Pestisit Haberleri

Sebze ve meyveleri yıkarken bunu yapıyorsanız dikkat! Bilimsel çalışmalar ortaya koydu, vücuda büyük zararı var

Sebze ve meyveleri yıkamak ve suda bekletmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Koronavirüs salgını sürecinden bu yana besinleri sirkeli ya da karbonatlı suda bekletmenin yaygınlaştı. Uzmanlar tarımda bitkilere zarar verme potansiyeli bulunan haşereleri ve istenmeyen yabani otları yok etmek için kullanılan bir madde olan pestisitin sağlığa son derece zararlı olduğunu belirtip uyarıda bulundu.

Haber 26-12-2023 13:12

Sıklıkla yapılan bu hatalardan uzak durun! Kanserden korunmak için 6 öneri

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan kansere karşı bilinçli olmak hayat kurtarıyor. Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız birçok hata kansere yol açabiliyor. Uzmanı kanserden korunmak için 6 öneri paylaştı.

Haber 03-04-2023 12:01

Fasulye, karpuz, patates ve domatese dikkat! İçi dışı zehir: Çok büyük risk taşıyor

Dünya çapında tartışma konusu olan pestisit içerikli tarım ilaçları hakkında her geçen gün endişe verici sonuçlar çıkmaya devam ediyor. Tarımda böceklere karşı kullanılan pestisitlerin insan sağlığını ciddi şekilde tehlikeye attığı yönünde uyarılarda bulunan uzmanlar, tüketicilerin yiyecek alışverişi yaparken dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Pestisitlerin özellikle meme kanseri için önemli bir risk oluşturduğu yönünde bulgular ortaya çıktı.

Haber 07-04-2022 07:02

Hayati tehlikesi çok yüksek! Pestisit nedir, pestisitin zararları nelerdir?

Pestisit ismini duymadıysanız bundan sonra öğreneceklerinize hazırlıklı olmalısınız. Aslında meyve ve sebzeler üzerindeki haşere ve böcekler için kullanılan güçlü bir kimyasal olan pestisit, insan sağlığını ölümcül boyutlarda tehlikeye atmaktadır. Kanser, otizm, parkinson ve diyabet gibi hastalıklara neden olan pestisit, tarladan soframıza gelen nerdeyse her sebze ve meyvede var! Hatta pestisitler yediğimiz meyve ve sebzelerde bulunur, ancak soluduğumuz havada ve içtiğimiz suda da bulunabilirler

Haber 26-03-2022 07:25

Pestisit

Pestisit Hakkındaki Haberler Mynet'te. Pestisit Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yurthaber 27-09-2021 14:27

Bakan Yardımcısı Alpkan'dan pestisit uyarısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan, pestisitin tarımda aşırı ve yanlış kullanımının çiftçiye ve tarım işçisine verdiği zararların hem halk sağlığı hem de iş sağlığı açısında büyük sorun olduğunu belirtti.

Finans 06-07-2021 16:59

Uzman isim açıkladı: Meme kanserini 9 kat artırıyor

Bilinçsiz kullanılan pestisitlerin genetik dizilimde yarattığı kırılmalarla hem etkilenen bireylerde hem de gelecek nesillerde kansere yol açtığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Pelin Basım “Kronik pestisit maruziyeti altındaki ya da pestisitlerle bulaşma olmuş bu gıdaları tüketen kişilerde meme kanserinin 9 kat arttığına dair bilimsel çalışmalar mevcut” dedi.

Haber 03-06-2021 10:54

Sirkeli su temizlemiyormuş! İşte pestisite karşı etkili yöntem

Tarım ürünleri yetiştirilirken kullanılan pestisit içeren kimyasal ilaçlar, sağlık için ciddi tehdit oluşturuyor. Konu ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Eda Balcı, sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletmenin faydası olmadığını söyleyerek pestisite karşı etkili silahın karbonat olduğuna dikkat çekti.

Haber 05-05-2021 11:02