlık sonucu sahtekarların turistlere, 200 lira karşılığı düzenlediği negatif sonuçlu PCR testi 2 saat içinde Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız sistemine düştü.

Haber 25-10-2021 11:02

Biontech 3. doz aşı ne zaman yapılacak? 3. doz Biontech aşı ne zaman olunacak?

Koronavirüs salgını sürecinde önemli gelişmeler sürüyor. Türkiye'de aşılama çalışmaları devam ediyor. Biontech aşısının 3. dozunun ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanları ve öncelikli gruplar için Biontech 3. doz aşı randevularını gündemine aldı. İşte merak edilenler...

Haber 23-10-2021 00:51

Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan okullarda 'havuzlanmış PCR' ile düzenli tarama önerisi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "havuzlanmış PCR" ile okullarda düzenli tarama ile semptom olmasını beklemeden tüm öğrencilere düzenli olarak test yapılabileceğini söyledi. Havuzlanmış PCR testte, herkese tek tek test yapmak yerine, "havuz" denilen küçük gruplar oluşturuluyor ve gruptaki herkesten alınan tükürük örnekleri, tek bir testmiş gibi çalışılıyor. Prof. Dr. Yavuz, bu yöntemin PCR duyarlılığını da olumsuz etkilemediğini söyledi.

Haber 22-10-2021 16:37

PCR ve antijen testi için yeni yöntem geliştirildi! Sürüntü yerine gargara ile örnek alınıyor

Covid-19 testinde sürüntü örneği dışında uygulanabilecek bir yöntem daha geliştirildi. Burundan çubukla alınan örnek kadar güvenli olduğu ve doğru sonuç verdiği kanıtlanan yöntemde, Covid-19 testi için, gargara ve ağız çalkalama suyu ile örnek alınıyor. İşte Türk bilim insanlarının geliştirildiği ve uygulamaya başlanılan PCR ve antijen testi yöntemi...

Haber 19-10-2021 10:04

Bülent Ersoy hapse giren orkestra ekibinin ailesine para gönderdi

Bülent Ersoy, Kıbrıs'taki konserinden önce sahte PCR testinden dolayı tutuklanan orkestra ekibinin aileleri için harekete geçti. Ersoy, "Onları kurtarmak için tüm servetimi harcayacağım" dediği ekibinin ailelerine 5'er bin TL gönderdi. Öte yandan tutuklanan ekip "Hayatımızı mahvettin" diyerek şarkıcıya tepki gösterdi.

Magazin 16-10-2021 14:49

Devleti milyonlarca lira zarara uğrattılar! Dev operasyon: 207 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince sahte engelli raporu, reçete, PCR testi düzenleyerek devleti milyonlarca TL zarara uğratan 20 örgütlü yapıya yönelik 28 ilde düzenlenen 'Çekirge' operasyonunda 207 kişi gözaltına alındı.

Haber 13-10-2021 17:47

Eskişehir’de eğitim kurumlarına girişte PCR testi zorunluluğu kaldırıldı

Eskişehir’de resmi ve özel eğitim kurumlarına girişte uygulanan PCR testi zorunluluğu, yayımlanan valilik kararlarıyla birlikte kaldırıldı. Bu durum bazı öğrenciler tarafından olumlu karşılanırken, bazı öğrenciler ise PCR testinin sorulması gerektiğini savundu.

Haber 06-10-2021 20:23

Memurlukları elden gitmişti! Bülent Ersoy'un orkestrası Meclis gündeminde

Konser için gittikleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sahte PCR testi verdikleri için tutuklanan Bülent Ersoy'un orkestra ekibi, 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diva'nın "Onları kurtarmak için servetimi harcayacağım" dediği ekibi, sanatçıyı suçlayarak "Hayatımızı mahvettin. Bunun ahı çıkacak" diyerek öfkesini dile getirmişti. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay'ın, yayımlanan yazısında yer alan bilgiler ve sorular TBMM gündemine getirildi.

Magazin 06-10-2021 14:24

Bilim Kurulu toplanıyor! 3. doz aşı ve okullarda PCR uygulaması masada

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor. Saat 17.00'da başlayacak toplantıda okullarda yapılan PCR taramaları ve aşılama takvimi masada olacak.

Haber 06-10-2021 11:51

Otobüs bileti alacaklar dikkat! Açık bilette '12 saat önce' şartı kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Covid-19 önlemleri kapsamında otobüs yolculuğu yapacak vatandaşların mağdur olmaması için açık bilette '12 saat önce' şartını 'sefer başlayıncaya kadar' olarak değiştirdi.

Haber 05-10-2021 14:39